22334
-
#21092 Köszönöm.
Mint mondtad, szerinted sem olyan jók a Halfords.com-on a bringák, így most az újonnan felfedezett CRC weboldalon nézelődtem és ezeket találtam:
http://www.chainreactioncycles.com/sunn-modular-s2-hardtail-bike/rp-prod115617
http://www.chainreactioncycles.com/corratec-x-vert-motion-2013/rp-prod89421
http://www.chainreactioncycles.com/ghost-se-5000-hardtail-bike-2013/rp-prod81703
http://www.chainreactioncycles.com/vitus-bikes-nucleus-260-hardtail-bike-2014/rp-prod107042
http://www.chainreactioncycles.com/cube-analog-27-5-hardtail-bike-2014/rp-prod114104
(A http://www.halfords.com/cycling/bikes/mountain-bikes -on a VooDoo márkát néztem ki, az tűnik ránézésre jónak, legalábbis az említett 5-600 fontos kategóriában.)
Amit laikusként gondolok:
-hogy a hidraulikus fék jobb, strapabíróbb, mint a bowdenes. A páromnak ez utóbbi van és nem lehet rendesen beállítani, mert nincs fix pontja a fékkengyelnek (vagy minek) és nyeklik, hol balról, hol jobbról, hozzáérve a kerékhez.
-hogy a kevesebb sebesség jobb, mert strapabíróbb, kevesebb a meghibásodás lehetősége ill. ugyanazért a pénzért a kevesebb fogaskerék minőségibb lehet. Úgyis maxon tekerek minden bringát és általában recsegnek alattam. :-)
-
#21091 Lehet, arról még nem is hallottam. ;-) Mindenesetre ott nagyobb a választék, thx. -
Blum #21090 Angliaban nem a CRC a "legjobb?" -
#21089 Szia!
Gyorsan átfutottam a honlapot, amit linkeltél, valóban nem túl meggyőző a portéka, amit árulnak. Ennyi pénzért lehet jobb bringákat is kapni, komolyabb felszereltséggel.
Először is meg kell határozni a terepet, amin bringázni fogsz. Ha a munkába járás a fő szempont és nagyrészt városban fogsz tekerni, aszfalton, akkor érdemesebb kicsit "városiasabb" MTB-t venni. Ez alatt azt értem, hogy könnyebb, kidolgozásút, kisebb rugóúttal, vékonyabb kerekekkel. Ha szeretnél túrázgatni is vele, kimenni a természetbe, akkor már érdemesebb az erősebb kialakítást, szélesebb gumis bringát választani. Létezik arany középút is, léteznek hibrid gumik, amiknek a futófelülete sima, míg a széle "bütykösebb", hogy terepen is tapadást biztosítson.
Mindenképpen merevfarút vegyél, egyrészt ilyen árkategóriában nem kapsz belőle normálisat, másrészt tekerés közben elveszik az energia, olyan mintha hintán ülnél, munkába járni felesleges és drága luxus :)
Vázméretet mindig az adott webshop vagy bolt segítségével tudsz választani, szokott lenni a bringa alatt valahol egy segédlet, ami a testmagassághoz viszonyítva leírja, hogy melyik méretet érdemes választanod. Ha nincs, keresd fel az eladókat és segítenek :)
Kerékméret. Nos, ugye az "alap" az a 26"-os kerék, de léteznek 27,5"-es és 29"-es kerekek is. Én kezdésnek a 26"-ost ajánlanám, elég szokott lenni normál körülményekhez / sebességekhez. Ha mégsem, a következő kerékpárodnál megfontolhatod, hogy nagyobb kerekest vegyél-e. Legjobb, ha bemész a boltba és kipróbálod, úgy nem lesz csalódás a bringa, ha esetleg webshopból rendelnéd.
Márkák... Lényegében ilyen árban nagyon mellényúlni nem lehet, ha komolyabb márkából választasz. Konkrétat mondani nehéz, mindenkinek más a vesszőparipája, ha van valami, amit kinéztél, linkeld be és mondunk véleményt :)
Mire kell figyelni?
Legyenek rendben a kerékpár papírjai, stimmeljen a váz száma a papíron lévő számmal.
Legyen garancia, bár ez változó, sokszor csak a vázra adnak.
Legyen a kerékpár jól felszerelve, szakszerűen előkészítve. Vannak boltok, ahonnan a bringát megrendelve az első dolgom, hogy átnézek minden csavart.
Érdemes "Outleteket" nézni, sokszor 50-70%-os leértékelések vannak 2012-es vagy régebbi / előbbi bringákra.
