Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bardocz
Azért arra a tárcsafékre kíváncsi lennék milyet fog,ami egy 25k-s bicón van😊 Valószínû nem egy v-fék létezik,ami jobbat fog annál.Gondolj bele,a legolcsóbb normális tárcsafékbõl egy pár 18ezer,és erre én mondom hogy jó,mások inkább az egyel jobb kategóriát választják,amibõl 1 pár 25ezer.(én is ezt választom inkább).Az olcsóbb váltót meg folyton állítani kell gyenge használatnál is,tapasztaltam.Jóval kevesebbet bír,mint egy nagyon belépõszintû Alivio.És terepen már ez is csattog össze-vissza.Az össztelós gépek meg nem mozognak rendesen ebben az árban,és kurva nehezek egy rendes bicóhoz képest.
Danus16
na jó persze durvulni nem akarok. attól függ ki mit nevez annak.
aszfalton és terepen is állja meg a helyét, mondjuk heti 2 alkalommal 3-4 órát tekerek vele.
ehhez mérten valami értelmes bringa kéne, maximum 40ezerbõl.
szerintem ez bõven jó, nem?
Szóval nem kell nekem hiperszuper mittoménmi.

Amúgy ezek a tescos bringák se olyan rosszak, mint sokan hiszik. Ha vigyázol rájuk... Egyedül a kerekük rossz.
haveromnak van egy ilyen GTX kerékpára, 25-ért vették tavaly, azóta tök hibátlan, összteleszkópos, jól rugózik, és még semmi baj nem volt vele. dupla tárcsafék, ami tényleg bivalyerõs, nagyon fogja a bringát. a váltó nem sokat gondolkozik, gyorsan a helyére ugrik, szinte tökéletes.
a vázzal se volt semmi probléma. a kerekekben már van 8-as, na de azokat még lehet utólag venni.

legfõbb szempont, hogy valamit a sportboltból akarok, az az, hogy sokáig bírja, lehetõleg ne kelljen semmit se cserélni rajta, de ha mégis beüt a krax, akkor szét lehessen kapni és könnyen lehessen az alkatrészeket cserélni(gondolom az ilyen tescosok úgy vannak összerakva, hogy valamit is lecserélni szinte lehetetlen. kerekeken kívül).

Szóval ilyen használatra nem felel meg egy olyan kerékpár? Mert több pénzem tényleg nem lesz... ez is a legfelsõ határ. hobbikerékpározásra kell, nem mindenféle túrákra...
Az a lényeg, hogy kényelmes, szerelhetõ, tartós legyen. meg hát erõs.(szóval a váltó gyorslegyen, a fékek erõsen fogjanak. Teleszkóp meg azért kéne, mert azért az mégiscsak jó dolog, még ha olcsóbb is.

Amúgy meg ha elfelejteném a teleszkópot, és úgy keresnék biciklit max 40-ért, sokkal jobbat kapnék?

http://www.youtube.com/user/kilipeti

40k-ér olyan bringát, ami a dúrvább igénybevételt is barja, legfeljebb használtan kapsz. (És valószínûleg eléggé leharcolt állapotban.)
A tecsóbájkokat nagyívben, messzire kerülni kell. Azok csak kerékpárnak látszó tárgyak.
Az átalad említett bringáról igazán használható infot nem találtam. Ha tudsz adni linket egy leíráshoz, képhez talán tudok róla érdemben nyilatkozni. Bár hozzáteszem, hogy ez az árkategória a belépõ szint legalja. A megbízhatóságot és a tartosságot többért adják.

