Biciklizés - ki mit miért
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
MSI P6NGM-L|Intel Core2 Duo E8400 @3,6GHz|4GB DDR2 800MHz Kingston|MSI RX3850|Samsung 160GB Sata2|Windows Vista Ultimate SP1 64bit HUN | Chieftec 450W|Canon MP240
ma voltunk haverokkal dagonyázni. nem gondoltuk volna, hogy ennyire nem száradt meg a föld. mindensetre a gumin 5centi vastag sárréteg, ami a sárvédõ hiányából kifolyólag mind a ruhámon kötött ki 😄
Nõvérem bringájával voltam, merev villás. egész jól viselte, bár végére kicsit elõjött megint a kattogás. Tegnap megfújkodtam WD40el az egész hajtást, azután hangtalan lett. eddig 😄 Meg tiszta mocsok lett. ezen kívül semmi baja. hihetetlensokat jöttem vele szar minõségû úton pedig, seggem fáj is...
Az is valami olcsó bringa, de legalább shimano váltók, és gyorsabban reagálnak. no meg a fékek jól fognak.
Többet nem megyünk kiadós esõ után földútra 😄
http://www.youtube.com/user/kilipeti
MSI P6NGM-L|Intel Core2 Duo E8400 @3,6GHz|4GB DDR2 800MHz Kingston|MSI RX3850|Samsung 160GB Sata2|Windows Vista Ultimate SP1 64bit HUN | Chieftec 450W|Canon MP240
hátigen azt a meridát nagyon sajnálom... kibaszottjó felszereltsége van(sajnos arany bowden miatt tolvajok biztos nagyon felfigyelnek rá), de hát 16"-os vázméret, ne röhögtessenek kérem. No meg városba lett volna, pestrõl nehezebb hazajuttatni.
Szóval szted Kelly's Coach? Meridák közt egyik se jó?
Sub 20V elég jókat írnak róla.
Kelly's Coach errõl is. nemmintha a kafa fehér váz nem mocskolódna, meg nem lenne feltûnõ 😄
Más bringát most nem említenék. Veszprém kicsit közelebb van, oda még könnyebb eljutni azért a Meridáért. Szóval Sub 20V vagy Coach? És miért egyik vagy a másik?
Váltórendszerük közel sem olyan jó mint azé a Wheeler-é lett volna 😞
Te szentséges AtyaÚristen...azért ez már 1 kicsit túlzás nem?
Merida Matts Sub 20-V
Merida Matts Speed
Merida Crossway 10V
Kelly's Coach 2009
Kelly's Vandal
Kelly's Magnus
Valaki legyen oly szíves nézze meg ezeket a bringákat, sztetek melyik jó?
Van köztük 1-2 neszép darab, de rögtön az elsõ 16"-os vázzal pff. 180centimnek nem lenne kényelmes, nem?
Hanyas váz kell nekem? 19?
eldöntöm, hogy mégis áldozok rá több pénzt, találok egy ilyen szuper bringát, erre sehol se kapni.. francba már... 60-65 tájékán van más értelmes bringa?
most már 60-ért néztem, 70 fölé semmiképpen se akarok menni...
Elméletben bármilyen bringára fel lehet õket rakni. De gyakorlatilag átütõs kerékagyat csak átütõs villával/vázzal tudsz használni. A Saint elsõ váltó és gondolom a hozzá tartozó váltókar is, alapvetõen kéttárcsás maghajtáshoz lett tervezve. És úgy sejtem a láncvonal kialakítása is a szélesebb vázakhoz igazodik.
de a saintal mivan??
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
A Shimano alkatrészek sorrendjét leginkább a gyártó oldalán tudod megnézni.
http://bike.shimano.com/
Itt Products > Mountain Bike. Amit itt nem szerepel, az már kifutott vagy nem családba, szett-be sorolt alkatrész. A T a Tourney, a C pedig a Comfort alkatrészeket jelöli. Ezek a komfort kategóriás alkatrészek alját jelentik. Ahogy többször is írtam, sport használatra, vagy komolyabb bringázásra alkalmatlanok.