Lényeg, hogy a váz illetve a teleszkóp aránylag jó legyen, a többi dolog nagyrészt idővel úgy is kopik, tudod cserélni jobbra.
Most így elsőre ennyi jutott eszembe. :D -
#21088 Életveszélyes a buszsávban bringázni -
#21087 Köszi a tippet! Majd jövőhéten felcsörgöm őket ha úgy van. -
#21086 Sziasztok!
Kezdő bringás lennék. Munkába, kirándulni járnék vele, 5-10km-re, később nagyobb távra is.
MTB-ra gondoltam, mert az masszív, strapabíróbb, mint az országúti vagy hibrid. Nem akarom, hogy egy padkázástól, erősebb hajtástól megfeküdjön vagy akár csak nyikorogjon ill. hetente állítgatni kelljen rajt valamit.
400-500 fontra gondoltam. (Angliában venném. Itt a Halfords.com a legelterjedtebb bolt, de a választékuk és főleg a szakértelmük elég csapnivalónak tűnik.)
-Tudtok ajánlani márkát, esetleg típust?
-A váz és a kerék méretét hogyan kell kiválasztani?
-Mire érdemes még figyelni vásárláskor?
Köszönöm.
-
Knabb #21085 Ha pest környéki vagy, akkor tudom ajánlani a Maxi bike -ot. Naggyon sok cuccuk van, köztük vázak. -
#21084 na, erre voltam kíváncsi köszi :D alkudni a webshopban nem hiszem hogy tudok :D max még előtte szétnézek hátha találok valami használt vázat ilyen árkategóriában -
#21083 Csak akkor jössz ki drágábban, ha mindenből újat veszel. Eddig 3 bringát építettem, mind olcsóbban jött ki, mint amennyiért lehet boltban kapni egy ugyanolyan kategóriás bringát.
Egyedül a hajtásnál vettem új cuccokat, de a váltó, fék, kormány, nyereg, akár még a felni+gumi is lehet használt. Főleg a vázon spóroltam személy szerint, mert különösen nem zavart, hogy kopottas a festék, de az árából elég sokat levisz:)
Aztán máris ugyanannyi, vagy olcsóbb a cucc, és nem hátrány, hogy magadnak tervezed, milyen alkatrészek vannak benne.
-
Knabb #21082 Nemtűnik rossznak az az alu váz, ha alkudsz belőle jólesz. Szerintem sokat dob, ha nem egy kőnehéz valami van a lábad közt :D -
#21081 van szaki aki segít összerakni, azzal nem lesz gond, de egyébként már kiválasztottam minden más alkatrészt (bármennyire is nehéz elhinni :D) és nem is lesz annyira drága, szóval tényleg csak a váz kérdés érdekel. Ne lovagoljatok a részleteken :D -
Knabb #21080 TESZKÓBRINGÁT SOHA :D alapszabály (betartod ha kedves az életed/idegrendszered/pénztárcád) -
#21079 Jelenleg én is építek, igaz egy könnyebb FR bringát, megvan a váz, villa, levegős tag, kerekek, és lassan karcolom vele a 700 ezret. Valóban nem éri meg építkezni, hogyha belépő bringát szeretnél. Plusz sok olyan dolog van, amit lehet, hogy amúgy sem tudsz otthon megcsinálni. Például nem mindenki tud kereket fűzni, de elég sok speciális szerszámköltséggel is jár a dolog, pedálkulcs, kónuszkulcs, kazetta leszedő és kulcs, középcsapágyhoz kulcs, jobbféle zsír, olaj, stb, valamint egy nyomatékkulcs sem árt ha van otthon.
Egy jobb márka belépő bringáit ajánlanám, vagy ha annyira építkezni akarsz, nézz egy használt bringát, ami kielégíti kb. az igényeidet, aztán azon tudsz cserélgetni dolgokat.
