Biciklizés - ki mit miért
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hope Pro2 trials hub rear, Atomlab Pimp rim rear
Hope pro2 front hub, Atomlab Pimp Light rim front
Hope v2 Tech 2 front brake, 200mm rotor
Hope stem, 90mm 10 deg rise
Hope headset/ headset spacers
Raceface Diabolus bars, 31.8 high rise
Inspired Pivotal seat and seat post
Maxxis tyres, 60 psi
Magura rear brake with Hope braided hose and dengura lever
Raceface Atlas Fr chainset, 22t chainring
Inspired flat pedals
Hope bb
Trialtech 1/8" chain
Trialtech Lite 16t rear cog
26" Dh tube rear hehe
26" normal tube front
u dont have to listen anybody else but me
tudtommal a triálon nincs nyereg...
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
De neked csak az a lényeg, hogy 1 1/8" os elsõ villát vegyél
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
de hogy ne érezd magad rosszul. tessék ez is õ, csak éppen ez 1napos vidi ; )
az már csak a dupla fail! kategória hogy ez a vidi már volt itt kb. 2hónapja : )
Ugyanilyenem van,csak piros és fekete színben... (kivéve a fékkart,de az most nem döntõ tényezõ...)
MSI P6NGM-L|Intel Core2 Duo E8400 @3,6GHz|4GB DDR2 800MHz Kingston|MSI RX3850|Samsung 160GB Sata2|Windows Vista Ultimate SP1 64bit HUN | Chieftec 450W|Canon MP240
Ismerj meg mindent, amit az internetes pénzkeresés titkairól tudni kell.
http://www.youtube.com/watch?v=Z19zFlPah-o
Ismerj meg mindent, amit az internetes pénzkeresés titkairól tudni kell.
A villák többsége 1 1/8"-os nyakkal van szerelve. Csak az extrém használatra szánt villáknál találkozhatsz ennél nagyobb átmérõvel. De azok nem ebbe az ár és rugóút kategóriába tartoznak.
http://www.sheldonbrown.com/headsets.html
Ez alapján saját magad is meg tudod nézni, milyen rendszerû a villarögzítés.
Ez tuti belemegy a vázamba majd?
MSI P6NGM-L|Intel Core2 Duo E8400 @3,6GHz|4GB DDR2 800MHz Kingston|MSI RX3850|Samsung 160GB Sata2|Windows Vista Ultimate SP1 64bit HUN | Chieftec 450W|Canon MP240
Ha arra használod, amire való, azaz XC-re, az 58 kg-od mellett nem hinném, hogy sok gond lesz vele.
A levegõs villák általában kicsit nehezebben indulnak meg. Viszont könnyebb õket a bringás súlyához igazítani.
Az acélrúgós villák viszont jobban reagálnak a kisebb egyenetlenségekre is. Viszont testreszabni csak rugók cserével lehet. (Kivéve, ha esetleg levegõs rásegítés is van benne.)
Mondjuk ez 65 ezer,de ha jó villa,és megéri az árát,akkor fizetek inkább többet,de nekem bírja és jó legyen! ...3-4 évig minimum kiszeretném húzni ezzel a telóval. Nem vagyok 1 nagy bringagyilkoló,nem is vagyok nehéz (58kilo),és régebben egy RST (!!!) bírta nekem 3 évig,és még most is üzemel a "bótbajárós" bringában....Persze karban volt tartva,vigyáztam is rá...
2,2kg
Az RockShox Tora Race, SL, XC változatai 100 mm-et mozognak. A számozott változatok viszont már trail villák, így azok 130 mm körül mocorognak.
A RockShox és a Marzo egyaránt jó villákat készít. Ebben az árfekvésben már nem nagyon tudsz mellényúlni. Az acélrugós, nyílt olajfürdõs változatok általában kevesebb karbantartást igényelnek és strapabírók. Bár tény, hogy nehezebbek is.
A "vékony" vázúak valószínûleg cro-mo csõvekbõl készült vázak. A "vastag" túlméretes csõvek használata inkább az alu vázakra jellemzõ.
A bikemag és az index bringás topikján is esett szó anno arról, hogy hol éredemes érdeklõdni a kintrõl behozott használt bicok után. Egy kis keresést megér a dolog.
- István bá', nem tud hozni egy régi lehasznált outit? majd én kipofozom.
- De.
...két hét...
- Ádám, itt az outid. 5000-
- köszi 😉
Neki rengeteg ilyen van. Bátyám vett vagy 6-7 darabot töle amibõl ilyen fixiket meg ilyesmiket csinált emberkéknek..
Szóval ott tudnál szerezni te is..
