22335
11330766891279474906.jpg
  • Notram
    Hali!
    Van egy bringám, fel szeretném most kicsit "újítani". Új gumik, új nyereg, valamint egy első fék kellenének rá (ez utóbbi egy szép esés alkalmával ment tönkre). Szerintetek ez szereléssel együtt kb. mennyiből jönne ki?
    Nem kellenek nekem méregdrága, márkás cuccok, nem használom extrém körülmények között a bringát, csak sima városi/terep-tekerésre, heti ~100km-t.
  • zoli800301
    Aha , köszi. vágom:)Na majd megpróba, ha nem esik az eső.
  • Blum
    Hát,akkor megpróbálom. Én régebben úgy kezdtem,hogy ugyan csak 1 métert de nagyobb sebességnél rátekerés nélkül próbálgatod szépen megemelgetni az elejét. Kicsit olyan mintha manuálozni próbálnál,csak nem olyan hosszú ideig. Aztán ugyanezt próbálgatod,csak úgy,hogy a hátulját emeled meg,minél magasabbra,első fék nélkül,ezt is kicsit nagyobb sebességnél. Ha ez a 2 megy,akkor már csak kombinálni kell a kettőt. Gurulsz,megemeled az elejét és akkor,amikor úgy érzed,hogy már a legmagasabb ponton van az eleje,megpróbálod felemelni a hátulját vele együtt. Kicsit hajlítsd a térdeidet. Olyan,mintha a lábad hozzáragasztanád szinte a pedálhoz,próbálod a talpaddal simán megemelni a bringát.

Remélem érthető amit írok..:D
  • Hecker007
    itt van egy videó, hogy hogyan kell bunny-zni hátha segít
  • VRSDM
    testsúly hátra.
    kormány felhúz.
    amikor a kormány emelkedik te a hátsókerékre helyezett testsúlyból ugrasz felfele, el akarsz emelkedni a pedáltól. a max magasságponton összébbhúzod a lábad, és a kormányal anyit emelsz a bicón. (előre-fel erővel) hogy pont a lábösszehúzással együtt jöjjön a pedál oszt hali.
    amúgy tessék
  • zoli800301
    Itt nálunk alig esett pár csepp, most állt el.
    Valamit segíthetnél, mert lövésem sincs, hogy tudnám megemelni.Mellesleg montival és nem bmx-szel.
  • Blum
    Gyakorolj. Szerintem elmagyarázni ezt nagyon nem lehet. Rá kell érezni.

Mellékesen:

Ma 24km-ről jöttem haza sötétben,országúton,szó szoros értelmében olyannyira szakadó esőben,hogy 10-el jöttem és alig láttam. Még jó,hogy ma reggel kis szivaccsal,minden egyébbel másfél órán át törölgettem,kenegettem...:( :D Egyik lámpám fél úton lemerült (már tegnap jelezte,hogy gyenge),de alapos emberként volt nálam egy másik lámpa,zsír új elemmel. Én ennyire még nem áztam meg,az tuti. De istenbizony ku*va jó volt. :D
  • zoli800301
    Hogy kell csinálni, hogy a hátsó kereket is fel tudjam emelni?
  • Gabo
    Egy túl ballonos gumi aszfalton csak arra jó, hogy minden lendületedet elnyelje.
    Szerintem a 2.1-es méret egy megfelelő mintázattal jó kompromisszum a vegyes használathoz. (A legtöbb gyártó érdekesen értelmezi a mértékegységeket, ennek köszönhetően + és - irányba is szokott eltérés lenni a gumik méretében.)

A Continental minden egyes gumijából több változatot készít.
    A legolcsóbbak általában drótperemesek és semmi extra védelem nincs bennük. Komolyabb bringás használathoz ilyet venni szerintem nem túl jó választás.
    A csúcskategóriás versenyzésre szánt gumijaik pedig túl puhák és ezért gyorsan is kopnak aszfalton. Arról nem is beszélve, hogy az áruk is az egekben van.
    A kettő közötti kategória lenne az, ami a legtöbb bringásnak megfelelne, de pont ez kapható a legritkábban nálunk a boltokban. Általában kevlárperemes, esetleg még valamilyen defekt védelemmel ellátott, keményebb keverékből készült változatok ezek, viszonylag tűrhető áron.