Az ilyen praktiker / obi / teszkó / spár stb. "bicikliket" nem ajánlom, hosszú, de még rövidtávon is több szenvedést fog okozni, mint örömet. Mind bringázás, mind szervizelés / beállítás terén :) -
#21078 Nem értek hozzá, de ahogy olvasgattam, ~30 alkatrész/elemből áll egy bringa. Az árakat tekintve, alsó hangon is 100k az áruk együtt, és még össze is kell rakni. A minőségi alkatrészek árait nézegetve 200 és 400k között jöhetsz ki. Persze lehet variálni ide-oda, meg olcsó boltot/nagykert találni, de szerintem jobban jársz, ha veszel akár egy "tesco" bringát 30-40k-ért és azon cseréled le a dolgokat. Javítsatok ki, ha tévedek:) -
#21077 aaaaaz úgy nemjó :D amit lehet azt jobban szeretem magam összerakni, úgy érzem igazán hogy az enyém ^^ és ahogy számoltam kb ugyanott vagyok (egy-két cuccot olcsiba tudok szerezni) szóval tényleg csak a vázon agyalok. Ez a két lehetőség van -
pauly #21076 Legjobban egy használt vagy új biciklivel járnál,mert nulláról építeni mindig többe kerül :) -
#21075 noob kérdések, spoiler az allergiások kedvéért :D
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Szóval az az ördögi tervem, hogy építek egy kerékpárt. Van egy régi acél monti vázam (bőven felújítható, semmi baja a korán kívül). Ugyanígy néz ki mint EZ ITTEN Aztán most az érdekelne, hogy megéri-e kipofozni, vagy jobban járok valami low-end aluminium vázzal, mondjuk EZT néztem ki (igen tudom, fika :D) Főleg úton használnám, esetleg beficenne egy egy lazább földút, de semmi kretén ugratás meg ideoda biszem baszom a köveken dolog. Mert jólenne a könnyebb váz értelemszerűen, de van aki aztmondja annyit nem dob rajta én meg nemtudom a sok segg komment közül melyikre hallgassak. Szóval na... segítség :D -
ldavid #21074 hát ez nálunk így működik -
#21073 Hat igen, kellett ehhez ez az eset sajnos. Remelem a buszvezetot jol elmeszelik egy idore, itt o volt a hunyo egyertelmuen. Az is kamu, hogy nem vette eszre, mikor ott tekert elotte a csavo mar egy joideje. En is rengeteget bringaztam/bringazom a belvarosban, de ha ugyanolyan gyors vagyok, vagy csak egy minimalisan eltero a sebessegem, mint a busznak, akkor eloreengedem oket mindig, piroslampanal detto. Aztan ha elment a busz, mar tekerek is utana. Soha nem volt semmilyen bajom a bringazassal, vagy ha igen, az az en balf@szsagom miatt. Szoval lehetett volna ovatosabb, elovigyazatosabb is a bringas, ez olyan, mintha a zebran atmegyek, hiaba nekem van elsobbsegem, sok idiota le sem lassit. Jobbulast a bringasnak, a sofor meg remelem megkapja a melto bunteteset. -
Knabb #21072 Ma akkora oldaltávval előztek a buszok, mint még soha... eddig miért nem lehetett, és miért kellett egy ilyennek történnie ehhez? -.- -
#21071 Még nézni is rossz, még kicsit én is félve tekertem ma. Bkv elvileg a menetidővel érvelt, hogy muszáj menni, mert késések lesznek, nem szabad totojázni, de attól a kreszt még be kellene tartani. Engem forgalmi vizsgán pont egy ilyenért húztak meg, mert mikor elhaladtam egy biciklis mellett, akkor nem volt meg az egy ajtónyitásnyi távolság, csak fél métert hagytam neki.... -
-
#21069 NEm gyenge! remélem nem lesz ilyenbe részem -
#21068 Az úgy túl egyszerű :D én műholdas térképpel és iránytűvel jártam régebben a környező erdőket, az úgy sokkal szórakoztatóbb. -
pauly #21067 Köszi,jó volt nagyon!
1 dolgot nem értek :) Miért nem visztek magatokkal gps-t vagy legalább olyan telefont amiben van?Vagy sok helyen nem működne?Sok tapasztalatom nincs,de pl nekem sima androidos telefonom van,amiben van gps is,meg raktam rá offline térképet,én mindig azon nézem meg hogy merre menjek ha nem tudom.Legalábbis nekem még mindig működött.Csak mert már nem először fordult elő hogy eltévedtetek :). -
#21066 A legjobb helye sapkán van. Úgy mindent rögzít amit nézel. -
#21065 A fényképezőgépemhez én is onnan rendeltem macró közgyürű sort 800ft-ért a 3at,meg 200ftért a fordító gyűrűt.
