Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

norbi56
Na ma meglett az új gépem😊TFS-700D grafitszürke színben😊Holnap küldök képeket.

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

bardocz
Mivel az szerintem országút,így nem lehet,legalábbis én minden országútnál láttam eddig a bicikli/traktoros/szekeres meg se próbálja táblát.
LoDMaSt
Holnap tekernék le a velencei-tóra Bp rõl, és az lenne a kérdésem, hogy a 7-es úton lehet bringázni? (iGo szerint nem) Van valakinek tapasztalata a jó útvonalról?

@ Hellomarci

bardocz
Innen melyik zárra bíznátok rá a bicót úgy,hogy 1.5-2 óráig kint van az utcán?Rohattak nem engedik,hogy bevigyem a lépcsõházba a bicót,csak az utcán lehet hagyni<#duma>Mintha bárkit is zavarna ott bent,azon a részen,ahol a kutya se jár...
VRSDM
lehet mindennel menni, van nálunk sima és 24es bmx, 24es monti telóval, és merevvel is, 26os monti, minden van. és mindenki végig tudja ugrálni az egész sort.
a béemixel annyi a para hogy nehezebb. mert a kis kerék miatt ha nem patentra van téve az érkezõbe akkoris olyan nagy a lendületvesztés hogy a következõ vagy átugorhatatlan, vagy úgy kell átszenvedni.

montival meg akadnak és mennek tovább 😄

u dont have to listen anybody else but me

gordon 24
THX!! Köszönöm a bátyám nevében is! Elég jok a gépek, igy 2 hónap használat után azt mondom hogy huhh😄
Miért nem volt eddig?😄

Hihetetlen élmény.. Csak azt látom elöre nem kevés pénz lesz õket karbantartani, hiszen a tesomnak a hátsó rugóstagban nincs csillapitás.
Arra mondtak egy 10 est eddig.. Az én elsõ villám meg már kitty kotty😄
Szóval 3-4 havonta a villákra lehet majd költeni, meg olajakra stb..
Na de ezek már majdnem "versenygépek" ez van...

Downhill!!

bardocz
Már miért ne lehetne trails-en dirt géppel menni?Nagyobb ugrató kell,és kész...Annyi a különbség,hogy trailsen nem tekersz,mert közel vannak az ugratók,dirtnél meg tekerni kell a két ugrató között,mindkettõt lehet építeni a természetbe is,meg egy stadionba is.
SrAta
*beérkezõje----> leérkezõje

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

SrAta
kösz a választ:d
nah most h tisztázódott bennem a dolog😄
Ak a trélsz az aminek van értelme mert csak BMXel lehet végigmenni rajt mert azon a jóisten se viszi végig a dirt gépet
És a BMX DIRT nek nincs értelme mert arra találták ki a dirt bicót olyan irritáló amikor egy ugratónak olyan kicsi a beérkezõje, hogy nem lehet rátenni a dirt bicót mert BMXnek épült
FASSÁG😄

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

VRSDM
nemtudom egyszerre végigolvasni 😄
szerk2.
ha kész egy ugró (esõ után általában, mert ahol a mi pályánk van se közel se távol semmilyen vízforrás ahonnan lophatnánk) akkor leterjítjük szõnyeggel, van erre jó 10x8méteres darabunk : )
mert így elnyelõdik a súly egy kicsit, persze le van paskolva nagyon keményre ígyis elõtte az egész. aztán azt le lehet venni 1hét múlva kb. mikor kiszáradt totálba, végleges ívet faragni bele, meg az érkezõbõl kiszedni a keréknyomokat és kész : ) utána meg 50literes hordókból, áttöltve kannába locsoljuk, ha nagy szárazság van.

továbbá egy praktika hogy 2lieters flakonokat lehet tenni az ugrókba építés során, és kiszúrkálni a tetejénél, így folyamatosan lesz benne víz, ami az évek alatt majd elpárolog onnan (csak ott van megszúrva ahol már nincs víz 😄) csak hallottam hogy a kápi dört így épült. mi még nem próbáltuk.

VRSDM
szerk.
hát ha poros egyrészt csúszik. másrészt rétegekbe, mint a szikes talaj sokkal jobban rombolódik.