Vaxi
jaja, vaterán találtam most olcsón, remélem nem viszik el elõlem =(

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

bardocz
Csak az boltból véve drágább asszem,vagyis két éve drágább volt,mint a polarx,ezért nekem maradt az.
Vaxi
a polarixrõl én is hallottam szinte regéket 😄
én maradok a konánál, azt fogok venni. 😊 remélem összejön. :|

bardocz
A legolcsóbb talán ami durvulásra is jó,az a Polarx,nekem semmi gondom nem volt vele,és 95-ért vettem ebike-ról.
Vaxi
akkor viszont felejtõs ez a bringa. vagy gyûjtesz még hozzá, vagy keresel egy használtat. 45k-ért sajnos nem kapsz olyat, ami bírja a durva használatot

Vaxi
szerintem ez a bicaj egész jó. csodát ne várj tõle, vigyázni kell rá, és akkor sokáig meglesz.
terepen óvatosan 😊

bardocz
Ilyen árkategóriában ne teleszkóposat vegyél,hanem merevvillásat,a tárcsaféket meg kapásból felejtsd el.Egy jó teló 30-nál kezdõdik újonnan,és jó tárcsafék meg párban 25.Ez már drágább,mint amennyibe az a bicikli kerül,akkor milyen lehet a többi alkatrésze?Ilyen árkategóriában inkább nézzél egy használt biciklit,vaterán meg bikemag-on találhatsz nagyon jókat olcsón.
Danus16
jah, és még azt szeretném megkérdezni, hogy ezek a kerékpárok nagyon szívósak, szóval olyan, hogy letörik a pedálja, nem nagyon lehet, igaz?
meg igazából semmivel se lesz bajom. szóval tényleg hosszútávra tervezték a bringát, durvább használatra. és ehhez mérten össze se hasonlítható egy tescos bringával kényelem szinten. ugye? 😄

Vaxi
Tescoban semmit ne vegyél. 35k-ért városi biciklit is ritkán lehet kapni értelmes kategóriában, az össztelós tárcsafékes bicajok 300k-nál kezdõdnek 😄

Danus16
hello mindenkinek.
biciklit szeretnék max 40k-ért, valami megbízhatót. fõként városba lesz meg kisebb tereptúrákra.

Vitál Clubba voltam ma, ajánlottak egy jó elsõ teleszkópos Six Team bringát 54k-ért, ami le lesz árazva 25-én 40k-ra.
Vélemény? sztetek megéri? tudtok jobbat mondani?

Pontos típusa SixTeam Ram EF vagy Gazelle EF

Kérlek, ha tudtok valami jót ajánlani, mondjatok pontos típust, esetleg mondjátok, hogy hol tudnám megvenni.
Elõre is nagyon köszönöm, és sürgõs lenne, mivel legkésõbb 25-én döntenem kell, ha nincs jobb, nem szeretném kihagyni azt az ajánlatot...

Elõször Tescoba akartam GTX bringát venni, 35k, összteleszkóp, dupla tárcsafék, shimano váltó, duplafalú felni. Aztán rájöttem, hogy ilyen árkategóriába már inkább veszek sportboltban valami tartósat. De ezek nem ökörködésre valók, ugye? inkább komolyabb biciklizésre, túrákra. néztem amúgy a gumiját ennek a Ram EF-nek, nekem nem az jött le, hogy olyan szuper terepgumi. pedig állítólag jó.

XC vagy OC = Cross Country vagy hivatalosan Olympic Cross
AM/Trail = All Mountain (Több mint XC, de még nem FR.) A Trail egy kicsit enyhébb, közelebb az XC-hez.
FR = Freeride
DH = Downhill
4X = Four Cross
DS = Dual Slalom
DJ = Dirt Jump

CC = Cyclocross

(Remélem semmi nem maradt ki...)

Az elsõ kupac a montinak, a CC pedig az országútinak egy-egy hivatalos vagy kevésbé hivatalos ága.
XC versenyek általában egy kijelölt néhány km-es körpályán mennek, ami komolyabb emelkedõket, technikásabb lejtõket egyaránt tartalmaz, de nagyjából végig tekerhetõ. X kört kell megtenni, és a gyõztes az, aki elsõnek beér. De XC-be beletartozik a maraton és a teljesítmény túrák, valamint az extrém pl. 24 órás versenyek is. Szélesebben nézve az XC kategória egy általános kategória, amibe a könnyed túrázástól az agyonkönnyített verseny gépekkel való versenyzésig nagyjából minden belefér. (Magyarul nagyjából minden, ami nem durvulás, zúzás, ugrálás.)

