Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

VRSDM
én is 1éve várok az új bmx-emre. pedig nem is lesz egy irdatlan drága darab (165.000) ez már master szint, ennél már csak a titán pro, meg hõkezelt alkatrészek a komolyabbak.

pedig van ez a bicikli 125.000-ért is, a különbség hogy azon kompozit, ezen magnézium pedál van, azon elöl nem duplafalu a felni, és! a legfontosabb! (nem. nem a súly) 😄 hogy a váza nem 20.8 hanem 20"-os

azért a 0.2"-ért képes vagyok kiadni plusz 40.000-et (meg a kormány sem 8"as hanem 8.2-es

na látod. szóval ha ilyen apróságok számítanak akkor egybõl mások az igényeink 😊

u dont have to listen anybody else but me

Danus16
köszi szépen a fáradozást 😄
érdemes vele tennem egy próbát?

http://www.youtube.com/user/kilipeti

bardocz
Ez sem tûnik rossznak,de többet már nem nézek😄
bardocz
Tessék,ez teljesen jónak tûnik.
bardocz
Nézzél a használt bicók között is szét itt,szinte biztos vagyok benne,hogy ennyi pénzért találsz jobbat.
Danus16
én szívesen meghallgatom a véleményetek, másként nem is jöttem volna ide a fórumra utánakérdezõsködni ennek az egész dolognak.
azt nemmondom hogy meg is fogadom a tanácsokat 😄

De azért a véleményetek õszintén mondjátok meg. én õszintén megmondom hogy a felsõ határ amit egy bringára költök az 40 és kész.
annyiért lehet ennél jobbat kapni? ha nem, akkor ez lesz és kész 😄

nekem egy 60k vagy 100k fölötti bringa vágyálom marad, de sztem sose fogom beváltani ezt az álmot... Sajnálok annyi pénzt ugyanis bringára.

Mondom, hobbikerékpározó vagyok, nem vérmes. És nem aktív sportoló.
amúgyis csak tavaszvégi-nyári-õszeleji szezonban tekerünk haverokkal sokat. de az is azt jelenti, hogy heti max 2 alkalom.

Te elmondtad, hogy nem egy jó szerkezet, tönkremehet, meglazulhat a hajtás. viszont én aztmondom, megbízom magamban, ha egy intersparos olcsó vackot 3évig használható állapotban tudtam tartani, ez is menni fog.
másrészrõl meg ott a garancia. az az álláspontom, ha adnak rá garanciát, akkor csak maguk alatt vágják a fát, ha csinálnak olyan bringát ami hamar tönkremegy és aztán javíttatni kell. mert azt nem én fogom fizetni... ha meg ilyen hülyék tényleg, viseljék a következményeket.
abban reménykedem, hogy kapok egy 1-2 éves garit ami mindenre érvényes, fõleg a hajtásraa mivel szerintetek ez a gyenge pont.

popzu
igazából arra szeretnék biciklit venni,hogy nemrég vettem egy bmx-et(ezzel tudok a közeli erdõbe,dirtpályára eljárni) és most arra szeretnék biciklit hogy a kerékpárutakon,betonutakon eltudjak jutni pl: hõsõk tere-szentendre távot,tehát hosszu távra szeretnék ,erre országutit vagy mtb-t ajánlotok(én országutira gondoltam mert erdõbe ritkán járok,fõleg bicoval,ha elmegyek hosszutávra akk végig tekerek stb.) ki melyiket ajánlaná?

gordon 24
Oké hajrá!

Downhill!!

Danus16
azért, mert ez a bringa 25-én le lesz árazva 41k-ra.

Danus16
jó hát 400k... 😄 én ennek a 2x-eséért akarok autót venni XD szóval a kerékpár az nekem hobbi marad.

õmm, jól beszélsz, tényleg, nem is kell javítást fizetni, hisz adnak rá garanciát.
Ezt sportboltba veszem, mégcsak nem is Decathlonba, hanem direkt kerékpárra specializálódott boltban. a Vitál clubban, ha ismered.
Õmm, és ma beszéltem az eladó faszival, õ ajánlotta ezt a bringát.