VRSDM
hát a trails lényege hogy valami szép erdõben csomó ugró egymás után, és rakéta ívek, amiket szúrós érkezõ követ, és épphogy leérkeztél már jön is a következõ rakétaugró 😄 és az egészet csak úgy lehet ugrálni ha végigpumpálja az ember.
szóval amit az elõbb linkeltem az trails.

ez meg dirt.

de eléggé egybe van folyva amúgy a kettõ.
a trélsz az hangulatosabb a természet közelsége miatt, továbbá sokkkal technikásabb.

SrAta
Ügyesek!
Az ívet azért kell vizezni, mert ha poros akk csúszik??
Ti erre nem vmi szövetet használtok?😄
Kül a trélsz az a BMX dirt nem?😄

Sziasztok!Eladó 1 hauser viper 24 kerékpár Tolna megyében !Nagyon jó kis bicaj most fog átesni 1 nagy felujitéson!:uj nyereg ,Uj hátcso marokválto,
uj bovdenek ,felnikbõl nyolcas eltávolitása!Nagyon jó kis bicaj elhiheted!
A villárol 1 pár helyen lement a festék!kb:2002-2003 évjárat!Az én szemembe még most is 1 non jó bicaj csak már kicsi!10 éves korig sztem kiválo!Ára 15000ft amiket felsoroltam cuccok felujitásával!10000 oda tom adni igy ahogy most van!!Msn:[email protected]
VRSDM
idõközben írtam a szervezõségnek.
a Balaton Bike Fest látogatása teljesen ingyenes! Amennyiben valaki részt szeretne venni valamely megrendezett programon, akkor kell fizetnie a nevezési díjat, de aki csak bámészkodni megy azoknak teljesen ingyenes (elõzõ évek Kona talijától eltérõen)

<#worship><#worship>
Erre csak azt tudom mondani: Isteni! Le a kalappal elõtte!
Ezzel azt hiszem már a külföldi, valódi DH pályákon sem lesz gond. Jó tekerést vele nektek!

VRSDM
nemtudom nem belinkelni.
igazi trélsz életérzés. megmutatja a vidi az igazi szépségét az egésznek.

gordon 24
Ime a Giant Glory amirõl beszéltem tegnap!

Downhill!!

VRSDM
balaton bike fest-rõl nem tud valaki valamit?
mert eddig kona fesztivál volt. és az belépõs volt persze
de ez most ilyen kulturális program, és jegyárakról sehol nem olvasok...

Ha mindenképpen trekking, akkor szerintem már inkább ez, vagy valami ami hasonló szinten van:
Cygnus Alivio

Amennyivel többe kerül, annyival jobb is.
Sokkal jobb hátsó váltó. Állítható szögû kormányszár. Rugós nyeregcsõ. És meg merem kockáztatni, hogy a felnik is jobb minõségûek.

Amúgy köszönöm mindenkinek az elismerõ szavakat.
Be kell valljam az elmúlt két hónap nem kevés feszültséggel telt számomra. Amikor megjött a hívás, hogy elindították a bringát Németországból, még akkor sem tudtam fellélegezni. Egészen addig így volt ez, míg ki nem gurultam vele a boltból. Ezért nem is írtam róla. Meg aztán a lenti poént is el kellett sütni. ;o)
Sok szempontból ez a bringa jóval több annál, mint amilyen szinten jelenleg én vagyok. De ez csak arra fog ösztönözni, hogy tovább feszegessem a saját korlátaimat. :o)

A Speckó Stumpjuper FSR és a FSR XC is rajta voltak a listámon sok más bringával együtt. De technikai szempontból a Giant Maestro rendszere korszerûbb és hatékonyabb is az fsr rendszernél. Ezzel a véleményemmel ráadásul nem is vagyok egyedül. A nemzetközi fórumokon és a bringás szak oldalakon is sok helyütt ezt lehet olvasni.
Arról nem is beszélve, hogy a Speckó árai szerintem igen csak el vannak szállva. (Ebbe azt hiszem alaposan belejátszanak a kis szériában gyártott egyedi alkatrészek is.)

norbi56
Szerintem inkább AHead-et kellene venni mint menetest

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

Sziasztok!

Nagyon rég jártam erre, talán Gabo emlékezhet még rám...
Szeretnék hamarosan egy alap trekking-et, amit munkába járásra fogok használni, napi pár km-rõl van szó. Persze néha-néha egy túra, vagy városi kerekezés is belefér.
Róla mi lenne a véleményetek?
Magellan Cygnus TX30
VRSDM
ATOM!

bardocz
Wow,ez gyönyörû,grat hozzá!
Pistike 007
Jóvas!

