Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

cicai
Sziasztok!
Az lenne a problémám, hogy hétvégén szétszedtem a bicómat, kitisztítottam, átzsíroztam mindent.... Összetettem és az a gondom h a hatókart nehéz lett tekerni, folyton kattog, de nem tudom miért mivel a golyók is megvannak, minden klappol és nem is szorúl a hajtómû még egy picit se... és bõven zsír is van rajta. Szoval mi lehet a gond? Haro F2 (2008)-ról van szó, gyári hajtókar.
Szoval nem azokat a válaszokat várom h cseréljem le egy 60ezer ft-os hajtókarra, hanem h mik okozhatják ezt a problémát.
Köszi!😊

De a pénztől 20 nőből 10 boldog. A maradékból 1-nek szerelem kell 8-nak diszkó drog 10 szerelmes nőből 1-et szeretnek csak viszont. Mert 10-ből 8-an nem szerelmet keresnek csak viszonyt

Amerre jártál én is ismerõs vagyok,mert Rétságon melózok!Szép környék!
Gratula a teljesítményhez!

Dunakeszin lakom. Szóval onnan indult a túra. Viszont az tény, hogy gyönyörû környék.

bardocz
Mi úgy mentünk ofõvel osztálykiránduláson 100km-t, hogy feltekertünk a pilisbe, és onnan vissza, szentendrén át, meg hév. Ofõn kívül 3 gyerek bírt feltekerni(én is, fakkjee) és õ úgy ment elöl, hogy mögötte ült a lánya o.O Lefele valahol jöttünk 62-t, annyira pörgõs volt már, hogy nem bírtam gyorsabban tekerni😄
Szép helyeken voltál, Verõcére sokszor jártam meg Nógrádra, Djenõre is a tóhoz.Ott laksz?
gordon 24
Hát gratula! Én nem birnám ezt az tutti..

Igaz régebben (kb 6 éve) simán megcsináltuk azt apámmal, hogy Pestszentimrérõl kitekertünk Szentendrére. Kb 100km oda vissza, de azért az más volt meg igazán egy emelkedõ van benne, az is a Lágymányosi hid😄 De azért majd beszartam amire hazaértem..

szóval grat!😄

Downhill!!

Ez most nekem is sok volt. Az elmúlt két hónapban alig tekertem.
A végén már nagyon-nagyon elegem volt az emelkedõkbõl. Reméltem, hogy az amin felmásztam az utolsó lesz, de valahogy mindig jött újabb.
Bánni azért nem bánom a dolgot. Ahogy már párszor írtam, az állóképességi sportok valahol arról szólnak, hogy az ember keresi a saját korlátait, és megpróbálja átlépni azokat. Nekem a bringázás legalábbis egy ilyen dolog.

Szerintem a Magellan Polaris Deore Disc bringákat is érdemes megnézni. Ahogy már lejebb mondtam, ár/érték arányban elég jók a Magellán bicok.

Meglesz! :o)

Ki legfeljebb akkor tudja csavarni a tárcsafék a kereket, ha a gyorszár nincs meghúzva rendesen. (Pont ezért van egy perem kialakítva a gyorszár rögzítésénél.) De a villa anyagát valamilyen szinten mindenképp koptatja a kerékrögzítésnél. Ezért kell rendszeresen ellenõrizni a falvastagságot a kerékrögzítésnél és ha az elõírt érték alá kopik, akkor cserélni kell a külsõ szárat.
A hozzáértõk nem véletlenül mondják azt, hogy tárcsaféket csak átütõtengelyes kerékrögzítéssel szabadna használni. Ezért is hozta ki a Shimano és a FOX a QR15-öt idén.

Szabi84
110km O_o, szép teljesítmény, nekem 80 körül már a tököm tele van a bringával mire hazaérek rá sem bírok nézni😄

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

Vaxi
bikewarsra is kérjük bejegyezni 😄

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

Üdv néktek!
Túl vagyok a (tor)túrán. ;o)
Úgy látszik jó érzékem van a szívatós útvonalak kiválasztásában. Bitang mód elfáradtam, elzsibbadt a hátsófelem... Azt hiszem az sok mindent elárul, ha azt mondom a Királyréten keresztül Diósjenõre vivõ szakasz volt a könnyebbik fele az útnak.
115 km lett a vége. Túrabeszámoló majd holnap. Akkorra már talán használható leszek.

gordon 24
Váltókarok lemaradtak😄

Schimano valami😄 Asszem acera 3x8 as 4000ft a pár

Downhill!!

gordon 24
😄 Jaja.. Szeretnék majd uj vázat. Szóval mindent eladok😄 Ha minden elmegy akkor kb 260 lesz belõle..

