Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bardocz
Villa meg kerék,amit vennék rá,más nem kell rá új.Hátsó váltó bírja,elsõt nem használom,vagy csak nagyon ritkán.
VRSDM
továbbá lehet könnyíteni erõs alkatrészekkel is. pl. titán. könynebb, és erõsebb 😊
a pénztárca inkább szab határt.

u dont have to listen anybody else but me

bardocz
Nem durvulásra kell.Nameg Xc mintha nem lenne durva😄
Hurki
Nyilván XC-s alkatrészek XC-re vannak kitalálva, könnyebbek "kevesebbet bírnak", aztán meg majd lehet szidni, hogy milyen szar a cucc etc. Ha durvulni akarsz, olyan alkatrészt vegyél ami majd bírni is fogja. 0,5 kg itt-ott aztán menet közbe szétesik alattad, mert ugye nem arra tervezték...

What a feeling? Cycling and beer :D

bardocz
Abból lehet probléma,ha mondjuk egy kereket XC-re szánt alkatrészekbõl rakok össze?Két keréken összesen 1-1.5 kiló spórolható.
SrAta
bocs nemfigyeltem végig...

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

Pistike 007
Igen, természetes. Amíg új a tárcsa meg a pofa addig ilyen fémes hangot ad, amibe még a váz is belerezeg.
Durva!😄 Majd elmúlik.

Pistike 007
Fékezés közben okostojás....

norbi56
Na az enyém is olyan mintha buborékok izélnének csak fémes hangon XD
Gabo:Köszi a segítséget😊

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

gordon 24
A sisak Six six one evo Legend: 37000ft

A lápprotektor: az is six six one.. 15000ft

Downhill!!

SrAta
mennyi volt a sisak és a lábprotektor????

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

gordon 24
Az ace is ilyen.. Nagyon szar hangja van, amikor fékezek (olyan mint egy aqvarium levegõztetõje😄) de ugy fog mint az állat.. Szóval leszarom😄

Downhill!!

A neten fellelhetõ infok alapján a Stroker Trail-eknek elég hosszú a bekopási idõszaka. Szóval ha a fékerõvel nincs gond, és nem került szennyezõdés a tárcsára vagy a pofákra, akkor nem kell izgulni a hang miatt.
Egyébként nekem is ezek vannak az új bringámon. Szóval van elsõkézbõl is tapasztalatom.

gordon 24
Jogos😄

Downhill!!

Egy ilyen magas labdát nem lehet kihagyni. ;o)

A bringám súlyával én teljesen elégedett vagyok. Elõbb rólam kellene lefaragni néhány kilót, mielõtt a bringámról grammokat. ;o)

norbi56
Ja értem,már azt hittem valami gond van vele,mert mikor elhoztam 3-4 napig semmi nem volt,felmentünk a sárhegyre hétvégén a szerpentinen lejöttünk azóta csinálja(3 napja)na akkor kicsit koptatni kell még😊

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

gordon 24
😄D hülye😄
Jaja igyekeztem.. Nagyon fasza ez a sisak.. Imádom pedig még nem is bicoztam benne...

Downhill!!

Pontosan ettõl féltem, amikor az alkatrészek kompatibilitásáról beszéltem. Elég furán nézet ki az az oútis váltó egy montin...

Jó, hogy felöltöztél! Ruha nélkül azért elég durvák lettek volna ezek a képek. <#eplus2>
Ahogy nézem a szerkó és az elszánt tekintet is passzol a bringádhoz. <#wink>

Valószínûleg amíg be nem kopik a fék, addig lesz egy kis hangja. Esetleg próbáld meg azt, hogy megtisztítod a tárcsákat izopropil alkohollal. Vagy csiszoló papírral finoman fel is lehet õket csiszolni.
A fém a fémen hang nem véletlen. A Stroker Trail fékpofák ugyanis fémes összetételûek.

Máté94
<#puszi>
gordon 24
Köszi! Én is szeretlek😄D

Downhill!!

Máté94
Jajj de szép vagy!<#szeret><#eplus2>
norbi56
Nem ér hozzá,fékezs közben nyikorog mint az állat meg ilyen nagyon szar hangot ad ki mintha két vasat egymáson dörzsölnének

gordon 24
Nahh srácok vettem ma sisakot!
Fel vagyok öltözve csináltunk képet😄 Nem tudom mennyire vagytok rám kiváncsiak, de azért megmutitom😄

Downhill!!

bardocz
Nem kell odabaszni😛
SrAta
hát nekem a 3bárnál minden 2. padkáûn defekt volt...