Szabi84
Ez gyönyörû, mondhatnám úgy is hogy marhára irigyellek, egyik legszebb váz a speckó all mountain vázak mellett!<#eljen>

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

gordon 24
2007 es Kék fehér..
Fox DHX 5.0 van benne hátul. És kb olyan 23 centii a rugóút..

Elég bivaj! Majd lefotozom holnap.. Ugyis megyünk bringázni vele..

Downhill!!

8 éve bringázom. Mikor belekezdtem megfogadtam, hogyha kitartok a sport mellett, idõvel veszek egy komolyabb bringát.
2 év információ keresgélés, tervezgetés, spórolás és lemondás. Szóval felnõttként, munka mellett sem könnyû összehozni mindezt.
De néha az álmok valóra válnak. :o)

Az a Gaint Glory DH váz sem piskóta, a kiegészítõk is jól hangzanak. Mikori évjárat a váz?
A fotókat pedig kíváncsian várom.

A 450k a tavalyi TX3 ára volt. Azóta volt egy kis olajválság, meg némi gazdasági válság. Szóval sajnos az árak kicsit feljebb mentek. :o/ De még így se bánom.
Már a 2008-as Trance X-ek is isteni bringák voltak, de azok az apró fejlesztések amiket a gyártók idén kihoztak még jobbá tették. SLX szett itt-ott, 15 mm-es átütõs kerékrögzítés.
Némileg azért szerencsém is volt. A gyári katalógus szerint Race Face Ride hajtókarral és a hozzá passzoló középcsapággyal jött volta a bringa. Mire ideért SLX lett belõle. Az ilyen meglepiket azért szeretem. ;o)

gordon 24
De hát nem csak ebbe a tipusba van igy..

Az én villam ugye egy 888RCV ez 150 uj áron.
Van az 888rv az 100 ezer ujonan
Van a 888 ATA RC3 az 250-270 ezer körül van
Van a 888 Ata world cup az 390 ezer

A 888 RCV ATA és a ATA WC kinézetre ugyan olyan!😄 szinte semmi diferencia.

Downhill!!

norbi56
ÉRtem köszi😊
Azért furcsa dolog hogy 300k a különbség köztük😄

gordon 24
Egyszerübben:

RockShox Boxxer Race '07-08

leírás :
- Ajánlott felhasználás: DH
- 203mm rugóút
- 3084g (265mm nyakkal +tengely +magas váll)
- Egyoldali acélrugó, elõfeszítése állítható
- Motion Control csillapítás
- kívülrõl állítható: a kis sebességû összenyomódás és a visszaút csillapítása
- Magnézium külsõ szár egy darabból, csak tárcsafékszemmel
- kovácsolt aluminium villavállak, a felsõ integrált kormányszár kompatibilis furatokkal
- Aluminium villanyakcsõ
- 7000 sorozatú alu becsúszószárak, 32mm átmérõvel
- 20mm átmenõ tengely
- a legtöbb tárcsafékhez külön "Boxxer" adapter szükséges!

RockShox Boxxer Team '07-08

leírás :
- 203mm rugóút
- 3084g (265mm nyakkal +tengely +magas váll)
- Egyoldali acélrugó, elõfeszítése állítható
- Motion Control csillapítás, Floodgate és BlackBox Speed Stack kiegészítéssel
- Kívülrõl állítható: a kis sebességû összenyomódás és a visszaút csillapítása (Motion Control), aktivitás küszöb (Floodgate)
- Belülrõl állítható: nagy sebességû összenyomódás (BlackBox)
- kovácsolt aluminium villavállak, a felsõ integrált kormányszár kompatibilis furatokkal
- Aluminium villanyakcsõ
- 7000 sorozatú alu becsúszószárak, 32mm átmérõvel
- 20mm átmenõ tengely

RockShox Boxxer World Cup '07-08

leírás :
- 203mm rugóút
- 2766g (265mm nyakkal +tengely +magas váll)
- Egyoldali SoloAir légrugózás, autószelepes, állítható
- Motion Control csillapítás, Floodgate és BlackBox Speed Stack kiegészítéssel
- Kívülrõl állítható: a kis sebességû összenyomódás és a visszaút csillapítása (Motion Control), aktivitás küszöb (Floodgate)
- Belülrõl állítható: nagy sebességû összenyomódás csillapítása(BlackBox)
- Aluminium villanyakcsõ
- 7000 sorozatú alu becsúszószárak, 32mm átmérõvel, alacsony súrlódású bevonat
- 20mm átmenõ tengely
- tartozék: RockShox pumpa

Downhill!!

gordon 24
Egyszerû pedig!

a sima Boxxer Race az nem állitható kivülrõl, csak a csillapitása és asszem az elõfeszitése..
Acél rugó van benne a szine fekete

Boxxer Team állitható a le és vissza út csillapitás, állitható elõfeszités, acél rugó van benne szine ezüst vagy fekete.

