Biciklizés - ki mit miért
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
szóval 10l-t fogyasztok 100-on xD nem túl takarékos 😄
http://www.youtube.com/user/kilipeti
MSI P6NGM-L|Intel Core2 Duo E8400 @3,6GHz|4GB DDR2 800MHz Kingston|MSI RX3850|Samsung 160GB Sata2|Windows Vista Ultimate SP1 64bit HUN | Chieftec 450W|Canon MP240
MSI P6NGM-L|Intel Core2 Duo E8400 @3,6GHz|4GB DDR2 800MHz Kingston|MSI RX3850|Samsung 160GB Sata2|Windows Vista Ultimate SP1 64bit HUN | Chieftec 450W|Canon MP240
Megjegyzés: a bringát csillogva-villogva vitte el...
u dont have to listen anybody else but me
20-40 km-re én is csupán egy félliteres kulaccsal megyek, viszont hosszabb útra már inkább feltankolok. Ahogy írtad, rázósabb terepen már nem biztos, hogy a csomagtartó vagy a kormánytáska megfelelõ. A hozzáférhetõségrõl nem is beszélve.
Az itató tasak nagy elõnye, hogy sehol nem kell megállnod, bárhol ihatsz. Sokkal egyenletesebben pótlod a folyadékot, így kisebb az esélye annak, hogy elszomjazol. Ha kiszárad a szám, szipkázok egy-két kortyot anélkül, hogy a kulacsért kellene matatnom vagy megállva bárhonnan máshonnan kellene elõkotorni az innivalót.
azért nemsemmi áruk van 😄
se pénzem, se nagy szükségem nincs egy ilyen profi táskára.
általában 20-30 km-es túrákra megyünk, délutáni biciklizés, aztán addig kulacstartóban el lehet vinni 1l-es kulacsokat, másrészt van váztáska, amibe megintcsak befér egy 1l-es ital, harmadrészt van hátsó csomagtartó, amire 1,5l-eseket is be lehet szorítani.
Úgyhogy ha kell, mi fel tudunk szerelkezni arra a rövid túrára 😄 Kérdés, hogy mennyi kényelmetlenséget okoz.(amikor csúnyább terepen mindig leesik a palack a csomagtartóról pl. 😄)
Nincs mell- és derékheveder, így nem lehet rendesen rögzíteni és csúszkálni fog a hátadon. Terepen ez nem túl szerencsés.
A derékpánt másik elõnye, hogy így nem csak a vállaidon kell a súlyt cipelned, hanem az megoszlik a vállak és a derék között. A vállpántokat lazábbra lehet hagyni, így jobb lesz a hát szellõzése.
Pont, hogy az átlagos utcai használatra szánt hátizsák lesz az, ami a legszélesebb felületen fog a hátadra simulni. Ahogy írtam, a Deuter hátzsákjainál két rendszer van használatban.
Az egyik az airstripe rendszer:
http://www.deuter.com/en/Airstripes-System.php
Lényegében a gerinc két oldalán fekszik fel és ott is csak kis felületen, hiszen bordázott a szivacspárna. Nyugodtan elhiheted, érezni lehet, ahogy jár a levegõ a hátamnál, még akkor is, ha meg van pakolva a háti.
A másik az aircompfort:
http://www.deuter.com/en/Aircomfort-Futura.php
Itt pedig szinte nem is érintkezik a hátaddal a zsák, lévén egy feszített háló az ami nekitámaszkodik.
Más gyártók profi, bringázásra, túrázásra szánt zsákjainál is hasonló megoldásokat fogsz találni.
Az egyszerû hátizsákba nem tudsz italtartó tasakot rakni. Márpedig ennél kényelmesebb, jobb megoldás jelenleg nincs az innivaló hurcolására. Próbálj meg 1,5 - 2 liter innivalót magaddal vinni egy normál hátizsákban úgy, hogy mellé még tudj pakolni is és mindig hozzáférhetõ legyen. A kulacstartó sem megoldás ebbõl a szempontból.
A jól elhelyezett külsõ zsebek miatt nem kell minden alkalommal a zsákban kotorászni. A belsõ felosztással, a külsõ zsebekkel együtt pedig jobban el tudod rendezni a magaddal vitt cuccokat.
A többi apróságról nem is beszélve. Pl. próbáld meg lepucolni a normál hátizsákodat a sártól egy kiadós dagonya után. Az esõvédõ külsõ huzat miatt jobban védve lesz a hátid a víztõl, ráadásul a sarat is ezerszer könnyebb róla lemosni.
Városban szaladgálni bármelyik hátizsák jó. De próbálj meg egy egésznapos túrát végigcsinálni erdõn, mezõn, hegyen, úgy hogy nem lehet kiszámítani az idõjárást és nem lehet arra hagyatkozni, hogy a következõ faluban biztos lesz kút, amibõl inni lehet vagy bolt, ahol ennivalót tudsz venni. Nem ajánlanám, ha nem lennék meggyõzõdve arról, hogy van értelme. De a tapasztalatim ezt mutatják.
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
http://www.tengerszem.hu/modules.php?name=menu&dtIsBlk=y&dtId=25&dtId2=32
A bringás zsákokról beszéltünk egész végig és nem a profi, világjáró túrazsákokról.
a kegolcsóbb 38490FT😄
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
A Tengerszem oldalán 20k-ért van fent és én is akörül vettem meg pár éve.
és a többibõl meg vegyetek villát meg váltókat😄😄D(nekemXD)
Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C
te úristen😄
Sok függ attól, hogy milyen az olaj kúszóképessége. A hígabb olajok, mint amilyen a mûszerolaj, elég szépen be tud szivárogni a kisebb résekbe is. De tény, hogy a TF2-ben lévõ teflonos, híg olaj jobb.