Vegyes használatra a megfelelő mintázat vagy egy alacsony (semi-slick) minta, vagy olyan mintázat, ahol a bütykök középen egy viszonylag egybefüggő futóélt adnak. Ezeknek a gumiknak aszfalton is jó a gördülési ellenállásuk, de ugyanakkor terepen is megfelelően kapaszkodnak.
    Az év elején magamnak Michelin XC Dry2 gumikat vettem. Száraz körülmények közé ideális. Aszfalton és terepen is jól viselkedett eddig. Defektem nem volt.
    Amik a mintázatuk alapján még tetszettek azok a Vredestein Tiger Claw, Continental Race King, Schwalbe Furious Fred. Csak hát az árak, meg a megfelelő minőségben való elérhetőség...

Szomorú ilyet mondani, de gumi utáni mászkálásnak számomra az volt a konklúziója, hogy a boltok csapni való kínálata miatt legközelebb inkább érdemes lesz berendelni az új gumit valamelyik webshopon keresztül. Remélem azért egy darabig erre nem lesz szükségem.
  • bardocz
    Először felkapod az elejét, utána a hátsó kereket.
  • SrAta
    elejét hátulját= nem külön külön nem csak az eleje hanem az egész cucc a levegőbe van:D
    Ha jóltom ez a lényege:D
  • Mark007
    ŐŐ, nem szólok bele, de a Bunnyzás az tudtommal más..
    Emeled az elsőt, és AZTÁN a hátsót, így ugrassz végülis, előre.
    Én ezt jobban szeretem, mint hogy mindkettőt egyszerre emelem.
    Gyakorlás kérdése gondolom, de volt már, hogy így akartam, és túl hamar ugrottam, ergó az első kerék még feljutott, hátsót meg odacsaptam.
    Persze, lehet rosszul tudom:)
  • SrAta
    ugrás
    Tulajdonképpen így illik felmenni a padkára, a padka előtt felkapod az egész bicót 220-30cm-re (nem csak az elejét) elejét hátulját...
    Én egy 10 centis padkára 25-30nál felmegyek:)
    Hasznos dolog:)
    Four crosson meg letörés ugráshoz kell:D
  • MaSzKa
    ha túl széleset veszel akkor inkább terepen lesz csak előnye

ha sok a pénzed akkor Made in Germany Continental-t vegyél azok a minőségiek

én 1x kaptam defektet azóta nem :D
    1-2 órás munkával szépen össze lehet igazgatni, hogy ne legyen benne tojás és 8-as se
    javaslom most le tisztára mintha új lenne és picit pumpáld fel és közben igazgatod
    ha ok akkor felpumpálod teljesen

itt a Continental katalógus
  • MaSzKa
    nekem is az van :P
  • zoli800301
    Mi az h bunnyzni? Ezt egy gumi véleménynél olvastam, h városba sokat bunnyzik vele, az mi?
  • Blum
    És nem utolsó sorban defektnél rém egyszerű a le-fel rakása.
  • Blum
    Nem tudom mi számít neked húzos összegnek,de ezért a gumiért,ennyi pénz,tényleg nagyon jó.

http://bikemarkt.hu/index.php?page=keszlet&tid=986

Márciusban vettem egy bringát,azon volt ilyen gyárilag és tényleg nagyon szuper. 70%-ban városi rohangászásra használom,néha kis erdei-ösvényes túrák,és 2200km alatt 1X kaptam vele defektet,azis egy jó nagy nagy szög volt,belülről még a felnit is megkarcolta. (tehát ott bármi kilyukad szvsz.)

Kopni nagyon lassan kopik,jó ballonos,padkákon felütni még egyszer sem sikerült. Viszonylag egybefüggő futófelülete miatt aszfalton nagyon jól tapad,könnyen gurul,esőben sincs rá semmi panaszom. Sárban kicsit kritikus,de nagyon jól tisztítja magát (tehát kidobálja a sarat elég könnyen).