SrAta
figyusz nem ültél még 200e +os bicón azért nem tudod h mik az elvárásaid😊
énis azét gyûjtök már 1 éve bicóra (2hónapja lett félkész) mert egyszer felültem egy umf hardy 1re (nemnagyszám mert utálom az umfet😄😄😄)
kül egy nagyon jó bicó lés beleszerelmesedtem hiddel felülsz egy akármilyn 150-200e ftos merevfarú
(tehát nem össztelós ) bicóra, akkorolyan érzés leszamikor tekered teee😄
el se tudod így képzelni bicikli és bicikli között a különbséget (a kona elõtt schwinncsepelem volt)
ég és föld az is megy ez is megy igaz ezt folyton lehet bütykölgetni mert még csak feszítõ van rajt szal elállítódik meg minden de akkoris 600km után állítottam 2.ra be a fékeket (miután 1,5-2m es lépcsõt bunnyztam le) és csoda szal nem tom szavakkal leírni érezni kell....😄
nagyon lírai voltamXD

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

gordon 24
Ha a hajtása szétesik kb 13000ft forintbõl plafonba kijön, lehet egy 10 esbõl is..

Csak ezt mondom pont😄 ha 55+10 az 65 akkor miért költenél rá??

Fölleg ugy hogy az a merida aluminium, és ha késöbb lesz pénzed fejlesztheted a másikat nem..

De egyébként nekem meg tök 8 szóval te dolgod.

Downhill!!

Danus16
nemtúlzod egy kicsit el?
a teszkósbringáról se hallottam olyan rosszakat mint amit temondasz errõl az 55k-s sportbringáról...
nehogymár ez a hajtás meghajoljon és kilazuljon.

az az igazság, hogy amit linkeltél, az 25k-val drágább... ésarra már igazánnincs pénzem :S semmilyen keretek közt...
ugyhogy sztem ez lesz és kész...

egyébként ezek a bajok megelõzhetõek-e valamilyen alkatrész kicserélésével, illetve a javítható ha beüt a krax? és kb mennyibe fáj, ha elõre kicserélem, és mennyibe, ha elromlik és ki kell javítani?
mertha esetleg valami 5ezres alkatrész cserélésével megoldható a baj, és anélkül meg tönkremegy egy csomó alkatrész és késõbb 20k lesz a javítás, azt meg kéne rajt csinálni.

gordon 24
Nem sértõdök meg😄 Ami igaz az igaz😄 Nem vagyok kis darab emberke😄

Downhill!!

gordon 24
Figyi én Downhillezem, és az én bringám 400000ft be van .. Szóval én kicsit másképpen állok a bringához! Az biztos, hogy csak jót akarok.. Én azt mondom várj egy honapot még és vegyél 60-70 ezerért egy olysmit a mait linkeltem. Magellant Kellyst merdidát stb..

Ha kifizetsz ennyi pénzt jót vegyél.. És ne egy gagyi áruhazba menj be egy bringa boltba beszélj ott az emberrel mond el mire használod bla bla.. Ad rá garanciát ha baja van megcsinálják stb.

Egy ilyen áruházba vissza viszed azt elküldenek a picsába😄

Én csak neked akarok jót, de mondom te döntesz!

Downhill!!

SrAta
héhéhé a shredemet el nem töröd akármit csinálsz vele(sztem nem mernél nagyon butulni) persze nem DÉHÁRA valéó de azon kívül mással nem tudnád eltörni bár gordon déházik ugyanilyennel és nem kis darab emberke (nem megsérteni akarlak gordon!!!) szal ha õ nem törte el pedig nem kímélte akk azt más se nagyon fogja max déhán😄😄😄
Jah és 26"os a shredem szal rendes monti nem kis kerék meg ilyenek!
😄

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

gordon 24
Az a baja annak a bringának, hogy:

1 a váz nem tudom milyen, ha aluminim ha vas tök8 az biztos, hogy nem Aheades ez azt jelenti, hogy semmilyen másik villát nem tudsz beleteni, egy hagyományos, dios Stucni van benne ami elavult senki nem hasznáéja stb.

2 a hajtása nem monoblokos, a Monoblokk az egy olyan szerkezet, amiben a tengelyt amire a hajtókar fel van fogatva több helyen álltalában 3 helyen alátámasztják golyóscsapággyal vagy iparival..
Azon amit linkeltél egy ugy van megoldva hogy a 2 szélén van golyóskosár a többi rlszen pedig a tengely a levegõben áll. Egy keményebb igénybevétel vagy akár egy tekeréstõl elhajlik, utánna meglazul.
A hajtókar acél ezek a karok szoktak kb egy hét alatt lelezulni, utánna kimegy belõle a négyszõg és soha többet nem tudod meghuzni.