Boxxer world cup.. Mindene állitható, levegõs magyarul nem acél rugó van benne.. Könnyebb a sulya. Ez egy igazi verseny cucc.

Ez a különbség közöttük persze van még más dolog is, de most nem jut eszembe..
egyébként kinézetre, semmit nem veszel észre csak a szinek beli különbséget.

Downhill!!

norbi56
Lenne egy kérdésem😊
Mi a különbség a sima Boxxer,Boxxer Team,Boxxer World Cup között?Mert feltûnt hogy a sima 130k a W.C. meg 460k,nem akarok venni csak érdeklõdöm😊

gordon 24
Igen! Ez a megoldás.. Pénz nélkül nem megy.. Én is meg a bátyám is egy ideje melózunk, és hát nem kevés lemondás van ezekbe a vasakba..

De hát valamit valamiért...

Downhill!!

Máté94
Talán akkor érdemes majd 500.000FT-ért biciklit venni ha az ember felbõtt és van legalább egy biztos jövedelme😊
gordon 24
ISten! Nagyon tetszik!

Ma mi is bõvültünk! Képem még nincs de majd csinálom..

Bátyám vett egy Giant Glory DH-t Boxxer Team-el. Saint hajtás, Syncros cuccok és egyéb nyalánkságok😄

Szóval holnap küldjük ezerrel! Irány a Jancsi hegy😄DD

460ért vette. Használt, de nagyon egybe van..

Downhill!!

kakaoskalacs
majdnem olyan drága mint egy gyerek 😄

You See My Cross Yeah it Never Falls. You Know It\'s On Till The Break Of Dawn.

Máté94
Most nézem,hogy ez a bicikli 450.000FT volt😮
Máté94
És én még azt hittem,hogy gyereked születette! xD
Vaxi
minden elismerésem! gyönyörû!!!!!!! <#eljen>

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

Egy komplett felkészülési edzés általában több lépcsõbõl áll.
Az alapozással indul. Ez akár 1-2 hónapot is igénybe vehet. Az alapozó edzések fokozatosan emelkedõ idõtartamú állóképességi edzések. Ezekre azért van szükség, hogy a szervezet hozzászokjon a rendszeres terheléshez. Illetve a keringési és a tápanyag ellátási folyamatok a kellõ szintre felgyorsuljanak. Alapozás nélkül az erõnléti edzések messze nem lesznek annyira hatékonyak.
Az alapozás után kezdõdnek az erõnléti edzések. Ezek általában rövidebbek, de jóval nagyobb intenzitásúak. Résztávos edzések (interval), sprint edzések. Mellettük persze azért folytatni szokták az állóképességi edzéseket is, de a súlypontok eltolódnak az erõnlét fejlesztése felé. A két edzésformát nem javasolt keverni, mert másképpen nem fejtik ki a hatékonyságukat.
A felkészülési edzéseknek általában van egy adott célja. Pl. egy maratonra vagy más versenyre való felkészülés. Az edzésnapokat, az egyes edzés típusokat és az edzések hosszát annak megfelelõen állítják össze, hogy a sportoló az adott eseményre érje el a csúcsformáját. (Ezt hívják forma idõzítésnek.)
Persze egy ilyen edzésterv összeállításához már nem árt egy szakértõ edzõ.
Ha érdekel a téma a neten kis keresgéléssel igen hasznos anyagokat lehet találni. Némelyik oldalon teljes edzésterveket is el lehet érni. Ez amatõr szinten általában elég is. Ha pedig valaki profi babérokra tör, fel kell keresni valamelyik klubot, szakosztály esetleg valamelyik profi edzõt.

Skacok!

