Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

VRSDM
szerk.1
ez lemaradt...

u dont have to listen anybody else but me

VRSDM
pótlom akkor a tegnapi képes lemaradásomat...
esõs az idõ. szarok a fények. picit koszos a bicó de az enyém 😄
/remélem nincs harag ezért a pár képért. szori modemesek 😊

aki szemfüles az egyik képen engem is felfedezhet
<#hehe>

bardocz
Én is a Shimano M520-as pedált néztem.Bikemag fórumon is azt ajánlgatják.Gondolkoztam rajta,hogy ki kéne próbálnom,majd ha lesz rá keret,akkor szerintem meg fogom próbálni.Köszönöm a segítséget!
VRSDM
a mostani barátnõm gyõri 😄
szóval majd nyáron csaphatunk közös esti streeteket ha rajtavagy 😊

Minden felhasználási területre megfelelõ alkatrészeket kell választani.
A lánctányérok védelmére rockring. A tengelytõrésre pedig erõsebb tengely és kerékagy. Nem gondoltál még átütõtengelyes villára és kerékre?
Te sem vagy egy könnyû bringás és úgy tûnik szeretsz zúzni is. Ehhez pedig megfelelõen megválasztott alkatrészek kellenek. (Ami persze az árukon is meg fog látszani...)

oda majd én is kinézek a nyáron

Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"

Többféle patentpedál rendszer létezik. Ezek közül talán az Shimano SPD rendszere a legkönnyebben megszokható.
A bekattintás annyiból áll, hogy a cipõ talpán lévõ stoplit elõre felé tolva beakasztod a pedál egyik kallantyújába, majd lenyomod a lábad és így hátul is a helyére ugrik. Kioldani úgy lehet, hogy a bokádat elfordítod kifelé. A rugók feszessége állítható. Ha puhábbra állítod, könnyebb belépni-kioldani, vagy éppen baj esetén kirántani belõle a lábadat.
A rugó feszességén kívül a stopli beállítására kell odafigyelni. A stopli pozícióját elõre-hátra, jobbra-balra kb. 4-5 mm-t lehet állítani. Kis mértékben a szögén is lehet igazítani. Ez azért fontos, mert ha nincs jól beállítva, akkor az elég csúf térdfájást tud okozni. (Az új bringámon valószínûleg szélesebb a pedáltávolság, így muszáj volt ezen is állítani.) Kb. 5 foknyi szabad mozgást enged a lábnak.
A pedálrendszer másik fele a cipõ. A pedálcipõk talpa merev. Lényegében miután bekattintod az egész cipõ válik a pedállá. Érdemes olyat választani, aminek van normális, gumírozott talprésze is, és így járni is lehet benne. Az oútis cipõk talpa pl. teljesen sima, ráadásul még kiáll belõle a stopli is.
Ennyit a technikai háttérrõl. ;o)

Szerintem egyáltalán nem nehéz megszokni. Párszor persze az ember eljátssza a krumplis zsák mutatványt: Megállsz és mivel elfelejtesz kioldani szépen eldõlsz oldalra. ;o) Egy idõ után aztán teljesen természetes és automatikus lesz, hogy megállás elõtt kioldod a lábad.
De az elõnyei ennél sokkal fontosabbak. Nem csak taposni, hanem húzni is tudsz a lábaiddal, így jobban tudod hasznosítani az energiatartalékaidat. Könnyen, körkörösen, egyenletesen lehet vele pörgetni. (Télen a szobabringán szabályosan zavart, hogy nem tudok körkörösen pedálozni.) Rázósabb helyzetben pedig nem tud lecsúszni róla a lábad.
Használtam már egy Wellgo SPD-t is, de ennél sokkal jobban bevált a mostani Shimano M520. Kevésbé hajlamos eltömõdni sárral. Határozottabb a bekattanás és az oldás. Jobb a csapágyazása. Fizikai felépítését tekintve megegyezik az XTR-rel, csak nem titántengelyes és nincs rajta spéci bevonat. Magyarul nekünk átlag halandóknak tökéletes.
Léteznek olyan megoldások is, ahol az SPD pedált egy platform pedál kerettel építik össze. Így normál cipõvel is használható, illetve ha úgy ítéled meg a helyzetet, nem kell állandóan becsatolva lenned. Ezeknél viszont néha nehezebb beletalálni a stoplival a pedál dokkoló részébe.

