Biciklizés - ki mit miért
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Downhill!!
Elég durván nyomták a srácok. Ahogy lejöttek azokon a sziklás, gyökeres részeken... Nézni is ijesztõ volt.
Tegnap hazatértem Mariborból.. Hát mit mondjak.. 4x nagyon sáros volt, eléggé küzdöttek a srácok..
Downhill hát az meg isteni😄 Ha negyed ennyire tudnék bringázni nagyon örülnék😄
Ezen felbuzdulva jövõhéten hétvégén megyünk ki mi is ujra😄
Eurosport nyomta tegnap.. Szegény Peet kapott defektet, Attherton elesett.. Sam Hill nem jött valami jó idõt.. Minar sem.. Szóval nem ment a legjobbaknak... De azért faja volt..
Downhill!!
sztem a gipsz csak elõvigyázatosság😄
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
MSI P6NGM-L|Intel Core2 Duo E8400 @3,6GHz|4GB DDR2 800MHz Kingston|MSI RX3850|Samsung 160GB Sata2|Windows Vista Ultimate SP1 64bit HUN | Chieftec 450W|Canon MP240
De ezek maguktól regenerálódnak...
Részleges izomszakadásra meg nem azért adtak gipszet, mert muszáj, hanem azétm mert tudták, hogy a kollége önkényesen , az orvosra nem hallgatva úgyis terhelné, ha nem fáj...
Ezzel biztos pihenést nyújtottak neki vele...
Én így tudom😄
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
Az enyémnek a felsõ része egy strapabíró hálós anyagból van, így elég jól szellõzik. Ez nyáron egyáltalán nem baj, viszont ahogy hûvösebbre fordul az idõ azért nem bánnám, ha zártabb lenne. A jó szellõzés másik elõnye, hogy ha elázik pl. egy patakon való átkeléskor, akkor utána viszonylag gyorsan ki is szárad. (Volt már rá példa... ;o) )
A fûzõs megoldás egyik problémája, hogy a szabadon lifegõ fûzõ hajlamos beakadni mindenhova. Ilyen szempontból nekem szimpatikusabbak azok a megoldások, ahol van valamilyen fûzõ rögzítõ, pl. egy tépõzáras pánt formájában. A mostani cipõmnél azt csináltam, hogy a megkötött fûzõ szabadon lógó részét beigazítottam a lábfejnél keresztbe húzódó fûzõrészek alá.
A tépõzáras megoldásokkal meg az a bajom, hogy a tépõzárak egy idõ után kikopnak. :o/
Egy montis cipõnél fontos, hogy mind a lábujjaknál, mind a saroknál meg legyen erõsítve. Ugyanis baromi kellemetlen ha az ember elrúgja a lábujjait egy sziklán.
A verseny modelleknél szokott lenni egy mászást könnyítõ, betekerhetõ stopli is. Ez se hátrány.
A cipõk méretezésére mindenképpen figyelj oda! Lehet, hogy akár két számmal is nagyobb kell, mint amilyen utcai cipõt hordasz. Szóval ha netrõl is akarsz rendelni, valahol elõtte mindenképpen próbáld fel.
Csak azt tudnám,hogy a jóistenbe szakadt ki a pedál a hajtómûbõl..majd ha egy kicsit tudok járni,akkor megnézem mivan a géppel,mert akkor szívok jó nagyot,ha a hajtómûben a menet szétment...a pedált lesz*rom,nem volt nagy érték...
MSI P6NGM-L|Intel Core2 Duo E8400 @3,6GHz|4GB DDR2 800MHz Kingston|MSI RX3850|Samsung 160GB Sata2|Windows Vista Ultimate SP1 64bit HUN | Chieftec 450W|Canon MP240
Egy ilyen sérülést pihentetni kell. Úgy tippelem, hogy ha leveszik a gipszet, akkor még utána fizikoterápiára is járhatsz majd.
Ha nem gyógyul meg teljesen, akkor visszatérõ problémáid lehetnek belõle.
Nekem a könyökömnél húzódott meg egy szalag egy esést követõen. Két hét alatt csak addig jutottam el, hogy az orrom hegyét meg tudtam érinteni az ujjammal. Néha még most is érzek némi fájdalmat ha huzamosabb ideig terhelem a karomat.