3 ha ezek a dolgok ilyenek márpedig képrõl kb 100% akkor kb 100% hogy hátul nem kazettás agya van, ami szintén azt eredményezi hogy a hátsó tengely is felfog lazulni, lógni fog a kerék stb stb..

Nem kell ehhez nagy terep a sima használattól.. Egyszóval nem ér annyit amennyibe kerül..

Amit én linkeltem az 10 ezer ft vel több és a fent leirt próblémák egyike sem áll fent!..

De te döntesz a te pénzed és a te bringád lesz!

Downhill!!

SrAta
turny váltó simano hajtás suntour villa ha vigyázol a váz nem fog eltörni az biztos (akkorse ha nem vigyázol) a kerékagyak meg a váltó gyengepont, de ha nem butulsz akk nem lesz gond😊 40ér korrekt szerintem...
Tescobájknál klasszisokkal jobb, de még nem belépõszint!!!

Danus16
nemértem ám a szaknyelvet, magyarázd el pls mik ezek és miért fontosak és hogy miért nem jók ezen a bringán? 😄
nehogymár több baja legyen mint a régi 15ezres eurobikeomnak... annak csak a fékeivel és a váltókkal volt gond, minden más hibátlan... ezmeg tönkremegy 1hétalatt? mirõlbeszélsz te? 😄
és ez a mostani bringa megvan 3 éve legalább... ha ez 3évig ennyi kárt szenvedett(vázban meg a szerkezetben semmi sérülés, csak és kizárólag a váltó meg a fék törött el...), akkor nehogymár ez az 55ezres ne legyen hibátlan 3 év után.
nemértem milyen elvárásokat támasztotok egy ilyen bringának, illetve, hogy milyen szinten használjátok és hol... de én alattam még egy bringa se törött el, akármilyen szar is volt... ez volt a maximum, hogy a gagyi marokváltót eltörtem ileltve a fék rejtélyes módon eltörött..

bardocz
Azért,mert a sima használattól is szétkopik.
Danus16
milyen monoblokk, muilyen golyóskosár és milyen váltókar?
és miért romolna el 1hétalatt?
attól hogy hajtom, attól ez tönkremegy?
mondom nem stuntolni akarok vele.
terep alatt emg azt értem, hogy salak vagy füldút, ami esetleg kicsit buckásabb. mégcsak kavicsos se. szal mint egy poros út, na! nem kell nagy terepbringázásra gondolni...
meg azonkívül betonon használom.

popzu
igazából arra szeretnék biciklit venni,hogy nemrég vettem egy bmx-et(ezzel tudok a közeli erdõbe,dirtpályára eljárni) és most arra szeretnék biciklit hogy a kerékpárutakon,betonutakon eltudjak jutni pl: hõsõk tere-szentendre távot,tehát hosszu távra szeretnék ,erre országutit vagy mtb-t ajánlotok(én országutira gondoltam mert erdõbe ritkán járok,fõleg bicoval,ha elmegyek hosszutávra akk végig tekerek stb.)

gordon 24
De nem lesz jó!

Nézd már meg😄

olyan hajtó kar van pont rajta mint az 5 ft-s bringákon, ehhez nem tartozik monoblokk csak kéát golyoskosár van benne, Kb egy hát alatt fog ugy lógni mint a szar, utánna meg elhagya a kart.. Majd vehet 3000ft-ért monoblokkot meg 10000ft hajtó kart.

Az egész bringa gagyi, nem jo alkatrészei vannak.. Egyszóval nem ér 54000ft! Sõt még 30000-et sem..

Nem Ahedes a fejcsõve, egy normális villát nem lehet belerakni.. Konkrétan szar😄 Nem azt kell nézni, hogy mennyi az ára, hanem azt hogy mit kapsz érte..

Downhill!!

