Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

norbi56
Betekertem a csavart,most úgy tünik nem ugrál de majd délután kimegyek és megnézem,kint a határban is.

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

norbi56
De hát ezt nem értem,nem zúzok anynira azt megértettem a magellanon hogy a tourney dobálta mert hát tourney de egy xt-tõl azért ...

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

norbi56
Igen a csavarokkal tudom mit állítok,majd holnap betekerem teljesen mert tudom h nincsen betekerve.

Vaxi
ó nagyon jó ez, nekem egy full alap hauserem van lehet ezzel gyûrni a kilométereket 😊 azért 1-2 hónapon belül veszek egy komolyabbat =)

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

Sziasztok!

Akkor a már említett bicikli: kb. 3 éves, de ebbõl két és felet padláson töltött. Minden tavasszal megtisztíva, olajozva, de idõ híjján sohasem használva 😞! Egyedi, mert minden alkatrészét egyenként vettem, és barátaimmal raktuk össze. Anno nagy szerelem volt, de fõsuli miatt nem tudtam használni. Tehát a kerékpár felépítése:

Mali Viper 19-es alu váz(króm színû) - megerõsített forrasztásokkal, könnyú Weimann-syncross duplafalú-szegecselt alufelnik, Acera Paralax agyak elöl-hátul, Sherpa edzett acél küllõk, Shimano lánc, teljes Shimano Deore fékszett kétújjas fékkarokkal(fekete), fekete Shimano hajtókar, nagy felületû alu pedálok lábkosarakkal, kényelmes Thunder Light ülés, alu nyeregtartó rúd, 7 sebességes Shimano STX-RC váltó hátul, elöl 3 sebességes Shimano Alivio váltó, Shimano racsni, RST Gamma El sárga elsõ teleszkóp( 8-cm-t mozog), Acor kormánycsapágy(kék), Bike+ stucni(króm), Bike+ bikaszarvak(króm) kicsit karcos, kompozit hajlított Bike+ kormány(ezüst szürke), Sram Centera Gripshift marokváltó, gyorskioldós kerékszorítók, alu kulacstartó és nyeregszorító, Bike+ háromszög táska, újszerû gumik, Cateye kilóméteróra, ha megtalálom...😊
Az egész bicikli 12 kg. CC-re szerintem ideális! Kérésre szívesen küldök képeket!

Kérlek mondjatok egy hozzávetõleges árat, hogy mennyiért lenne érdemes továbbadnom rajta!

Segítségeteket elõre is köszönöm!

Onu
zaki
ilyet:

37k-ért

Full kezdõ vagyok, jó ez nekem. Csak Bp-en használom majd, heti pár alkalommal. Fogyókúrához is jó lesz, egy 10 kilótól még jó lenne megszabadulni 😄

Vaxi
milyen bringát vettél?

zaki
Jeee, itt lehet kapni, gondolom amit lentebb belinkeltem, mert ingyenes.

zaki
felhívtam a alexandrát, booklinet, bringaboard.hu-t, semmi. #5974-ben belinkelt cuccot, nem vették fel a telefont. Majd próbálkozok még. <#zavart2>

Valószínûleg ugyan ezt fogod megkapni a polgármesteri hivataltól is.

Egy idõben a fõvárosi polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán ingyen osztogattak budapesti keros térképet. Hogy most mi a helyzet nem tudom, de egy telefont érdemes elereszteni feléjük.
Ha pedig túrázni készülsz, érdemes turista térképeket is nézegetni.