Ehhez is kell majd, egy 70-80 ezer még😄

Downhill!!

Vaxi
ó a jó ***** hogy nem nyertem a lottón. :/

gordon 24
Van egy két eladó cuccom!

Ha kell valakinek hivjon! (06-30-600-46-53)

Szóval: Marzocchi Bomber Z1 freeride: 38000ft
Átütõs elsõ kerék: (zoggie agy, Vuelta Rodi kerék) 4000ft
kerékszett: (singel track sun felnik, Schimano agyak, dt küllök [gyári Stinky kerék kb 2007-ból, sram fogaskoszorúval, gyorszárakkal) 22000ft
Kerékszett: (Vuleta Rodi,Novatech agyakkal, Hátsó 12X135 ös) 24000ft
Váz: Kona Shred 2006-os Barna: 12000ft
Váz: Kona Stab Deluxe 2006-os Szürke fekete Fox DHX 5.0-val: 140000ft Tag nélkül 110000ft
Fékek: Hayes Nine Olajos 203-as, 160 as tárcsával Marzóra való elsõ 160 as hátsó adapterrel: 25000ft

Kb ennyi: (képek róluk😊

Downhill!!

Tudom ajánlani a testbike.hu-t, meg az ebike.hu-t. Sok hasznos infó...
Valakinek ezekrõl vélemény,illetve tapasztalat?
Caprine 50
Caprine 70

Hali. Caprint már ajánlottam lejjebb: epik 50, 70.
Hát az tényleg sok,annyit szerintem sem ér!
Marad akkor a bowdenes nincs mese!
Azért még mindig nehéz a döntés,hogy melyíket de majd valahogy döntök!

SrAta
gyenguszok gepidából van de az 300 000FT
Ui:
Az MX-4es fék 4000-4000 ft darabja
A Hayes Stroker Trail 20000-20000FT darabja, ergo lecserélik neked
+32000FT-ért
MEGÉRI????
Sztem nem.

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

Vaxi
nem ismerem ezeket annyira, majd megnézem.

Ezek a márkák közt nincs semmi normális bicó?
Caprine,Gepida

Ok,értettem!

Vaxi
persze, csak 1. hozzászólás volt a tárcsafékes postra, szal kicsit érdekes, meglátja valaki, és összecsinálja magát 😄
egyébként igaza van, de nem a mostani villákkal.
azok kibírják, max egy régi vékony villa csavarodhatna el kicsit.

LoDMaSt
Nem lehet, hogy arra gondolt, hogy elcsavarhatja a telót, és így véglis átvitt módon igaza lehet..

@ Hellomarci

Vaxi
olajos == hidraulikus

Olajos modellt ajánhatnál,ami tényleg jó és hidraulikus!!!
Még nem döntöttem csak felmérem a lehetõségeket!
Aztán lehet,hogy bowdenes lesz és kész!

Vaxi
CM fórumon:
"Az elsõ tárcsaféknek hátránya, hogy esetleg kihúzza a tengelyt a villából és az ezután következõ eséstõl meghalsz."

az idióta 😄DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Vaxi
ja és a továbbiakban az olajos legyen hidraulikus. ;-)

Vaxi
Látom nem tudlak lebeszélni az olajosról 😄DD
Gordon apám neked aztán megy a meggyõzés 😄DD

Nézd, ha mindenképpen ragaszkodsz az olajoshoz, vehetsz rá.
Szerintem a boltokban van rá lehetõség, hogy lecseréltesd.
bár akkor jobb, ha egy olajos modellt választasz.
de azzal számolj, hogy akkor vagy a teló vagy a váltó vagy a pénztárcád bánja 😊

A Fire Mountain Deluxe- t is lehet kapni olajosban?Vagy azt külön kell kérni,hogy melyík olajossal akarod és a különbözetet fizetni?

