Biciklizés - ki mit miért
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |
Kellene egykis segítség nekem.
2009. április 6.- reggel fél 9 és 9 óra között menetközben elhagytam a nyereg alatti biciklis táskámat!!!
Budapesten a 6. kerület Nagymezõ utca és a 3. kerület Bokor utca (Kolossy tér) úvonal között. Nagy valószínûséggel a felujítás alatt álló alsó rakparton. Van egy rész a felujításnál, ahol el van terelve a bicikli út. Egy lépcsõt kell használni az átjutáshoz...valószínûleg ott eshetett le a nyergem alól a táska.
A táska fekete kb 20cm x 5cm x 5cm.
Tartalmát tekintve, bene volt egy biciklizár, az egész kulcscsomóm, és egy pen drive amin nagyon fontos munkáim vannak...
Kérlek Titeket, ha valaki ezek alapján rá ismer, vegye fel velem a kontaktot. Nagyon megköszönném, ha visszajuttatná valaki.
Elõre is köszönöm!
Elérhetõségem:
Papp Miklós: 0620-418-7375
[email protected]
Villanyakra felfûzöd az alsó csapágycsészét.
A golyókat tartalmazó kosarat.
A vázat az alsó kormánycsapágy felsõ perselyével és a felsõ kormánycsapágy alsó perselyével. (Ezek úgy már bele vannak applikálva a fejcsõbe.)
Felsõ csapágy golyókosár.
Felsõ csapágy perselye.
(Távtartók)
Stucni.
Természetesen a zsírt és a tömítéseket sem kellene kihagyni...
Ezt követõen az egészet összehúzd és kotyogás, szorulás mentesen beállítod a fejcsapágy kupakjában lévõ csavarral, ami a villanyakban lévõ rózsába szokott betekeredni.
Ha nincs kotyogás meghúzod a stucni nyakon lévõ rögzítõ csavarjait.
A fejcsapágy kupakja és a villanyakban lévõ rózsa csak az összeszerelés idejére kell! Azt követõen akár ki is lehet venni, ugyanis az egész szerkezetet a stucni fogja össze.
A Head Lock használatával az a probléma, ha a vázad a fejcsõ környékén törik vagy reped, akkor a garinak is keresztet vethetsz miatta.
Levegõs villához pedig tessék telopumpát használni. Sokkal pontosabban tudod vele beállítani a nyomást és valószínûleg nem is fogod vele tönkrevágni a szerkezetet.
u dont have to listen anybody else but me
Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |
Ma vettem uj féket a stabra😄
Nem csináltam képet, de majd annak is eljön az ideje.. A Fék Hayes Stroker ace..
4 dugattyús😄
Downhill!!
szóval holnap reggel urológián kezdek.
konklúzió? vegytek valami szivacsos (nem mûanyagos) szuszpenzort...
fotókat inkább nem mellékelem 😄
Van egy ugynevezett Head Lock ami olyan hogy alul a kerék felett van egy alsó része felül a stucninél egy felsõ része.. És ezt a kettöt összeköti egy menetes szár.. És összehuzod a villát és a stucnit..
Ugy meglehet huzni, hogy nem tudod forgatni a kormányt.. Ez a legjobb megoldás. Az életbe nem fog kotyogni.. (max a villa😄)
Downhill!!
Nem esik ki egyébként még le sem vágtam a szárat majd holnap kikapom és levágom,a régi rózsát meg megpróbálom kiegyengetni és belerakni hátha sikerül,mert amikor ütöttem ki akkor keresztbeállt a régi villa szárába és elgörbült.Azért raktam be csak mert kiváncsi voltam hogy mutat😊
Na és akkor hogy is rakjam be hogy abszolút ne kotyogjon?
Te az tartja odaXD
Abba van a menet kifog esniXD
Vagy a középcsapágyhoz tartozó kupakra gondolsz ami ott van a stucni "lyukán"?
Kül a levegõ nyomást teleszkóp pumpával kell szalályozni
ha adtak hozzá akk mázlid van ha nem sztem sima autós, kerék pumpával is fel lehet fójnio ha rámegy
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
Ami a szárába kell amire az a kupakszerûség megy a stucninál azt hogy hívják?Mert azt nem kaptam és a boltban mégsem mondhatom h a "kupakizé" a régibõl ki akartam ütni de sikerült elgörbíteni.