Az elõzõ Superbike S zsákom 4 évet bírt ki úgy, hogy lényegében minden nap magammal hordtam. A harmadik év után kezdet el szétfoszlani az anyaga a sûrûn hajtogatott részeknél.
Ezek után nem sokat gondolkodtam, hogy legközelebb milyet vegyek. Jelenleg egy Superbike-ot használok, ezúttal már csak bringázáshoz.
Felépítése:
Széles, jól párnázott, ergonomikus vállpánt. Mellpánt. Egy széles, hálós, cipzáras oldalzsebekkel ellátott derékpánt. Mindegyik állítható. Ha jól beállítod, nem csúszkál menet közben.
A hátrész kialakítása úgy lett megoldva, hogy csak egész kis részen feküdjön fel a hátadra a párnázás, a gerinc két oldalánál. Így egész jól szellõzik. (Ennél csak azok jobbak, ahol egy feszített háló van a hátadnál és lényegében a zsák nem is simul rá. Ilyen a pl. a Race X Air.)
A belsõ része két rekeszre oszlik. A hát felõli oldal elsõsorban az itatótasak számára van fenntartva. (Középen, felül van a csõ számára a kivezetés és a vállpánton is van rögzítése. A Decathlonos simán belemegy és olcsóbb, mint a Deuter vagy a Camelbak.) A másik felébe pedig lehet pakolni. Ha kevés cuccot viszel magaddal, akkor egy cipzár segítségével le lehet szûkíteni a zsákot, így laposabb csomagot kapsz. (18+4 liter)
Kívül, elõl van egy cipzáras zseb, ami még kétfelé oszlik belül. Az egyik fele szintén cipzárral záródik, ide mehetnek az iratok és a pénztárca. A másik felébe pedig mehet a mobil és a kulcsok, esetleg azok az apróságok, amik jó ha kéznél vannak.
A háti oldalán van két nagyobb hálós zseb, amiben elfér egy-egy félliteres bringás kulacs. Meg merem kockáztatni, hogy talán a lábszárvédõket is bele lehet tenni.
A zsáknak akad még néhány extrája.
Ilyen a szélfogó mellény, ami a zsákba van integrálva. Ha a háti a hátadon, akkor csak át kell húzni a fejeden a mellényt és a derekadnál rögzíteni. Láthatósági sárga.
Esõvédõ huzat a zsák számára! Szintén rikító sárga színben. Amúgy is vízálló, de ha ezt ráhúzod, akkor teljesen azzá válik, ráadásul a sártól is könnyebb megtisztítani.
Sisaktartó háló, aminek a segítségével a zsákra kívülrõl rá tudod rögzíteni a fejvédõt. (Vagy bármit, amit a helyére akarsz rakni.)
Akad még fényvisszaverõbõl is néhány rajta, valamint egy heveder a villogó számára.
Nekem bevált. A hosszú, egész napos túrához mindent bele tudok pakolni. 1,5 - 2 liter innivaló. Kaja. Esõruha. Melegebb szerkó. Térkép.
Ha kell az extra hely, akkor pedig csak szét kell cipzárazni a szûkítését.
De a többi Deuter hátizsákot is csak ajánlani tudom.
Itt meg tudod nézni a bringás cuccaikat:
http://www.deuter.com/products/bike.php
Ez van nekem (szürke/fekete):
http://www.deuter.com/products/32116_Superbike_09_DEU.php
A magyar forgalmazó (bár máshol is meg lehet venni):
http://www.tengerszem.hu/
-láncot mindenféle képpen fújd le (Én TF2-t használok),vagy ha sûrûbb olajat használsz,akkor minden láncSZEMET...hiszen csak a csapoknak kell olaj...ha lefújod,akkor utána még egyszer töröld le valami rongyal,mert ha felesleg marad rajta,akkor tulajdonkéépen csiszolópapír lesz a láncból a beleragadt porszemek miatt...
-Én ha nagyon elázok,akkor a pedálomat megszoktam tömni zsírral...nem tudom neked mennyire van komoly pedálod,nekem sima golyóscsapágyas ezért szoktam. Ha ipari csapágyas pedálod van,akkor ez felesleges.
-Fékbowdenek,váltóbowdenek nyílásainál is beszoktam fújni 1 kevés TF2-t...(mert ugye a TF2 teflonos)
-nem tudom mennyire komoly a teleszkopód. Nekem személy szerint RST-m van,ezért nagyon nem is sajnálom...szoktam néha fújni rá pár csepp TF2-t,de a felesleget fel kell itatni 1 ronggyal. Ha komolyabb telód van,akkor szerintem ez is felesleges...
-Fékpipákoz is szoktam fújni 1 kis olajat.
Nagyjából ennyi,mást Én nem szoktam olajozni...
Valami jo MTB hatizsakot tudnatok ajanlani ami jo kenyelmes el is fer benne egy s mas, meg...
Koszonettel
Hát az ha elázik nem igazán gond, ha utánna szárazra törölgeted majd beolajozod a láncot bla bla..
Ha viszont nem akarsz vele baszakodni annyira, akkor vigyél egy egyszerû erõsebb festõ nylont és takard le.. Csak azt ugye rögzisd hozzá valahogy, nehogy elvigye a szél.
Elvileg ennél többet nem tudsz tenni.. Vagy egy másik lehetõség rakd fedél alá, ha van.
Downhill!!
viszont az gáz hogyha a hátsó (felnihez közelebbi) sorba több golyó van mint az elsõ be?
Örülök h tetszik
A boltba megmutatod h ilyent akarsz erre a pólóra és külön a mintát😄
Tehát megmutatod a képet h hova a pólóra, meg a mintát amit adok
dobj egy msn címet privibe ott gyorsabb