Biciklizés - ki mit miért
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
aszfalton és terepen is állja meg a helyét, mondjuk heti 2 alkalommal 3-4 órát tekerek vele.
ehhez mérten valami értelmes bringa kéne, maximum 40ezerbõl.
szerintem ez bõven jó, nem?
Szóval nem kell nekem hiperszuper mittoménmi.
Amúgy ezek a tescos bringák se olyan rosszak, mint sokan hiszik. Ha vigyázol rájuk... Egyedül a kerekük rossz.
haveromnak van egy ilyen GTX kerékpára, 25-ért vették tavaly, azóta tök hibátlan, összteleszkópos, jól rugózik, és még semmi baj nem volt vele. dupla tárcsafék, ami tényleg bivalyerõs, nagyon fogja a bringát. a váltó nem sokat gondolkozik, gyorsan a helyére ugrik, szinte tökéletes.
a vázzal se volt semmi probléma. a kerekekben már van 8-as, na de azokat még lehet utólag venni.
legfõbb szempont, hogy valamit a sportboltból akarok, az az, hogy sokáig bírja, lehetõleg ne kelljen semmit se cserélni rajta, de ha mégis beüt a krax, akkor szét lehessen kapni és könnyen lehessen az alkatrészeket cserélni(gondolom az ilyen tescosok úgy vannak összerakva, hogy valamit is lecserélni szinte lehetetlen. kerekeken kívül).
Szóval ilyen használatra nem felel meg egy olyan kerékpár? Mert több pénzem tényleg nem lesz... ez is a legfelsõ határ. hobbikerékpározásra kell, nem mindenféle túrákra...
Az a lényeg, hogy kényelmes, szerelhetõ, tartós legyen. meg hát erõs.(szóval a váltó gyorslegyen, a fékek erõsen fogjanak. Teleszkóp meg azért kéne, mert azért az mégiscsak jó dolog, még ha olcsóbb is.
Amúgy meg ha elfelejteném a teleszkópot, és úgy keresnék biciklit max 40-ért, sokkal jobbat kapnék?
http://www.youtube.com/user/kilipeti
A tecsóbájkokat nagyívben, messzire kerülni kell. Azok csak kerékpárnak látszó tárgyak.
Az átalad említett bringáról igazán használható infot nem találtam. Ha tudsz adni linket egy leíráshoz, képhez talán tudok róla érdemben nyilatkozni. Bár hozzáteszem, hogy ez az árkategória a belépõ szint legalja. A megbízhatóságot és a tartosságot többért adják.
Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.
én maradok a konánál, azt fogok venni. 😊 remélem összejön. :|
terepen óvatosan 😊
meg igazából semmivel se lesz bajom. szóval tényleg hosszútávra tervezték a bringát, durvább használatra. és ehhez mérten össze se hasonlítható egy tescos bringával kényelem szinten. ugye? 😄
biciklit szeretnék max 40k-ért, valami megbízhatót. fõként városba lesz meg kisebb tereptúrákra.
Vitál Clubba voltam ma, ajánlottak egy jó elsõ teleszkópos Six Team bringát 54k-ért, ami le lesz árazva 25-én 40k-ra.
Vélemény? sztetek megéri? tudtok jobbat mondani?
Pontos típusa SixTeam Ram EF vagy Gazelle EF
Kérlek, ha tudtok valami jót ajánlani, mondjatok pontos típust, esetleg mondjátok, hogy hol tudnám megvenni.
Elõre is nagyon köszönöm, és sürgõs lenne, mivel legkésõbb 25-én döntenem kell, ha nincs jobb, nem szeretném kihagyni azt az ajánlatot...
Elõször Tescoba akartam GTX bringát venni, 35k, összteleszkóp, dupla tárcsafék, shimano váltó, duplafalú felni. Aztán rájöttem, hogy ilyen árkategóriába már inkább veszek sportboltban valami tartósat. De ezek nem ökörködésre valók, ugye? inkább komolyabb biciklizésre, túrákra. néztem amúgy a gumiját ennek a Ram EF-nek, nekem nem az jött le, hogy olyan szuper terepgumi. pedig állítólag jó.
AM/Trail = All Mountain (Több mint XC, de még nem FR.) A Trail egy kicsit enyhébb, közelebb az XC-hez.
FR = Freeride
DH = Downhill
4X = Four Cross
DS = Dual Slalom
DJ = Dirt Jump
CC = Cyclocross
(Remélem semmi nem maradt ki...)
Az elsõ kupac a montinak, a CC pedig az országútinak egy-egy hivatalos vagy kevésbé hivatalos ága.
XC versenyek általában egy kijelölt néhány km-es körpályán mennek, ami komolyabb emelkedõket, technikásabb lejtõket egyaránt tartalmaz, de nagyjából végig tekerhetõ. X kört kell megtenni, és a gyõztes az, aki elsõnek beér. De XC-be beletartozik a maraton és a teljesítmény túrák, valamint az extrém pl. 24 órás versenyek is. Szélesebben nézve az XC kategória egy általános kategória, amibe a könnyed túrázástól az agyonkönnyített verseny gépekkel való versenyzésig nagyjából minden belefér. (Magyarul nagyjából minden, ami nem durvulás, zúzás, ugrálás.)