Speed King-em nekem is volt,tényleg egy határ sz*r. :S
  • dx
    Szia!

Szerintem nem érdemes annyira széles külsőt választanod például a 2.2es egy optimális méret,ilyen pl: Michelin All Mountain és a Schwalbe Smart Sam (Performance Line) ebből van 2.1, 2.25ös is. Ez a kettő szerintem elég jó választás.
    amugy nézz körül itt.
  • Hunter of Deer
    Hali!

nekem egy Genesis Winner bicom van (nyaron vettem). es egy 26x2,1 es continental explorer gumi van rajta. nah most nekem ettol szelesebb (ballonosabb kellene), olyan amivel varosban illetve terepen is jol lehetne haladni. a mostani sajnos eleg gagyi mar avgy 4szer kaptam vele defektete is illetve defekt szereles utan sehogy sem akart ugy visszamenni hogy ne legyen 8as a gumiban, es ez nagyobb sebessegnel eleg idegesito hogy kicsit rangat. szal pls ajanljatok valami gumit johet link is rola. (intersportban vettem de persze nekik nincs ettol szelesebb gumijuk :S). jah es ha lehet ne legyen nagyon huzos arban.

elore is koszi, tovabbi jo tekergetest.
  • MaSzKa
    én is sokat nézegettem

itthon 5-6eft-ért van ilyen teljesítményű

gondolkozok rajta veszek még 1et
    az idegesít, hogy csak 3x AAA megy bele így biztos hamar lemerül :(

kicsit túl fehér a fénye
    meg nehéz a súly ami durva terepen nem jön jól, mert a tartója vacak
  • MaSzKa
    valószínűleg az az Osramos verzió
  • MaSzKa
    valahol olyat is írnak, hogy 180 Lumen
  • MaSzKa
    http://hardverapro.hu/apro/ebay-rol_vasarlas_paypal-lel_fizetes/hsz_1-50.html
  • SrAta
    mindig az a bajom h 4xen se merek túlzottan kiugrani...:S
  • VRSDM
    hát figy. én 1éve ugrálok komolyan.
    és így is akadtam jópárat.
    de ha tudod kezelni a biciklid, és nem suta vagy, hanem érzed és úgy megy ahogy te akarod. akkor a méret nem para
    attól még hogy valami nagy, kényelmes is lehet.
    ergó aranyhegy épp olyan hogy kikúrtnagyotrepít. fennt pár méteren így " ááámostmilesz " aztán pont érkezőre tesz.

ettől független az első 5-6körbe szépeket akadtam, de ráérzel és onnantól zsir.

szóval kezdeni nem ilyenen kell, hanem kis huplis pumpás kisugrókkal aztán lehet haladni
  • SrAta
    kül ezeket az ugrókat akárki kitudja ugrani? csak tempó kell?
    Vagy valami extra tehetség?
  • SrAta
    hogyan lehet dealextremeről rendelni?
    Csak mert lockpickes cuccot akarok meg majd váltót rendelni...
    Paypali hogyan műkszik?
    Muszáj hozzá kártya?
  • VRSDM

most jöttem aranyhegyről (képek a pálpyáról)
    nem hagyhattam ki, most mehettem először, és hatalmasak az ugrók, és írtózatosnagyokat lehet repülni, és eszméletlen jó volt.
    rajtam volt a dokibácsi által ajánlott térdizület tartó erős gumis izés szövetes izébizét ami tartja az ízületet, így nem is fájt annyira,
    kicsit éreztem hogy van lábam de nem volt vész.
    ellenben egy óriásinagyot bicikliztünk és életreszóló élmény maradt meg bennem.

szóval orvosiutasítást hülyefejjel félreraktam, de nem is fájt annyira mint eddig, (mondjuk ilyen drága krémek mellé ne is fájjon) és áh nagyonjóvolt. a mi trélszünkön ehhez képest szarfosnyikat lehet repülni :D
  • Máté94
    Na gyerekek akkor most jöt el az idp,hogy felújitok egy kb 20-25 éves országútit!