VRSDM
figy. igazad van. neked mások az elvárásaid mint nekünk.
és az a vita alapja amúgy hogy más neked a " tökéletes állapot " mint nekünk. vagy nekik vagy mindegy.

nekünk van a sufniban egy ötezer éves ósön bicaj. és semmi baja nincsen, ugyan úgy elvisz mindenhova. van egy 60e-s citybike és azis elvisz mindenhova (jó az új meg svinncsepel de akkoris)

szóval ha jól értelmezem a " terep " használatod akkor jó lesz az a bicikli.

a terep alatt olyat értesz mint ami a banneren is van nem?

gordon 24
Figyi én azt mondom, hogy ennél gyengébbet nem érdemes megvenni.. Ez birja, és mivel akciós olcsó is.. 10 ft vel több kb😄

speedbike.

Menj be egy bringa boltba és nézz küröl felejsd el ezeket a Tescos, meg mindenféle bevásárló központos szarokat.

Ha bevásárló központ akkor menj el egy Decathlonba ott vannak viszonylag jó dolgok..

Downhill!!

Danus16
jólvan hát nehéz felfogni hogy 40ezrem van rá? 😄
nehogymár 55ezres bringa ne állja meg a helyét...
és nehogymár ne legyen jobb a 15ezres eurobikeomnál...
illetve a 35ezres teszkós gtx-nél...

szóval mit akarsz még? 😄
megmondtam, hogy nem zúzós túrákra tervezem, hanem fõleg városban meg kicsit terepen.
amúgy meg 55ezerre nagyon nem mondanám hogy olcsó. lehet, hogy sportbringák közt az... de már ígyis sokkal jobb mint amilyet akartam..
és nehogymár nebírja a fékrendszer meg a váltórendszer meg a kerekek a használatot... merakkor fabatkát se ér többet, mint egy teszkós, pedig annál jóval drágább... és még a felszereltsége is kisebb.
szóval az a minimum, hogy az a kevés, ami benne van, az minõségi. legalább annyira, hogy kímélve tökéletes állapotban legyen még 3 év múlva is.

gordon 24
Nem akarlak, megbántani😄 De az olcsó húsnak hig a leve, teljesen stimmel ahhoz a brongához amit linkeltél..

Ezek a bicok kb egy forintot nem érnek..

Ez csak az én véleményem, ettõl függetlenül vehetsz ilyet.. Csak ez sem jobb mint a mostanid😄

Downhill!!

Danus16
helyesbítek: emberséges montikkal nemlehet jól extrémmutatványozni.
egyébként extrémmutatványon azokat értettem, amiket gördeszkával meg bmx-el(meg snowboardal meg görkorcsolyával) tudsz megcsinálni. korlátozás, ilyen trial mozdulatok. 😄(persze trial bringán kívül)

VRSDM
ezt azért én elég hamar visszaszívnám...
days of thunder
barred for life

Danus16
dehogy állítom 😄 befejeztem ezzel az eurobikeal. olcsó húsnak híg a leve.
nem fogok bíbelõdni ilyennel most már.

Danus16
nem is arra van kitalálva, ezt nem vonja kétségbe senki sztem...
viszont montival nem is igazán lehet ugratni 😄
meg nem is olyan könnyû a szerkezet. és sok a törhetõ alkatrész.

amúgy én se szeretnék bmx-et. nincs igényem az ilyen extrém mutatványokra 😄 inkább egy hosszabb kényelmes kerékpározás a városban/városszélén terepen délutánonként a haverokkal.

bardocz
Állítsd be a féket, és jó lesz a fékhatás. Én is be tudnám lõni a tárcsámat úgy, hogy az isten nem áll meg vele normális távon belül.
Danus16
meg ha lassan mész, akkor is.
azt meg én csináltam azzal a bicóval 😄
mentem vagy 5kmph-val terepen, berántottam és átfordult fölöttem. énmeg megdobtam picit nehogy rámessen. azt így röpült egyet a bringa.

amúgy itt van a bringa, amit kinéztem.
Fék miatt aggódok egyedül. V-fék, hogy elég bikán fog-e majd. az nem hátrány, ha salakon tudok kicsit driftelni vele 😄
Azzal szoktunk szórakozni parkban. csakhát az én bringám... eddig is úgy fékeztem, hogy elsõt hátsót maxra behúztam, mert így volt normális a fékhatás. most hogy eltörött az elsõ, alig tudok lefékezni mert a hátsó nagyon gyenge... szóval ön és közveszélyes 😄