Vaxi
valószínûsítem, hogy csak az enyémnél.
egyébként egyelõre neked fölösleges az olajos.
és mivel az drágább fék, 2 azonos árú bringa esetében, ha az egyik olajos, akkor másik alkatrészbõl spórolták ki az árat

Hello!

Ezekrõl a márkákról mi a vélemény:
Caprine,Gepida,
Valamiért nekem a szívem az olajoshoz húz,nem tudom hogy miért!
Ennél a bicónál ez típus hiba vagy csak a tiédnél ér bele a vázba a váltó?

Csak hogy fájdítsam a szíveteket! Megyek ma túrázni Királyrét felé a Börzsönybe. :oP
Nagyjából egy órán belül indulok. Szóval lehet, hogy megint lesz túrabeszámoló. ;o)

Mondanám, hogy Deuter, de szimpla suliba járáshoz az szerintem elég drága lenne.
Mindenesetre nézd meg a hátrész kialakítását a zsákjaiknál és keress valami hasonló megoldást olcsóbb kivitelben.

VRSDM
amúgy én a nagy eastpak-el jártam suliba
azzal járok bicóspályára
abba rakok mindent ha megyek valahova és sokminden kell
mert bazinagy - pihepuha a vállpánt de ilyen smirgligumis emiatt tapad.
a hátán van levegõelvezetõréteg így hiába izzadok, nem tapad rám a táska 😊

ez csak zöldbe. mint a képen is látszik van két rendes nagy rekesz. meg egy pici meg egy háló.
a két rekeszbe belefér nagyon tömören annyi mint egy kisebb utazótáskába 😊

u dont have to listen anybody else but me

Hecker007
Nike, Heavy Tools szerintem, nekem Nike van és suliba járásnál is bõven elfér benne minden könyv+füzet, ha van tesiórátok akkor viszont arra a cucc már nem igen fér el benne sajna, habár mi a tesiórákat végig kártyázzuk mindig 😊

Vaxi
Igen, nekem is Fire Mountain Deluxe-om van.
Annyit jegyezzünk meg, hogy ezek belépõ szintû kerékpárok.
Fórumokon olvashatsz fikázást róluk, vagy esetleg szakirodalomban, de érdemes tudni, hogy ezeknek a bringáknak a tesztelõje vékony jégen táncol.
Méghozzá azért, mert szakértõként kell vizsgálnia a bicajt, ahogy a millás gépeket teszteli, viszont arra is ügyelnie kell, hogy ezek a bringák nem versenyzésre valók. Így nem kell azonnal elkeseredni, ha nem emelik a mennyekbe ezeket a gépeket.

Elmondom neked a tapasztalatomat a Konáról:

A váz nagyon erõs. A fékek iszonyatosan fognak. V-fékrõl tértem át új tárcsára, és volt ám meglepetés, amikor az elsõ féket próbáltam... 😄D
A Deore váltórendszer pontos, továbbá 3*9 sebességes. A Dart2-es teló nagyon szépen mozog!
Hátránya: az én bringámnál a hátsó váltó hozzácsapódik a vázhoz, ezt viszont ki lehet küszöbölni egy védõvel, amit amúgy is érdemes rá venni.

Összességében a Kona Fire Deluxe-ról:
Egy olyan belépõ szintû bringa, ami még sok is azoknak, akik csak túrázgatni akarnak, szerintem egyszerûbb dh pályákon is gond nélkül végigmenne. Továbbá ami nagyon fontos: késõbb, ha úgy gondolod, bõven tudsz rajta fejleszteni, akár teleszkópot, akár fékeket. Szerintem ennek a bringának elég jó az ár/érték aránya. És szépek a Konák 😊

Itt egy kép [ volt már ugyan betéve ]