Már csak az a kérdés,hogy hol kezdjem?:D
    Igen azt a kéket fogom amit már linkeltem azt hiszem:)
  • Gabo
    Ha helyes a leírása, akkor nem Osram, hanem Cree led van benne. Valószínűleg abból is az XR-E Q3 típusú. Jelenleg talán ez az egyik legerősebb powerled.
    Nem tűnik rossznak, ezen az áron pedig erősen bestbuy kategória.
  • MaSzKa
    5eft-ból mindennel együtt kijött a 2
  • MaSzKa
    HWA/WYS UltraFire WF-17B

nah srácok megjött az új lámpám
    elvileg minimum 110 Lumenes
    esztergált alumínium (jó nehéz :S)

7 funkciós (Strobi, SOS is van benne és ha kikapcsolod akkor egy zöld gyűrű világít egy ideig)
    jól világít elképzelhető, hogy Osram Led van benne

a kormányra az istenért se tudom rárakni, mert vastag :(

Brand: Ultra Fire / UltraFire
    Model: WF-17B
    Emitter Brand/Type: Cree
    Emitter BIN: Q3-WC
    Color BIN: White (WC)
    Total Emitters: 1
    Battery Configurations: 3 x 1.2V/1.5V AAA (Not included)
    Voltage Input: 2.6V~4.5V
    Switch Type: Clicky (Clickie)
    Switch Location: Tailcap (Tail-cap)
    Modes: 6
    Mode Memory: -
    Mode Arrangement: Hi > Mid > Low > SOS > Fast Strobe > Slow Strobe
    Circuitry: Digital Regulated 450mA Current Output
    Brightness: 110 lumens maximum brightness (manufactuer rated)
    Runtime: -
    Lens: Coated Glass Lens
    Reflector: Aluminum Smooth/SMO Reflector
    Carrying Clip: -
    Carrying Strap: -

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.26340

a másik lámpám is megjött külföldről

5-LED Bike Tail Light (2xAAA) ez meg 3 helyett 7 funkciós
    piros és kék ledek vannak benne
  • Blum
    Persze,hogy cc-s kormány,hiszen arra használja...:D

Gabo: Oké,hogy minden cucc lehet anyaghibás,de azért egy 11k-s kormány ne törjön már el,főleg "lájtos" használat mellett,2 hónap után..:S

Mondjuk az is érdekes,hogy nekem meg 3500Ft-os B+-os kormányom 3 éve bírja,de most,hogy ezt láttam,lehet inkább lecserélem...

Amúgy ma vettem fékpofákat! :D Régi már majdnem a fémig le volt kopva,még jó,hogy megnéztem,mielőtt elkezdi felszántani a felnit.
  • Gabo
    Minden cucc lehet anyaghibás és minden alkatrész el tud fáradni. Sajnos alu esetén nem igazán szokott előjele lenni a dolognak. Ha elfárad, akkor reped és törik.
    Jobbulást a haverodnak!
  • Gabo
    Tényleg tartsd be amit a doki mond. És lehet, hogy a két hét után sem kellene túl sokat terhelni.
    Jó lábadozást!
  • VRSDM

van néhány ronda , de van köztük néhány írtózatosan gyönyörű példány is.
  • gordon 24
    Hmm. Wazz... Valszeg cc-s kormány akkor agyon könnyitve.

Hát sajnálom, minnél elöbbi gyógyulást! És van eladó nagyon fasza Truvatív hussafelt stucni kormánnyal..:D (ez csak vicc, de lehet tényleg eladom!)

Szóval jobbulást!
  • Blum
    durván 1 éves kormány,Ritchey stucnival...

Csak úgy lightosan krúzolgattunk a városban. Semmi előzetes jele nem volt. Pedig direkt azért vette meg,mert Ritchey és az nem lehet gagyi.

Azt tudni kell,hogy mi ugratni nem igen szoktunk,inkább túra mániások vagyunk,tehát még arra sem lehet fogni.
  • gordon 24
    Huhh!

Ritchey pedig nem szar márka (igaz én vennék sosem)
    Hát jobbulást neki, ez elég nagy szívás..

De hol jöttetek? Egyszerűen csak eltört azt csumi?