SrAta
hozzáér a pofa
cseszekedj vele

norbi56
Hayes Stroker Trail-nál természetes a hangos nyikorgás fékezés közben?

VRSDM
6bár és 8bár.
kulonben siman hallanám ahogy koppan a felni egy - egy csúnyább érkezénél...

SrAta
6 bár és 8 bár vagy 0,6 bár és 0,8 bár?😄

bardocz
Jah,csak te vagy grammhuszár😄
veszelka
úgy értem, hogy láttam webshopokban 105ért merida sub 40es bicikliket, stb. na, ez egy kecskeméti bicikliüzletben összerakva, nagyrészt országúti alkatrésekbõl.

a hátsó váltó nem is vált ötnél feljebb.

VRSDM
ahogy látom innen tényleg csak nekem számít hogy leszedjek még pár száz grammot a bicómról? :$

Pistike 007
Ok.
😄

bardocz
Ehh,tök jó súlya lenen a biciklimnek ha nem lenne rajta 5 kiló zár😄
bardocz
Én 3 körül tartom vagy kevesebb,ha tudom nézni menyi van benne,amúgy csak érzésre,nincs olyan gumi szerintem,aminek jót tesz a 0.5 bár...
VRSDM
nekem 6van elõl és 8hátul 😊

SrAta
0,5 bár van a hátsó kerekembe lehetetlen vele defektet kapni najó 0,5-0,8 annyit még majdnem szájjal is belefújokXD
padkáknál tökéletes nem lehet felütéses defektet kapni

Szép táv! Gratulálok hozzá!

A Crankbrothers pupmák szimpinek látszanak.
Szerintem 5000-7000 körül már kapsz olyat, ami hosszú távon is használható lesz.

Hát egyértelmû, nem is lehetne az egész merida, mivel nem gyárt váltókat és más alkatrészeket. Egyébként se mondanám olyan nagy alkatrészgyártónak😊

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Pumpa nélkül élni?<#gonosz1> Bármikor szükség lehet rá, ráadásul elég kényelmetlen mindig benzinkúthoz menni (fõleg lapos gumikkal😄)

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

repvez
Na olvasom itt a turabeszámolokat akkor én is leirom a sajátomat 😊
Péntek szombaton 4en tekertünk egy balatoni körturát.Reggel 7-kor indultunk Almádibol az északi parton , délbe Badacsonynál ebéd és 16:00-ra Gyenesdiáson voltunk az aznapi pihenö helyünkön. ez olyan 86km-es táv volt.70km körül egy kicsit kezdett bedurranni a combom igy jol esett egy kis fürdözés a balatonba 😊
MÁsnap egy kicsit elaludtunk igy csak fél 10 körül indultunk el a reggelizés után, 15:00-ra Siofokon kajálás és este 7kor értünk vissza a kiindulási helyre.
Teljes táv:211km
max sebesség:55km/h
átlag sebesség: 18,2km/h
teljes tekerési idö : 11 óra 34 perc
veszelka
egyébként csak a váz merida, úgy lett összerakva a bicikli.

veszelka
igen, csak lapos a kerék, van itthon egy régi pumpa, de azzal semmi nem egy bele, benzinkútról elzavartak, szóval...

veszelka
de mégis..1000-5000?

A meridát vetted végülis?

Nekem két pumpám van használatban. Az egyik egy talpas, álló, nyomásmérõs mûhelypumpa. A másik egy kisebb BBB nyomásmérõs, teleszkópos kialakítású, kulacstartó mellé rögzíthetõ. Ez utóbbi elég vacak, így keresem az utódját. Mind a két pumpa használható autó és szingó szelepekhez is.
A fémházas változatok valamivel tartósabbak, mint a mûanyag pumpák. Illetve érdemes arra figyelni, hogy könnyen kezelhetõ legyen. (Pl.: kihajtható markolat, kallantyús szeleprögzítés, stb.) Az úti pumpáknál elõnyös, ha védettek a portól és valamilyen módon rögzíteni lehet a vázra.
Az ár pedig annyi, amennyiért egy jót kapsz.