Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

VRSDM
viszont jópont hogy a félcsõ, a piramis és a box és a gyorsító kivételével az összes elem használható esõben is vagy utána.
azthittük óver a biciklizés. mire megnéztük hogy hála a vízlepergetõs lakknak (ami a fennt említett elemeken nincsen) semmi nedvesség nem marad rajta. sõt ugyan olyan jól tapad mint elõtte : )

u dont have to listen anybody else but me

SrAta
hehe miért kaptad azt a kupac elakadásjelzõt?😊)))))))))))

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

SrAta
azjó
végre írt valaki má szétuntam a fejem😄

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

VRSDM
a mai csillébõl az lett hogy odérés 5re
bicózás fél8ig, aztán bitangnagyg...ci jégesõ : D aztán bicó fél óra az esõben. és go haza : )

belisz
Nem chat..írd le egy HSZ-ben,hogy mit akarsz...

MSI P6NGM-L|Intel Core2 Duo E8400 @3,6GHz|4GB DDR2 800MHz Kingston|MSI RX3850|Samsung 160GB Sata2|Windows Vista Ultimate SP1 64bit HUN | Chieftec 450W|Canon MP240

Nem tom de lehet h középen ki van kopva,nekem is az volt a baja,ez csak egy ötlet!
Nem tud valaki ocsó vázat kecskeméten boltba?(ha valaki tud írjon utcát is)Köszi
Nem tudtok Kecskeméten boltba vmi olcsó vázat? http://www.legjobb.lapunk.hu
Itt már semmi se olcsó.Én most akarok össze rakni egy bicót csak nem tom h hol vegyek vázat XD. http://legjobb.lapunk.hu
Gondolom. De ha jól tudom, ez függ az adott cucc értékétõl is.

VRSDM
ha valakinek van kedve nézzel ma el csillére.
Roli és én ottleszünk 5tõl többen jobb bicózni :]

SrAta
A Cateye világítási cuccokra 1év gari van??

Danus16
no hát igen, tudom már hogy itt semmi se olcsó 😄
Végülis én ezzel is megvagyok elégedve, ha nemlehet keményíteni akkor nem. nem erõszak a disznótor 😄 Jobb teló meg még vagy 1 évig kizárva 😄 jóe, na!

http://www.youtube.com/user/kilipeti

Danus16
jah ok 😄 8sebességes Acera. igen, nagyon bejön...
A legtöbb bicó(az én régim, meg az összes haveromé, és azok között vannak egy fokkal jobbfajták is teszkóbájkoktól) elég lassú, felkapcsolsz 3/7-esbe, és még mindig lassú vagy, de ezzel felmész 3/7-be, úgymész mint a szélvész, 3/8-asba meg csúcs. enyhe lejtõn tekered és simán megvan 40kmph. nagyon imádom.
Mondjuk 8asban kicsit fura hangja van, elkezd kattogni 😄

No meg látható, hogy tegnap nagy buzgóságomba megolajoztam a láncot. hát nemkellett volna.
annak ellenére hogy vagy 6x áttöröltem papírtörlõvel, ígyis maradt rajt annyi ami nagyondurván felszedte a koszt.

Itt a teló leírása:
http://www.srsuntour-cycling.com/SID=si913d50430b17cfb1409e4d7767e33c/index.php?screen=sh.detail&tnid=1622

De ettõl eltérhet az, amit a Meridának szállítanak. Ha bármit lehet állítani, akkor azt a jobb szárban lehet. Ugyanis csak ott van rúgó. Ha a szár tetején nincs állítható tekerentyû, akkor csak a szétszedése után lehet állítani, vagy rugó cserével lehet keményebbé tenni.
Sajnos ezt tudomásul kell venni. Az igazi telók ugyanis 50-60k környékén kezdõdnek.

Danus16
akkor? nemlehet állítani? :S mert elég langyos. lehet jobblenne ha keményebbre venném.

bardocz
Ugyan ilyen váltóm van hátul,bírni fogja,én adtam neki rendesen.Nagyon jó bicó ez,jó szórakozást vele:-) Szerintem az elsõ telója nem állítható szétszedés nélkül.
bardocz
A biciklinek bal,nekünk a képen jobb😄
bardocz
Mi van a bal oldali kupakra írva?Szerintem ezt nem lehet állítani.
Danus16

Sziasztok!
Apám versenykerékpárt szeretne venni 10-15k-s kategóriában, használtan. Találtunk is párat, jónak tûnnek. Bp-n használná, nem túl sûrûn. Arra lennénk kíváncsiak, hogy mennyire deformálódnak a vékony kerekek? Nem hátrány ez? (elég sok versenybicós embert láttunk bp-n)

Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"

bardocz
Rakjál róla képet.Nekem eddigi 2 állítható telómon úgy volt,hogy felül van ilyen pöcök,amit tekergethetek,és vagy keményebb lesz az egész vagy puhább.
VRSDM
pedig azzal kell. felpattintod és állítod. az egyik a rugóút a másik keménység. vagy a lock

