Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

veszelka
egyébként hüyle kérdés, de rég volt biciklim: ezek tûszelepesek, vagy mifélék?

veszelka
erre licitálni kell. azér nem jó.

egyébként 63.

bardocz
Ezt vedd meg,ha ennyiért kell bicó,szerintem ilyen jót nem kapsz.Nekem 2008-as merida sub40 vázam van,és tökéletesen meg vagyok vele elégedve.
<#idiota>Szóismétlés rlz...

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Hogy legyen valami konkrétum is, szétnéztem kicsit az bikemag-en és a vaterán, és ezt találtam ilyen árkategóriában:
LINK!!
Szerintem teljesen korrekt, ráadásul 2008 augusztusi, a Merida SUB 60-as váz ráadásul nem rossz (az alkatrészeket itt nem említi, de szerintem a Neuzernél sokkal jobb még így is). Ráadásul 22"os a váza, pont megfelelõ, ami igen ritka😄 Az nem riasszon vissza, hogy használt, mert augusztus óta nem hiszem, hogy sokat mentek vele.
Ha gondolod kérdezz az eladótól, megéri.

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

bardocz
Inkább alig mûködik.Egy rendes v-féknek sokkal jobb fékhatása van,mint egy gagyi tárcsának.
veszelka
a nem normális alatt mit értesz? gyorsan tönkremegy, vagy alig mûködik?

bardocz
Mert ilyen árkategóriában nem adnak normális tárcsaféket.A legolcsóbb,ami tényleg jó,24ezer lenne.Persze a kettõ együtt.
veszelka
és miért lenne jobb a v fék?

bardocz
Mivel ott van rajta a tárcsafék,így nem😊
veszelka
ez az?

bardocz
Ilyen árkategóriában mindenképpen v-fékest nézzél.
veszelka
veszelka
Milyen célra szeretnél bringát? budai hegyekben szolidan tekerni
Milyen rendszeresen szeretnéd használni? 2-3 nap hetente
Milyen intenzitással szeretnéd használni? semmi egykerekezés, haerre gondolsz, csak tekerni
Mekkora távokat szeretnél bejárni vele? úgy 40-50 km
Milyen terepviszonyok között, milyen útfelületen tekernél? földút
Mennyire vagy edzett, sportos? mint egy átlag katona
Milyenek a testi adottságaid? (Magasság, testtömeg, testfelépítés...) 195 cm, 100 kg
Mekkora összeget tudsz a vásárlásra fordítani? max 50

Ez bringa legfeljebb egy paraszthajszállal jobb csak, mint egy corabájk.
Noname alkatrészek, Shimano Tourney váltókkal. Egy termetesebb ember alatt ezek cseklenek-nagyklanak, a rendszeres használat esetén (értsd heti egy alkalomnál többször...) egy évet sem adok nekik.
Hogy milyen méretben gyártják, legfeljebb a forgalmazó vagy a Neuzer tudja megmondani.
Azt sem igazán értem, hogy miért csak egy évre kellene?
Ha visszaolvastál volna egy kicsit, láthatod, hogy ezt a témát már végigjártuk párszor.
Néhány hozzászólással ez alább leírtam azokat az alapvetõ kérdéseket, amiket egy bringa vásárlása elõtt végig kell gondolni. Ha már nem olvastál vissza, akkor ide másolom neked:

Milyen célra szeretnél bringát?
Milyen rendszeresen szeretnéd használni?
Milyen intenzitással szeretnéd használni?
Mekkora távokat szeretnél bejárni vele?
Milyen terepviszonyok között, milyen útfelületen tekernél?
Mennyire vagy edzett, sportos?
Milyenek a testi adottságaid? (Magasság, testtömeg, testfelépítés...)
Mekkora összeget tudsz a vásárlásra fordítani?

Szerintem gondold újra a dolgot!
A vázak méretezésérõl is volt szó. Olvass vissza!

veszelka
jó. legalább azt meg tudod mondani, hogy amit a honlapon árulnak, az mekkora?

Szerintem inkább legyen ideális, mint nagy, márpedig 24" nem reális a Te méretedhez képest.
De várd meg mindenképpen, hogy mit mondanak a hozzáértõbbek, remélem azért nekik hiszel. Ezek a táblázatok elég változóak, nézd meg például ezt:
LINK

veszelka
mondjuk méret jelölést nem is láttam ennél a biciklinél.

veszelka
inkább legyen nagyobb, mint kisebb.

