Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SrAta
a 08as keciszép meg kecijó olyanom van😄
vázat Meset sehol nem kapsz sztem😞

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

SrAta
az enyém most 14,5 de ha cserélem az elsõvillát akkor 12,5 ha váltó is lesz rá akk olyan 13-13,5 de husi hajtás van meg nehéz felnik és külsõk
ha jól rakod össze 13 ba megáll

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

A mai börzsönyi túrám számokban:
Indulás 9:02
Hazaérkezés: ~18:45

Megtett táv: 123,22 km (Ez az új rekordom.)
Nyeregben+tolással töltött idõ: 7:35:31
Átlag sebesség: 16,22 km/ó
Max. sebesség: 58,73 km/ó (Ez is új rekord.)

Teljes idõ: 9:41:48
Max. pulzus: 185 (Rémisztõ.)
Átlag pulzus: 143
Zóna felsõ határ: 147
Zóna alsó hatás: 118
Zóna felett töltött idõ: 99:59-tõl már nem mért az óra. A valódi érték 3:36:40. (Szégyenletes, de másként nem ment.)
Zónában töltött idõ: 5:14:51
Zóna alatt töltött idõ: 50:27
Elégetett kalória: 6818 kcal (Hogy mennyit pótoltam nem tudom.)

Ami fogyott:
3,5 liter folyadék (2 l sportital, 2x0,5 l üdítõ, 0,5 l víz)
2 méretes mûzliszelet
1 xl sportszelet
1 banán
6-8 pasztilla szõlõcukor

Túrabeszámolót majd legközelebb írok. Most ahhoz túl hulla vagyok. :o)
Szerintem még néhány perc és beszédülök az ágyamba...

Vaxi
persze, tisztában vagyok vele, hogy belépõ szintû bicaj, de még mindig jobb, mint a hauserem. nem bántom azt a bicajt, mert rengeteget nyúzom, terepen is, és nagyon jól bírja, de egy kona mégis csak jobb lenne <#gonosz1>
késõbb, ha lesz rá keret, úgy is veszek egy komolyabb dh gépet =)

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

gordon 24
Jaja az nem lesz rossz ilyen mindenes jószágnak..

Csak mondom a lényeg az, hogy semmire sem lesz jó igazán, de mindenre lehet majd használni.

Downhill!!

Vaxi
Ezért gondoltam a fire mountaint (bár az ugye nem dirt), ahhoz képest olcsó is, késõbbiekben tuningolható, és ismerõsöm is ajánlotta, hogy masszív jószág

gordon 24
Hát arra egy ilyen kis dirt bico kellene szerintem. Amin elöl is van váltó.. Nem a kis váz méret hanem egy kicsit nagyobb stb.
Egy 10 centit mozgó teló bele. valami ilyesmi.

Downhill!!

Vaxi
nézd, igazából itt az a kulcs, hogy fõként városban tekerek, illetve a város melletti terepen, ártéren, erdõben, de azért szeretnék néha felmenni pestre dh-zni, meg elvárnám, hogy ne zötyögjön szét alattam egy köves talajon 😊
erre keresek bicajt =D

gordon 24
Turázni, ha mondjuk veszel egy M-es méretût és ugy épited fel.. Tehát kis teló stb.. Akkor szerintem jó is lehet arra..

De olyan bicot nem fogsz tudni épiteni, ami jó turázni meg dh-zni meg xc-zni stb..

Olyat tudsz ami mindenre jó de semmire nem jó😄

Downhill!!

Vaxi
ó nem az érdekel hány kiló, csak hogy kényelmes-e egy túrára?
és esetleg 2008-as modell mennyire jó?
talán olcsóbb mint a 2k9-es.

gordon 24
Nem nagyon.. Megnem mondom hány kiló😄

Downhill!!