Danus16
hogy kell állítani a telón? keménységet? Már ha lehet 😄
mert a tetején azt a mûanyagot nemnagyon sikerült csavarni. vagyis tiszta izzadt volt a kezem.
aztán nemnagyon akartam erõltetni. Szóval? 😄

Amúgy a bringa baromi állat.

bardocz
Szerencsére valahogy máshogy áll a racsni így,szóval vihetem beállíttatni az egészet,még a féket is :-D De marha jó,1 kilóval könnyebb a bicó simán😊
Pistike 007
😄

bardocz
Juhú,megjött a kerék😊 Igaz sikerült 28-as felniszalagot rendelnem...de sebaj,rárakom a mostanit.
Pistike 007
Vannak drágábbak is ne aggódj. Itt a súlyon meg a felszereltségen van a lényeg.

SrAta
nekem a lánc szokott néha baszottnagyot kattani de akk a helyére ugrik minden és jólesz
Oks akk nembántom a dolgokat, ma szétkapom az egész vasat és a hajtáson kívül mindent letakarítok rendesen

gordon 24
Szerintem levan lazulva kicsit.. Próbáld meg meghuzogatni a dolgokat.. Ha nem jön vissza akkor nem gond, de ha ujra elkezi nézd meg a monoblokkot is.. az lehet hogy tud mocorogni.

Downhill!!

belisz
Nekem már volt olyan is,hogy hajtás közben egy bizonyos ponton akkorát kattant,mint állat. Hajtómû megnéz,monoblockot is meghúztam,pedált is...de ropog..hát ez nem igaz...aztán kiderült,hogy a cipõmön volt egy alig észrevehetõ kis mûanyag darab,ami levált,és ez a kis mûanyag darab mindig hozzáért,és az kattant ekkorát...<#idiota>

MSI P6NGM-L|Intel Core2 Duo E8400 @3,6GHz|4GB DDR2 800MHz Kingston|MSI RX3850|Samsung 160GB Sata2|Windows Vista Ultimate SP1 64bit HUN | Chieftec 450W|Canon MP240

Biztos, hogy a hajtás felõl jött?
Ugyanis okozhat menetközben recsegést a nyeregcsõ és a nyeregvázcsõ találkozása is. Pláne ha néhány homokszem is utat talált oda.
Vagy egy lelazult nyeregrögzítés is, mint ahogy velem történt.
De a kormány rögzítõ csavarjai felõl is.
Esetleg laza hajtókar vagy pedál... Csak ötletelek.
Ha nem jön vissza, nem kell vele foglalkozni.

Formára nem rossz a háti. A Salomon túra felszerelésekben amúgy is jólcsengõ név. Remélem a javítás után bírni is fogja.
Camelbak itató helyett én inkább a Decathlon saját italtartóját ajánlanám. Két ok miatt:
Volt Camelbak tasakom, de ahol a tasak alján a csõ csatlakozik, ott megrepedt a mûanyag és eresztett. Nem tudom, hogy mind ilyen-e vagy csak én fogtam ki egy selejtet.
Másrészt a Decás lényegesen olcsóbb. Ehhez képest hosszabb ideje használom, mint amíg a Camelbak bírta.

SrAta
Nekem Bikepositiv Dirt nyergem van:
Ilyen
Kényelmetlen hosszútávon, de nem is arra lett kitalálva.
Rövidtávon kényelmes, faszán néz ki, a fekete DIRT feliratból kikopik a fekete eléggé gyorsan. Ha megfáradtál az állva tekerés és ugrálás közben akkor jó rá leülni különben hosszútávon halál.
Ameddig kényelmes addig tuti nem izzadsz rá😄
VRSDM tudna mesélni az ilyen nyergekrõl😄

SrAta
ma recsegett ropogott a hajtásom(csak picit de ha soha nem csinálta még, akkor zavaró) 2 bunny után megjavult.
Ötlet?
Mi lehetett ez?
Ugye eszembe se jusson szétszedni ennyi miatt?
(Tegnapelõtt kapott sarat becsülettel szal az kicsit árthatott a technikának(bár az agy annyit nem kapott)) De sztem a középcsapágy ropog.
Vagy nemtom de 2 Bunny és úgytûnt hogy elhallgatott.
(kopp kopp kopp)
Eddig.
Vélemény mi lehetett euz a kicsapongása? (Novatec DO42SB a hátsó agy)(Truvativ XR a középcsap)

belisz
Milyen seggizzadós társaság 😄...Én soha nem izzadok...csak a homlokom...😄

bardocz
Seggem nekem is mindig nagyon leizzad tekerésnél,mégha én nem is fáradok el.
repvez
nekem egy ilyen vanmár 1500km van benne és mint az uj ugy néz ki és nekem kényelmes 2 balaton tura alatt nem zsibbattam el rajta
Danus16
nem, manus rendes volt, aztmondta kipróbálom 18-asat 20-asat, melyik jobb, és bejött, hogy a 20-as kényelmesebb picit.

