22335
-
Blum #8840 Anyám,de jól néz ki az új Deore.... -
Blum #8839 Szuper,ezt betettem könyvjelzőnek,köszi szépen! :)Kinyit a bicajbolt,akkor át is futok TF2-ért,meg bowdenért,aztán hajrá. :P -
#8838 ma volt dürerkertben pipe night.
ergó minifélcsőverseny a szórakozóhelyen :D
elég brutál osztást tettek a srácok :]
vázpörgetés - tailtap - és ebből elrántott előreszaltó az ív aljába... háttaltelibe :/
de tényleg mindenki nagyon vállalt és volt bőven visítozás meg ökölrázás meg hátbaveregetés szóval megőrülősjóvolt :] -
#8837 ha ugyanannyira feszíted meg a bowdent, mint amennyire most van akkor a fokozatok között nem lesz gondd, ha a csavarokat nem tekered el akkor sem a küllők közé, sem a vázra nem akar váltani majd...:D
Tulajdonképpen a 2 csakar a 2 végállást adja meg a bowden feszessége, pedig a fokozatok távolságát, illetve, hogy éppen melyik fokozat alatt áll a kanál.
Én simán betom lőni a váltóm(ne ne okoskodjatok tom itt szenvedtem 3 napig:DDD)
pofon egyszerű HA NINCS ELHAJOLVA A VÁLTÓFÜL ÉS ELÉG HOSSZÚ A LÁNC.
De itt egy tipp a váltó beállításokra:
Váltó beállítás
Elég nagy görénynek érzem magam remélem a mai napon végre valami jót is tudtam tenni valakivel:( -
#8836 Majd kipróbálom, ez hátha beválik. Köszi. -
Blum #8835 Amikor felveszed,akkor mind2 végén egy sima vastagabb befőttes gumival odafogod. Hirtelen ez egy jó megoldásnak tűnik. :D -
#8834 Lecsúszó térdmelegítőre van valami megoldás? Térdem alá is lecsúszik sajna:S A kesztyű viszont tökéletese, semmit nem éreztem a hidegből. -
Blum #8833 Mind1,tökéletes ez is! Köszi szépen! -
Gabo #8832 http://techdocs.shimano.com/techdocs/index.jsp
Itt a montis alkatrészek között meg találod az összes Deore alkatrész útmutatóját, robbantott szerelési ábráját. Magyar leírás szerintem egyikhez sincs. -
Blum #8831 Persze,ezt tudom :)
Amúgy most jöttem fel...katasztrofális. :(
Első agy erőteljesen ropog,meg a hajtómű is. Bár ott nem néztem meg semmit,az holnapra marad,nincs mára több lelki erőm biciklit szerelni. Fékbowden házakat átmostam TF2-vel,csak úgy folyt ki belőle a retkes lötty,viszonyt csak egy fékbowdent kell vennem,minden más menthető. Magát a váltókart szétkaptam apró darabokra...úhh. Még apró falevelet is találtam benne (hogy hogyan jutott oda be,fogalmam sincs...),de legalább szépen átmostam TF2-vel szárazra töröltem,gépzsír be....olyan mint az új.
1 kis segítségre is szükségem lenne:
Shimano Deore-hoz találok valami pontos (lehetőleg magyar) beállítás leírást? Holnap szétkapnám a váltóbowdeneket,de félek,hogy nem sikerül összerakni vagy visszaállítani faszán....ezt megköszönném. :)Vagy ha csak a bowdent szedem szét,de a tekerős bizz-bazz-okat nem tekerem el,attól nem lesz semmi változás? :S
Minden más amúgy fasza,még a teló is él,egész jól működik. -
#8830 Persze ez vili:D De pl a Dh pályák mellett a bringa mosok mind ilyenek:D
Szóval mással nehéz volna..:D Én azt szoktam erre mondani, hogyha magas nyomású cuccal mosod, azokon a helyeken csak éppen hogy egy kicsit megvereted.
A többi helyen lehet "áztatni" -
#8829 magasnyomásúval nem ajánlatos biciklit mosni, mert mindenhova beférkőzi magát a víz, értelemszerűen oda is ahova nem kéne, onnan kimossa a kenőanyagot és voilá kész a lassú halál. -
Blum #8828 Tegnap elvittem bringát lemosni....pfúúú. A lényeg. A bringán csak az ülés és a markolatok látszottak ki a sárból. 4 napig állt így a bringa, a sár szabályosan hozzáépült a vázhoz. Otthon mielőtt elindultam min. 3kilo sarat bontottam le a gépről egy kulccsal. Letekertem nagynyomásúba,bementem pénzt váltani kutas csak nézett,hogy "OMG". Kérdezte is,hogy "jó volt a buli mi,srácok??" :DD Mondom jaja,fasza volt! :D Végülis 950FT ból sikerült lemosni a bicajt,de még most indulok le tárolóba mosószeres vízzel,kisszivaccsal,30rongyal,meg 3liter kenőanyaggal életet lehelni a kis drágámba! :DD -
#8827 Na végre van télikesztyűm, meg térdmelegítőm. Kesztyű víz meg szélálló, szóval jó lesz remélem, térdmelegítő meg elvileg 10 fokig jó, és sajna nem szélálló, de csak ez volt decathlonban. Télikabátok eléggé drágák, volt 2 féle 10-ért, az egyik nagyon vékonynak tűnt, de az majd elválik, hogy kell-e, ebben az időben még nem hiszem. -
#8826 *nekik -
#8825 gratula neki :)
más:
ha valaki bentvan a google wave-ben, keressen rá a bringás public wave-re :) -
hefii #8824 Sziasztok!
