Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

norbi56
Na itt van a vas,pár kör után 2 Caprine társaságában😄

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

bardocz
Van ott pár földút,amikkel lehet vágni az utat,talán beleraknak azt is.
gordon 24
Passz! Sokat nem tudok róla.. Mi megyünk reggel bringázni, aztán majd megyünk oda. De az fix hogy aszfalton! Lépcsõsorokon stb.. jönnek.

Downhill!!

Terveim szerint holnap a Börzsönyben fogok tekeregni. ;o)
Majd írok túrabeszámolót. :o)

bardocz
Fú,ez közel van,lehet kinézek.A túrista úton jönnek,ami a gellért tértõl vezet fel?
gordon 24
Holnap lesz a Gellért hegyen dh verseny.. Ilyen városi dolog tehát aszfalt lépcsõsor stb..

Gyertek ha van kedv!

Downhill!!

bardocz
Ezt nem is tudtam😮 Lehet ahol vettem a vázat majd ott megkérdezem,ott rendesek az eladók,meg elég jó boltnak tûnik.
Vaxi
asszem pesten is vannak már olyan boltok ahol regisztrálhatod a bicajt, itt szegeden minden bicajboltban lehet már

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

bardocz
Jó hogy mondod,fel is írom<#smile>
Vaxi
nézd, ha el akarja vinni, elviszi. ez tény.
nincs olyan lakat, amit ne lehetne levágni, minden alkatrészt meg nem védhetsz meg. sajnos aki kerékpárt vásárol, annak vállalnia kell ezt. :|
létezik már egy kezdeményezés, hogy a kerékpárok "alvázszámot" kapnak, de ez sem biztos megoldás.

bardocz
Ez igaz,de minden ellen nem lehet védekezni.És ha már alkatrészt lopnak,az általában kerék meg nyereg szokott lenni,ahogy nézem az utcákon a bicókat,persze sokból valószín a tulaj vette ki,hogy ne vigyék el.
SrAta
féket,fékkart,váltót attól függetlenül,hogy lelakatolod le tudják szedni😄

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

bardocz
Csak napközben,ilyenkor nyáron végig világosba lesz,télen viszont végig sötétben,akkor azért majd megpróbálom besírni magamat,hátha akkor megengedik.
Szerintem napközben ok, az már gázosabb, ha éjszakára is kint hagyod.

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

bardocz
És egy étterem mellé fogom kikötni,egy útjelzõtáblához,ott meg a pincérek kint szoktak lenni.
Vaxi
ja, ez így már kellemes. de ha el akarják vinni, elviszik, bármit teszel is rá.
viszont nem valószínû, hogy a te bicajoddal fognak szopakodni, ha ilyen zárak vannak rajta.

bardocz
85 centis zár az elég?Rendelek egy ilyet,meg ha elég a 85 centi,akkor egy ilye hozzá,és ez már tutira megvédi az utcán.
SrAta
A 2oldalas kulcs az olyan, hogy a lapjának alul is és felül is vannak pöckök én 2 kulcsról beszuélek az a biztos

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

bardocz
"- Önzáródós henger fúrásvédelemmel és kétoldalas kulccsal"
Ha jól értelmezem,már ezt feltalálták,és csak 8ezer.
SrAta
menny biztosra egyszerû u lakat és törd bele a kulcsot😄😄😄
A viccet félretéve nincs olyan lakat ami 2 kulccsal nyílik?
Mert a tolvaj nem fogja tudni egyszerre mozgatni a zárnyelveket
nah az egy szép megoldás lenne
kiakasztanáa maximum leveles skálát:d
holnap megyek és szabadalmaztatomXD

bardocz
Ha már elég hosszú,akkor odalakatolnám azt is.Most elbizonytalanodtam,hogy mit vegyek.Vegyek-e abus bordot,vagy egy ilyet,esetleg ez,vagy elég egy 8-10ezres U-lakat,vagy ez,bár ezen a lakat gyengepontnak tûnik.
Na igen. Minden el lehet vágni. De azért nem jellemzõ, hogy egy tolvaj flexet, erõvágót, sav és folyékony nitrogén tartályokat hurcolászna magával. Egy jobb lakat már sokszor önmagában elég ahhoz, hogy elvegye a kedvét a próbálkozástól.

Megnéztem a manualt én is. Nincs lehetõség az odo állítására. :o/

Pont az a lényeg, hogy nem kell a vázat is odalakatolni. Ha a láncvilla és a támvilla között csak a felnit (felniket) fogod át a lakattal, akkor a vázat már nem viszik sehova. Ha a kereket ki is oldja, nem fogja tudni kifûzni a vázból a lakat miatt. Így tudod egy kisebb U lakattal is biztosan rögzíteni a bringát.