Szeretném veletek megosztani az örömöm. Hosszú-hosszú, nagyon hosszú vajúdás után pénteken új családtaggal bõvültünk. :o)
A kicsi hihetetlenül eleven, alig várja, hogy játsszak vele. A lakásban képtelen megmaradni, ha kiviszem, akkor pedig szabályosan keresi a rázósabbnál-rázósabb helyzeteket. Kár, hogy a hétvégén nem mehettem el vele sehova a munkám miatt, de remélem a jövõ héten már lesz lehetõség egy kis mókára.
Itt a galériámban találtok néhány fotót róla. ;o)

bardocz
Jah és köszi!😊
bardocz
Igazából folyton a számon veszek levegõt,ha már kicsivel is többre van szükségem,orrnyereg ferdülésem van,aztán nem kapok rajta úgy levegõt,mint kéne.Amúgy állóképességet akarok növelni,mert az a lábamból hiányzik,meg erõnlétet is raknék bele😊 Holnap majd kipróbálom,milyen gyorsan végigmenni az adott szakaszon,most 3/6-ban tekerek folyamatosan,elöl 44 fog van,hátul viszont nem tudom.
Hogy mennyire megfelelõ az nehéz kérdés. Nem csak a táv és az idõ, hanem az intenzitás is számít. És persze a kérdés az, hogy mi az edzés célja, állóképesség, erõnlét, sprint és a robbanékonyság fejlesztése, tejsav küszöb feljebb tolása?
Nem vagyok edzõ, így profi tanácsot nem tudok adni. Ami van az a saját tapasztalat és az innen-onnan felcsipegetett tudásmorzsák.
Ahogy már írtam én pulzusmérõt használok tekerés közben. Aki egy kicsit komolyabban akar foglalkozni bármilyen állóképességi sporttal, annak szerintem javasolt beszerezni egyet. A korszerûbb edzésformák mindegyike erre épül.
Állóképesség fejlesztéséhez viszonylag huzamosabb ideig tartó, alacsony vagy közepes intenzitású mozgás javasolt. Az edzés pulzustartománya ennek megfelelõen az aerob zóna közepe táján helyezkedik el. Nem is tanácsos a zóna felsõ határát átlépni, mert így elkerülhetõ az izmok elsavasodása.
Az órámnak van egy igen hasznos funkciója, ami automatikusan az edzés elején az éppen aktuális fizikai állapotomnak megfelelõen állapítja meg az edzészónát. Állóképességi edzésekhez ez az OwnZone funkció azt hiszem ideálisnak mondható. Ennek használata mellett a szokásos edzõköröm (Dunakeszi – Vác – Dunakeszi) 36 km-re 2 órán belüli idõkkel és 20 km/ó feletti átlag sebességgel szokott alakulni. Komolyabb fáradságot nem szokott okozni, de arra mindenképpen jó, hogy kellemesen átmozgasson.

Visszatérve a kérdésedhez. A 1,5 óra tekergés mindenképpen hasznosnak mondható még akkor is, ha nem fáradsz el. Sokan esnek abba a hibába, hogy túl nagy intenzitással edzenek, mert azt hiszik, hogy ki kell fáradni az edzés végére, meg hogy ha nincs szenvedés, akkor nem lesz eredménye az edzésnek. (Tesiórák valakinek rémlenek...?) Ez sokszor azzal jár, hogy átlépik az aerob-anaerob átmeneti zónát és a mozgás erõsen anaerob szinten zajlik. Ilyenkor az izmok fokozott tempóban használják fel a tartalékaikat. Amikor pedig a tartalékok kimerülnek, akkor jön a nagy fal az ólmos fáradsággal vagy annál rosszabbal. Az edzés eredménye pedig tejsavban pácolt izmok. A savasodás pedig szépen lassítja az izmok regenerálódását és rontja az immunrendszer mûködését.
Ha úgy érzed, hogy nem volt elég az edzés az állóképességed javításához, akkor változtass a hosszán és az intenzitásán. Ha nincs pulzusmérõd, akkor figyelje a tested reakciójára. Amíg egyenletesen, erõlködés nélkül, orron keresztül tudsz lélegezni, addig nagyjából az aerob tartományban mozogsz. Ha már lihegned kell, akkor a fölé kerültél, vissza kell venni a tempóból.

bardocz
Gabo,az szerinted edzésnek jó,hogy tekerek 1.5 órát,de nem fáradok el?Elindultam egy bicikliúton,dunaparton,láttam táblát,hogy csepelsziget 5 km,úgyhogy mentem,volt pár érdekes épület,maffialeszámolásra tökéletes:-D Nem tekertem ki csepelre,amikor 2km volt hátra visszafordultam inkább.