A 26" nagy valószínûséggel a kerékméretét jelenti, én még nem igazán láttam akkora vázat, szóval vigyázz ezzel, mert a vázméretnek olyan sok köze nincs hozzá. Szerintem neked bõven elég lenne egy 20 (max 21"-os) váz, a nagyobb már kényelmetlen lenne még neked is.
Egyébként itt érdemes szétnézni, 1-2 éves használt mtb-ból sokkal jobbat is kaphatsz ilyen áron😊

gordon 24
Jo mondjuk te másra használod😄

De én 192 vok és M-es méretû azaz olyan 16.5 17"

Downhill!!

bardocz
185,és 18"-os.
veszelka
rendelni akartam.

Vaxi
mekkorát választottál? hány centi vagy?

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

bardocz
Jaa,ha az a vázméret,akkor elvileg jó,de mindenképpen próbáld ki vásárlás elõtt.
veszelka
190 centiseknek 24es váz. amit én néztem, 26os. tehát nem jó?

bardocz
Itt mi?De ahogy elnézem én 3-4"-al kisebb vázat választottam,mint ami kéne😄 És mégis kényelmes nagyon,meg jó tempót tudok vele menni.
veszelka
bardocz
Az a kerék mérete😊
veszelka
azt írta, hogy 26os.

bardocz
Amúgy most tekertem egyet,megyek a bicikliúton,és látom,hogy valami nagyon füstöl.Erre ezek a kis fehér szöszök lángoltak,mert valami idióta felgyújtotta õket😄
bardocz
Ez nekem valami gyerekbiciklinek tûnik,és ha 190cm magas vagy,akkor már biza felnõtt biciklit kell venned,még ha 8 éves is vagy😄
veszelka
ok, egy nyárig használnám.

abból indulok ki, hogy elõzõleg egy 16 ezer forintos biciklim volt, a METRO-ból, 6 évig bírta, kerékcsere összvissz.

VRSDM
biztos forrásból vett használt biciklivel jobban jársz. aminek neve is van.
montikba nem vagyok otthon, kérdezd a többieket. de egy használt, de minõségi (70-80e) ft-os neves biciklivel többre mész. mert semmi baja nem lesz kábé.

u dont have to listen anybody else but me

veszelka
kb 50ezer forintig, tudnál ajánlani egyet? 1 évig használnám.

VRSDM
nem ajánlom hogy ilyet vegyél...
központozott villa ? teleszkóppal? már itt megbukik az egész.
csak bajod lenne vele. mert darabokra esne alattad.

veszelka
ezt csak egy méretben gyártják?

kb 190 cm vagyok. megfelelõ méret mekkora lenne?

LoDMaSt
Akkor még a Roam-ot is szintén tõlük, meg az Uprisingot 😊
Tényleg nagyonjó filmek! (y)

@ Hellomarci

Ha tudjátok nézzétek meg The Collective csapatától a Seasons-t. (Innen-onnan le lehet tölteni...)
Nem annyira extrém zúzás, de bringás életérzés a köbön és mindez igényesen filmezve.

bardocz
Hm,nem is rossz ötlet!😊 De inkább cipelem,mert kitudja délután hova kell mennem😊
Ártani biztos nem fog. A legjobb, hogy nem kell minden nap cipelned. Bekattintva otthagyhatod a bringád helyén.

norbi56
OKOK,akkor majd minden kiegészítõt egyszerre veszek😊
Kis reklám remélem nem fejeztek le xD:Május 22. Sport 1 Tour de Tisza Tó összefoglaló😊

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

bardocz
Akkor valószínû rendelek majd egy olyat,hiába van suliban biciklitároló azért biztos ami tuti.
Az Abus jó hírnévnek örvend a lakatok terén.

Bringát ne náluk vegyél. De bringás szerkót, sisakot, hátizsákot esetleg érdemes megnézni.

norbi56
Az InterSport boltok jók?Mert a Tour de tisza tó-n 20% kedvezményt adó kupont kaptam és nincs árkorlátozás😊

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

VRSDM
ma sikeresen kihajtottam csutira egy hoffman villát.
ugró elõtti necces érzés. amolyan sugallat hogy most nem kéne ugrani.
persze nagy sebesség az elõzõ érkezõbõl.
inkább csak fogtam és kirúgtam elõre a bicót, ami váratlanul egy bõ 8méter magas pályán fúródott a földbe :/ a villa kihajlott . más para nicsen. de emelett egy hatalmas jó biciklizõs nap volt. csak -15.000ft :/

bardocz
Ez szerintetek mennyire megbízható?Van valakinek tapasztalata vele?
VRSDM
én még magyarországon is sokkolok néha.
amikor a biciklis társaságból egy-két arc. havonta vesz valami új alkatrészt. mert
" hülyevagy? könyebb 25grammal " ... mondom jó -_- és kiadott érte +50.000-et, 25grammért. én meg spórolok mióta hogy meglegyen az új bmx-em. na mindegy, 2hét és megvan: )

Pistike 007
Nem mindenhol olyan drága, de ha saját magad csinálod akkor sem olyan bonyolult.