SrAta
visszaírni sajna egyik cateyeba sem lehet😞
nekem is az van
cateye enduro 8

repvez
közben rákerestem a cuccra, gondoltam hogy nem olyan noname igy csak van valami manualja és volt.
A bekapcsolás és a beállitás megvolt ,de arrol nem ir hogy az összkilométert vissza lehet-e irni bele, de gondolom nem ha nem irja 😞
bardocz
Ehh,flex viszi,mint a vajat...Mondjuk azzal nem nagyon mászkálnak az utcán😄
repvez
tudnátok segiteni van egy cateye velo5-ös kilométer orám és nem mutat semmit a kijelzöje gondoltam lemerült az elem kicseréltem benne az elemet de semmi.vagy hol kell bekapcsolni vagy kell valamit állitani rajta?Ami volt benne adat az gondolom törlödött mi nem tartja meg az összkilométer számot.
Fontos lenne a gyors segitség holnap mennék a balatont körbetekerni.
köszi
bardocz
Mozgatható csak az ülés meg a fékek,az ülést kiszedném belõle,és bevinném,elsõ kerék gyorszáras,azt meg összekötöm a hátsóval,meg a vázzal,és valami mozdíthatatlanhoz odalakatolnám.Így elég egy is.Ma még körülnézek a helyen,hova tudnám,asszem a sarkon van egy eléggé vastag parkolóautomata,aminek a teteje marha széles,onnan leemelni sem tudnák.Meg lehet veszek egy acélláncot a kevésbé veszélyes helyekre,amik alapból védve vannak,lehet nehéz,de biztos ami biztos.
Azért a súlyát és a hosszát is vedd figyelembe a döntésed elõtt. És nem árt megtanulni okosan használni. ;o)
Pl. U lakat használata esetén legcélszerûbb a hátsó kereket/felnit rögzíteni a láncvilla és a támvilla között valami szilárdhoz. Így a vázat már nem fogják tudni elvinni. A kerék szintén biztosítva. Az ok egyszerû. Senki nem kezdi el a vázat fûrészelni. Ha a felninek esik neki, ott elõbb-utóbb mozdíthatatlanul megszorul a fûrész, olyan erõvel feszítenek a küllõk. A lakat anyaga pedig edzett acél. Azt azért nem 2 perc átvágni.
S persze nem árt egy spirál lakat sem, a kisebb mozdítható részek (pl. nyereg) rögzítéséhez.

Minden esetre ezek az Abus Bordo lakatok az ésszerûbb megoldások közé tartoznak. Én is nézegettem már õket.

A FUNN névvel itt-ott már találkoztam, de nem használtam tõlük semmit. A praktikeres cuccoknál azért magasabb színvonalat képviselnek. ;o)
Képek alapján az alkatrészeik többsége jól kidolgozott, átgondolt. De igazából egy kormányról vagy stucniról csak akkor lehetne valóban mérvadó véleményt alkotni, ha tesztlaborban elvégeznének raja néhány mérést. Lehet, hogy az egyik vagy másik valakinél törik, míg egy másik ember meg akár az idõk végéig nyúzhatja... Így marad az, hogy színe, formája, súlya és az ára tetszik-e. Egy bizonyos árszínvonal felett nagyon mellé úgysem tudsz nyúlni.

Bármilyen alkatrészrõl is legyen szó, én általában itt kezdem a nézelõdést:
http://www.mtbr.com/

vagy itt:
http://www.bikeradar.com/gear/

Persze a véleményeket érdemes némi egészséges kétkedéssel kezelni. Minden esetre ha valamirõl többen is írnak, akkor abból lehet hasznos infokat is kihámozni.

bardocz
Na,megvan mit fogok venni.Egy ilyet,és lehet veszek még hozzá egy izom láncot,abus biztonsági szint maximum 8,természetesen,inkább egy 20-as láncokra,mint egy 120-as új biciklire.
SrAta
Nah FUNN márka kinek mit mond?😄

gordon 24
Igen:😄D Kb ez a szitu nálam is😄

Mindenesetre most ott tartok, hogy nem is tudom, hogy tudtam eddig bringázni?😄

Downhill!!

Ez már inkább north shore pályára hajaz. Ez egy kicsit más.

Szerintem nincs fight.
Bizonyos értelemben mindkettõnknek igaza van. A különbség az, hogy te egy szûkebb értelmezést használsz a dirt pályák egy fajtájára, míg én a egy elterjedtebb változatról beszélek:
http://en.wikipedia.org/wiki/Trail#Bicycle_trails
http://en.wikipedia.org/wiki/Single_track_(mountain_biking)
http://www.imba.com/resources/trail_building/index.html

Így már érted?
Ezért félreérthetõ az, ahogy te használod a „trélszt” ebben az esetben. Tõlünk nyugatabbra ha egy montisnak azt mondod „trail riding”, akkor õ nem egy ugratókkal teli dirt pályára fog gondolni.

bardocz
Szerintem meg elõfordult már a világegyetemben,hogy két dolgot ugyan úgy neveztek el...
Félreértitek egymást, Gabo errõl beszélt:

Te pedig a bmx "változatról", gondolom itt a különbség😄

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

VRSDM
én most hallok tõled elõször róla.

u dont have to listen anybody else but me

SrAta
Jaa tom a kerékagyon akadtam megXD
4 ioparis hátsó agy FUNN BULLET REAR tripla reteszes kilincsmû 32900FT

SrAta
Milyen márka az hogy FUNN??
Elvileg gyárt markolatot kormányfeje kormányt hidr. tárcsaféket meg DH hajtást
És piszok drága...
FUNN HOOKA AM BASH hajtás (alu) 43900FT
igaz csak 945 gramm...