Próbálhatsz a láncfeszítésen állítani, de nem biztos, hogy sokat fog segíteni. Mivel elõl is a kisebb tányérok vannak ilyenkor használatban, ezért a lánc valamilyen szinten mindenképpen lazább lesz, mint a nagy tányéron. Márpedig rázósabb részeken a laza lánc beleng és ugrálni fog.
Ezért használnak a zúzósabb bringákon külön láncfeszítõket.

zaki
Üdv 😄
Legtöbbet itt vagyok 😛

Vaxi
hú de régen láttalak már topicban 😄
üdv itt =)

zaki
Hát az lesz, mert gúgli nem nagyon talált semmit... Csak online térképeket. Egy ilyet találtam, ha nincs más, akkor jó lesz ez is. Remélem lehet még kapni.

bardocz
Szerintem menj be egy nagyobb könyvesboltba,pl Móriczon lévõ Alexandra,ilyen helyeken szerintem árulnak térképet,és tudnak segíteni ilyen ügyben.
bardocz
Ha hátul acera váltóm van,meg elöl is valamelyik a betûs,attól még deore váltókart tudok használni vele?Gondolkozok nagyon,hogy hagyom a tárcsaféket,és veszek avid single digit 7-es fékeket,meg ahhoz fékkart is,rendes bowdent meg bowdenházat,nameg ugyebár tervezek új kereket is,mert a mostani dögnehéz(2.2kg az elsõ kerék),és akkor nem kéne tárcsás agy,csak v-fékes felni.
zaki
Üdv!

Kezdõ vagyok, tegnapelõtt vettem egy lájtos MTB-t... Tudtok vmi (frissebb, nem 2005-ös pl) bpi kerékpáros térképet? Nem online, és nem könyvet, hanem ilyen kis füzetszerût, amit magammal tudok vinni, mert igaz, hogy egész életemben itt éltem, de nem nagyon ismerem az utcákat, bicikliutakat meg fõleg... xD

Köszi elõre is.

gordon 24
Szarul van beállitva!

A másik meg az lehet,hogy az elõfeszítése nincs jól beállitva a váltónak, vagy a lánc hosszu..

Ezen felûl más nem lehet.. Ha dobálja ide oda, akkor szerintem az elõfeszitése rossz. Nézd meg a váltót ahol fel van rögzítve a vázhoz (váltópapucs) ott van egy csavar, azt próbáld meg be fele tekerni, ilyenkor a váltó keményebben fogja fesziteni a láncod..
De csak azt a csavart! És ne azt a ketöt ami a tetjén van, mert azok határolok, a felsõ és az alsó holtpontot állitják..

Most igy látatlanban más nem igen jut eszembe..

Downhill!!

norbi56
Én nemtudom vagy én vagyok egyzserûen szar a bicózáshoz vagy a boltban állították rosszul be...ugye XC bringa(TFS 700)terepeztünk kicsit hátul ott az XT na az van vele ha kicsit hullámosabb kövesebb terepre érünk 6. fokozat felett dobálja a fokozatot ide oda mindig egyre feljebb aztán vissza pl 7.be van és ráugrik a 8.-ra majd vissza ahogy a bukkanók ottvannak,hogy állítsam be mit csináljak vele hogy ez megszûnjön?Nagyon zavaró hogy mennék vele elkezdem nagyon tekerni erre rádobja a másikra majd vissza,közbe persze kattog meg minden,mi gondja lehet szerintetek?

Ha leírod, megpróbálunk segíteni. (Talán még érdeklõdõ is akadhat itt a fórumon.) Egyébként ha nem indiszkrét a kérdés, miért adod el?

Sziasztok!

Lehet, hogy eladom a biciklimet 😞 Ha leírom az alkatrészeket, akkor egy hozzávetõleges árat tudtok mondani, hogy mennyiért kínáljam? Segítségeteket elõre is köszönöm 😊

Onu
SrAta
nah mivan kövi beruházás egy 24es monti?😄

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

Az All Mountain kategória kicsit több mint XC, de még nem Freeride.
Masszív erõs bringák. Sok mindent kibírnak, de még bõven tekerhetõk. 150 mm körüli rugóúttal bírnak. Pl.: Trek Remedy, Giant Reign, Merida 150.
A trail kerok kicsit erõsebbek, kicsit kényelmesebbek, mint a verseny orientált XC gépek. 120-140 mm körül mozognak. Pl.: Trek FuelEx, Specialized Stumpjumper FSR, Giant Trance X.

Ezek azok a bringák, amik leginkább a "menj bárhova, csinálj bármit" kategóriát alkotják.

