Biciklizés - ki mit miért
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az elõzõ hsz részben neked is szól. Próbáld meg elõbb tisztázni magadban, hogy mire, mennyi ideig, hol és hogyan szeretnéd a bringát használni. Illetve milyenek a saját adottságaid. Utána talán könnyebben lehet értelmes tanácsot adni.
30-ért jó minõségû bringa szerintem nem igazán lehetséges. 50-60 körül is csak erõs kompromisszumokkal. 80 körül már talán.
A 186 cm-hez milyen testtömeg társul? Mennyire vagy edzett, sportos? Jó lenne azt is tisztázni, milyen jellegû tekerésre és milyen terepre szeretnél bicot?
Ugyanis a váz kialakítása és mérete mellett ezeket is figyelembe kell venni. Az alsó kategóriás alkatrészek többsége tényleg csak alkalmi tekerésre használható, vagy még arra se igazán. Nagyobb súly és esetleg erõsebb testfelépítés esetén egy olcsóbb, rugalmasabb hajtókar-középcsapágy páros akár annyit is hajolhat, hogy a lánc rendszeresen beleérjen az elsõ váltó terelõ lemezeibe. (Tapasztalat...)
Az olcsó, noname fékek teste szintén jóval rugalmasabb, mint kellene. Így a csavarodás miatt a fékerõ is kisebb, ráadásul a csavarodás-visszaugrás-csavarodás-visszaugrás okozta rezonálás miatt visítani is fog, bárhogyan is állítsd be a fékpofákat. (Egy 20k-s tecsóbájkon az árat figyelembe véve a fék kb. 1000 Ft-bõl jött ki. Te rá mernéd bízni az életedet?)
Az alkatrészek élettartamáról nem is beszélve. Ha csak néha-néha 1-2 óra tekerésre van használva a bringa ebbe az elsõ néhány alkalommal még nem fogsz beleütközni. De ha rendszeresen sportolni szeretnél van egy szint ami alá menni értelmetlen. A Shimano monti alkatrészeknél ez a Deore szett szintjénél húzódik.
Szóval szerintem gondold újra a dolgot! Szánj rá legalább kétszer annyit, mint eredetileg terveztél és így talán nem fog csalódás érni! (A Magellan és a Merida jó választás lehet ebben az árfekvésben.) Az össztelós gépeket pedig felejtsd el.
Még néhány apróság.
Hidd el, egy 250k-s bringán is van bõven kritizálni való. És a 300k alatti gépek esetében is sokszor jogos a negatív kritika. Ha valaki rendszeresen, sporteszközként használja a bringát, ezzel elõbb-utóbb önmaga is tisztában lesz. Egy össztelos monti esetében nagyjából 250k környékén kezdõdik az a kategória, amivel kompromisszumokkal ugyan, de már érdemes foglalkozni komolyabb használat esetén. Ha pedig elég sokáig foglalkozol ezzel a sporttal egy idõ után számodra is érthetõvé válik az, hogy miért akadnak olyanok akik akár 500k-t vagy ennek a két-háromszorosát is rááldozzák egy bicora.
A Hervis „akcióiról” annyit, hogy az akciós ár sokszor annyi, mint amennyiért egyébként egy rendes bringaboltban bármikor megkapnád az adott kerot. Amúgy meg bringát a bringaboltból!
az acél szebb : ) (gordon ezzel nem a te bicódat szólom le, a lamborghini is szép, de egy porsche szebb, így értsd 😛)
am. van alu vázra örökéletgari? 😊 mert acélra igen 😉
u dont have to listen anybody else but me
alutnem vennék én meg, az acél szebb, továbbá baráti körben jobbak is s tapasztalatok.
De!
Az acél váz hajlékony! És nem bir anyi terhelést mint az alu..
Hiszen az alu sem csak alu.. Hanem egy ötvözet kemény rideg anyag.. Az fix hogyha valami törik akkor az alu fog, viszont az acél meg hajlik.
Szóval én tutti nem vennék acél vázas bringát.
Downhill!!
Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C
2. kérdés : ez mennyit ér?
Agy elsõ / hátsó Joytech QR
Fék elsõ/hátsó PromMax V-F
Felni Double Wall Fekete/CNC
Fogaskoszorú Shimano CS-HG30-8 11-32
Hajtómû SR CW-T102-PBG 42-34-24 CG
Küllõk CST C1391 1.95
Kormány X-Mission STEEL Hajlított 580
Kormányszár Ahead 40
Lánc Shimano CN-HG40
Méret: 20
Markolat Merida New
Nyereg SUB Art
Nyeregszár X-Mission Alu 27.2
Pedál XC Steel
Váltó elsõ Shimano M190 31.8 -42t
Váltó hátsó Shimano Acera-X
Váltókarok Shimano EF50
Váz Matts Alu6061 Sport Utility-V
Villa SR M2000NA 50 preload
Sportboltban kapható nagyságrendileg 100e forintos áron a Scott Aurora bringa de véleményt nem találtam róla a neten. Nektek ismerõs a mtb? Nekem méretben ideális és tetszik is.