Olcsó dolgokat ettem eddig, pont a vám miatt, meg azért több 10ezer forintot nem szeretek előre utalni, olyan helyekre ami nem garancia arra, hogy azt is kapom amit rendelek. ÉS külföldre a garanciális és reklamációs dolgokat nehéz elintézni, föleg ha a nyelvet nem olyan jól beszélem,de azért elboldogulok ha ugy adódna -
raptor22 #21064 Mindenképp. Egyenlőre megy a matek, hogy tegyem fel a bicóra:):) -
raptor22 #21063 Érdemes inkább e-bay-ről rendelni, mint Mo-ról. 3-ad annyi áron lehet megvenni dolgokat, sőt ingyen szállítás is van. Ebben az esetben várni kell 30 napot. Eddig mindig megjött minden. Legutóbb ismerősnek rendeltük Sasmsung S line teló tokot, szilikonosat, meg 6 db fóliát. Az egész 1000Ft volt:) Semmivel sem rosszabb, mint amit itthon veszel, sőt ugyanaz... -
#21062 én is igy gondoltam, köszi, ha lesz majd vele egy kis tapasztalat akkor leirhatnád az észrevételeket előny hátrány képminőség meddig birja az akksi stb.. -
raptor22 #21061 Tesóm intézte a rendelést. Annyit tudok, hogy angol e-bay-ről lett rendelve, de talán svédből jött. 30e-be fog megállni úgy, hogy van az "alap" csomag és rendeltünk mellé pót aksit, szélvédőre cuppantható tartót meg talán szivartöltőt is. Ha Kínából rendeltük volna magát a kamera készletet is (a kiegészítők onnan lettek), akkor olyan 22-25e között jött volna ki. De az ára miatt félő, hogy a vámot rádobják (27%-ha jól tudom), hiába olcsóbb, a végösszeg magasabb lett volna (éljen Mo....). Mivel Eu-n belül rendeltünk, így a vám nem játszik.
Amik a magyar oldalakon vannak, azok elképzelhető, hogy nincsenek az országba. Vásárlás esetén rendelik meg, aztán repcsivel hamar ideér. Azokba az árakba gyanús, hogy belekalkulálták a vámot is, ha még is rádobják. Meg egy kis haszon is benne van. Ha van egy kis tapasztalatod webes vásárlás terén, akkor vedd meg magad, több marad a zsebedbe. -
#21060 ÉS azt szabad megtudni, hogy honnét és mennyiért szerezted be? Mert árba elég nagy szórást látok és ezekbe a jófogás meg OLX-es aproktól egy kicsit idegenkedek, hogy csak lehúzzák az embert, nembiztos , hogy a termékkel,csak, hogy nincs gari ,meg esetleg rátesz pár ezret hogy haszna is legyen és ugyan ugy megrendeli webshopból és továbbadja . -
#21059 Mi is nem rég vettünk egy Hero 3+ Black Edition-t, már csak a bringának kéne készen lennie -
#21058 Frankó, várjuk a videókat :) -
raptor22 #21057 Beszereztünk egy SJ4000-es "action" kamerát. Ez lényegében a Gopro "butított" verziója, 3-ad annyi áron, mint a "nagy testvéré". Természetesen nem vár csodát tőle az ember, de nem sokkal marad el tudásban. A paramétereivel nem untatok senkit, a gugliba meg tudja lesni:) Nagyon tesztelni nem volt időm, bicajra is csak gyorsan feltettük a kormányra, kipróbálás miatt. Gondolom ezt is ki kell tapasztalni, hogy hova érdemes rögzíteni. A kormányom vastag, ez már probléma volt más miatt is, itt is kijött ez a dolog. Amint lesz értékelhető vidi, azt feldobom ida, ha érdekel valakit. Addig is egy kép a kameráról (nem az enyém)
-
#21056 Én 70kilóval 4.5-re szoktam fújni, úgy jó nekem. 3-4 bar között nekem kicsit nehezebbnek tűnik hajtani. -
#21055 4-re fújtam fel, így most nekem megfelelt, sokkal jobban lehetett hajtani, mint 3.5-el. -
cobranco #21054 Itt a „remek” idő,lehet videózni…uborkaszezonra egy kis hazai,illetve félig.
Úgy,nem mellékesen, ez sem új,de azért remélem nem ront az értékéből,bár valószinüleg nem is javit.
Útvonal:
Hangony-Kissikátor-Domaháza-Zabar-Cered-Rónabánya-Rónafalu-Salgóbánya-Eresztvény-Somoskőváralja-Somoskő vára-Somoskőújfalu-Siatorska Bukovina-Radzovce-Fülek/Filakovo/-Camovce-Surice-Aknácskő/Hajnacka/-Ajnácskő vára-Gemersky Jablonec-Dubno-Petrovce-Zabar-Domaháza-Hangony
Túraútvonal-animáció és térkép:
http://users.atw.hu/cobranco/terkepek/orjarat.2013..html
Jó szórakozást!
-
Blum #21053 Probald ki eloszor 3.5-4 bar kozotti nyomassal. Ezt meg barmilyen belso toleralja es a nagy atlagnak ez a nyomas boven jo. Mi anno 6-7bar-ral nyomtuk (65-70 kiloval) de rossz utakon az mar kicsit sok tud lenni.