Engedjétek meg, hogy itt is gratuláljak a Happy Bike SE-nek, akik a HBSE 24h 2009 albumukkal megnyerték mind a MTB XC, mind a 24 órás MTB maraton fotóversenyt a foto.testbike.hu oldalon!
-
#8823 privatizálják a hegyet:)))))))))))) -
#8822 Hát kiderűl:D De sajna én elég kicsi esélyt látok erre. Asszem inkább az lesz, hogy jövő nyáron arra fogok keresni, hogy bringázzak:D
Magyarul 2 hetente irány külföld:D -
Gabo #8821 Még a végén megéljük, hogy itt is lesz rendszerváltozás. ;o) -
#8820 Tök egyszerű. Meg áll a pálya aljánál a kijáratánál, és amikor kijössz eléd áll és kész.
Sajna ha büntetni akar meg tud.
Gabonak igaza vcan, próbálunk már mi is szervezkedni, meg állitólag a Bringás szövetség is rajta van az ügyön. -
Gabo #8819 Kitölti a dühét a következő arra járón, akit sikerül elkapnia...
De ahogy írtam, csak akkor lehet változást elérni, ha szervezett formában próbálja meg valaki felvenni a kapcsolatot az erdészettel. A cikkből is ez jött le nekem. És mind a két oldalnak szükséges engedményeket tenni. Ez másképpen nem megy.
Az XC-s DH-s fújásnak sincs értelme. Ugyanis a DH-sok után a következő jól célba vehető csoportot pont az XC-sek fogják jelenteni. (Jó magyar szokás szerint.)
Mivel egy lassan több mint 1 évtizedes dologról van szó, nem most és nem így kellett volna elkezdeni a beszabályozását. De ezen nagyon meglepődni sem lehet. -
#8818 hmm ha nem állok meg agyonlő?:D
Vagy mit tud csinálni? megnézi az alvázszámot?:D
simán letudom tagadni, hogy én voltam sok fullface sisak és kona shred lehet Magyarországon(például)
Szal mit csinál ha nem állok meg mert utánam nem tud jönni gyalog kocsival meg nem lehet:D
-
#8817 állandóan mi vagyunk basztatva, figyeld meg, hogy ha tennénk egy benzin motort minden bringára egyből a seggünket is kinyalnák... -
#8816 Jogos persze!.. Sok minden igazság van ott! (én a Polarisext vagyok:D) azt én irtam.. -
#8815 "Namármost az oké ,hogy szétfékezzük a Tündérsziklát és nem terem az a kis drága 3cm-es virágocska,de milyen érdekes,az erdész pöfékelhet a 7milliós Dzsippével. Szerintem ő vagyis a dzsipjével 1 perc alatt több kárt okoz a természetnek mint én aki 2 évig jártam fel a Jancsira."
jogos -
#8814 Nahh a teljes Cikk a János hegyről!
Olvasátok el, ha van vélemény irjátok alulra! :D
Bucsú??? Csak nem!! -
#8813 eszméletlen hihetetlen áááhhhhh.....:D
megnyomom és semmi katt bazzeg csak érzem hogy más tekerni
de semmi
gyönyörűűű
Ilyen nincs kompromisszumok nélkül vált:D -
#8812 Jájj:D Akkor jóvan.. Nahh akkor használd és majd érdekel mit szolsz hozzá. Nekem rohadtul bejön. -
#8811 mindenki mél és emesencíme látszona profiloldalán ha akarja:D -
#8810 Bazzzeeegggg!
Else hiszed:)
Beállították szervízbe:D
El volt ferdülve a váétópapucs(nemtom cserélték e vagy kiegyenesítették e) de azt mondták, emiatt nem tudtam beállítani:D
Azé mondom ennyire balfasz nem lehetek mondtátok, hogy full egyszerű beállítani:D
Szal nem bennem és a váltóban volt a hiba csak simán egy ferde papucs:D -
#8809 ahhoz át kell néznem a maps apit, de ez jó ötletnek tűnik!
egyébként a verseny szervezős részt kb. rád építem :D más szervező ismerősöm nem nagyon van, szóval remélem majd rendezel vesenyeket később is :D
egyébként messze van még a leadás, de nyárig készen akarok lenni az egésszel :) -
#8808 integrált guglimap, amin bejelölheti mindenki a jó kis spotokat ;) -
#8807 srácok a segítségetek kellene, nemsokára le adom a szakdoga tervezetet ( a bikewars lesz a szakdoga témám, mint említettem ), és ha lenne ötletetek hasznos modulra, azt megköszönném.
eddig ami lesz a mostani funkciókon kívül:
- RSS minden felhasználóhoz
- verseny szervezőként is lehet majd regelni, versenyeket hírdetni, amire a userek jelentkezhetnek
- lesznek klubok ( muszáj lesz valami ilyesmit beleraknom, keresési algoritmus miatt, ismerősözést meg nem nagyon akarok )
- privát üzenet
Ezeken felül várnék bármilyen ötletet, ami segíthet abban, hogy egy fasza bringás oldal legyen a végén. =)
köszi -
#8806 már 80% ban tökéletes alakulunk:D
Ma megyek ki kiriékhez és szépen megkérem, hogy segítsen hátha ő be tudja lőni (azé mégis nagyobb gyakorlata van mint nekem:)) -
#8805 de ugye mivel 3*9 ezért eléggé nehéz összehozni minden fokozatot:S -
#8804 Hát igen:D Ugy kéne mindenhol:D -
#8803 azokba a fokozatokba amibe nem vacilál gecc meg se hallom hátranézek h váltott e:D -
#8802 Akkor passz. De tutti beállitás gond. Jónak kell lennie. Enyém ugy vált hogy beszarsz:D -
#8801 a lánc sztem tök ép a koszorú is