XLes vázat semmiképp sztem Les kell😄
DE pl ittvan gordon neki ugyanakkora Kona shredje van mint nekem (M)es õ közel 2 méter magas én meg 168...
Szal ez eléggé olyan dolog h felülsz rá kényelmes megveszed ha nem akk nézel nagyobbat
Bár én netrõl rendeltem és ez az Mes váz ebbe a kategóriába (dirt, street, 4x) kicsit nagy
De tulajdonképpen nem....
De ha azt akarod hogy kényelmes legyen akkor ülj fel rá ha kényelmes akk jó
Dirtnél amúgyse a kényelem a lényeg...
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
A Hervisrõl tudom, hogy idõnként "akciót" tart. Ott lehet jó áron jó bringát kapni?
30e körül szánnék rá mert csak hobbi célra kell. XL méretõ és jó minõségû bringa kellene.
Sok jót olvastam a Schwinn-Csepel Magnum-ról de csak L-es méretben árulják. Tudtok mást ajánlani?
ha bemész bármelyik nagyobb bevásárolóközpontba, ennyiért ugyan ilyet kapsz. ha nem jobbat, ...
A bringa vázmérete miatt aggódom mert jómagam 186 cm vagyok. Kényelmes lesz-e számomra? A kérdésemre, hogy mekkora a vázmérete a következõ választ kaptam: "Ez 26-os,de a te magasságod nem gond."
Online vásárolnám meg a bringát. Mit gondoltok?
oszt.társam most vett egy lopott merdiát, 20.000-ért bolti ára 95.000
inkább valami ilyesmit fogj ki vagy nemtudom, mert egy ilyenbe amit linkeltél csak sok sok 10.000-et fogsz beleölni mire bicikli lesz belõle.
A következõ szövegrõl mit gondoltok: " .. A bicaj központi,és villarugós.Egyedi erõs váz,tárcsafékek elõl és hátul.Dupla felnin vastag erõs gumik vannak.Marokváltó,fém fékkarok.Jó felszereltségû.26-os. .. "
Tanácsra lenne szükségem. Csatolok képet is róla.
A vázméretek általában:
XS: 13" (coll)
S: 14"
M: 16"
L: 17"
XL: 21"
Aluváz hát vanak belõle dirt, dh gépek is meg XC-k is
Ha CC, XC-t akarsz tehát kis terep+aszfalt akkor mindenképp alut
Dirtbõl van 1 jó acélváz az a prodigy na meg persze a spank de az már nem magyar ember pénztárcájához van méretezve😊
Szóval alu váz mindenre megfelel, de fagypont alatt ne nagyon kínozd mert törhet...
Üdv
SrAta
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
Mekkora mtb vázméretek vannak? Illetve van jelentõsége, hogy fém vagy aluvázas bringát veszek?
Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |
Nekem hátul 2.35 ös Mofo Dh volt ami szélesebb is mint a Highroller.
Szerintem a 2.5 is belefér de mondjuk az már necces.. Igaz felesleges is😄 Nekem a Dh gépere nem kéne..
Downhill!!
Kona Shredbe(2008) belemegy a 2.4es gumi??
Ezt fõleg Gordon tudhatja...
Tényleg mekkora a highroller ami benne volt neked??
Kössz
Srata
(eddig bmx-el nyomultam , több kevesebb sikerrel) szoval bringaváltás lesz de ugyanakkor nemtudom a lentebb felsoroltak kozul melyik a kézenfekvöbb megoldás..
You See My Cross Yeah it Never Falls. You Know It\'s On Till The Break Of Dawn.
PolarX Manual Comp (2008)
vagy
Magellan PolarX Table Top (2008)
szoval engem az érdekelne hogy melyik éri meg jobban , használhatosag szemppontjabol( tudomásom szerint a manual nem kifejezetten 10+ km-ek letekerésére valo)..
You See My Cross Yeah it Never Falls. You Know It\'s On Till The Break Of Dawn.
Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |
What a feeling? Cycling and beer :D
Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.
Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.
A vicces megkoronázása az egész mókának az volt, hogy még otthon is tolhattam a bringát 20 percig. Ugyanis (szerencsére) akkor sikerült defektet kapnom. ;o)
A képeket a napokban feltöltöm majd.
Esetleg lehet még próbálkozni speciális aláöltözékekkel. (Sport áruházakban, túra boltokban lehet ilyet kapni.) A pamut viszont mindenféle formában felejtõs.