Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bardocz
Szerintetek mi csöröghet tekerés közbe egy biciklin?<#idiota>Ahogy megyek,néha csörög,de nem igazán függ az út rázósságától.Eléggé érdekes:-D
azt nemtudja valaki hogy miért van az hogy amikor hátul nagyobb sebességbe kapcsolok akkor olyan mintha ugrana egyet a lánc? :S elég zavaro és rontja a biciklizés élményét 😊 rosszul van beállitva? már szórakoztam a bowdennel is de semmi javulás.. azelõtt mielött kivettem volna a kereket akkor a boltban jol beállitották.. de mire vissza raktam a kereket már ugrált a lánc meg ilyenek.. utána állitottam most meg ilyen..

ha vissza viszem a boltba akkor gariba megcsinálják?

Van még egy ilyen barbieri lánctisztítóm is, de ezzel messze nem lesz annyira tiszta. Ráadásul össze-vissza csöpög a láncról a zsíroldó.
Szóval azt kell mondjam, hogy a flakonban való átmosás a legtutibb módszer. Sõt a brigéciolt utána hagytam állni egy kicsit és némi ülepedés követõen leszûrtem a löttyöt. A következõ alkalomra még jó lesz.

Nem ismerem a villát, de gondolom az elõfeszítést lehet állítani a két tekerõvel. Valószínûleg az egyik irányba ha már teljesen ki lett tekerve csak üresen tovább ugrik. Ha az ellenkezõ irányba tekerve x kattanás után megakad, akkor valószínûleg nincs vele gond. Úgy sejtem a másik száron is ugyan annyi x kattanásnyit enged állítani.

bardocz
Akkor 2008-re ráraktak valami jobbat😊
kakaoskalacs
RST Launch T8 hmm kössz azert 😊

You See My Cross Yeah it Never Falls. You Know It\'s On Till The Break Of Dawn.

bardocz
RST Gila+ T7?Asszem nekem is egyiket kb 90fokkal tovább lehet tekerni,de én ugyan olyanra szoktam állítani,amúgy asszem 5-öt lehet rajta teljeset forgatni.
kakaoskalacs
Üdv 😊 Nemrégiben (3 napja) vettem 2008-as polarX table top-ot franko bringa elvárásaimnak megfelel . Csak 😄 a telo-n lehet tekergetni 2 kis bigyot + és - felé nos , eltekerem mind2-t pluszos irányba de az egyiket tovabb lehet tekerni mint a másikat. Ez direktböl ilyen vagy hibás ?

You See My Cross Yeah it Never Falls. You Know It\'s On Till The Break Of Dawn.

gagyi volt a belsõ szerintem

SrAta
gabo kösz a félliteresüveges brigéciolos módszert
bejött olyan szép tiszta lett a lánc😛
aztán beolajoztam
szép csendes lett újra a kis édes
a 400km alatt(akk takarítottam utoljára) nagyon bekoszolódott
holnap a koszorút is kitakarítom
csak nem merem leszedni mert nincs kulcsom és ígyis kézzel lett meghúzva, örülök h nem esett leXD

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

SrAta
lol gagyi volt a belsõ és elrepedt, vagy felütötted és kivágta a felni?

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

kicseréltem ma a belsõt.. tüskét nem találtam a külsõ gumiba... na akkor megnézem hol eresztett a belsõ.. aztán pont ott ahol össze van ,,illesztve"

norbi56
Na hát azt én is utálom😄

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

Ha nem akarod leszedni a fogaskoszorút, akkor marad az, hogy egy rongyot csúsztatsz a fogaskerekek közé és azzal törlöd át. Kicsit tökölõs, de a célnak megfelel.

Ártani biztos nem fog neki.
De ahogy írtam, a csepegtetõs módszert jobban kedvelem mint a spray-ket. Szerintem gazdaságosabb és kevesebb vele a maszatolás is.
Egyébként amitõl rosszul vagyok, mikor valaki kenetlen, nyikorgó hajtással bringázik. Pláne ha pasi az illetõ. Férfi ember hogyan képes azt megállni, hogy egy pár csepp olajjal megkenje a láncot?

gordon 24
Persze.. De hát nagyon durva igénybevételeket kap szóval...

A Duncan nem egy rosz váz, igaz nekem nem tetszik.. De sokan használják..

