Biciklizés - ki mit miért
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
Kicsi is az ugrás, lóg a hátulja stb stb, de hát ez van örültem hogy élek😄 Majd legközelebb!
Downhill!!
ezt teszem ki a fõoldalra akkor, ha lehet 😄
Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.
Egyébként a nagyot is ugrattuk pl amig birtam😄 De már ez a kicsi is fájt😄
Downhill!!
Ilyenek ez a 3 ami publikus😄
Az ugráshoz nem magyarázkodás képpen, de fájó vállal, fájó csuklóval esés utáni napon készült..😄 A Tesomékét nem rakom be nem tudom örülnének-e neki😄
Szóval képek:
ugrás:
Tábor:
Fürdetés😄
Downhill!!
Leírom a megoldást, hátha másnak is lesz ilyen gondja. Az elsõ váltó középsõ tárcsájának van egy "2 és feledik" fokozata, ami picit elmozdítja az elsõ láncterelõt, de a láncot még nem bánja. Amikor aztán keresztbe kapcsolom a hátsót, nem fogja az elsõ piszkálni, csattogtatni és magától váltani. A 4-5-6. fokozatokhoz kell ez a "feledik" elsõ kapcsolás.
bár ez még csak a fejemben van 😄D😄DD
arra mindenképpen jó lesz, hogy a nyári túrákat feljegyezzük benne
Downhill!!
Azt azért adták olyan olcsón, mert tavalyi volt, és kicsi..
Downhill!!
Amikor ki van irva, hogy banánt lehet kapni 2ft-ért..
A másik boltban, meg 200ft-ért.
Bemegy a 2ft-s hez megkérdezi van-e banán?
Válasz: nincs!
Bemegy az ember megkérdezi a másikat van-e? Van mondja.. Megkérdezi hogy miért 200ft a banán amikor a másiknál csak 2 ft..
Válasz: Jah hát ha nincs, nálam is csak 2ft😄
Downhill!!
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
Most olyan dolgokról beszélünk amibe kb 100%-os vagyok😄 mivel 2 napja voltam bent a Kona boltban..
A Big hiteket meg kint láttam szlovéniában..
A Legolcsóbb 1600euro.
a Legdrágább 3000 euro..
Szóval..
Ha egy DH gépet szeretne. Abban dupla vállas villa van, annak 203mm-es hátsó rugóutja van..
203-as tárcsai stb stb.
Egy szimpla vállas elöl 203-as tárcsás hátul 180-as stb stb alkatrészes bringa nem DH..
Igaz magyarországra bõven elég.
Downhill!!
a múltkor a stinkynek a 2 teteje a deluxe meg az air meg a stab deluxe volt 350-400k-ér ebikeon...😊
Csak azért mert egy olyat nem irtál mint én..
A Stab az nem Stab Deluxe hanem egy sokkal gyengébb dolog.
Stinkybõl kb 5 fajta van.. Lehet van olcsóbb.
Freddy egy kalap szar szerintem.
Az meg a másik, hogy az emberünk DH-ról beszél..
A Stinky, a Freddy, a Stab egyike sem DH váz.
Rock machine törik mint a ropi egyszóval szar.
Giantnak, a DH váza a Glory.
Specinek a Demo, de a Big hit1-es is egész jó..
Downhill!!
(meg téged is laci 700)
Tehát
UMF Freddy 2 sztem nemrossz bringa kezdésnek jó: 299900,–Ft
UMF Freddy 1 399000,–Ft
(UM
F-et elvbõl nem vennék...)
Kona Stinky SiX: 439900,-Ft
Múltkor voltak e-bikeon Stabok és Stinkyk 350000ér...
Aztán még nézzük csak a GIANT és SPECIALIZED és ROSKMASHINE DH vasak se rosszak:
Rock Machine '09 Blizzard 50 375016 Ft (monnyuk ezzel nem déháznék még ha fizetnének se....)
Giant '05 NRS 3 354176 Ft (mmonnyuk sztem ez a 2õ nem DHbringa nemis DH-znék vele sztem ez más kategória de kituggya elvileg AM...)
GIANT-nek melyikek a DH vasai???
Specinek tudom hogy van pár csak most nem találtam egyet se szal sztem ennyi...
Kona markolat.. De most cseréltem Prodigyira és az elég faszányos.. Jobb mint az..
Downhill!!
Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"
Sõt lehet hogy az még veszélyes is lenne.. DH legalább egy olyan szintû bringánál kezdõdik amit mutattam..
Vagy merev fenekû de az is legalább 200..
Downhill!!
Ha a mostani vázra építenék? aztán majd veszek újat... Dynamic (típust most nem tom. keresek róla képet de még az oldalukon sem találtam) Elsõ hátsó teleszkópos az egész bicó 50 000Ft volt asszem Ausztriában a Metróban. 😄 Mondjuk komolyabban szerintem jövõ nyáron kezdeném addig gyûjtök rá stb...
Ha azt nézzük, hogy a Big hitbõl a legolcsóbb, amibe pl nem dupla vállas villa van, hanem szimpla az 380-390 körül volt..
Amibe dupla vállas van az már 450..
A legjobb meg 600-700 körül..
Kona stab deluxe ujjonan 690000ft.
Stinky kb 580000ft
Szóval kb annyiért mint amibõl egy használt összeépül, egy alap big hitet tudsz venni ujjonnan..
Az én bringám (bent van a gelériába kép róla)
Váz: használt: 150ezer ft volt.
Kerekek: használt: 30000ft
Elsõ villa: uj: 135000ft
Fékek: uj: 55000ft
alkatrészek: használt: másik bicóról
és még apróságok..
Ennyi minden használt rajta de full jó szóval...