Egy majdnem esést követõen pedig a térdeimet rántottam meg. 2 hónapig járni ugyan tudtam, de ha lépcsõzni kellett, akkor az elején bizony nagyon szenvedtem. Pedálozásra nem is mertem gondolni. Néha még ezt is érzem.
Szóval inkább pihentesd a lábaid, minthogy késõbb bajod legyen belõle. És az orvos véleményét is kérd majd ki!
max megnyúlt valami szallag,
u dont have to listen anybody else but me
Közben hazajöttem kórházból,a vádlimban elszakadt valami izom (csak nemtom,hogy miért a bokám dagadt..na mind1) 1hétre fekvõgipszet kaptam...és nem léphetek rá...2hétig no bringa...már most hiányzik a Polaris ...(L) 😄
ott virít a cimkén az orchid szlogenje
" design to ride "
hát igen, bmxescipõsdi a mostani 1évet húzott le és most szakadt ki oldalt. bõr. sose ápoltam. ha ápolnám szerintem többet is bírna.
a talpa ugyan kopott de ha beleszámítjuk hogy 1éven át azzal fékeztem akkor még mindig jól tartja magát 😊
u dont have to listen anybody else but me
Nem akarok egy vagyont rákölteni (szóval nem Sidi cipõt fogok most sem venni ;o) ), viszont jó lenne, ha megfelelõen védené a lábam és egy jó pár évet kibírna.
Amennyivel többe kerül egy jobb bringa, annyival többet is ér. Ha cserélgetned kell az alkatrészeket, az csak látszólag olcsóbb. Hosszú távon valószínûleg többet kell majd ráköltened, mint amennyibe egybe megvásárolva került volna egy normálisabb bico.
Csak remélni merem, hogy nem fogsz csalódni.
Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"
amúgy nemmintha 15k nemlenne sok
http://www.youtube.com/user/kilipeti
Bunny nekedis úgymegy h egyszerre emeled elejét hátulját?
Vagy úgy h elje fenvan és úgy emeled rá a hátulját?
Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"
ha tönkremegy/kilazul/meggörbül a hajtómû és cserélni kell, mennyiért kapok valami értelmeset? és mit kell cserélni? csak hajtómûvet, vagy akkor visz magával még valamit? plusz még monoblokkot kell hozzá venni? azt mennyiért lehet kapni?
egy normális hátsó váltót(mittomén, shimano acera pl) mennyiért lehet kapni?
szóval kijavítani annak a sixteamnek a legfõbb bajait kb mennyibe fájna, és miket kéne feltétlen cserélni?
marad sztem és kész. aztán jövõ évben kicserélem azt, amit kell. nekem jó egy ilyen bringa is, így is mérföldekkel jobb, mint a mostanim, pedig ezt is megszerettem, a maga recsegésével, 2perces-ropogós váltásaival, gyenge fékjeivel. Egy kényelmesebb bringa, ami feszes és valamennyire tompítja az utat már mennyország nekem.
Haverom összteleszkópos teszkós 25k-s bringáján ülve is elégedettség ül ki az arcomra.
És bár tudom, tudom, megmondtátok, és telejs mértékben elhiszem, hogy egy 100-150k-s bringával össze se lehet hasonlítani, én mégis beérem egy ilyennel. aztán majd ha lesz saját keresetem, és jól fogok keresni, esetleg elgondolkodok rajt, hogy veszek egy tényleg minõségi bringát 😄
nos ez 25nél hát kínos😄
Valahogy visszahoztam😄
Akkor majd megtaníthatnál egy-két dologra mert bunnyn kívül semmit se tok😄😄😄
Abból is csak a "paraszt" bunnyt amikor egyszerre emelkediok az egész bicó...