Pistike 007
Gyõrben sok Shred van-.-

SrAta
Én inkább gyõrújbarátra mek ki haverral four crossozni városba csak rohangászni használom😄😄😄

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

szabadhegyen vannak valami ugratók, ott egyszer voltam 😊
adyvárosba láthattál 😊

Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"

SrAta
ha látsz egy ilyent azon tuti én vagyok😄
1 Shredrõl tok még Gyõrbe az totál szürke😄

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

Gratulálok az új bringádhoz! Használd egészséggel és ha lehet, ne törd vele magad! ;o)

SrAta

A nyereg meg a kormány már nem így áll hanem faszán ahogy kell meg más lánc van rajt kül most ez😄

SrAta
szabadhegyen vagy adivárosba láthattalak már?
csak mert ismerõs a canga😄

neked milyen?

raktam képet, elõzõ oldalon van.
fékem már jó lett 😊

SrAta
télleg a féked már jó?😄

SrAta
mien bicód van?😄

te is az vagy? 😛 véletlenül én is.

SrAta
röpke 500kmre van inneen😄
faasza lenne ha gyõriek lennétek😄

én is a manuallal szórakozom, nem akar sikerülni, de legalább egyre bátrabb vagyok, mert már sokszor fékeznem kellett, hogy ne dobjak egy hátast. kb. 2-3mp-ig gurultam is így.

VRSDM
manual az olyan mint a bunny.
nemlehet megtanítani.
a segged told hátra annyira hogy 2centire legyek a hátsókeréktõl.
a kezid legyenek totál egyenesen
a lábaid meg elv. derékszögben, namost kinek hogy jön be...

annál lazább vagy minél alacsonyabban tartod az elsõ kereket 😊

gyere le velünk factory-ba a héten megyünk (miskolc . fedett park) és megtanulsz mindent pikkpakk... hm? 😊

SrAta
Véres, hogyan kéne manuálozni?
Az istenér se akar kinnmaradni
lehet a 4 kilós villa az oka?
Vagy h nem kapom ki eléggé?
Vagy h nem merem rendesen kikapni?😄

belisz
Nekem BikePositive Country DISC agyaim vannak elõl hátul. 14 ezer KM után lettek szétszedve,de nem azért,mert bármi baja is volt..csak a biztonság kedvéért. A szervízben a srác aztmondta,hogy értelme nem sok volt szétszedni,az égvilágon semmi baja nincs....mai napig azt használom...16ezer KM van bennük és még mindig fa**a...(mondjuk Én csak XC-zek,de azért 16ezer KM alatt kaptak ezek mindent...)

MSI P6NGM-L|Intel Core2 Duo E8400 @3,6GHz|4GB DDR2 800MHz Kingston|MSI RX3850|Samsung 160GB Sata2|Windows Vista Ultimate SP1 64bit HUN | Chieftec 450W|Canon MP240

SrAta
voltmár a nova agyam nagy gedvába meg vízalatt egy félórát nem szedtem szét soha s semmi baja😄

nincs ott szétrohadva semmi mikor lemeeek nagy sárba hazameek utána sztészoktam szedni darabokra a bicót aztán megtisztitom utána meg összerakom

bardocz
Camponánál volt régen.Volt 3 ilyen egymás mellett,középen a legnagyobb,arra mindkét irányból lehetett ugrani,két szélén meg kicsik amik 2 irányba néztek,egyik indító csak indítónak volt jó,a másikról meg tovább lehetett ugrani,és lent meg megállni.
SrAta
ilyet hol találtál?😄

bardocz
Park szerû pálya,pl ilyen.
SrAta
miaz a fémíV?

bardocz
Használható tárcsafék 12ezer,Avid BB7-es,teló meg attól függ mit tekintünk használhatónak.Nekem a kb 20ezres RST Gila+ T7-es telóm kb 2 éve bírja,úgy,hogy én erõsen nyúztam,terepen,fémíveken,meg dirten,amit próbálkoztam.Annyi baja van ennek,hogy hidegben bekeményedik és kevesebbet mozog😊
SrAta
😄

SrAta
jah nekem bowdenes fékem van leárazva félárra 10000ér vettem a 2õt ...
fognak fasza minden
most akarok majd Dirt Jjumper 3 villát venni 40- 50kér
Meg váltószettet (Deore XT) 20-25kér
Szal lesz mit melózni😄
A Vas így még nincs 200ba😄
olyan 240kba lesz a végére😄
De sztem megérte😛