Az Acera szett szintén kifutott, szintben az Alivio alatt helyezkedik el, belépõ szintû montis alkatrészeket takar ez a készlet.
Így vannak rangsorolva..azthiszem.
Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"
No, akkor elkezdek aktívan telefonálgatni, hogy van-e még valahol készleten akciós áron. remélem el tudok csípni még egy darabot, mert speedbike-ból már rég elfogyott :S
telót nem szándékozok cserélni egy jó darabig, a hajtást is pihentetem egy évig, egy új fékrendszer mennyibe kerül cakkumpakk? Ez a Deore pl?
Amúgy mindig meg akartam kérdezni 😄 hogy vannak ezek a Shimano rendszerek?
Vannak ezek a mindenféle típusszámosak, TZ stb, aztán jön az Acera, aztán Alivio és végül Deore? Vagy hogy is vannak minõségileg rangsorolva?
Wheeler V fékek noname-nek számítanak? 😮 a mostanihoz képest biztos sokkal jobb lesz 😄 Pedig én ezzel is meg vagyok elégedve. De majd meglátjuk, mikor lesz rá pénzem, ha bejön meló, nyár végére lesz egy kis zsém tuningolni.
Specialized Taho, Specialized MTB Sport, Mavic Pulse, Bontrager Race Mountain
Amíg nem tudok a saját méretemben próbálni, addig nem tudok igazán választani közöttük. Felépítésre, minõségre egyikben sem tudtam kivetnivalót találni. Taho-ból volt 45-ös, de csak barnában. Az úgy éreztem tökéletesen passzol a lábamra, viszont szeretném a többit is kipróbálni.
Jó dolognak tûnik a Speci body geometry talpbetéte, de a Bontrager cipõben is van egy eSole nevezetû okosság.
És egy apró járulékos info. Az Adidas kiszáll a bringacipõ gyártásból. Pontosabban eladta a Mavic-nak a pedálcipõ részlegét. És azt kell mondjam, a cipõik ugyan csak jónak tûntek.
Szóval még nincs lefutva a verseny.
A vázcsövek átmérõje miatt ne aggódj. A képek alapján ezek rendes túlméretes csövek az acélvázaknál hasznát csövekhez képest. Valószínûleg nincsen agyon könnyítve a váz, szimpla egyszerû húzott alu csövekbõl épül fel az egész. A fejcsõnél pedig elég méretes felülhegesztést kapott, így normális használatot feltételezve nem hinném, hogy gond lesz vele.
A alivio/acera váltók ebben a kategóriába jól használhatóknak számítanak. Gyenge elemnek a hajtókar és a hajtómû tûnik csak. De valószínûleg alattad egy darabig ezek is bírni fogják. (Aztán cserélni kell valami erõsebbre.) A telóra ugyan ez vonatkozik.
A fékeket viszont érdemes lenne már a vásárláskor legalább egy Deore V-fékre lecserélni. Nem fogja egy csillagászati összeggel megdobni az árat, viszont fényévekkel jobb, mint a noname fékek többsége.
Amúgy megfordult a fejemben, hogy meg kellene lépni a dolgot, de egy telefonhívás is elég volt. Sajna 45-ös méretben nincs készleten nekik olyan cipõ, ami tetszett volna. (És amihez M520-at adtak volna. ;o) )
Viszont egy másik boltnál végig próbáltam a fél készletet és így legalább alakítgattam az elképzeléseimet. Ha minden jól megy, a jövõ héten a srác hoz azokból a cipõkbõl 45-öst, amiket kinéztem. A dolgok jelenlegi állása szerint szülinapomra tehát egy pár pedálcipõt kapok magamtól. ;o)
You See My Cross Yeah it Never Falls. You Know It\'s On Till The Break Of Dawn.
Sztetek is jó a Wheeler Pro 1900?
Valaki nem ismeri véletlen? Esetleg a márkát?
A felszereltségrõl gondolatok?
70k alatt kapok jobbat?
Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C
Ez is 40,full XT szett,hidrás abroncsfék(mondjuk ez szerintem egy faszság),rockshox teló,csak sajna szét van kopva.