Sztem jó kis bringa ez a SixTeam, nekem nem is kell jobb, hobbikerékpározásra tökéletes, nem?
aztán késõbb vehetek rá mondjuk sárvédõt, csomagtartót, lámpát, kulacstartót, kilométerórát, komolyabb gumikat.
ezek olcsó kiegészítõk. aztán késõbb esetleg ha komolyabbra fordul az egész, még mindig vehetek rá tárcsaféket, esetleg egy erõsebb váltót.
Jah, meg a másik kételyem, hogy mivel ez a váltó már nem ocsmány marokváltó(amit már letörtem a mostani bringámról XD), viszont mind2 oldalon külön kar van a fel és leváltáshoz. és azokat kell ugye nyomkodni.
viszont nemtom mennyire masszívak, ha véletlen ráütök, nem törik-e el az a kis kapcsoló. gondolom mûanyagból van. vélemény?

bardocz
Mentem már bmx-el nemegyszer, de hogy azzal soha nem fogok úgy tekerni,mint montival,az biztos...
VRSDM
stabilan énis megyek 20-al, csak éppen állva, és nem fáj a hátam (már... hozzáizmosodik az pikkpakk) ülni nem akarok. ülök így is eleget bkv/kocsi/suli/tv/gép mozogni megyek nem ülni 😄
fék. hát elsõ kerékre a testsúly. hátsó kerék megemel egy picit és oldalra kitolni lábbal, megcsusszan khhrhrr és máris lassultál 10km/h-t ha több kell ott a talpam 😄

jó. értem hogy ülni valakinek kényelmesebb. értem hogy valakinek igénye a fék.
de akik azt mondják hogy bmx-el nem lehet haladni mert az nem arra van azok nem ültek még bmx-en.
3óra alatt beértünk kényelmesen tilinkó tempóba fótról csillebércre... közben megálltunk kajálni egy pékségnél...
a csillebérces útvonal.

bardocz
Milyen jó montisnak lenni,tudok stabilan menni 20-al,egyhuzamban letekerek 40 km-t és nem fáj a hátam,kényelmesen tudok közben ülni,féknek köszönhetõen bármikor megállok nagyon gyorsan,stb 😄
VRSDM
milyen jó bmx-esnek lenni 😄
nincs ilyen hogy...
lassan vált a váltó. vagy nem vált / ugrál
ugrál a lánc, és beleng
nem mozog eleget a teleszkóp, netán túl sokat mozog,
a fék hol fog hol nem. túl hamar túl késõn. harapós mikor adagolni kéne, adagolós mikor harapósra akarom...

álá béemix : ) semmi nem tud elromlani rajta, max törik ha eldobod...
pl. egy ilyen 😊 minimáldizájnos és csodaszép! (ja, és hogy ne hazuttoljam meg magam. 8.7kiló az egész : )

bardocz
Hát a féket nem tudom mennyire megbízható rajta, de szerintem egy korrekt bicó. Persze azért még várd meg a többiek véleményét is.
Hunter of Deer
szal akkor jo lesz? mert en nem akarok ugralni vele vagy ilyesmi 😊

H87-D3H/i5 4570*3,6/2*8GB Kingston/Gigabyte Extreme Gaming 1070/ 8TB HDD/Samsung 840 120GB SSD/ 650W/Razer Deathadder 2013/Logitech G15/Logitech Z3 2.1/Dell P2414H/NZXT H440/LGUH635v 4k

bardocz
Nagyobb sebességnél bármilyen fékkel orra lehet bukni, ha berántod. buktam már majdnem orra gagyi v-fékkel is.
bardocz
Az teljesen jó. Sõt, nagyon jó, Gabo mondta, hogy valamelyik csapágy nem jó benne, meg én, hogy a villa gyenge.
Hunter of Deer
valtomu/ kar: shimano deore / rapidfire
villa suntour xcm v2
+ amit meg leirtam tobbet nem tudok rola 😄

H87-D3H/i5 4570*3,6/2*8GB Kingston/Gigabyte Extreme Gaming 1070/ 8TB HDD/Samsung 840 120GB SSD/ 650W/Razer Deathadder 2013/Logitech G15/Logitech Z3 2.1/Dell P2414H/NZXT H440/LGUH635v 4k

Danus16
meglepõdnél mekkorát fog. betonon nagyobb sebességnél ha berántod az elsõ tárcsaféket simán fejreállsz. volt ilyen élménye haveromnak. apja hirtelen fékezett, õ mögötte volt, berántotta az elsõ féket és átpördült a bringa. jól összezúzta magát.

na igen 6091: ezért nem akarok mégse tesco bringát venni... most ilyen intersparos eurobikeom van 😄 annak is széttörtem már a bénafékét.
De a tescos is ha vanvele baj akkornagy baj van, mert szorul a fék vagy valami, és az nagyon nem jó..
Meg igen, elég erõs a rugózás, de a hátsót lehet szorítani.

amúgy meg Ez a RAM EF ehhez hasonlít.
de mindjárt lefotózom katalógusból és felrakom, megmutatom, milyen. bár úgyis elég picibe lesz. na mind1.