Holnap megyek veszek egy bitangnagy kulacsot meg váztáskát. aztán júli 25-én amikor megin lesz vitálba 25%-os akció, veszek nyerget, computert meg valami acélgyûrûs zárat.
Ez a nyereg kemény és hihetetlenül nyom... A férfiasságom mindenek felett 😄 Nem igen tesz jót a golyóimnak, hosszútávon fõleg.
Meg nincs is benn mélyedés... Márpedig seggemnél mindig átázok. nagyon izzadós tipus vagyok 😄
Ja, meg még gumikülsõn csodálkoztam, kicsit olyan alsókategóriásnak tûnik, mintha úgylenne ráragasztva a mintázat, és néhol megszaladt volna a ragasztó, vagy nemtom 😄 kicsit fura.
Holnap nagybevetés, nyüstölöm mindenféle terepen, meglátjuk, hogy bírja 😄 Valószínûnek tartom, hogy el fogok rajt ájulni a régi merevvillás acélvázashoz képest.

repvez
nekem sikerült egy turkáloban rábukkani egy salomontáskára 6k-ért.
Eddig csak egyszer használtam de akkor sajnos elszakadt mert már sokat sütötte a nap és elgyengült az anyag (használtan vettem)
A javitás után még nem mentem vele igy nem tudom hogy mennyire jo az air vent megoldása ill. vennem kell még egy camelbak itatot bele.
Ha esetleg nagyon hosszúnak érzed a vázat a kormányszárat érdemes rövidebbre cserélni. Nem egy csillagászati összeg, viszont kényelem szempontjából néha már pár cm is számít.
A nyereg kérdés meg érdekes. A mostani nyerget elég keménynek érzem. Mégis a 123 km-es túrámat úgy tekertem le, hogy nem igazán zsibbadtam el rajta. Ezért úgy döntöttem, hogy marad még.
Sok jó tekerést az új bicoddal!

Vaxi
<#eljen>

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

Danus16
áááh, megvan 😄
Végülis az embörke rábeszélt a 20-as vázra, énis rájöttem, növök még talán, nem baj az ha felkészülök rá.
hátsó fék bal pofája hozzáért a gumihoz, súrolta egy kis helyen, szerencsére idejében észrevettem hogy valami súrlódik, nem kopott meg angyon. azt megigazítottam. mondjuk gratulálok az összeszerelõnek.
Minden más szuper. a teló kicsit lágy, de én pont ilyet akarok. nagyon jól csillapít. Majd esetleg állítok rajta hogy keményebb legyen.
A váltók nagyon gyorsak, mondjuk van hangjuk, de ez nem éppen prémium kategória, úgyhogy semmi bajom vele. Mérföldekkel jobb, mint az elõzõ.
A fékek állatjól fognak.
Az egész nagyon össze van rakva! fényvisszaverõket a küllõkrõl gyorsan leeszkábáltam nagy nehezen, mert nagyon elcsúfítja a bringát.

Ami cserés, az a nyereg, de minél elõbb. nagyon kényelmetlen 😄
Minden más nagyon nagyon durván jó! a kormány kifejezettem tetszik, bár azthittem, ez a hajlított dolog nemfog bejönni túlzottan.

Még akkor sem biztos, hogy meg fogják érteni.
Szavakkal nem lehet leírni, elmagyarázni. Ahhoz, hogy valaki kicsit is megértse magának is bringáznia kell, vagy legalább valamit komolyabban sportolni. De akkor sokszor már egy cinkos pillantás is elég, ott már nincs is szükség a szavakra.
Sokszor gondolkodtam rajta én is, hogyan lehet elmondani az érzést, amit a tekerés jelent. De nekem se sikerült megfogalmaznom, milyen az, ha valaki megél egy tökéletes pillanatot, vagy megtapasztalja azt, hogy milyen átlépni a saját korlátait. Azt hiszem ezt elõbb át kell élni.

Tényleg hangulatos. <#vigyor3><#eljen>

Vaxi
hmmm, ha valaki majd megkérdezi, miért szeretek bringázni, ezt a videót mutatom meg neki. ebben asszem minden benne van 😊

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

Hunter of Deer
trial bringanal mennyinel kezdodik a belepo szint? illetve hoyg jon ki olcsoban ha osszerakatok vagy ha egyben veszek 1et?

ha lehet minel olcsob de azert tartos is legyen 😊
thx

H87-D3H/i5 4570*3,6/2*8GB Kingston/Gigabyte Extreme Gaming 1070/ 8TB HDD/Samsung 840 120GB SSD/ 650W/Razer Deathadder 2013/Logitech G15/Logitech Z3 2.1/Dell P2414H/NZXT H440/LGUH635v 4k

bardocz

Szerintem fantasztikus ez a videó.
bardocz
Én alapból marha sokat iszok,anyámnál kb 4x annyit.De 20 km-t kibírok ivás nélkül.Persze hazaérve jólesik teleinnom magam😊