Ha jó napom van 30cm is megy😄
OFF.: elindultam tekerni (kb 15 perce) és a bal oldali pedálom meglazult úgy,hogy észre sem vettem...egy erõteljesebb gyorsításnál pont kiálltam a nyeregbõl és kiszakadt a pedál a hajtómûbõl..na Én ott úgy bevágtam a golyóimat,hogy ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ.....ráadásul a bokám is rohadtul fáj,kezd megdagadni,lehet,hogy kórház lesz belõle...:S
vagy nagyon ügyes vagyok, vagy nagyon lightos, de a régi 15ezres intersparos bringám 3 évet bírta, úgy, hogy sokat padkáztam, szimpla falú béna felnivel, mégis egy kicsike 8-as van csak benn. az elsõ V fékem törött el és az elsõ váltó(markolatváltó, eltörtem a markolatát). Ezen kívül semmilyen kárt nem tettem benne. pedig nagyon occsó volt
ehhez mérjétek, hogy 1hónap alatt tönkremegy alattam egy 60ezres bringa 😄 szerintem nem fog. Vigyázok, amennyire tudok, kímélem a dolgaim. De persze sokkal másabb az én tapasztalatlan, kezdetleges vélemnéyem és a tietek, akik már több éve sokkal aktívabban tekertek, és valszeg több bringához is volt szerencsétek.
aztán jött, hogy megadom a 40-et, de még nagy nehezen 48-at is kiadnék érte, viszont ez már a legeslegeslegfelsõ határ...
sajnos meg vagyok szorulva, és ennél többet sehogy se tudok kisajtolni, kis gyûjtéssel se. másra is kell a pénz.
viszont a bringa meg kéne.
nekem még mindig megéri úgy, hogy csak 1 évig értelmes, utána mondjuk a teljes hajtást ki kell cserélni, meg az egyik sebváltót, mert 1 év múlvára lesz rá egy kis pénzem. Viszont kell valami bringa, így nem hagyhatom még egy évet gyûjteni valami jobbra.
Az én bringám alapból 100ezer volt,csak 58kilo vagyok,de a hajtás még alattam is néha-néha képes meghajlani...Most a következõ az teleszkop csere lesz (1 hónapon belül),de utána tuti,hogy Monoblokk+hajtómû csere következik...
értem ez alatt a Caprine Cherokee-t, arról mindenki jókat ír.
És késõbb, ha jól tudom, lehet cserélni a merev villát teleszkópos villára.
jobban járok, mint egy ilyen sixteamekkel?
ezt en is tanusitom, miota megvettem a Genesist azota alig tudom abbahagyni, volt olyan hogy melo utan meg lentvoltam 10ig tekerni (6-16h-ig meloztam aznap raktarban fizikai munkat szal eleg faradt voltam de egyszeruen annyira jo volt hogy nembirtam abbahagyni a bicozast 😊)
H87-D3H/i5 4570*3,6/2*8GB Kingston/Gigabyte Extreme Gaming 1070/ 8TB HDD/Samsung 840 120GB SSD/ 650W/Razer Deathadder 2013/Logitech G15/Logitech Z3 2.1/Dell P2414H/NZXT H440/LGUH635v 4k
"Szerintem itt mindenki õszinte véleményt írt neked eddig. A legtöbben a fórum törzslátogatói közül több éve bringáznak. Nekem speciel lassan 9 év aktív vagy éppen kevésbé aktív tekerés van a hátam mögött. Tavaly 1950 km jött össze, annak ellenére, hogy hobbi kerekes vagyok és nem élsportoló. Mindezzel csak azt akarom mondani, hogy a társaságnak több téren is van tapasztalata a bringázással kapcsolatban. (Pl.: XC, BMX, DH, stb.)
A régi bicom 85k volt, mikor megvettem. Mégis alig 1 hónap elteltével cseréltettem a meghajtást, mert az egész szerkezet túl rugalmas volt. Ha kiállva, vagy kicsit izomból tekertem (azóta csak combosabb lettem ;o) ) az egész középrész annyit hajlott, hogy a lánc beleért az elsõ váltó terelõ lemezébe. Nem akarok belegondolni abba, hogy mi lett volna, ha még nyúzom egy darabig. Az elsõ váltó pontosságával is voltak gondjaim, ezért az is le lett cserélve.
Telót is vettem. Ha az emlékezetem nem csak a 2001-es RockShox Judy XC akkor akcióban 65k körül volt. De ez a villa még mai is mozog, nem kotyog. Pedig volt egy-két esésem és jópár km lett vele letekerve.
