22335
-
#8800 a koszorú, a lánc, a karok, a váltók minden sram
és mindegy mit csinálok a hátsó váltó valamely 2 fokozatban bizonytalan(ill csak valami 1 mert pl a 4.-ben visszacsúszkál a 3.ra)
De minden stabil és néma ezen az egyen kívül...
Sztem ez hétfőn egy bicószervíz lesz...
-
#8799 Hát nem tudom komolyan.. Valamit nem jól csinálsz tutti biztos.
De minden jó? Tehát a lánc nincs lenyulva, a fogsor nincs elkopva?
Váltókar Sram?? -
#8798 a lánc ugrál a beállítástól függően vagy legnagyobb(1) és a 2 között és a többi fokozatban stabil vagy a 4-5 között és a többiben jó vagy a 6-7 között és a többiben jó -
#8797 Fogsor? Lánc? Váltókar?? Mi, mi? -
#8796 Igen ezen én is gondolkoztam, hogy csináltatok matricásokkal ugyan olyan matricát a felnire, le porfestetem és ráragasztom stb.
De ez gány szép lenne, de utánna folyamatosan magyarázni kell miért fehér stb stb.. Meg azért egy 18-19 ezer ft-s felnit nem szívesen kezdenék szétbarmolni:D
Valószinüleg fekete kereke lesz. Azon gondolkozom, hogy lehet fehér küllövel:D De az nem tudom hogy nézne ki... -
#8795 Nahh igen! És itt van egy hátránya az Intensenek (socomról van szó) A Gloryhoz képest pl. Intensnek sajna a mozgása miatt, nem tudtak merevítőt rakni, igy oldal irányban tud csavarodni a hátulja . Nem jelentős, de egy 2-3 mm-t tudod mozgatni a kereket jobbra balra. Míg a Giantnek meg sem moccan.
Giantot ha megnézed, a hátsó háromszögnél a felső csöveket a kerék elött összeköti egy cső. Intensnek ott nincs semmi:D Igy mondjuk könnyebb jóval a váz, de hát tud csavarodni kicsit. -
#8794 nah most jó minden, csak akárhogyis állítom be a hátsó váltót vagy az 1-2 között ugrál és a többi jó vagy a 4-5 között és a többi jó vagy a 6-7 között és a többi jó (Beállítástól függ) -
#8793 Mach 1 felnik?
Mach1 MAD
Nekem MAD van, csaptam már oda, semmi baja, boltban is nagyon dicsérték, testbike-on is elpusztíthatatlannak írják, felépítése is erős.
Tudtommal létezik belőle fehér verzió, persze 36-os.
esetleg Mach 1 MX.
Mach 1 MX -
#8792 nah akkor fotózok:D -
#8791 megveszed a feketét és átfested.
nekem legalábbis apu munkahelyéből adódóan egy egész festőműhely áll rendelkezésre :)
ha meg nincs jó ismerős akkor porfestes.hu -
Gabo #8790 Valószínűleg közhelynek hat, de a fénykép messze nem ad vissza mindent. A valóságban sokkal szebb a bringa. :o) A váz meglehetősen masszív. Teli van finom részletekkel, amikből látszik, hogy egy alapos, jól átgondolt tervezéssel van dolgunk. (Elég megnézni a fékcsövek és bovdenek elvezetését, a vázcsövek kialakítását, az teló átütőtengelyes kerékrögzítését ...) Az előző évi modellek eloxált felületkezelése is tetszett, de erre a metálfényezésre sem lehet panaszt mondani.
A Maestro rugózási rendszerről a neten is találhatsz véleményeket szép számmal. Szerintem az egyik leghatékonyabb, legjobb rugózási rendszer. Meg merem kockáztatni, hogy a Specko FSR rendszerénél is jobb, legalábbis korszerűbb. Ha megnézed a hátsó háromszög egyetlen egységet alkot. Ennek és a nagy forgáspontoknak köszönhetően kellően merev a csavaró hatásokkal szemben.