Simán 100k vagy még felette volt.. Az az elsõ villa Dou Track kb 60000ft-t ért akkor a maga 2.5 centi rugó utjával..
Ez egy nagyon komoly bringa csak hát öreg.. Egy 20000ft simán ér a mai napig.
Downhill!!
Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C
Ez ugye nem A-heades?Apámnak kell valami olcsó bicó,mert nem használná gyakran,úgyhogy a használtak között nézelõdök.Mondjuk a majdnem 100 kilót nem tudom hogy viselné,de sebaj😄
a napok óta tartó esõs saras idõben is csaptuk az ugrálást. (már amennyire engedte a tapadós pálya), este meg street az esõben 😊
egy küllõt sikerült kiszakítanom a felnibõl. szétszedtem nem volt rajta küllõanya. hopp egy igénytelen szerelés. ejnye bejnye OG shop <#nezze>#nezze>
szerencse hogy van kb. 80küllõm itthon, egy gyors csere és már újra a régi szépségében pompázik.
a féknek még be kell kopnia, a kerék ügyesen elõrecsúszott egy - egy odavágósabb érkezénél, de ezeken is állítva mostmár kidobhatom a 3.ról se lesz baja :]
most így pár nap elteltétel állíthatom hogy mérföldkõ az elõzõ biciklimhez képest. sokkal szebben és lazábban tudok vele biciklizni, mind utcán mind a pályán. csak úgy suhan az ember, és egykét apró mondhatni enyhe túlzással csuklómozdulatból is olyan szépen lehet emelni, és mozgatni a biciklit a levegõben hogy tényleg hihetetlen 😊
remek vétel volt.
az esõs saras idõ ellenére, a hajtás teljesen tiszta, a lánc ugyan igényelt egy átkenést, biztos ami biztos alapon. de remekül szigelelt bicikli 😊
beszámoló off :]
u dont have to listen anybody else but me
bringát szeretnék venni max 70k-ból.
Wheeler Pro 1900, errõl a bringáról mi a véleményetek?
szóba jöhet még a Merida Matts 5V
esetleg Kelly's Viper?
Wheeler Pro 1900-ról nem találtam véleményt, de a wheelert, mint márkát dicsérik. Valszeg nem lehet rossz választás, fõleg hogy 87k->60k. plusz alkatrészösszeállítás nem túl rossz. itt egy szép kép róla
Merida Matts 5V - na errõl semmi infót nem találtam, se véleményt. Esetleg ti tudtok róla valamit?
Kelly's Viper: Azt hallottam, jó, csak gumikülsõ szorul cserére, meg a markolat kopik le hamar. Meg azt mondják róla, acélvázas, de olyan vastagok a csövek, mint egy aluvázasnál. Akkor most melyik?
Sztetek melyik milyen, melyiket lenne érdemes venni?
Elõre is kösz a segítséget!
Az M520-as pedálról azt olvastam testbike-on,hogy könnyen tönkremegy,szerintem érdemes lenne venned egy cipõt,így ha elromlik,rögtön ott a pót pedál.
A Speci bringa árának 30%-ért Spcei kiegészítõket lehet vásárolni. Ha valaki komolyabb bringát szeretne venni, akkor azt hiszem érdemes megnézni.
Itt láttam részletesebb listát a akcióban lévõ gépekrõl:
http://www.speed-way.hu/index.php?action=fooldal_reszletek2
FSR Comp és Pitch Pro árára csak hümmögni tudok... Ha ezt az akciót tavasszal dobják be (amikor kellett volna...), akkor lehet, hogy nehezebben tudtam volna dönteni.
Ebbe az akcióba most botlottam bele.
Ha valaki Shimano pedálcipõt vesz, a pedál ajándék mellé. Ha nem lenne már elve egy jó pedálom, lehet hogy rámozdulnék a dologra. Más boltnál nem láttam kiírva, de ettõl még lehet, hogy a Lánc hálózat többi tagjánál is ugyan ez a helyzet.
balaton track