És ki kell ábrándítsalak, a 100k még messze nem számít drágának. Ez még javában a belépõ kategória.
egyebkent az XC mit jelent? mert nezegettem az alkatreszeket ki mit ir rola Testbike-on es eleg soknal irtak hogy XCre jo. 😊
H87-D3H/i5 4570*3,6/2*8GB Kingston/Gigabyte Extreme Gaming 1070/ 8TB HDD/Samsung 840 120GB SSD/ 650W/Razer Deathadder 2013/Logitech G15/Logitech Z3 2.1/Dell P2414H/NZXT H440/LGUH635v 4k
Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |
Ha túl kicsi, kuporogsz rajta. Ha túl nagy végig fekvõtámaszban tekersz. Egyik se jó hosszútávon.
http://www.swanseawheelers.co.uk/bikefit.php
http://www.totalbike.com/service/frame_size.php
http://www.competitivecyclist.com/za/CCY?PAGE=FIT_CALCULATOR_INTRO
Ezeket az oldalakat használva ki tudod számolni, hogy nagyjából melyik passzol. A finom beállítást a nyeregpozíció, a kormány és a kormányszár cseréjével lehet megoldani.
thx jonó
Hájó vki vant fent?
Megtudnátok mondani életben mennyivel különbözõek ezek a vázméretek mert tervezek egy xs-t de ha bébi bicaj nem érdekelne.?
u dont have to listen anybody else but me
Nem szabad, hogy bárhol nyomjon, szorítson.
Jól beállíthatónak kell lennie, hogy teljesen a fejedre lehessen igazítani.
Jól kell, hogy szellõzzön, másként belefülledsz.
Az újabb montis sisakoknak a tarkó része mélyebben lenyúlik, mint az általános vagy oúti használatra szánt változatok.
Hasznos, ha van darázsháló az elülsõ szellõzõknél.
S persze az sem árt, ha jól néz ki, mert másként nem fogod hordani. ;o)
Merida Matts-ból is több típus van. Melyikkel szemezel?
Mielõtt vásárolni kezdesz azért tanácsos lenne eldönteni, milyen célra keresel bicot. Egy oúti és egy mtb között azért elég jelentõs különbség van.
Egyedül a középcsapágyat tartom gyenge pontnak és tény, hogy a teló sem egy csúcs darab. De ezek is és a többi alkatrész is cserélhetõ, ahogy kopik vagy ahogy igény és keret van rá. A váz legalábbis jó alapnak tûnik a késõbbi fejlesztésekhez. A fékek és a Deore váltó valószínûleg jó darabig ki fognak szolgálni.
és bitang jól megy. és van vagy 30éves 😛
u dont have to listen anybody else but me
H87-D3H/i5 4570*3,6/2*8GB Kingston/Gigabyte Extreme Gaming 1070/ 8TB HDD/Samsung 840 120GB SSD/ 650W/Razer Deathadder 2013/Logitech G15/Logitech Z3 2.1/Dell P2414H/NZXT H440/LGUH635v 4k
jah es kimaradt hogy suntour xcm v2 hlo telo van benne.
vaz: alu 7005
valtomu/kar : shimano deore / rapidfire
fekek: shimano brm486 hidraulikus tarcsa
hajtokar : truvativ IF
a neve Genesis winner MX, a honlapon ezt Genesis matrixkent talaltam m eg 26"os es 110k ert adjak.
Testbikeon nezegettem az alkatreszekrol infokat ott irtak jot is rosszat is hatha itt valaki tud nekem irkalni rola vagy az egesz bicorol vagy az alkatreszekrol. (esetleg ha megvan az ujsag akkor megnezhetitek most lesz akcioba holnaptol)
thx
de gond nincs vele csak az h nehéz mint a kõ dehát nem törik és mozog mit vársz ?😄
38kér ez a legjobb dirt villa ennél csak 75ér a 2es jobb meg 140ér az 1es
Jah meg vannak 200k felett karbon magnezit dirt villák...
szal én is vagy RS torát veszek az állíthatóúthosszút vagy DJ3at ezek a szimpatikusak enyhe dirt, streetre...
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
Michelin XC Dry 2 vettem. (Nem XCR, ami a puhább verseny változat, de ugyan az a mintázat.) Eddig elégedett vagyok velük. Aszfalton is jól gurul, de terepen sincs gond vele a mintázatának hála. 26x2.0 méretûnek van írva, de a valós méret inkább 2.1. Kevlár peremes, hajtogatható. Ez akkor akcióban volt a Vár-nál, 12k/pár. (Egy telefont megér.)
Vredestein Tiger Claw gumikkal is szemeztem. Ez semi-slicknek számít. 26x2.0, kevlár peremes. Valószínûleg szintén jó a gördülési ellenállása aszfalton és a mintázata jól is kapaszkodik. Ez a Probike-nál volt akkor akcióban 5k/db, ha jól emlékszem. (Egy telefont ez is megér.)
Drágáért volt még Continental Race King WCS (bár jó a mintázata, az olcsó változat szerintem nem éri meg, ez meg k dárga), Schwalbe Furious Fred nem tudom melyik változata. De ezek már kimondottan verseny gumik, ergo elég gyorsan kopnak.
Elég nulla a választék mindenhol. :o/
Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |
a 2008as van feketében 33k
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
A régi bringámnál a teló belsejében a rugók szoktak néha zajongani. Ezt elméletileg egy olyan zsugorcsõvel, ami nem oldódik az olaj hatására el lehet némítani. Rá kell húzni a rugó középsõ részére és így kevésbé fog a teló belsõ falához súrlódni, verõdni.
A váltó bovdenek végei is lifeghetnek annyit, hogy a rázkódástól a vázon kopogjanak. Illetve a bovdenházak is mozoghatnak annyit, fõleg rázósabb úton, hogy zajt okozzanak.
Engem inkább a recsegõ hangok idegesítettek az új bringámnál.
Meghúztam a kormány rögzítõ csavarjait. Kipucoltam a nyeregcsõ helyét, majd bezsíroztam a nyeregcsövet és a rögzítõ bilincsét.
Végül kiderült, hogy a nyereg rögzítõ csavarja volt kilazulva. Akkor vettem észre, mikor a vállamon cipeltem fel a bringát.
de kül gariba beállítják ELVILEG...