Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kispalko
Szeretnék venni egy biciklit olyan 100000 Ft körül és szeretném kikérni a véleményeteket. Az az egy kikötésem van hogy tárcsa fékes legyen a többit rátok bizom. Köszönöm a válaszokat. Azért írtam ide mert nem találtam olyan fórumot ahhol bicikli vásárlással foglalkozik.

norbi56
Rendben köszi ma viszem el a boltba h megcsinálják a nyomást pontosra,és veszek rózsát is mert szombaton nem volt nekikk-.-".

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

Sziasztok!

Kellene egykis segítség nekem.

2009. április 6.- reggel fél 9 és 9 óra között menetközben elhagytam a nyereg alatti biciklis táskámat!!!
Budapesten a 6. kerület Nagymezõ utca és a 3. kerület Bokor utca (Kolossy tér) úvonal között. Nagy valószínûséggel a felujítás alatt álló alsó rakparton. Van egy rész a felujításnál, ahol el van terelve a bicikli út. Egy lépcsõt kell használni az átjutáshoz...valószínûleg ott eshetett le a nyergem alól a táska.

A táska fekete kb 20cm x 5cm x 5cm.

Tartalmát tekintve, bene volt egy biciklizár, az egész kulcscsomóm, és egy pen drive amin nagyon fontos munkáim vannak...

Kérlek Titeket, ha valaki ezek alapján rá ismer, vegye fel velem a kontaktot. Nagyon megköszönném, ha visszajuttatná valaki.

Elõre is köszönöm!

Elérhetõségem:

Papp Miklós: 0620-418-7375

[email protected]
Jobbulást!

Aheades villa szerelése nagy vonalakban:
Villanyakra felfûzöd az alsó csapágycsészét.
A golyókat tartalmazó kosarat.
A vázat az alsó kormánycsapágy felsõ perselyével és a felsõ kormánycsapágy alsó perselyével. (Ezek úgy már bele vannak applikálva a fejcsõbe.)
Felsõ csapágy golyókosár.
Felsõ csapágy perselye.
(Távtartók)
Stucni.

Természetesen a zsírt és a tömítéseket sem kellene kihagyni...

Ezt követõen az egészet összehúzd és kotyogás, szorulás mentesen beállítod a fejcsapágy kupakjában lévõ csavarral, ami a villanyakban lévõ rózsába szokott betekeredni.
Ha nincs kotyogás meghúzod a stucni nyakon lévõ rögzítõ csavarjait.
A fejcsapágy kupakja és a villanyakban lévõ rózsa csak az összeszerelés idejére kell! Azt követõen akár ki is lehet venni, ugyanis az egész szerkezetet a stucni fogja össze.
A Head Lock használatával az a probléma, ha a vázad a fejcsõ környékén törik vagy reped, akkor a garinak is keresztet vethetsz miatta.

Levegõs villához pedig tessék telopumpát használni. Sokkal pontosabban tudod vele beállítani a nyomást és valószínûleg nem is fogod vele tönkrevágni a szerkezetet.

VRSDM
kötõszöveti vérzés. semmi fontosabb szerv nem sérült. hála az égnek 😄

u dont have to listen anybody else but me

Máté94
Ha így fojtatod még keresztapa se lehetsz!😄

Jobbulást a ******-nak!<#eplus2>
norbi56
Okok köszi.

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

gordon 24
vidd el boltba!

Ki tudod fingatni más pumpával.. Bringa boltba felfujják neked..

Downhill!!

norbi56
Na valami módszer hogy fújjam fel?😄

gordon 24
Bakker.. Jobbulást!

Downhill!!

bardocz
Ejj,jobbulást.Képeket a büntibe rakhatnál😄
gordon 24
gyerköcök😄

Ma vettem uj féket a stabra😄

Nem csináltam képet, de majd annak is eljön az ideje.. A Fék Hayes Stroker ace..

4 dugattyús😄

Downhill!!

norbi56
íííj jobbulást.

VRSDM
szombaton estem egy tököset trélszen, picit pirosodott , volt már ilyen máskor is, majd órák múlva is fájt még, most azóta eltelt kb. 30óra, a bal golyóm kb. 3ára dagadt, mellé a zacskóm egész bal fele csont lila, már kezd átmenni feketébe.

szóval holnap reggel urológián kezdek.

konklúzió? vegytek valami szivacsos (nem mûanyagos) szuszpenzort...

fotókat inkább nem mellékelem 😄

bardocz
Ma mentem egyet rakparton,hát ott mivan basszus...Egy vicc az egész,a bicikliút közepe van feltúrva,és van akkorra szintkülönbség,hogy éles szögben nem lehet felmenni rajta,mert borul,és akkor nekem még traktorgumim van.egy vicc az egész,van rész,ahol 1 bicikli jó,hogy elfér,2 teljesen esélytelen,és lehet várni,amíg eljönnek szembõl.Szánalmas amit csinálnak.
norbi56
Na emberek sima autószelep van a villán,próbáltam fújni de csak puhább lett pedig a pumpa az jó,hogy szoktátok ti fújni?A kompresszornak a feje meg nem fér rá mert nem áll ki eléggé a szelep.

gordon 24
Nahh😄 Az se rossz😄

Downhill!!