VRSDM
ugrottam ma montival az újonnan épített sorunkat
merev 24" NS Capital. áááhhh. még bmx után is hihhhetetlen kényelmes.
más kérdés hogy taknyoltam mert szokatlan volt. de nagyon jók azok a biciklik! beléjükzúgtam

u dont have to listen anybody else but me

bardocz
Ööö,erre nem gondoltam😄 Pedig amiket néztem telókat pár napja azokhoz is oda volt írva basszus😄
VRSDM
all mountain? talán... <#lookaround>

bardocz
AM biciklik azok milyenek,meg ez minek a rövidítése?
Felni szalag vásárlás:
- Hello! 26-os monti felnire keresek felni szalagot. 25 mm körüli lenne a jó.
- Hát... Hát... 20 mm-es van, de olyan dh felnire való nincs.
- Ez egy WTB Trail felni, nem dh...

Komolyan mondom, néha az az érzésem, mintha némelyik boltos kb. 10 évvel ez elõtt leragadt volna. Pedig nekik kellene leginkább tájékozottnak lenni a különbözõ trendeket illetõen. Elvégre nekik kellene árusítani ezeket a bringákat, alkatrészeket. Az am, trail gépeknél is széles felniket használnak, amik azért még messze nem olyan szélesek és nehezek, mint a dh-s zúzásra készült változatok.
Arról nem is beszélve, hogy még felni szalag sincs sok helyen készleten!?!?

Mindez onnan indult, hogy a Giant szerelõje valami érthetetlen okból elõre 20 mm-es szalagot tett. Ez pedig a felni sajátos profilja miatt össze-vissza csúszkál és csak ott nem takar, ahol kellene.
Azért némi utánajárást követõen sikerült egy pár schwalbe felniszalagot venni.
Nagyon remélem, hogy 2 évre elõre letudtam az összes kerékszerelést. Éppen elégszer szedtem le, raktam vissza és pumpáltam fel a gumikat.

Azért azt megint meg kellett állapítanom, hogy a bringa külsõk nincsenek centrírozva. :o/ Az eddigi évek alatt sem sikerült rájönnöm arra, hogyan lehetne elérni, hogy ne legyen néhány mm szitálás a külsõkben.

gordon 24
Hali!

Nahh ezen a hétvégén megvolt az elsõ igazán faja downhillezés az uj bicokkal..

Maribor volt a célpont, a pálya kurva jó igaz nagyon sáros volt szóval a gyökeres rész bent az erdõbe hát az rohadék nehéz volt😄

Mindenesetre nagyon jol éreztem magam.. Remélem sokszor lesz lehetõség kimenni..

Downhill!!

Azoknak is csak ajánlani tudom az újságot, akik egy komolyabb 160-220k körüli kategóriába tartozó bringát terveznek venni. Ugyanis ezekbõl vettek szemügyre 13 példányt, ami azért elég jó átfogó képet ad a piac kínálatából.

Egy jó ipari csapágyas agy, egy minõségibb duplafalas felnivel összepárosítva sok mindent kibír.
A mostani bikemag-ban gyári kerékszetteket boncolgatnak. Érdemes átolvasni, mert az ott leírtak az épített kerekre is igazak. Könnyebb megérteni, hogy mire kell figyelni egy új kerék esetében.

Nem arra használta, amire kell?
Mégis szerinted egy mtb-nak netán dh (össztelós, duplavállasnak látszó villával...) bringának árult valamit mire kellene használni, ha nem terepbringázásra? Ha terepezésre nem alkalmas, mert nem alkalmas rá, akkor talán nem kellene montinak kategorizálva árusítani. Ki kellene írni nagy betükkel rá, hogy csak sík úton, aszfalton használható, ott is korlátozott mértékben.

bardocz
Fail😄
SrAta
alacsonyabban van a felsõ csöve alacsonyabb átlépési magasság rövidebb váz(pár centi)
picit más geo
nõknek jobban kedvez