Na mai nap meg lett az Rock Shox Tora XC 100mm Solo Air nagyon fasza<#worship>#worship>
Az lenne a kérdésem hogy hogyan lehet a levegõ nyomást szabályozni mert elég puha.
Holnap képeket is linkelek.
szerintem....
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
..de ha menni kell,akkor menni kell 😄
MSI P6NGM-L|Intel Core2 Duo E8400 @3,6GHz|4GB DDR2 800MHz Kingston|MSI RX3850|Samsung 160GB Sata2|Windows Vista Ultimate SP1 64bit HUN | Chieftec 450W|Canon MP240
jóvan...
akk egyetértek hogy eladod...
nagyonnnagyonnagyonnemarra való...
EZAZ!!!
Amúgy van egy eladó Karatonom,csak nem teszem be ide a linket,nehogy megvágjanak érte,akit érdekel az szóljon!
(a karatont túrára használtam,amíg meg nem nõttem és a Dirt váz kicsinek nem bizonyult,kb. 1000 km-et futott 1 év alatt,ami azért testvérek között is kevés 😉 )
MSI P6NGM-L|Intel Core2 Duo E8400 @3,6GHz|4GB DDR2 800MHz Kingston|MSI RX3850|Samsung 160GB Sata2|Windows Vista Ultimate SP1 64bit HUN | Chieftec 450W|Canon MP240
130-ra csak végszükség esetén,lejtõzésnél engedném ki...
Gabo:neked is köszönöm! 😉
Amúgy a recon fokozatmentesen állítható 130-85 mm között,vagy csak fokozatosan?
Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.
Jack off! I\'m alternative...
A Fire Mountain egy XC bringa. XC-re tervezett bringába csak XC-re tervezett telót illik rakni. Azaz max. 100 mm körül mozgó villát.
Az általad felsorolt villákat már Trail felhasználásra szánták. Ezeknek jóval nagyobb a beépítési magassága. Ez azzal jár, hogy a bringa geometriája is erõsen meg fog változni. Kapaszkodáskor folyton az lesz az érzésed, hogy hátra akar borulni, túlzottan emelgetni fogja az elejét. Ezen kívül a vázat érõ terhelések mértéke és iránya is meg fog változni. Nõ az esélye egy vázrepedésnek. (A garanciára is azonnal keresztet vethetsz.)
Inkább válasz egy jó XC villát ebbe a vázba. Vagy ha minden áron hosszú rugóutat szeretnél, nézz szét a Trail bringák között. Bár ez utóbbi kategóriában szerintem leginkább az össztelós gépeknek van már csak létjogosultsága.
Szóval, gondold át a dolgot még egyszer.
5000 felett 1200 posta
25000 felett 900 posta
50 000Felett ingyenes posta
Hát nemtom mennyire értek hozzá😛
Össze tom rakni meg szét tudopm szedni gond nélkül
kül nem egy nagy mûvészet
Ja meg a DIRT és DH alkatrészekbõl tok ajánlani
CC XC annyira nem az én világom
ebben a hozzászólásban mellékeltem a bicóm képeit
ez a saját két kezemmel lett összerakva(meg haverommal😛)
Igenigen meg tudja szerettetni az emberrel a bicószerelést
Majd úgy igazán most kezdek el bicózni mert itt a jóidõ😄
VÉGREE😛
Szeretek igent mondani.......... Aztán az ellenkezőjét tenni:D!!!!
pont annyi gyorszárral együtt...
Szeretném lecserélni a Merida Kalahari 510-esemen a kerekeket.Ajánlanátok vmi frankó duplafalú felnis kereket nem túl drágán?(20.000 max)
Köszi!
Most veszek 1-2 héten belül egy 08'-as Kona Fire Mountaint!
Alapból Rock Shox dart 1 van benne,de én azt késõbb valami komolyabbra szeretném cserélni...mindenképp Rock Shox-ra!
Az én elképzelésem egy RS Recon 355 Solo Air 130 mm rugóúttal,de olvasgattam egy kicsit errõl a Pike -ról is,és nagyon megtetszett,de nem teljesen derült ki számomra,hogy ez a teló mire is való...láttam már össztelós ugri-bugri gépekben,merev Trail gépekben.
Nekem olyan mindenes teló kéne,szóval erdei gyökeres túrák mellett,városba tekerészni,és elég finom mozgása legyen!
Szerintetek erre a célra a Pike vagy a recon a jobb?
Válaszokat elõre is köszönöm!
@ Hellomarci