Vaxi
nem nehéz a shred? fõleg túrára kellene a bicaj, csak azért kérdezem

gordon 24
Igen😄

Downhill!!

gordon 24
De csak a karbon nem ilyen😄
A karbon erõs anyag amig abban az irányban kapja a terhelést amire kitalálták..

Régebben csináltak DH vázat is karbonbõl pl a GT.
Az egyik havernak volt mig nem egy szép napon esett egy marha nagyot, és a bringa fektébe levett egy követ.. Ugy beszakadt mint a szél😄

Szóval erõsnek erõs, de én tutti nem vennék olyat.. Mondjuk az más dolog hogy egy xc-snek az a fontos minnél könnyebb legyen!

Downhill!!

bardocz
Azt hallottam,hogy mondta a bemondó srác😄 Amikor sétáltam fel,volt egy gyerek,aki az üvöltõ szurkolóknak üvöltötte vissza,hogy nincsen láncom,nincsen láncom!😄
SrAta
van olyan 100 mm es dirt villa (100mm a rugóút) karbon meg magnezit ami erõsebb mint egy merevvilla meg mint általában az összes villa és 1,3 kiló tehát könnyebb mint egy merevvilla
sajna 200k+....

Mindenféle karbon?😄
Nem az lenne a lényege, hogy könnyû és amellett baromi erõs és rugalmas is?

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

gordon 24
ITTHONRÓL BESZÉLEK!! KÜLFÖLDÖN EGYIK SE😄

Downhill!!

gordon 24
Ha azt nézzük, hogy magyarországról beszélünk.. Akkor a külföldi xc pályákon simán vannak olyan lejárok, mint nálunk (szabadsághegyen) némelyik dh pálya.

Szóval ha ott az ilyen mindenféle karbon meg ultra könnyû cumókkal le tudnak jönni ugy hogy nem esnek szét, igy azt mondom simán kibirja.

Az más kérdés, hogy elég nevetségesen néz ki egy ilyen bringa DH közben, és ráadásul elég nehéz vele megcsinálni..

A másik a shred jobb választás, abban az esetben ha ilyeneken gondolkodsz! Fölleg akkor ha valóban akarsz dh-zni is kicsit.. Mivel az egy Dirt bico erõsebb ezerszer.

De ha szép nyugiba gurulsz csak akkor jó a másik is.

Downhill!!

Vaxi
az nem baj ha lassan!
nyáron veszek egy bicajt, és konát szeretnék, fõleg XC-re, de néha szeretnék gyengébb dh pályákat is meghódítani.
A fire mountain-t ajánlották, simát illetve a deluxe-ot.
A shred úgy jött, hogy vaterán találtam 2009-es modelt 125k környékén, az még talán beleférne a keretbe, de valszeg a fire lesz.

gordon 24
Ki! Jöttek le merevvel is.

Nekem is Shrdem van.. Én kb 3 éve használtam DH-ra és semmi baja.

Csak ugye értelem szerüen a sebbesége a köbgyöke az ösztelóshoz képest😄

Downhill!!

Vaxi
egy kona fire mountain kibírna egy ilyen dh-t? 😄
vagy a shred? [ tudom, hogy az dirt, de több helyrõl hallottam, hogy dh-znak vele ]

gordon 24
Hát az is!

Tesommal arzon beszélgettünk, hogy 5000ft volt a nevezési dij..
Kérdeztem tõle mennyit kellene fizetniük azért hogy ezen elinduljak?😄
kb azon az állásponton vagyunk ha a célba, állna egy uj bringa, de minimum 2 kerék, 2 uj gumival akkor talán😄

Downhill!!

Szabi84
ez már úgy hangzik mint valami roncsderbi, megnéztem volna, de én nagyon sajnálnám erre a bringám😊

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

gordon 24
Nem tudom, nem rémlik.. Nahh majd legközelebb ha lesz ilyen.
de mondom, nekem igazán nem tetszett.. Sajnáltam a bicókat.

