22335
-
#8760 Srácok fenn van minden pöpec az egész cucc (Bár sztem a lánc összeér amikor a legnagyobb és a legkisebb fokozatban van (Elől nagy hátul kicsi)
Nah annyi a gondd, hogy az első váltó a középső fogaskeréken hozzáér a terelő belső oldalához...
Melyik csavart tekerjem ki vagy be? vagy merre tekerjem a finomállítót, hogy jólegyen, vagy mit csináljak? mert nekem ez már 2 órája nem megy....:S -
#8759 Én értem, de az megint más :)
Azért a váltókanál nem egy bonyolult szerkezet, elrontani elég nehézkes :)
Bár igaz, biztos ellehet valahogyan :) -
#8758 Nem árt neki, de szerintem felesleges fölleg egy vadonat uj váltót szétszedni. Természetesen én is be szoktam fujni meg olajozni amikor a lncot beolajozom, de egy uj váltót ezért szétszedni, hogy utánna esetleg szarul rakd össze, és bajt csinálj, felesleges kockázat. Fölleg egy olyan embernek aki nem szerelő:D
De nekem is 8.. -
#8757 Én nem szólok bele, de szerintem semmilyen forgó alkatrésznek nem tesz jót, ha nincs kenve semmivel..
Bekened, nem fogni kopni annyira, hátránya nem sok.
ha száraz, akkor viszont kopik, előnyét nem látom. -
#8756 De wazz:D
A street gép az nem olyan, hogy reggeltől estig bicozo vele a városba. Azzal mész melózni stb. Az olyan hogy kimész és ugrabugrálsz szétkúrod az egész várost (ezt negativ jelzőbe irom) stb.
Arra nem kell semmi, hagyd a pibe mondom.. Le kell szarni jó az úgy! -
#8755 kül leszedtema váltógörghőket és az amelyik szorul azon egy gramm zsír nincs csak a másikon
Nah hogyisvanez?:) -
#8754 de a shred lehet street gép és sztrít meg a városba van szall?:))))))))) -
#8753 Nagyon tág fogalom!
Elvileg a Freeride durvább mint a dh!
De gyakorlatilag az is igaz amit irsz. Tehát elég tág fogalom a freeride.
De egy Freeride gép nem való városba! Még egy shred sem. -
#8752 A Shred egy dirt/ merevfarú FR gép -
Gabo #8751 Egy valódi freeride bringa arra való, hogy eszement módon zúzzanak vele lefelé a hegyoldalon olyan helyeken is, ahol szinte utak sincsenek, olykor több méteres ugrásokkal megvadítva a dolgot. Ennek megfelelően a váz brutálisan túlépített, az erre a célra szánt telóknál pedig 200+ mm-től kezdik mérni a rugóutat.
A kategória elég széles, az all montain és a dh kategóriát is fedi itt-ott. Szóval a lightosabb használatra szánt bringák azért valamivel könnyebbek és kevesebbet mozognak. De az igazi nagyágyuk a dh bringákhoz hasonló rugóutakkal rendelkeznek. És ha valóban freerideról beszélünk, akkor szinte mindig össztelós bringáról van szó.
Gyanúm szerint a hirdetőd nincs igazán tisztában a kategóriákkal.
Másrészt egy ilyen bringa csak a hegyen használható igazán. A széles gumik, az áttételezés, az üléspozíció, a bringa tömege mind-mind olyan, ami aszfalton csak szenvedéssel jár. Nem városi használatra való.
Olyan ez, mintha venne valaki egy motort, amivel mások a Dakaron indulnak és utána csak a városban, aszfalton szaladgálna vele.
Ha olyan bringát keresel, ami városban is jó, de a terepen is jól érzi magát, akkor XC bringákat érdemes nézegetni. Esetleg ha kicsit keményebben is szeretnéd terepen használni, akkor Trail bringák még jók lehetnek. -
#8750 Passzolom a kérdést:D Nem emlékszem már.
De ha veszel 2 métert (mert ugyis méterre adják) elég lesz! -
#8749 Teljesen normális. A lánc majd meghajtja.. Ha szorul nem lötyög! Ugy jó ahogy van! hagyd békén!
-
#8748 180cm-t mértem én ráhagyással -
#8747 megnéztem az a valahogy megzsírozták az sehogy...
Hány méter bowdenházat kell vennem az első+hátsó váltóhoz?? (Darabkihagyásokkal)
(Gordon te tudod, hogy mennyi kellett a shredhez remélem):)
-
#8746 Nem vesztessz vele semmit, max jobb lesz:) -
#8745 de úgyis kiszedem:D -
#8744 Fater szerint (régen közlekedésgépgyáró technikus) nem szorul vagyis ez teljesen normális -
#8743 Gondolom azt is ki lehet szedni.
Vedd ki, takarítsd ki, aztán kend újra. Kitudja, mióta áll már a polcon, és mivel van kenve gyárilag.. -
#8742 Az normális, ha a hátsó X5 váltó felső lánckereke(meg az alsó is) nem olyan hogy megforgatom kézzel és pörög, hanem az alsó kevésbé, de a felső szerintem vagyis nekem úgy tűnik, hogy szorul? -
#8741 freeride bicó az 300 000 Magyar forintnál kezdődik.