Downhill!!
big hit 2
pl hozzá Villa:
nyocnyocnyoc😄
vagy ez de ennek nem tudom az árát:
boxxer
Fék pl:
Hayes
egy pár alkatrész:
árat nem irt sajna
Downhill!!
Thx!
Én is Dh-zom..
Hát.. 200000ft nem túl sok, de talán használtan tudnál venni ennyiért Speczialized Big hitet vagy Magellan Vegat.. A Vega egy igaz DH váz, igaz durva felhasználásnál eltörhet(volt rá példa) a Big hit pedig inkább freeride gép, dehát régi konstrukcio és olcsobb.
Mind2 telós váz, tehát ezzel sincs gond..
Kb ezeke a vázak használtan 150 körül beszerezhetõek, lehet kicsit olcsóbban is.. Ha veszel egy villát bele egy használt boxxer pl.. 60 körül megáll.. Alkatrészek, szerintem 60-70. (használt persze) szóval kb 280-300 ból kijön..
A DH-t ha budapesten laskz, akkor marha könnyen el tudod kezdeni, ugyanis a Szabadsághegyre fel lehet menni fogaskerekûvel. Ott vannak elég jo helyek ahol lehet bringázni..
Vagyha nem itt laskz, akkor marad a feltolás, de végülis bárhol ahol hegy van.. Nem vagyunk kitiltva sehonnan (még😄).
Vagyha közel laksz külföldhöz Ausztria, Slovenia stb stb akkor kimész.. Mi ezt csináljuk, igaz Pesten lakom😄
Igy elsõre ennyit tudok mondani kb😄
Downhill!!
Thx!
Tehát: ha mondjuk Cavendish-en van a sárga, és 5 perccel vezet a 2. helyezett elõtt és az idõsorrendben 2. helyezett nyeri a szakaszt, miközben Cavendish egy olyan bollyal érkezik célba, ami 4 perccel van lemaradva a szakaszgyõztes bolyától (vagy ha egyedül van akkor tõle egyedül), még mindig Cavendish marad az elsõ, mert maradt 1 perc elõnye. Következõ nap is õ viseli a sárga trikót.
Nem kell ahhoz körrekordot elérni, hogy valaki futamot nyerjen.
"Az idõeredményeket versenyzõnként összesítve állapítják meg a végsõ sorrendet, ami alapján kiderül, hogy ki nyeri a Tourt."
Csak mivel itt nagyobb idõkülönbségek és sok versenyzõ van, fokozottabban kijön a különbség.
Picit laikus vagyok ,de nézem a tour de francet.számomra elég bonyolultak a szabályok.az összetett állása igazából ami nem világos.
pl Armstrong második helyre ugrott ,holott az elsõ 10 ben sem volt benne a szakaszon.Cavendish pedig 2 szakaszt is nyert de összetettben sehol sincs..
kicsit fel tudnátok homályosítani?!
köszi elõre is!
rákérdezek az eladónál emailben, aztán majd sztem augusztus 2. hetében ráérek és levonatozok veszprémbe szervízeltetni.
remélem addig semmi se lazul meg annyira, hogy balesetveszélyes legyen...
http://www.youtube.com/user/kilipeti
Szóval ha a bejártatási idõszak megvolt, akkor nyugodtan vidd vissza a bolthoz, hogy nézzék át a kerot és állítsák be amit kell.
Ingyenes, kötelezõ szervízt ajánlott a bolt 2 hét múlva, ezért kérdezem...
http://www.youtube.com/user/kilipeti
- a tiszta titán szilárdsági tulajdonságai a gyengén ötvözött acél szilárdsági tulajdonságaival vannak egy szinten illetve sok esetben jobbak ( pl. folyáshatár: Reh = 350 N/mm2) ezzel együtt kifejezetten jól alakitható. Hidegalakitás hatására jelentõs szilárdságnövekdés következik be (alakitási keményedés) igy a tiszta titánból pusztán hidegalakitással (hajlitás, nyújtás ....) készitett ékszerek rendkivül tartósak és erõsek.
Nem igazán értem miért akarják ötvözni az ékszernek való titánt. A 86% titán 6% aluminium 6% vanádium 2% ón ötvözet valóban rendkivül szilárd és hõálló, sugárhajtómû alkatrésznek kitünõ lenne, de kérdés, hogy egy ilyen karikagyûrû esetében mennyire tudod kihasználni azt, hogy 1200 C fölött is megõrzi eredeti szilárdsági tulajdonságait.
- a tiszta titán rendkivül korrozióálló, a halogénsavaknak, kén és foszforsavnak viszont nem áll ellen. Mellesleg a fent emlitett ötvözet korrózióállósága - a nem homogén kristályszerkezet miatt- szerintem rosszabb mint a tiszta titáné
- a titán jól hegeszthetõ és jól alakitható melegen (kovácsolás), de kizárólag argon védõgázban szabad heviteni. Ennek oka a titán rendkivüli affinitása a C, N, O -hez. Levegõn végzett hevités hatására a levegõben levõ N (nitrogén) alapfémbe való diffúziója felgyorsul ( 900 C felett nem véd az oxidréteg). A titán a N-el rendkivül kemény fémes vegyületet képez ami jelentõsen rontja a szilárdsági és alakithatósági tulajdonságait.
- a titán nem omlik porrá, ez a legnagyobb baromság amit valaha hallottam
A hátsó váltó a 4-5. fokozatokat menet közben kedve szerint kapcsolgatja, idõnként még a 6-os is beleszól. Mi lehet a gond? Lehet hogy csak olajozás, vagy - bár ez hülyén hangzik - be kellene még járatni? Tapasztalt már valaki ilyesmit új bicajnál?
Holnap visszaviszem, nem hagyom magam...