És ki kell ábrándítsalak, a 100k még messze nem számít drágának. Ez még javában a belépõ kategória.

Hunter of Deer
igazabol semmi extremre nem akarom hasznalni, csak meloba jarni + eljutni a pontbol b be. csak azert akarok dragabb bicot venni hogy birjak az alkatreszek, illetve sztem tok jol is nez ki 😄
egyebkent az XC mit jelent? mert nezegettem az alkatreszeket ki mit ir rola Testbike-on es eleg soknal irtak hogy XCre jo. 😊

H87-D3H/i5 4570*3,6/2*8GB Kingston/Gigabyte Extreme Gaming 1070/ 8TB HDD/Samsung 840 120GB SSD/ 650W/Razer Deathadder 2013/Logitech G15/Logitech Z3 2.1/Dell P2414H/NZXT H440/LGUH635v 4k

norbi56
Na a boltban nem volt nagy aszfaltgumi választék,inkább terep,trekkingek voltak így Continental Sport Contact 1.6 vettem szerintem nagyon jó,nagyon megy vele a bicó😊

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

A vázméret alapvetõen befolyásolja az üléspozíciót.
Ha túl kicsi, kuporogsz rajta. Ha túl nagy végig fekvõtámaszban tekersz. Egyik se jó hosszútávon.

http://www.swanseawheelers.co.uk/bikefit.php
http://www.totalbike.com/service/frame_size.php
http://www.competitivecyclist.com/za/CCY?PAGE=FIT_CALCULATOR_INTRO

Ezeket az oldalakat használva ki tudod számolni, hogy nagyjából melyik passzol. A finom beállítást a nyeregpozíció, a kormány és a kormányszár cseréjével lehet megoldani.

Ja már chaten kisegítettek 1col=2.54cm
thx jonó
XS(13”😉, S (14”😉, M(16”😉 és L(17”😉 méretek

Hájó vki vant fent?

Megtudnátok mondani életben mennyivel különbözõek ezek a vázméretek mert tervezek egy xs-t de ha bébi bicaj nem érdekelne.?
VRSDM
kb. kéthetente újrafestem a sisakom valami frankó rajzal. így mindig jól néz ki 😛

u dont have to listen anybody else but me

Sisaknál ne az árcédulát nézd elsõsorban, hanem azt, hogy tökéletesen passzoljon a fejedre.
Nem szabad, hogy bárhol nyomjon, szorítson.
Jól beállíthatónak kell lennie, hogy teljesen a fejedre lehessen igazítani.
Jól kell, hogy szellõzzön, másként belefülledsz.
Az újabb montis sisakoknak a tarkó része mélyebben lenyúlik, mint az általános vagy oúti használatra szánt változatok.
Hasznos, ha van darázsháló az elülsõ szellõzõknél.
S persze az sem árt, ha jól néz ki, mert másként nem fogod hordani. ;o)

100k-ból jó országútit nehéz összehozni. Egy jó állapotban lévõ használttal valószínûleg jobban jársz.
Merida Matts-ból is több típus van. Melyikkel szemezel?
Mielõtt vásárolni kezdesz azért tanácsos lenne eldönteni, milyen célra keresel bicot. Egy oúti és egy mtb között azért elég jelentõs különbség van.

Nem rajongok a sportáruházakért. (Bringát a bringaboltból...) Ennek ellenére használható biconak tûnik.
Egyedül a középcsapágyat tartom gyenge pontnak és tény, hogy a teló sem egy csúcs darab. De ezek is és a többi alkatrész is cserélhetõ, ahogy kopik vagy ahogy igény és keret van rá. A váz legalábbis jó alapnak tûnik a késõbbi fejlesztésekhez. A fékek és a Deore váltó valószínûleg jó darabig ki fognak szolgálni.