Pazarlás városba használni -
gabeone #8740 Hello! Tanácsot kérnék: a freeride bicók mennyire alkalmasak a belvárosban mondjuk napi 50 km tekerésre? Számos hirdetést megtekintettem, amikben mind kis méretű vázról írtak. Ebből arra merek következtetni, hogy az nem ideális városi tekerésre. De csodálatosan szépek! Hogy gondolom, jól, rosszul? Köszi előre is! -
#8739 Én azt mondom, hogyha teheted minnél kevesebb bowdenházból old meg..
Szóval ha nem múszály (márpedig a Shrednél nem az) akkor hagyd ki ahol lehet legyen szabadon.
Vegyél hozzá, direkt váltó bowden házat, sokkal pontosabb a váltásod ugy.
Ha hosszú a bowden, nehezebb lehet a váltás, szorul, rág stb.. Sajna az intense váznál full bowden ház kell, nem is igazán tetszik.. De itt nem oldható meg másként sajnos. -
Blum #8738 Nekem 2 helyen is nyitott. Basszus,9 napja nem ültem bringán...:/ -
#8737 Attól függ milyen a váz. Az jó, ha végig fedve van, és nem koszolódik. Nekem sajna nyitott egy eléggé nagy részen. -
Blum #8736 Ez szerintem váztól függ...nálam 2 (elég nagy) szakaszon nincs bowdenházban. -
#8735 Oks bowsdent adnak:)
Srácok a bowdenházat muszáj útközbe darabokban hagyni és szabad bowdenrészeket hagyni?
Vagy mehet az egész bowdenházba mint a féké? -
#8734 Levetek a videot vagy mi lett meg akartam megint nezni s nincs, esetleg youtube-on megvan ? -
#8733 SRAM X5 váltókarhoz adnak bowdent nem?
Csak Bowdenházat kell+ba vennem ugye?(Haver Deore karához adtak)
A Váltóbowden elvezetés is úgy illik mint a féké, hogy végig csőben vagy annak haggyam ki ott a részeket a cső alatt?
Kösz
SrAta -
#8732 -
Blum #8731 A bal szélső a kempingen a legtutibb... -
#8730 most talán megértitek miért lettem bmxes :)
-
#8729 ástunk egy orbitálisan nagy hip-et.
nekem sajna az ellentétes irány a kényelmes így kellőképp sutáskodtam rajta.
majd a sokadik seatgrab próbánál szépen csőr, ami nem volt para, csak gondoltam jobb ha átbukfencezek a bicón érkezésnél, ez is jó lett volna, ha a kormány nem áll keresztbe :] ergó jobb alsó lengőborda bezúzva. nem vész. csak fáj ha mozgok.
de megtanultam seatgrab-et :) -
#8728 köszke:)
Ha lesz bikemarketen akkor jövőhéten rendelem is:) -
#8727 Van itt nekünk valahol országúti szakértőnk valahol?:) -
#8726 Hát marhául egyszerű az ügy..
Ugye van a váltópacskered, szépen belehajtod a váltó menetét.
Aztán állitasz rá rugó elöfeszitést (ez a kis csavar ami nyomja a váltópapucsot [sram x5 esetében azt a kis aluminiumot)
Utánna bekötöd a bowdent. Természetesen ugy, hogy a váltókar a legkisebb fokozatban legyen (tehát a kis fogra tegye a láncot)
Minden állitható dolgot (bowden előfeszítést állitó csavarok a váltókaron) tekerj be alapra.
Meghúzod a bowdent meghúzod és rögzited a váltóban.
Aztán van ugye 2 csavar a váltón, egyik a felső holtpont a másik az alsó.
Mind a kettőt ugy kell beállitani, hogy se a legkisebb alá, se a legnagyobb fölé ne tudjon váltani. (egyik esetben a küllő és a fogaskerék közé rakja, másikban pedig a lánckerék, és a váz közé..)
Nahh amikor ez is megvan akkor le teszed megint a kicsire és elkezdesz váltani. Egy katt várod mit tesz, ha csak kerreg, akkor a váltókar előfeszítőjén húzol amig fel nem teszi. Ha felrakta akkor kb 90%-ban jól végig váltja..
Ilyenkor az szokott még lenni hogy vissza fele nem rakja le akkor engedsz rajta kicsit.. És igy játszadozol vele amig full nem jó..
Ennyi kb. -
#8725 ?
Köszi
SrAta -
#8724 Gordon 1 kérdést intéznék főleg hozzád és Gabohoz!
Szóval Gordon neked is X5ösöd van.
Az lenne a kérdésem, hogy lépésről lépésre(részletesen) le tudnád írni, hogy hogyan kell felszerelni beállítani, gondolok arra, hogy a felcsavarozástól kezdve a működésig. -
Blum #8723 Tényleg profi video!... -
#8722 MINDENKINEK MEG KELL NÉZNIE!!!
Egy olyan film, amibe a kerékpározást és a kamerázás (felvétel-vágás-zene-stb.) olyan művészeti szintre helyezik hogy az már túlzás . De tényleg iszonyat! -
#8721 én four crossozok és freerideolok vele:)
És az XC Novatec agyakat nem tudom megölni:)))