Az Anthem X és a Trance X is mióta megjelent jó néhány szaklap tesztjében maga mögé utasította a konkurenseket. Ez pedig nem kis szó, ha megnézzük milyen kultusza van egyik-másik márkának. (Pl.: Specko Stumpjumper)
Komolyabb gondom nem volt a bricoval. A telókat és a fékeket kellett beállítani. A gumit cseréltem le egy általános használathoz inkább passzoló típusra. (Az eredeti Kenda gumik terepen valószínűleg csodásak, de aszfalton minden lendületet elnyeltek.) A markolatot is lecseréltem egy kényelmesebb Ergon markolatra. Jövőre még a nyerget szeretném leváltani, mert azzal nem tudtam kibékülni teljesen.
A gyári leírás szerint Race Face hajtókarral jött volna, de ehelyett SLX-szel érkezett, amit egy kicsit sem bánok. Ezen kívül ami még eltér az eredetitől, hogy a Hayes Stroker Ryde fékeket Stroker Trailre cseréltettem. (Jobb beállíthatóság.) Előre 180 mm, Hátra 160 mm tárcsákkal.
Aszfalton Pro pedalra kattintva a rugóstagot hajtás szempontjából szinte olyan, mint egy merev farú bringa. Kicsit ilyenkor felkeményedik a rugózás, de a nagyobb hupszlikat még így is szépen elnyeli. Teljesen aktív rugózás esetén némileg érezni, hogy bemozdul a pedálozás hatására, de ez sem vészes. Viszont ilyenkor szinte minden apró repedést elnyel a rendszer.
Igazán kemény, sziklás terepen lehet érezni leginkább a rugózás előnyeit. Nem dobál, nem ráz szét, szépen tartja az irányt.
Annak ellenére, hogy Trail bringa és kicsit többet mozog mint egy XC bico, ugyan olyan jól lehet vele mászni. Egyszer sem éreztem, hogy vészesen emelgetné az elejét. Lefelé pedig csak az előnyeit érzed a jobb rugózásnak.
A fékekkel is elégedett vagyok. Bár tény, hogy egy darabig játszani kellett a beállításukkal, de utána szépen végezték a dolgukat.
A bringában jóval több tartalék van, mint amennyire én kihasználom. De ez csak arra ösztönöz, hogy még többet hozzak ki magamból. Egy percre sem bántam meg, hogy ezt választottam. 2 év tervezgetés, meg spórolás előzte meg a döntésemet. Ezért is szoktam mindenkinek azt javasolni, hogy jól gondolja át mielőtt választ. Ha valaki fél milkát készül kiadni egy bringára, annak legyenek határozott elképzelései!
Az ára valamivel 500k felett volt. :o/ -
#8789 Köszi de használtat nem szeretnék. Ki tudja mit csinált vele az ember:D -
Blum #8788 Én egy pár fehér Alexrims-et találtam,srác komplett bicóból akarja eladni.
"009 ALEXrims Supra6 Speciális fehér kiadás!!! (minimális számban készült fehér színben, már sehonnan nem rendelhető) 579g/darab!!!Single track-nél jobb eredményeket ért el! a páros ára: 13.000 HUF"
Ha esetleg mégis...:D -
#8787 Használtat nem akarok. De használtnál ugyan ez a szitú:D -
Blum #8786 Használtak között szétnéztél? Vagy az nem is érdekel? -
#8785 Basszátok meg megbolondulok:DD
Van ugye a bicóm.. Akarok uj kereket. Felni kérdésnél elakadtam:D
Fehéret szeretnék, de nem Sun-t. viszont 36 lyukas az agyam. Na most minden "normális" fehér felni 32 lyukas. Nem gyárt csak az atomlab, a Sun, a Halo,a Fireeye és az Alexrims fehéret és 36 ost.