Jött le egy stab supreme elöl fox40 stb.. Leugrotta a lépcsõket maradt kb 3 küllõ a hátsó kerékbe😄 A célba leért az utolsó lépcsõnél már jobbra balra ment a segge mert semmi nem tartotta a felnit😄

A másiknak, meg a céle elötti lépcsõn defekt, elhuzta jobbra majd balra, de a balba már semmi levegõ nem volt😄 Igy csuszott a hasán kicsit😄

Volt egy Stinky-s gyerek megy fel aztmondja hát letörtem a váltom, leszekadt a lácom, elrepedt a vázam😄 De nem baj lejövök😄 Lejött majd a cél után huzott egy elsõ féket és ugy orra esett mint a ház😄

Szóval kész😄

Downhill!!

bardocz
Ha láttál egy Subarus sapkás gyereket,az én voltam :-D
gordon 24
Nahh Mondjuk BMX meg pláne nem jöttem volna le😄

Downhill!!

gordon 24
Bazz pedig ott voltunk lent.. Ott hevert a bicom a korlát mellett a homokba!
Kár hogy nem egyeztettünk😄 Majd legközelebb!

Downhill!!

bardocz
A célegyenes lépcsõsorban csak 2 versenyzõt néztem meg,inkább mentem fel.De téged nem láttalak sajna.A legvégén két kisgyerek is lement bmx-el😄 Õket talán el tudtam volna verni<#idiota> De azt nem tudom,hogy a fenti lépcsõsorokon hogyan jöttek le.
gordon 24
A döntõk elött kb egy 20 perccel. Ugy értünk oda hogy lent mondta a csóka, hogy van még 30 perc.. Akkor gyorsan feltoltuk azt lejöttünk..

De csak szép nyugiba.. Sisak se volt rajtam😄 Mert elötte fent voltunk a hegyen, aztán már elég volt az örület.. Beraktam a kocsiba..

Szóval csak igy legurultam😄

Lent a cél elött volt az a 4 lépcsõsor.. egylépcsõsor majd pihenõ egylépcsõsor, majd megint pihenõ egylépcsõsor pihenõ egy lépcsõsor..

Ezt ugy csinálták a nagyok, hogy kettesével😄 Tehát az egyik pihenõt ugrotta meg a 2 lépcsõsort😄

Downhill!!

bardocz
Én csak F1 után mentem ki.A hosszú lépcsõsorra ráfordító kanyar elõtt volt egy két részbõl aló lépcsõ,na ott volt,aki úgy ment,hogy a tetejérõl kiugrott a szélére,a földre,és onnan vissza,amikor elõször csinálta csak néztem o.O De tényleg durva volt,ahogy csattantak,meg egyiknek ugrás után olyan hangja volt,mint valami hidraulikának😄 Te mikor mentél végig rajta?
gordon 24
Én is lementem rajta😄 Mondjuk Dh géppel nem tunik (abban a tempóban ahogy én lejöttem) durvának.. Viszont én nekem ha fizetnének sem indulnék ilyenen.
Bazz tök szar volt hallgatni, ahogy lehelik ki a lelküket szegény bicók...

Ennek a világon semmi értelme komolyan..

Mondjuk jó volt! Janika, wazz lánc és váltó nélkül nyert!😄
Amikor mentünk fel volt egy hülye turista, wazz a babakocsit tolja bent a szallagokon belül.. Na mindegy, nem volt rossz azé..

Downhill!!

bardocz
Végigmentem a dh pályán,embertelen,több a lépcsõ,mint a sima út.Sok ember állt lent a lépcsõsornál,pedig fent durvább volt a látvány.Merevvázassal ott végigmenni kemény lehet.
VRSDM

u dont have to listen anybody else but me

VRSDM
nem én. Roland pajtásom legjobb barátom a DTLF egyik fõ alapítója 😊
hátraszaltó
transzfer. oda van írva. kisugróból nagyérkezõbe.
szóval a kicsi sorból átugrani a másik sor érkezõjébe.

transzer lényege hogy nem oda ugrasz ahova alapból kéne, hanem mittudomén, egy félcsõbõl kirepülsz oldalra, és egy totál másik ugró érkezõjébe vagy ahova jónak látod.

jelen esetben két ugrósor egymás mellett, és nem egyenesen hanem keresztbe ugrálva, egyik ugróból a másik érkezõbe

SrAta
ez tevagy vagy haver??
Elõre szaltó volt az elsõ vagy hátra?😄
Mi az a transzfer?