VRSDM
áve haro villámba bele van heggesztve a rózsa 😊 illetve ilyen dugó formájú izé, így szintén addig húzom amíg akarom 😄 és nem fog lazulni sose

gordon 24
én pl minden villából kitöröm azt a rozsát.. Tök szar. Azse fogja oda normálisan..

Van egy ugynevezett Head Lock ami olyan hogy alul a kerék felett van egy alsó része felül a stucninél egy felsõ része.. És ezt a kettöt összeköti egy menetes szár.. És összehuzod a villát és a stucnit..

Ugy meglehet huzni, hogy nem tudod forgatni a kormányt.. Ez a legjobb megoldás. Az életbe nem fog kotyogni.. (max a villa😄)

Downhill!!

norbi56
Az az Ahead rózsa azaz😄
Nem esik ki egyébként még le sem vágtam a szárat majd holnap kikapom és levágom,a régi rózsát meg megpróbálom kiegyengetni és belerakni hátha sikerül,mert amikor ütöttem ki akkor keresztbeállt a régi villa szárába és elgörbült.Azért raktam be csak mert kiváncsi voltam hogy mutat😊
Na és akkor hogy is rakjam be hogy abszolút ne kotyogjon?

SrAta
az az izé ha jóóltom A-head rózsa és anélkül betetted?😮😮😮
Te az tartja odaXD
Abba van a menet kifog esniXD
Vagy a középcsapágyhoz tartozó kupakra gondolsz ami ott van a stucni "lyukán"?
Kül a levegõ nyomást teleszkóp pumpával kell szalályozni
ha adtak hozzá akk mázlid van ha nem sztem sima autós, kerék pumpával is fel lehet fójnio ha rámegy

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

Pistike 007
Az Shred.
Az meg Karaton.

norbi56
Ja és még annyi hogy ti milyen módszerrel rakjátok be a villákat?Mert betettem jól lenyomtam a stucnit és úgy húztam meg de egy nagyon kicsit kotyog és ez elég zavaró,hogy csináljam meg?
Ami a szárába kell amire az a kupakszerûség megy a stucninál azt hogy hívják?Mert azt nem kaptam és a boltban mégsem mondhatom h a "kupakizé" a régibõl ki akartam ütni de sikerült elgörbíteni.

norbi56
Hali!
Na mai nap meg lett az Rock Shox Tora XC 100mm Solo Air nagyon fasza<#worship>
Az lenne a kérdésem hogy hogyan lehet a levegõ nyomást szabályozni mert elég puha.
Holnap képeket is linkelek.

SrAta
hát nemtom a shred hasonló felépítésû csak még masszívabb igaz 1 sebességem van de mivel alacsony a váz meg ha felhúzod a nyerget kényelmetlen(ha lenyomod meg nem lehet rendesen tekerni) ezért nem jó túrázni
szerintem....

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

Pistike 007
Nemazért, de a karaton miért nem jó nektek túrázni?
Lol.

belisz
Akkor még kisebb voltam mind fizikailag,mind gondolkodás terén,és csak aztnéztem,hogy "úúú,milyen kemény erõs váz,biztos jóerõs kis gép lesz"...hát az is,hihetetlenül egyben van ez a gép,sajnálom is,hogy kicsi...D:
..de ha menni kell,akkor menni kell 😄

MSI P6NGM-L|Intel Core2 Duo E8400 @3,6GHz|4GB DDR2 800MHz Kingston|MSI RX3850|Samsung 160GB Sata2|Windows Vista Ultimate SP1 64bit HUN | Chieftec 450W|Canon MP240

SrAta
Túrára karatont?????
jóvan...
akk egyetértek hogy eladod...
nagyonnnagyonnagyonnemarra való...

belisz
Nálunk le van akciózva full Deore rendszerrel,kivéve elsõ váltó-86.550.-
EZAZ!!!
Amúgy van egy eladó Karatonom,csak nem teszem be ide a linket,nehogy megvágjanak érte,akit érdekel az szóljon!
(a karatont túrára használtam,amíg meg nem nõttem és a Dirt váz kicsinek nem bizonyult,kb. 1000 km-et futott 1 év alatt,ami azért testvérek között is kevés 😉 )

MSI P6NGM-L|Intel Core2 Duo E8400 @3,6GHz|4GB DDR2 800MHz Kingston|MSI RX3850|Samsung 160GB Sata2|Windows Vista Ultimate SP1 64bit HUN | Chieftec 450W|Canon MP240

belisz
Igen,én is úgy gondoltam,hogy 85mm-n fogom használni.
130-ra csak végszükség esetén,lejtõzésnél engedném ki...
Gabo:neked is köszönöm! 😉
Amúgy a recon fokozatmentesen állítható 130-85 mm között,vagy csak fokozatosan?