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

Szabi84
megveszi a gyerek a bringát- érted😄

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

bardocz
Én még senkit sem láttam gyerekbringával ugrálni,csak hugom össztelósát próbáltam ki😄 Nem lehet,hogy dirt bicóra gondolsz?
repvez
ha normálisan van használva akkor a TG és metros bájkok is birják.Vegyük az enyémet már 2000km-t tekertem bele és 2 balaton kört és semmi baja sincsen és müszaki hiba miatt nem kellett megálnom egyszer sem.
Csak ésszel kell használni.
Nagyokat szoktam derülni azon amikor megveszi a gyerek a bringát és egybol nekiáll ugrabugrálni vele aztán meg fikázza a bringát hogy szar közbe meg ö volt a hülye hogy nem arra használta amire kell. ennyi
Máté94
Mert ráírták?<#idiota>
bardocz
Mondja már meg valaki,hogy ez mégis mitõl nõi váz?😄
SrAta
mivel az aszfalt az egyáltalán nem veszi igénybe a cuccot kivéve ha sokat padkázol de az aszfaltot szinte minden bírja (csak tesco metro ienek nem...)
Szal ritka durvulásra aszfaltra tökéletesek az XC cuccok

bardocz
Arról beszélek, hogyha nem xc-re használnám, hanem mindennaposan, aszfalton, akkor az xc alkatrésznek lehet-e problémája.
SrAta
nono az XC agy sokat bír fõleg az én pille súlyommal😄
Az RCV példa csak eléggé sarkalatos volt tehát arra akartam kilyukdni, hogy XC vázhoz XC alkatrészek
Kül az az agy meg mindenre jó(elég sok mindenre) mert novatec iparis és egy eléggé masszív darab, nem az a tipikus vékony XC agy

bardocz
Még hányszor mondjam el,hogy nem durvulok már vele,max majd XC?😄 888RCV-t meg mi a fasznak vennék,amikor könnyût akarok majd rá?😄
Te meg beszélsz itt arról,hogy ne durvuljak vele,ha xc-re van,erre te is xc agyat használsz,hát szép vagy,mondhatom.Bort iszol,vizet prédikálsz:-D
SrAta
olyan agyam van mint a legelsõd csak nem a Light verzió
pöpec nem nyekeg nem akad nem hagy ki szépen kattog ha szabadon fut semmi rendellenesség már odavágtam egy 20-30szor laposra fújt kerékkel és nm döglött emg szal bírja😄
(odavágtam az én 55 kilómmal... szal ha többvagy vigyázz de én folyton padkázok vele és nem hisztizik)

SrAta
Jah de VRSDM arra gondolt, hogy ha XC a váz akk ne dobjál rá funn felniket agyakat meg 888RCV villát mert nem lesz egy hosszúéletû a dolog

De vehetsz akciósan 32829 forintért egy olyan titán kormányt ami 3,47 grammal könnyebb mintha alu lenne (CSAK VRSDMet cikizem😄)

Szóval XCre használod nem dörtölsz nem déházol akkor az XC cuccokkal nem lesz gond

bardocz
Agynak ezt,esetleg ezt feketében,felninek meg ezt néztem.Mondjuk ehhez elõre kell elõször tárcsafék.Ha nem,akkor mondjuk ez.
VRSDM
aminek gyári hibából letörik a tárcsafék konzolja : D

bardocz
Azt én leszarom😄 Ennyi erõvel vehetek egy új bicót<#idiota> Meg a váz amúgy sem nehéz,új hajtással,és amúgy totál megegyezõ alkatrészekkel olyan nehéz volt kb,mint a polarx,az meg egy 2 kilós váz.Nem találom sehol sem,hogy hány kiló,így pontosat nem tudok mondani,2-2.5 kiló lehet.
VRSDM
szerintem az a para hm hogy mondjam példaként.

vagyok 70kiló. de lecserélem a futócipõm -1 kilóért, ahelyett hogy én fogyjak.

szóval. bicónál fontos az hogy a tervezett geometriát bizonyos súlyú alkatrészekkel nyújtja igazán. könyebb kerékhez könnyebb váz is dukálna. könyebb kormánnyal és még sorolhatnám...

érted : D (nemtudok fogalmazni)