Ha kellene csinálhatok még párat. 😊
meg ha bármi kérdésed van még 😉

bardocz
Nem is a súlyával van a gond, nekem most 4 darab könyv volt a táskámban, és amíg hazaértem, olyan szinten leizzadt a hátam, hogy csak néztem így -> o.O
VRSDM
mennyire vagy éltanuló?
középsuli utolsó 2évébe volt 3füzetem amit vittem, és mindig abba írtam amelyikbe több hely volt.
könyveket nem hordtam magammal, vagy bennthagytam a tanáripad fiókjába és óra elõtt kivettem.
így nem volt gáz a táskám súlya.
de ha ilyen apró csínyekkel nem operálok. akkor tuti lett volna egyes napokon 10kilós a táskám
ami bicózáshoz már kényelmetlenül nagy méret / ha kényelmes kell akkor drága 😄

u dont have to listen anybody else but me

SrAta
Nah srácok.
Bicózásra és suliba járásra alkalmas táska(középsuli)(fõleg suliba járásra)
Márkákat kérek melyikek a faszák amik még jól is néznek ki!
Köszi
Üdv
SrAta

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

SrAta
jah meg a kona mellett azis szól, hogy kona.
Az egyik legjobb, ha nem a legjobb aluminium vázakat gyártja.
Engem megtoltak autóval oldalról baszódtam vele 35nél egy kva nagyot és 1 pici karc lett rajt az is csak lejött a lakk meg a sok réteg közül 1 réteg festék de semmi baja.
Nem reped.

SrAta
A Merida Matts TFS XC 100-D-n a fék õõ kultúráltan kifejezva FOS.
Csak utólag tûnt fel...
Tektro...
Nem részletezném de kb Tesco minõségû fék...
A Kona 09 Fire Mountin Deluxe-on egy bowdenes fék van ami eszméletlen jó.
Nekemis annak egy hasonló változatban van.
Hayes az egyik legjobb fékgyártó.

De Vaxinak 09es Fire mountin Deluxe-a van szal õ tud részletes beszámolót adni a bicóról.
Ugyanez van neki teljesen

Merida '09 Matts TFS XC 100-D,,Kona '09 Fire Mountain Deluxe ezek olajosak vagy bowdenesek?Nekem nem kell versenyre,semmi durvulás,csak nyugiba tekerés!A mozgás senkinek sem árt alapon!Fõ az egészség!

SrAta
Rock Machine '09 Thunder 70
Elõny:
olajos fék jó felszereltség hátul deore váltó
Rockshox Villa
Hátrány:
Rock maschine agyak...(csak vázba jó)

Merida '09 Matts TFS XC 100-D
Elõny:
Jó felszereltség
Hátrány:
(Formula agyak nemtudom milyen minõség a fékjeik bitang jók)
Suntour villa...

És most a legjobb:
Kona '09 Fire Mountain Deluxe
Elõny:
Rock shox villa
Deore szett
Hayes fék(MX4)
Hátrány:
Versenyre nem alkalmas felnik (Rigida és olcsóbb kategóriás alex)
Kül több hátránya nincs ha nem lenne Shredem és nem durvulni akarnék a bicóval, akkor ilyent vennék

SrAta
150 000 körül meg mindjárt nézek neked valami XC vasat mert városba + terep a te adottságaidhoz az lesz jó😊

SrAta
Egy Avid BB7 vagy egy Hayes MX4 ill MX2 (GX2) neked már tökéletesen elég.
Én azt használom zúzatás letörések terep mindenre és semmi bajom vele😄
Mellé egy Jagwire bowden és soha nem lesz vele gondod😊
Annyi, hogy az egész fékbowden bowdenházba legyen (ne legyen a váz alatt szabadon) mert úgy be se koszolódik, nem rozsdásodik, nem dörzsölõdik.

Szóval sztem felesleges az olajos fékszett mert most az a + fékerõ hasznosan jöhet a fák között 60 ról 10 re lassulni az ugrató elõtt kicsit lassítani csapatni a bike farát a pályán, de utcán (sõt még DIRT-ön) sem lényeges.
A Bowdenes tárcsafékkel nincs gond. Olajcsere nem kell szimmeringeket se kell cserélni. 2 évente vagy évente bowdencsere.
Otthon is be lehet álélítani.
Soroljam még?😊

Értem én,hogy erõsebb váz kell illetve alkatrész!
De akkor melyiket ajánljátok?
Ha bowdenes akkor lecserélik ráfizetéssel olajos tárcsafékre vagy ez hogy mûködik?Vagy vannak olyanok amik eleve olajos tárcsafékesek?
Írjatok márkákat,illetve konkrét bicókat amiket ajánlotok!