Vaxi
Én is ilyen bringát akarok venni majd 😊 nyáron 😄

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

Vadmeggy
Belisz: a te reconod U-turnos ami azt jelenti hogy változtatható a rugóút 85 130mm között, tehát a nagy rugóúttal nem lesz problémád. Nyugodtan tudom ajánlani nagyon sok jót hallottam róla én is ilyet tervezek vásárolni Trek 3900 as gépembe vagy várok és gyûjtök egy revelationra aminek talán picit finomabb mozgáza van.

Jack off! I\'m alternative...

Pistike 007
Mondjuk úgy saját két kezemmel, (és a tiéddel).
<#wave>

belisz:
A Fire Mountain egy XC bringa. XC-re tervezett bringába csak XC-re tervezett telót illik rakni. Azaz max. 100 mm körül mozgó villát.
Az általad felsorolt villákat már Trail felhasználásra szánták. Ezeknek jóval nagyobb a beépítési magassága. Ez azzal jár, hogy a bringa geometriája is erõsen meg fog változni. Kapaszkodáskor folyton az lesz az érzésed, hogy hátra akar borulni, túlzottan emelgetni fogja az elejét. Ezen kívül a vázat érõ terhelések mértéke és iránya is meg fog változni. Nõ az esélye egy vázrepedésnek. (A garanciára is azonnal keresztet vethetsz.)
Inkább válasz egy jó XC villát ebbe a vázba. Vagy ha minden áron hosszú rugóutat szeretnél, nézz szét a Trail bringák között. Bár ez utóbbi kategóriában szerintem leginkább az össztelós gépeknek van már csak létjogosultsága.
Szóval, gondold át a dolgot még egyszer.

SrAta
5000 alatt 1200 posta +500 csomagolás
5000 felett 1200 posta
25000 felett 900 posta
50 000Felett ingyenes posta
Hát nemtom mennyire értek hozzá😛
Össze tom rakni meg szét tudopm szedni gond nélkül
kül nem egy nagy mûvészet
Ja meg a DIRT és DH alkatrészekbõl tok ajánlani
CC XC annyira nem az én világom
ebben a hozzászólásban mellékeltem a bicóm képeit
ez a saját két kezemmel lett összerakva(meg haverommal😛)
Igenigen meg tudja szerettetni az emberrel a bicószerelést
Majd úgy igazán most kezdek el bicózni mert itt a jóidõ😄
VÉGREE😛

Oké, a posta megvan mennyi😊

Bocsi, én voltam😄Innen mennyi a postaköltség?

Madbaby
Köszi szépen!Mennyire értesz a bicókhoz?Sorry, csak nem ismerlek😉

Szeretek igent mondani.......... Aztán az ellenkezőjét tenni:D!!!!

VRSDM
SrAta

SrAta
a 2õ együtt?

Sziasztok!
Szeretném lecserélni a Merida Kalahari 510-esemen a kerekeket.Ajánlanátok vmi frankó duplafalú felnis kereket nem túl drágán?(20.000 max)
Köszi!

belisz
Sziasztok!
Most veszek 1-2 héten belül egy 08'-as Kona Fire Mountaint!
Alapból Rock Shox dart 1 van benne,de én azt késõbb valami komolyabbra szeretném cserélni...mindenképp Rock Shox-ra!
Az én elképzelésem egy RS Recon 355 Solo Air 130 mm rugóúttal,de olvasgattam egy kicsit errõl a Pike -ról is,és nagyon megtetszett,de nem teljesen derült ki számomra,hogy ez a teló mire is való...láttam már össztelós ugri-bugri gépekben,merev Trail gépekben.
Nekem olyan mindenes teló kéne,szóval erdei gyökeres túrák mellett,városba tekerészni,és elég finom mozgása legyen!
Szerintetek erre a célra a Pike vagy a recon a jobb?
Válaszokat elõre is köszönöm!

LoDMaSt
Arra való a bringa, hogy csapass vele, max a segged bánja, ha leülsz rá lépcsõn lefele 😄

@ Hellomarci

gordon 24
Semmi baja nem lesz, max a felninek..

Downhill!!

gordon 24
Igen😄 Azért annyi.

Downhill!!

SrAta
nah szóval azzal nem csinálom kii ha lemegyek vele a lépcsõn? és közbe nem ülök?😄

SrAta
kül nagyonállat de mi 99% nincs fékvezeték?XD

SrAta
TE merevfarú cangával lépcsõn le ha nem ülök a gépen akk az nemgáz ugye?😄