VRSDM
nálunk is ilyen hajtása van egy srácnak (kona shred-je van)
és tényleg bitang erõs. 4iparis hajtás. egy baja van. hogy kikúrt nehéz
tudom tudom, megint jövök a buzi súlymániámmal, de mit csináljak, ha egyszer ezt a szempontot sokan elfelejtik?

SrAta
brm-486 belépõ hidrás fék.
Úgy fog mint egy középfelsõkategóriás bowdenes (pl hayes GX-2 MX 4stb)
Nekem GX-2 van megvok vele elégedve végülis én olcsó hidrás féket nem vennék, mert lehet folyni fog az olajad szal csak finoman😛
"És kizárolag csak shimano ásványi olajat használj"XD
Nos tehát Truvativ hajtás pöpec nekem a Hussefelt van az a butulós szária belépõ modellje (truvánál a belépõ modell már veri az összes shimano hajtást!!)
váltót nem írtad aszal arról nemtok nyilatkozni😊

bardocz
Na igen,a koppanós telók:-D Az RST-met 2 év alatt egyszer sem sikerült koppantanom,pedig próbálkoztam vele dirt-en is,meg fémívek pályán.
bardocz
Meridák sem rosszak.
Hunter of Deer
az en tescobikom ami annak idejen nagyon megteccett es megvettem egy xtb 1000 volt az is ossztelos + tarcsafekes (akkoriban gondoltam hu de zsirrul nez ki meg igy meg ugy 😊) aztan rajottem hogy nem is olyan jo. eleg sokszor elofordul hogy beall a pofa a tarcsara, szar az elso teloja is nagyot koppan mikor kiemelem, arrol nem is beszelve hogy 20 kilo a bringa 😊 a legjobb az egesz bringan az a kerek volt sztem mert sehogy nem sikerult 8ast vagni bele 😊 a marokvaltot megutaltam mert mindig tul kell huzni hoyg rendesen valtson.
remelem a mostani bicon jo lesz a tarcsafek 😊 shimano brm-486, illetve a valto is remelem egy katt egy egy valtas lesz nem ugy mint a reginel 😄

SrAta
klasszisokkal hiszen egy merevvilla 3eft egy teló meg 10e ft (ugyanabba a belépõ kategóriába)
Kül igen rugózik a tescos bike is de ha pl ráülsz egy össztelós Kona Stabra elélvezel😄😄😄
meg mondjuk egy hayes nine fék😄
nah szal az összteló 300e-ft a belépõ kategória és az már össztelós
csak viszonyítási alapnak
Dirt-four cross bicóm (kona) 150kba van most nos jelenleg minden van rajt, VÁLTÓ NINCS elsõ villa még nem a végleges
tehát olyan 220kba lesz a végére és végülis ez egy hosszutávú bicó lesz
bár 10kmnél többet nem lehet rajt tekerni, mert olyan a váz h halálos de ugribugtrira meg butulásra jó
neked szerintem egy cc bicó kellene az olyan 100k körül van és pl egy kellyssel vagy egy konával soha a büdös életbe nem lesz gondod se váz se alkatrész szinten
ez fõleg a kellysre igaz, mert a konába a márkát is nagyon meg kell fizetni
meg még a magellán is meggondolando
de ha gondolod abba a 40-50k-s kategóriába is nézhetünk neked értelmeset(és újat) internetes kerékpárboltokba(ingyenes házhozszállítás megbízható, az egész bicóm onnan van...)

Hunter of Deer
tudom en is lattam hogy vannak joval dragabb bicok 😊
nekem az a lenyeg hogy megbizhato legyen (amirol a Tescobikeok nemigen hiresek 😊 ).

utanaolvastam az alkatreszeinek hat sztem eleg jo also kategorias bringa, nekem nem versenyre kell 😊