Downhill!!

norbi56
Én is erre gondoltam hogy majd így letisztítom,fogaskoszorût viszont nem szeretném leszedni azt mivel csináljam?

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

norbi56
Én ezzel fújtam be szerinted ez jó lesz neki?

az igen. megkérik az árát. DH-ba nekem még tetszik az UMF DUNCAN.
bár annyi pénzt nem adnék egy bicóért. ki se használnám.

ok, köszi.
Ahha, most már értem, a Stinky-t valahogy nem tudtam hova tenni😊

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Én pont ma pucoltam le a gyári zsírt a láncról. Már zajosnak tûnt a hajtás, szóval kenni nem kent. Viszont az összes por és szutyok remekül beleragadt.
Lánc le. (Ilyenkor jön jól a Sram patentszem.) Bele egy üres ásványvizes flakonba. Rá egy adag Brigéciol. 20-30 perc ázás után jó alaposan átrázni. Aztán kipecázni, leitatni, száradni hagyni.
Állt az iszap a flakon aljában, szóval idõszerû volt a dolog.
Utána mehet vissza a bringára és lehet olajozni.

bardocz
Én semmivel:S De van itthon ilyen teflonos cuccom,telóra kentem régebben,elvileg láncra is jó,bár nem tudom.Most új van rajta,és még jó a kenése.
Fújni semmivel.
Inkább olajozót használok, de egy fecskendõ is tökéletes lehet. Ezekkel a lánc belsõ felén pont a láncszemek csapjaihoz lehet egy-egy csepp olajt juttatni. Miután végigmentem az összes láncszemen, egy tiszta ronggyal még leitatom a fölösleget. Így nem lesz minden csupa olaj, a fújós megoldásokkal ellentétben.
Használtam már mûszerolajt, barbieri féle olajt mostanában pedig Hanse grafitos mtb olajt használok. A hígabb olajok jobban beszivárognak a résekbe, viszont sûrûbben kell õket használni.

norbi56
Ti mivel szoktátok fújni a láncot?

norbi56
MOst teljesen betekertem,most kicsit jobb de még néha ugrál

Ha meg akarod gyorsítani, vagy el akarod csendesíteni a pattogást megpróbálhatod azt, hogy egy-egy csepp olajt raksz oda, ahol a küllõk keresztezik egymást. Idõvel persze magától is meg fog szûnni.
Egy magára adó bringaszerelõ mondjuk nem adna ki saját készítésû kereket a kezei közül addig, míg a küllõk feszültségmentesítését meg nem csinálta. De ez már egy másik kérdés.

:oP
Persze, single speed gépeken csúnya is lenne. ;o)
De ahogy írtam a zúzósabb irányzat képviselõi inkább lemondanak a nagy tányérról, felraknak egy rockringet és láncfeszítõket. Kompromisszumok...

gordon 24
Javitás!

A Stab Supremeban nem Fox van hanem Marzo world cup.. Mondjuk ár szempotjából mindegy😄

Downhill!!

PR:
Javaslom, hogy olvass vissza a régebbi hozzászólások között. Volt ez téma már többször is, és szerintem lett leírva jó néhány használható gondolat ezzel kapcsolatban.
Általánosságban elmondható, hogy minél inkább araszolsz felfelé az árlétrán, a bringák felszereltsége is úgy lesz egyre jobb. Ez pedig magával vonja az alkatrészek jobb terhelhetõségét, hosszabb használhatóságát, pontosságát.
El kell dönteni, hogy hol húzódik az a határ, amit kompromisszumokkal el tudsz fogadni.

gordon 24
Sok minden!

A Stab Deluxe elöször is 21 centit mozog hátul a Stinky kb 18 körül.
A Stab Deluxeba dhx 5.0-ás Fox rugóstag van a Stinkybe 4.0 vagy vanila.
A Stinky más geometriáju inkább Freedride bringának való.
A Stab Deluxe az DH..

Régen a Stinky Deluxe és a Stab Deluxe ugyan az a váz volt, de pl idén már nagyon sok a különbség.
Az alap Stinky tök más.

Szóval a Stinky az egy gyenge freeride gép álltalában (hacsak nem egy idióta épiti össze😄) szimpla vállas villával van, kevesebbet mozog stb..