De itthon ezek közül 2 elérhető:D Az atomlab és a Sun. Sun ugye kilőve. Atomlab meg csak decemberbe lesz. ááááááááá:D
Halo-t a Fireeye-t nem ismerem:D Fingom nincs milyen minőségű cucc.
Alexrimst, meg sehol nem találok:D Azt se tudom ki forgalmazza itthon.
Mi a faszt csináljak?:D Mert feketéből van ami nagyon fasza lenne. DT swiss, meg a Mavic Dh felnie. Mind2 van egy külföldi oldalon (elhozzák mo-ra 45000 felett ingyen.) szóval késsz..
Hihetelen komolyan.. Feketével is jól nézne ki, az oké, de nem tudom.. Szóval tanács?:D -
Blum #8784 Atyaaaúúúúristeeeen,de gyönyörűűűűűű!!!!
Te mennyiért vetted?És milyen a gép? -
Gabo #8783 Mondtam már, hogy egy Trance X3-mat nyúzok május óta? ;o)
-
#8782 Én lehet hülye vagyok, de nem tudom:D A két görgő nem tud összeérni:D Hát van egy kanál, a kanál alján van egy görgö a kanál tetején még1. Van közöttük 5 centi kb.. Ha össze csukod is 5 ceti megha kifeszited is.. Nem tud közeledni egymáshoz a 2 görgő.
Most arról a görgöről beszélsz amin a lánc fut a váltóban?? -
#8781 Egy képet tudnál készíteni, hogy mi is van? :)
Csak csendben olvasok, és nem értem, pedig kiváncsi lennék :) -
#8780 ha a két kicsiben van akkor a bowdenhúzás 0
és tudod fut a 2 görgőn a léánc, nah amikor kiveszed a dobozból a cccot majdnem összeér a 2 görgő(mert ugye semmi nem tart ellent a rugónak) nah ha rajtvan a lánc és nincs bowdenfeszítés össze is ér, de sztem ha a 3 legkisebbet nem használom ott nem ér össze és a feszítés is normális:) -
Blum #8779 Megvan a 2. szerelmem...:P -
dx #8778 nézd meg a 2010-es specializedeket is ;)
az új sx nagyon szép, a régi se volt rossz bár igazából nem kötnek le a fullyk:) -
#8777 Freerideből is van Glory:D Annyi a difi hogy az nem 24-et mozgo, hanem "csak" 20-at:D (annyit mint más gyártó dh váza:DD) és elég könnyű:D -
Blum #8776 DH-ban annyira nem vagyok otthon,inkább az AM/Enduro gépekre vagyok nagyon ráindulva. -
#8775 A Giant az nagyon komoly! Tesomnak az van! Igaz egy Glory dh, az durva gép! -
Blum #8774 Én sem vennék KTM-et. Amibe most szerelemes vagyok,az a Giant...főleg a Trance és az Anthem szériák...wáááá -
#8773 Hát elvileg nem szar a KTM, de látod.. Meg az én példám amit írtam.. Én tutti nem vennék.
Szerintem ezt bármi kibírta volna. -
Blum #8772 Használtan vette a bringát :) Mi eddig úgy gondoltuk,hogy a KTM nem olyan szar,azért ettől nem kellett volna meghalnia. (Régi Gepida Karatonom sokkal nagyobbat kapott oldalról,és semmi baja nem volt..) -
#8771 Ez szép!:D Gratula (szerintem ha vez vázat, akkor valami normálisat vegyen [ne KTM-et:DDDD])
Én azóta nagyon szeretem a KTM-et amióta a zsir uj Aphex Dh váz, a kiállitáson kb 3-4 centire el volt repedve, puzstán attól hogy szállitás közben oldalba verte a villa:DD Jó váz! -
Blum #8770 Még tegnap éjszakai városi bicajozás eredménye. (1 éves KTM Ultra Lite váz). Szerencsére nem velem történt.Egy padkán srác fel akarta tenni a hátulját első fékkel,de elk*rta és rohadt magasra felment a hátulja. Bepánikolt,letette a lábát,és jó másfél méter magasról oldalasan a járdára. Arra lettünk figyelmesek,hogy a fék hozzáér a kerékhez. Betudtuk annak,hogy a kerékben tuti 8-as lett...aztán odamentem,mondom kiszedem a tengelyt,talán az tört el. És akkor láttam ezt...:S De hazatekertünk vele 5km-t...:D
-
kgabus #8769 Nah mégegyszer, itt a Wenson:
http://www.wenson-bike.com/hun/modell.php?modellname=kinetic -
kgabus #8768 Wenson Kineticről mi a véleményetek?