VRSDM
az én outim. még eredeti USSR : ) minden eredeti rajta, csak karbantartani kellet (jó fékpofák meg ilyen kopó alkatrészek nem)...
és bitang jól megy. és van vagy 30éves 😛

u dont have to listen anybody else but me

bardocz
Outiból én valami régi használtat vennék,nem is lopják,olcsó is,szerintem teljesen jó.
bardocz
Alkatrészek jók,egyedül a teló gyengepont számomra,Suntour nem egy nagy szám.De a hidraulikus tárcsa s a deore váltók jók.
Hunter of Deer
up

H87-D3H/i5 4570*3,6/2*8GB Kingston/Gigabyte Extreme Gaming 1070/ 8TB HDD/Samsung 840 120GB SSD/ 650W/Razer Deathadder 2013/Logitech G15/Logitech Z3 2.1/Dell P2414H/NZXT H440/LGUH635v 4k

popzu
ja és még a merida mattsokat nézegettem!

popzu
Sziasztok! Kerékpár vásárlás elõtt állok és tanácsot szeretnék kérni!Egy országuti kerékpárban gondolkodom,mert uttesten,bicikliúton elég hosszuú távolságokat szeretnék megtenni(ezért egy országuti kerékpárt néztem ki) szeretném ha ajánlanátok nekem max 100ig országutit(lehet olcsobb is) illetve 15ft-ig bukosisakot,ha lehet minnél elõbb! elõre is köszönöm a válaszokat!

Hunter of Deer
irjatok valamit pls mert holnap mar szeretnem megvenni 😊

jah es kimaradt hogy suntour xcm v2 hlo telo van benne.

Hunter of Deer
helloka! kineztem az intersportban egy bicot es erdekelne profibb emberkek velemenye hoyg milyen es megeri e.

vaz: alu 7005
valtomu/kar : shimano deore / rapidfire
fekek: shimano brm486 hidraulikus tarcsa
hajtokar : truvativ IF

a neve Genesis winner MX, a honlapon ezt Genesis matrixkent talaltam m eg 26"os es 110k ert adjak.
Testbikeon nezegettem az alkatreszekrol infokat ott irtak jot is rosszat is hatha itt valaki tud nekem irkalni rola vagy az egesz bicorol vagy az alkatreszekrol. (esetleg ha megvan az ujsag akkor megnezhetitek most lesz akcioba holnaptol)
thx

bardocz
Tora az XC villa is,akkor már inkább nézz valami szimpla AM villát,az talán jobban bírja.
SrAta
Dirt Jumperrel mentem és sztem a 3 a 2008as és 2009es egy álom a 2007es az fos...
de gond nincs vele csak az h nehéz mint a kõ dehát nem törik és mozog mit vársz ?😄
38kér ez a legjobb dirt villa ennél csak 75ér a 2es jobb meg 140ér az 1es
Jah meg vannak 200k felett karbon magnezit dirt villák...
szal én is vagy RS torát veszek az állíthatóúthosszút vagy DJ3at ezek a szimpatikusak enyhe dirt, streetre...

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

Pár hete rohangáltam én is gumi ügyben.
Michelin XC Dry 2 vettem. (Nem XCR, ami a puhább verseny változat, de ugyan az a mintázat.) Eddig elégedett vagyok velük. Aszfalton is jól gurul, de terepen sincs gond vele a mintázatának hála. 26x2.0 méretûnek van írva, de a valós méret inkább 2.1. Kevlár peremes, hajtogatható. Ez akkor akcióban volt a Vár-nál, 12k/pár. (Egy telefont megér.)
Vredestein Tiger Claw gumikkal is szemeztem. Ez semi-slicknek számít. 26x2.0, kevlár peremes. Valószínûleg szintén jó a gördülési ellenállása aszfalton és a mintázata jól is kapaszkodik. Ez a Probike-nál volt akkor akcióban 5k/db, ha jól emlékszem. (Egy telefont ez is megér.)