A Stab Deluxe az az elsõ DH gépe a Konánának.. 888rcv vel szerelik (dupla vállás teló) 4 dugattyús Stroker ace-el stb stb. 21 centit mozog hátul.

És van a kökemény gép.. Õ a Stab Supreme.. Nah hát abba már Fox40 rc2-es villa van (ami magában 400 ezer ft:😄) és Saint minden a hajtástól a fékekig stb. Kb 1millio 2 az alap ára. És 23 centit mozog.

Downhill!!

VRSDM
nekem sose ugrál... <#idiota>

u dont have to listen anybody else but me

Az enyémen is ugrál a lánc, ha nagyon rázós terepre megyek. Ez van. :o/

Onu:
Nagyjából 50-60k körülre saccolnám a bringád értékét. Egyik alkatrészérõl se lehet azt mondani, hogy igazán kiemelkedõ színvonalú lenne, de a használható kategóriába mindegyik belefér.

Lehet, hogy hülye kérdés, de amúgy mi a különbség a Stab deluxe és a Stinky között?

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

gordon 24
Hát elég sokba kerül..

Én ugy épitettem össze, egy másik gép (galériámba meg tudod nézni) szétszedésével, jó pár alkatrészt arról szedtem le.
Igy nekem kb 400000ft-be van..

Az uj ára az 690000ft persze akkor már nem a 2006-os hanem a 2009-es stab Delux vázzal..
Az én gépem kis tulzással, olyan cuccokkal van szerelve mint a 2009-es gyári, persze azon jobb kar van jobb kerekek, de nagyából olyan.

Ezek a bicok olyan 500-600 ezer ft tõl indulnak és mennek a csillagos égig tehát 1.5 milló forint körülig..

Downhill!!

és egy ilyet mennyiért lehet kapni?

gordon 24
Hát igen! Elég durva egy gépállat😄

Downhill!!

hát igen, azzal már lehet DH-zni. 😊

gordon 24
#5913.-as Hsz be láthatsz😄

Egy Kona Stab Deluxe-em van.. És Downhillre használom😄

Downhill!!

nekem mondod? 😄 neked egyébként milyen bringád van? illetve mire használod?

gordon 24
Biztos hogy igy lesz.. Minden füzéskor még "megtaposni" is szokták, hogy a recsegést ne csinálja, valszeg nálad ez kimaradt..
Használod a küllök majd "összeszoknak" beállnak a helyükre és abbahagya.
Szóval nem gond az!

Defekt hát az egy szemét dolog😄

Downhill!!

rendben. köszi. remélem igy van.

amugy ráadásul ma defektet is kaptam.. :S:S nagyon boldog voltam 😊

tegnap megvettem ma meg már defekt

gordon 24
Nem gond! Majd kirecsegi magát! Valszeg nem régen füzték! Használd nyugiba...

Downhill!!

Sziasztok szakik!

valaki megtudja nekem mondani miért van az hogy a vadi új 1 napos biciklimnél recseg ropog a küllõ? terhelés alatt fõleg. de anélkül is.

nem tescos bringa. SKARPEA S250. váltó: shimano altus. kerék: kenzel.

Vaxi
szerintem is, még több is mint amennyit szeretne, de ez biztos nem megy szét + ha beleszeret még akkor is jó 😊

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

bardocz
Ez nagyon jó bringa,szerintem megéri az árát.
Vaxi

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

bardocz
Ez a váltó szerintetek megéri?Igaz akkor kéne cserélnem váltókart is,meg akkor vehetnék új fékkart,és még szervizért is kéne fizetni.
Sziasztok!
A segítségeteket kérem, ha van fél percetek.
Mountain-bike-ot szeretnék venni, hobbi célból,
aszfalton, föld úton, erdõs részeken használnám idõnként. Olyat szeretnék, ami nagyon sokáig jó bicikli marad, és nem kell sokszor szervizeltetni.
Mit javasoltok, mire figyeljek? Milyen váltó legyen rajta? Nem szeretnék nagyon sokat költeni rá, max. 55.000.-ezret, de az sem baj, ha találok jót 20.000-ért.
A Decathlon és hasonló helyeken kínáltak (pl. 52.000.-ezerért, Rockrider márka) megfelelõk erre a célra? Vagy inkább vegyek használtat, de valami jobb márkájút?
Mi a véleményetek???

Köszönöm elõre is 😊
PR