Van fék is ami
FUNN DROP IN adapter+tárcsa+kar+fék készen 31500/db

Jah meg van Strucnijuk:
FUNN RSX DIRECT
Boxer villára csavarozható 12900FT

Miez?
nemismerem a márkát de a neve alapján a praktikeres ÛTIPP minõségre hajaz😄
De ilyen árak mellett szar csaknem lehet
Talán gordon tudja õ itten a DÉHÁS😄
de asszem BMXes cuccokat is gyárt

Máté94
3,2,1 FIGHT!😄
VRSDM
elismerem a bicó iránti tudásod, mert tényleg ottvagy a szeren. de abba ne köss bele kérlek hogy a trails az trails.

bicózásba egyetlen dologhoz értek, a trélszhez.

gugli

u dont have to listen anybody else but me

bardocz
Na én ezeknél is simább gumit fogok majd venni.
Tegnap új külsõk után futkostam.
Azok a gumik (Kenda Nevegal 26x2.1, 120 tpi, Stick-e és DTC, kevlar, ~590-600 gramm), amikkel a bicó jött minden szempontból jó minõségûek. Jó a tapadásuk, eszméletlenül kapaszkodnak terepen, de amint kicsit keményebb, sík útfelültre érsz a gördülési ellenállásuk minden lendületet elnyel. Szóval kell melléjük valami kevésbé brutális, általános gumi. Ezeket meg elrakom a keményebb terep túrárak vagy sárdagasztásokra.
Egy jó adag telefonálgatás és futkosás után egy pár Michelin XC Dry2 (26x2.0, 66 tpi, kevlar, ~570-578 gramm) lett a befutó. Úgy ítéltem, hogy ezeknek a mintázata olyan leginkább, ami megfelel az igényeimnek. Mély, de kisebb, sûrûbben elhelyezett bütykökbõl álló, egyenletes futófelület. Keményebb összetételû, mint az XCR változat, így valószínûleg nem is fog annyira kopni. A kipróbálás még várat magára, de remélem erre is hamarosan sort tudok keríteni. Úgy sejtem minden száraz útfelületen jól fogja magát érezni.

Szánalmas az, amit a boltok kínálatában találtam. Olcsó gagyiból tengert lehet rekeszteni. Felsõ kategóriásból szintén porosodik egy csomó a polcokon. De pont az igényesebb, de nem versenyzõknek szánt közép kategória az ami hiányzik.
Néha irigylem a laikusokat. Megveszik a corabájkot a traktorgumival és fel sem merül bennük, hogy jobb is lehetnek. Ha meg értesz hozzá egy kicsit vagy magasabbak az igényeid futkoshatsz addig, míg a lábad lekopik, mire találsz valami használhatót. (Valószínûleg legközelebb inkább berendelek valamelyik netes bolttól.)

Egyébként ha valaki jó minõségû semi-slick (alacsony mintázatú) gumikat keres, a ProBike-nál láttam akcióban (5000 Ft/db) néhány Vredestein Tiger Claw gumit (26x2.0, kevlar). A mintázatuk alapján aszfalton, földúton, leveles, füves terepen elég szépen lehet velük repeszteni. (A neten meg lehet nézni a mintázatukat.) Ha a Michelin nem tetszett volna, akkor ezeket választom.

Én is új élményeket szerzek mostanában. ;o) Bár még megy a bringa finomra hangolása, de ennek ellenére igen csak érezni a különbséget. Egy 8 éves, belépõ szintû, merevfarú géprõl átülni egy felsõkategóriás össztelósra... Szóval elég jól el tudom képzelni, hogy min mentél át ez alatt az idõ alatt. :o)

Srácok! Némileg keveritek a dolgokat és ezt már máskori is pedzegettem.
Lehet, hogy ti trailsnek nevezitek a dirt pályátokat, de a világ többi részén ez teljesen mást jelent.
A trail olyan egy nyomsávos (single track) utakat jelöl, amik sokszor vadcsapásként vagy gyalogos turistaútként kezdték életüket. Ebbõl adódik, hogy se ugratók, se komolyabb letörések nincsenek benne, lévén a vaddisznók nem ugratnak. A trail bringák ennek megfelelõen az XC gépeknél kicsit erõsebb, kevésbé versenycentrikus felépítésû, nagyobb rugóúttal rendelkezõ, kényelmesebb üléspozíciót biztosító gépek.
Csak a tisztánlátás végett.

bardocz
Esetleg valami olcsóbb?<#idiota>
Szabi84
ez olyan sokba kerül hogy még ezt is le kell lakatolni

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

SrAta