Downhill!!
lomtalanításnál hoztam el ebbõl az összeset (ami nincs kész) ki akarták dobni egy pesti pincébõl. inkább elhoztam, és összerakok a sokból hármat : )
Nem tudtok olyan régi bickliket amiknek az a "vékony" vázúk van?10-20 évvel ez elõttieket?Amiknek azt hiszem még kormány alatt voltak a váltókarjai.Szeretnék egy olyat szerezni😊
Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |
Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |
A magyar utak és ezen belül a bringautak állapota csapnivaló. (Városban a járdaszegélyekrõl és kátyúkról nem is beszélve.) Egy erõsebb kerék, ballonosabb gumik és egy izmosabb felépítésû bringa ezeket az igénybevételek szerintem jobban elviseli. Ha pedig le kell térned az aszfaltról egy földútra, a monti esetében ezen sem kell sokat gondolkodni.
Egy jobb semi-slick (alacsony mintázatú) külsõvel kényelmesen 20-25 km/ó körüli tempót lehet tekerni. Ráadásul a legtöbb merevfarú bringára lehet csomagtartót is szerelni, így akár hosszabb, csomagos túrákra is lehet használni.
Az oúti mellett leginkább a sebesség szól. Ha ez neked szempont.
Esetleg egy cyclocross bringán is el lehet gondolkodni. Ez az oútiknak egy olyan változata, ami könnyebb terephasználatra is alkalmas. Valamivel erõsebb felépítés, slick helyett inkább semi-slick gumik.
A régi bicom 85k volt, mikor megvettem. Mégis alig 1 hónap elteltével cseréltettem a meghajtást, mert az egész szerkezet túl rugalmas volt. Ha kiállva, vagy kicsit izomból tekertem (azóta csak combosabb lettem ;o) ) az egész középrész annyit hajlott, hogy a lánc beleért az elsõ váltó terelõ lemezébe. Nem akarok belegondolni abba, hogy mi lett volna, ha még nyúzom egy darabig. Az elsõ váltó pontosságával is voltak gondjaim, ezért az is le lett cserélve.
Telót is vettem. Ha az emlékezetem nem csak a 2001-es RockShox Judy XC akkor akcióban 65k körül volt. De ez a villa még mai is mozog, nem kotyog. Pedig volt egy-két esésem és jópár km lett vele letekerve.
A következõ igen gyenge pont a kerekek voltak. A szimpla falú felnik nem bírták a gyûrõdést. Pedig semmi durvulás nem volt benne. Csak nem voltam/vagyok éppen pehelysúlyú ember én se és a stílusom sem éppen kifinomult. Az új kerékszett, ami még mindig messze nem csúcs kategóriás 30k körül jött ki. De végre ezekkel a kerekkel évekig nem volt gondom.
Ha mindent összeszámolok, amit azért a bringára költöttem, hogy inkább megfeleljen az igényeimnek, akkor az jönne ki, hogy a bringa nagyjából 180k körül lenne.
Ezek után gondold végig, hogy egy 40k-s bringán vagy netán egy corabájkon milyenek lehetnek az alkatrészek!
most egy haro-m van, cozmo alap volt. azóta cserélve lett a vázon kívül a két felni, a hajtás, a kormány, az ülés, fék ugye nuku, meg az elsõ agy egy eastern-re kb. 4éves. 15.6kiló. 20.6 felsõcsõhossz, vágott og nomad kormány, minden más fullharo, elöl kenda hátul khe külsõkkel szerelve.
nagyon megjárta már a magáét. de így is kihúzott 3évet alattam, (még régebben vettem kiskoromban, aztán ezzel kezdtem el ugrálni) szóval megérte már hogy lecseréljem. most kinnt van a falamon : ]
egy félresikerült érkezés után a kövi ugrónál a kis és nagysor közötti részre mentem rá, vagy bezúgok két ugró közé (3méter lefelé, majd potty be a két ugró közé (kb. halál) vagy kidobom elõre a bicót.
hát az utóbbi mellett döntöttem, szegény bicikli a rakéta ívbõl felment kb. 8méterre. onnan takk placcra, elsõ villa óver (ja a villa hoffman volt benne, mert az gyári harot is kihajtottam) .
mentem azóta egy 8.6kilós fly-al, meg egy 9.8kilós wtp-vel, és ááhhhhh ég és föld! szóval nagyon várom már hogy leteljen az a 6nap (érettségiig) és megvegyem ezt a 4seasons-t
ahogy az ns-ek is 😉 (ns mániám van)
am. aki ezek után lenézi a bmx-esek azt komolyan mondom leverem a ...ba 😄
hh nem royal????????
és a mostani milyen?😄
haver nem teszkóba hanem praktikerbe vette😄
meg lesz kérdezve, ne aggódj 😄
mondjuk mostnézem ennek egész vékony a váza.
Az a Merida Matts 2009-es modell baromi durván néz amúgy ki 😄
de az a használt merida nekem pl egyáltalán nemjönbe. persze ne külsõ alapján ítéljünk, de nekem az is fontos valamilyen szinten... hamár veszek egy bringát az valahogy nézzen is ki.
http://www.youtube.com/user/kilipeti
márka?
típus?
megnézném(:
csak szólok...