Vaxi
ejj :S jobbulást 😄

VRSDM
tudom senkit nem érdekel de tegnap megint született egy kéztörésünk :/
elsõn szaltó
másodikon kisugróból nagyérkezõbe transzfer és elsõ kerékkel akadás :S paff elõre 😞
elmentünk vácra, megröngenezték:
-fiatalember, szerencsére van, nem törött el.
-de hát úgy fáj hogy mozdítani sem bírom, 5x tört már a kezem, tudom milyen amikor törik.
-most olvasni nem tud vagy szimplán értelmetlen? oda van írva, nem törött el, örüljön neki. viszlát

... :S magyar egészségügy.

másik ügyeletre átmentünk, kiderült hogy a könyékízületi szalagok megnyúltak, a csont meg zúzódott...

ennyit az egészrõl :/

SrAta
állatXDD

VRSDM
akkor innen senkinem jön bikefest-re?

gordon 24
Grat! Faszányos! Én is ilyesmi stilusut akarok majd a Kona Shredbõl.

Ilyen gumi stb.. Tehát ilyen utcai cirkálot, de mégis vadorzót😄

Downhill!!

VRSDM
bmx-ezek 😊
egyszer mentem magyarországi dh pályán (szóval kb. babakocsifeljáró nehézség😄) bmx-el.
furcsa volt nagyon hogy 1perc után miért kúszik a bicikli.
hát a bmx. nem arra lett tervezve, szóval 1perc után felütés és felnin ledzsalni a maradékot.

norbi56
😄😄😄 de DH-zol ugye?Bagolyon voltál május 1.jén?

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

VRSDM
nem.
én olvasok standmagot 😄

norbi56
Te tagja vagy az MB-nek?

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

norbi56
Köszi,ja még annyit változtattunk rajta hogy a régi Tora-ból átrakták a rúgó helyett a levegõs oldalt😊

VRSDM
tessék...

Május 23 szombat.
A verseny helyszíne: Budapest: Szent Gellért tér
Rendezõ: Mátrai Betyárok Kerékpáros Sportegyesület
Rajt: Szabadság Szobor
Cél: Szent Gellért tér
Program:
Nevezés ideje: 2009. 05. 23. 08:00-tól 11:00-ig.
Szabad edzés: 08:00-tól 12:00-ig
Idõmérõ futam rajtja: 12:30
Döntõ futam rajtja: 16:30
Díjkiosztó: A verseny végén a Gellért téren
Kategóriák: Profi: Nõi, Férfi, Senior, Junior
Hobby: Fully, Hardy
Nevezési díj: 5000-Ft
A pályára a szabadedzés ideje alatt, csak benevezett versenyzõk mehetnek.
A versenyen mindenki saját felelõsségére indul, Bukósisak használata kötelezõ. A védõfelszerelés ajánlott!
Felszállítást csak korlátozottan tudunk biztosítani. Az esetleges torlódások elkerülése végett kérjük a versenyzõket, ha tehetik saját autóval oldják meg a rajthoz szállítást.
További információ:
email: [email protected]
Sikeres versenyzést kíván a Mátrai Betyárok Kerékpáros Sportegyesület!

bardocz
Nagyon fasza gép,grat hozzá!Majd valamikor én is lefényképezem az enyémet.
norbi56
Kattintsatok a képre.

norbi56
mondom itt😄[/url][/img]