http://www.wenson-bike.com/hun/model...llname=kinetic
Miközben a Gepida Mundora (http://www.gepida.hu/index.php?m=produkte&bike_id=79)várok, nézegetek hasonló ár\minőség kategóriában és most ezt találtam. Milyen bringának tartjátok (úgy általában, ill. a Mundohoz képest)?
Köszi a válaszokat előre is! -
#8767 Nahh én ezt még mindig nem értem:DDD
Van a váltód ugye.. Azon van 2 görgő fent meg lent vili?
Nahh a felső görgö közel van a fogaskoszoruhoz és összeér?
Vagy a lánc ér össze valamivel, vagy mi van?:D Ird le normálisna mert amit irsz az lehetelen (ha jól van összerakva)
Elől ha középen a belső oldala hozzá ér a lánchoz, ha a 2dik fokozatban van, akkor lejebb kell engedned. Tehát elöl a váltokar állitó részén kicsit tekerj beljebb (lazitsd vele a bovdent.)
De ha ilyen bajod van szerintem valami nem kerek:D
Ha meg meglazult a bovdened, akkor meg nem huztad meg eléggé.
És igen, keresztbe nem lehet váltani.. Kb igy használd:
elöl legnagyobb, hátul első 3 (kisebbtől felfelé)
Elöl közép, hátul középsők (ebbe bele eshet a 3 dik is pl)
elöl kicsi, hátúl az utolsó 3-4 fog
Nem lehet ugy hogy elől kicsi hátúl kicsi. vagy fordítva.. (jesszus:DDD) -
#8766 oks ha elöl a legkisebben van nem lehet hátul az alsó 3ra váltani tiltja a papír-....:S -
#8765 van a két görgő, amikor elöl is meg hátul is a legkisebben van akkor a görgőkön futó lánc összeér...
Elől a láncterelő belső oldalához ér hozzá a 2. fogaskeréken.
Szóval megoldás?:S
Jah mára meg tök lazák lettek a bowdenek... -
dx #8764 na gyerekek nem megy ez.
már tegnap elég jó idő volt csak meg kellett volna csinálni a láncfeszességem meg a defektem de kb arra sem volt erőm,hogy kimenjek a házból,viszont ma nekiestem megcsináltam és felültem de éreztem,hogy nem az igazi , elgurultam a kúthoz aztán indultam volna be a városba kis streetre de elkezdtett szakadni,úgyhogy indultam haza de alig kaptam levegőt mire hazaértem szóval jobb is,hogy nem mentem be.
influenza power.:/ -
#8763 Nahh ezt nem értem..
Mi az hogy összeér a lánc?
Az első váltónál a váltó a fogaskerékhez ér hozzá? Vagy ha ott van a lánc középen, akkor a lánc ér hozzá a terelőhöz? Mert nem mindegy:D -
#8762 én 43asat vettem és 43-as a lábam :D
nemtudom mit vársz, nemvagyok cipőológus,
gyere fel pestre, ott a velvart, ott vannak orchidok, felpróbálod és megveszed :) -
#8761 VRSDM
Vans No skool 2 US8.5(41) méretbe volt jó nekem.
Orchidból melyik méret lenne jó?
Köszi