VRSDM
nem alu nem titán.
4130as cromo 😄
du-n voltam vele trélszen. a kis esõ után és a nagy esõ elõtt. és isszonyat dzsuva lett, a szép matt fehér festése, rossz volt nézni, de már újra mintha a boltból hoztam volna 😊

de annyira jó vele ugrálni. olyan necces helyzetekbõl lehet visszahozni, épp a profi geo és a könyebb súlya miatt... hogy kész. eszméletlen öröm vele repülni. konkrétan arra kell figyelni hogy merre kúszik el a levegõben. annyira észrevehetetlen hogy alattam van úgy kell utánamászni hogy héka. most akkor így érkezünk.
szóval eddig kb. elugrottam és 80% múlt azon hogy hogy ugrottam.
most elugrok akárhogy. és majd fennt összehozom az ívre rakósdit
nagyon boldog vagyok és elégedett 😊

holnap fotózok ígérem 😊
ja és marha jól mutat a mûhelybe, akkora a kormánya hogy kész 😄 lehidalok ahányszor meglátom... 😄

VRSDM
off. magasról szarok jackre meg a modorára. a lányt sunáznám ha nagy az orra ha nem. de ugye foglalt vagyok amúgyis. de mondhat akármit 😊

TaRka0107
Húha, de drága😊

XBOX 360 Gamertag: TaRka94

SrAta
jahhj mert mibajalsz?😄
Alu vaze meg ttán azon semmi nem rozsdásodik fõleg szép karcmentes😄
Te meg megszáradsz😄😄😄

(OFF Jack tahó hozzászólását a csaj képével kapcsolatban kommenteld plz amiben téged idézett)

SrAta
az attól függ milyen kategória:
Downhill, freeride telók 120 000FT- tól a csillagos ég
Dirt telók: 38000-40000 -tõl a csillagos ég
Országuti merevvilla 120 000-tõl a csillagos ég
Country cross villák 30 000-tõl a csillagos ég

Ezek már használható jobb minõségû villák
Nos fékek:
DARABJA TEHÁT NEM ELSÕ +HÁTSÓ
TÁRCSÁVAL OLAJOS FÉKEK KÉSZRESZERELVE

Bovdenes 10 000-tõl felfele

Hidraulikus olyan 18000-tõl van a Stroker Trail most de mondjuk egy Ace vagy egy Nine már 40 000 FT de ez is a végtelenségig fokozható a Legjobb fék amit eddig láttam az egy Hope fék volt 60 000 pénz volt darabja

VRSDM
szakad az esõ. így nem megyek el vele semmi szép helyre,
sufniban fotózni meg tré. ha már képet csinálok róla akkor már valami szép témájú lesz 😉 csak lehessen hajtani mert esõben nem kínzom 😊

TaRka0107
Szevasztok!! Olyan kérdésem lenne, hogy a jó tárcsa fékek és teleszkópok honnan kezdõdnek, milyen árba vannak, amit érdemes megvenni? ÚJGYEREK vagyok még! Bocs ha kicsit hülyeséget kérdezek!😄

XBOX 360 Gamertag: TaRka94

SrAta
húgyerek😄
hát akk az lehet nem elgörbül...
Az agy belseje, csapágyak lhet má nincsenek a legjobb állapotba
kb sztem ott minden szétvan rohadva😄

Sry hogy ennyit írtam remélemnem okoztam gondot ígérem nem írok többet ennyi hszen keresztül😄

De nemrég elöl a lánctányért is sikerült elgörbítnei😄 Mentem terepen elsõkerék feldobott egy nagyobb faágat, beakadt a hajtókar mega lánctányér közé közben én tekertem volt 1 nagy csakttanás leesetta lánc azt annyi. Elõször azt se tudtam mivan aztán utána néztem kicsit befele elvannak görbülve a dolgok:S

Amíg motocross pályán használtam, meg dh pályának mondható hegyoldalon használtam addig semmi gondja nem volt. Na aztán elköltöztünk és most dunán vagyok kénytelen használni meg sóderbányában mert ott van pálya azóta szarakszik a tengely.

Én terepen használom sárba, porba nagy luykakon keresztül sziklákon a dunán stb... én 90kiló vok😄 lehet lekéne adni kicsit??😄

bardocz
Gabo,jól látom,hogy SPD pedálod van?Nem nehéz megszokni,meg könnyû kilépni belõle?
SrAta
Nah Véres képeket igértél milesz velük sipirc kifele még világs van😄😄😄

SrAta
mit csinálsz te,hogy elgörbíted a tengelyt?
én lépcsõsorokat ugrottam le és semi baja nm lett a novatec DO 42 SB és 41SB agyaknak kona shred alatt(igaz csak 55 kiló vagyok)

De ha tudsz ajánlani vmi jó tengelyt ami bírja a terhelést mindenféle terepen akkor megnézem hgy itt felénk hol leeht olyat beszerezni

Kona Stuff, novatech aggyal