Drágáért volt még Continental Race King WCS (bár jó a mintázata, az olcsó változat szerintem nem éri meg, ez meg k dárga), Schwalbe Furious Fred nem tudom melyik változata. De ezek már kimondottan verseny gumik, ergo elég gyorsan kopnak.

Elég nulla a választék mindenhol. :o/

bardocz
Mivel csak a versenyre kell,és azt bírja ki,mindenképp valami könnyû gumit nézzél,hogy könnyebb legyen tekerni.Ez egy könnyû gumi,nem is olyan drága,csak nehogy egy csepp víz kerüljön az aszfaltra,ahol versenyzel majd,mert akkor buktad az egészet.Nézelõdj a kicsit mintás slick gumik között,amik elvezetik a vizet,meg nézd meg mit írnak róla testbike-on.
norbi56
Csak aszfaltra kell.

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

bardocz
Versenyre ilyet vennék,de rendes használatra nem,állítólag gyorsan kopik.Ha csak aszfalt lesz,akkor próbálkozz be egy slick gumival ;D
norbi56
Nekem pedig gumi kellene a Meridára lesz verseny és valami alacsony ellenállású aszfaltgumi kellene.Valakinek valami ötlete hogy milyet vegyek?Vagy jó lesz az amit majd a boltban mondanak?😄

norbi56
Köszi😊

bardocz
Dirt Jumperrõl még csak rosszat hallottam,neke mindenki azt mondta eddig,hogy csak ara nem jó,amire kitalálták.
SrAta
Dirt Jumper 3 a 2009es van fehérben 48k
a 2008as van feketében 33k

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

bardocz
Ezt mégegyszer,mert nem tudom értelmezni😄 Most mi kell bele,meg mi szar?😄
norbi56
DEMA NERRO DIRT ilyen bicóba kell RST löncs(launch) van benne 1ik rugó már 2 hetes korábn kiugrott egy rakás szar annál bármi jobb.

bardocz
55-ért XC-re tudok😄 Haveromnak Manitu Stance volt,és õ dicsérte,meg nyúzta is rendesen.
norbi56
55K-ig milyen villát tudtok mondani DIRT-re?Nem nekem kell😄

bardocz
Ezt még nem figyeltem meg,mert csak piros lámpánál nem tekerek.De a bowdenek közül egy adhatja a hangot,azt le szoktam fogni olyankor,és akkor is fojtatja a hangot.
Ha tekersz, akkor csörömpöl, vagy független a hajtástól?
A régi bringámnál a teló belsejében a rugók szoktak néha zajongani. Ezt elméletileg egy olyan zsugorcsõvel, ami nem oldódik az olaj hatására el lehet némítani. Rá kell húzni a rugó középsõ részére és így kevésbé fog a teló belsõ falához súrlódni, verõdni.
A váltó bovdenek végei is lifeghetnek annyit, hogy a rázkódástól a vázon kopogjanak. Illetve a bovdenházak is mozoghatnak annyit, fõleg rázósabb úton, hogy zajt okozzanak.

Engem inkább a recsegõ hangok idegesítettek az új bringámnál.
Meghúztam a kormány rögzítõ csavarjait. Kipucoltam a nyeregcsõ helyét, majd bezsíroztam a nyeregcsövet és a rögzítõ bilincsét.
Végül kiderült, hogy a nyereg rögzítõ csavarja volt kilazulva. Akkor vettem észre, mikor a vállamon cipeltem fel a bringát.

azt mondták a boltba hogy túl volt feszitve

SrAta
õõ általában amikor váltassz ugrik egyet a lánc ugyanis arra való(:
de kül gariba beállítják ELVILEG...