A következõ igen gyenge pont a kerekek voltak. A szimpla falú felnik nem bírták a gyûrõdést. Pedig semmi durvulás nem volt benne. Csak nem voltam/vagyok éppen pehelysúlyú ember én se és a stílusom sem éppen kifinomult. Az új kerékszett, ami még mindig messze nem csúcs kategóriás 30k körül jött ki. De végre ezekkel a kerekkel évekig nem volt gondom.
Ha mindent összeszámolok, amit azért a bringára költöttem, hogy inkább megfeleljen az igényeimnek, akkor az jönne ki, hogy a bringa nagyjából 180k körül lenne.
Ezek után gondold végig, hogy egy 40k-s bringán vagy netán egy corabájkon milyenek lehetnek az alkatrészek!
Válasz 'Danus16' üzenetére (#6133)"
A következtetések levonását meghagyom neked.
Annyit még hozzá tennék, hogy lehet, hogy az aluvázas gép 1 kg-val könnyebb, de ettõl még semmivel sem jobb.
Ha tényleg 1"-os fejcsapágyakkal van szerelve, az életben nem fogsz normális telót találni bele. Ugyanis a mai villáknak 1 1/8"-os villanyaka van. (Most nem az extrém célokra készült villákról beszélek.)
Végül még annyit, hogy egy jó bringa meghozza az ember kedvét a tekeréshez, egy rossz viszont egy életre elveheti tõle.
amugy 14,5kg a bringa, jah es az intersportban vettem ahol adtak 22k erteku kupont amit szerdatol letudok vasarolni, veszek is majd sarvedot + egy jo kilometer orat meg egyebeket hozza 😊
H87-D3H/i5 4570*3,6/2*8GB Kingston/Gigabyte Extreme Gaming 1070/ 8TB HDD/Samsung 840 120GB SSD/ 650W/Razer Deathadder 2013/Logitech G15/Logitech Z3 2.1/Dell P2414H/NZXT H440/LGUH635v 4k
azért gondolkodtam el ezen a crazy dashen, mert mégiscsak aluvázas. Mondjuk ez miben nyilvánul meg, azonkívül, hogy könnyebb? masszívabb is? azt tudom, hogy az aluvázak vastagabb csövekbõl vannak forrasztva.
azt hallottam még, hogy ezek az 1"-os villák nagyon gagyik. errõl vélemény? Ez a Crazy Dash úgy alkatrészileg milyen? a hajtómû nekem is szemet szúrt. "Hajtómû MTB acél 28-38-48 Detai CTS3-TS333P6 JT-356" ezt biztos hogy idõvel cserélni kell majd. de az még odébb van.
Amúgy meg a Merida Matts 5V-vel van 1 árban, szóval annyira nagyon rossz a meridához képest nem lehet.
genesis winner mx-rol van valakinek tapasztalata?
vett ilyet valaki?
jó minoségu kép van róla valakinek?
_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______
De használttal még mindig fényévekkel jobban járnál...
új kérdéssel állnék elõ: lesz ez a 25-ei 25%-os akció vitál clubnál, és 2 bringát néztem ki:
1. SixTeam RAM EF
leírás és kép
kép
kép
na mármost, erre ti azt mondtátok, hogy szar a hajtás, az egész bringa kaksi. Egyébként rendes ára 54900, leárazva 41175Ft
2. SixTeam Crazy Dash TX
leírás és kis kép
pontos leírás
elõzõ évi modellrõl kép
ahogy nézem, ennek is ugyanolyan a hajtása, és nem monoblokkos. Viszont alu vázas, rendes ár: 64900, akciós ár: 48675Ft
Nagyon szemezek ezzel a bringával, mert aluvázas. Szerintetek mennyivel jobb, mint a másik acélvázas? Megéri?
Ez a legeslegutolsó ár, amit még ki merek fizetni egy bringára, a Merida Mattset elástam, 65e Ft messze van. használtat semmiképpen sem akarok venni, bár ajánlottátok és belátom hogy jobb lenne, de mégsem akarok használt bringát kapni. akármilyen tökéletes állapotban is van.
Tehát, véleményt kérek, pls!