22334
11330766891279474906.jpg
  • DarkSector
    Én azon tanakodom, hogy hogy ment fel. :D
    Lemenni egyszerűbb azért. :D
  • Blum
    Sam Hill legyen a talpán aki lejön onnan :D
  • Szabi #21210
  • Stockbauer33 #21209
  • Blum
    *pigszel pls*
  • pxxl
    khmmm...reklám...? /ban
    Utoljára szerkesztette: pixxel, 2014.10.07. 22:50:22
  • Blum
    matricashop.hu
  • Narmer
    Sziasztok!
    Valaki tudna segíteni?
    Bringa matrica szettet szeretnék csináltatni, nem irreális áron!
    Acél vázas országútira.
    Ha ismersz olyant aki gyors, pontos, és nem arany árban dolgozik, kérlek írd meg! Köszi!
    Utoljára szerkesztette: Narmer, 2014.10.06. 02:29:24
  • Tetsuo
    :-D Már nézegettem. Szép tájakon kerekezel.
  • cobranco
    Hát nem,a kézi kamera kézben van...végig,szóval elég fárasztó,főleg hosszútávon...

A fárasztó poénokról meg annyit,hogy vannak még primitivebbek is :),nézz vissza a régebbieket:

Cobranco honlapja
  • Tetsuo
    Köszi! De azért gondolom a sisakodra rögzítetted. A videó nagyon jó hangulatú, szuper látvánnyal, kicsit fárasztó poénokkal :-), de az infók nagyon jók! Csak így tovább!
  • benőmenő
    Asszem' itt az ideje lenne végeznem az előzővel :D
  • cobranco
    Lehet,hogy furcsán hangzik,de én kevesebbet bringázok,mint egy átlag bringás,csak mivel a túrák rögzitve vannak,úgy tünik.
    Nekem nemcsak a sportrésze a lényeg,hanem az is,hogy hol,milyen környezetben bringázok és tetszik nem tetszik,az igazán jó helyek külföldön vannak.
    A nomád életmód pedig nem mindig élvezetes,ráadásul én még kényelmes is vagyok,egy komoly lustasággal is megspékelve,de ezt a videókban gondosan eltitkolom.

Nem GoPro a kamera,sőt nem is sportkamera,hanem kézi/Panasonic HX-WA 30/,bár most volt nálam egy Drift HD170-es sisakkamera is,de csak egy néhány perces snitt erejéig használtam.
  • Tetsuo
    Milyen kamerát használsz? Valamelyik Gopro ha jól gondolom?
  • Blum
    Ti amúgy szoktatok itthon is lenni vagy nomád életmódot éltek? :D
  • pajti
  • cobranco
    Üdvözlet mindenkinek!

Az idén nyáron tettünk egy kis bringást kirándulást a Balkán-régióban,az erről készült filmes utibeszámoló első részét fogadjátok nagy szeretettel:

Útvonal:
    Banja Luka-Ducipolje-Vrbas kanyon-Krupa na Vrbasu-Grebenska klisura-Bocacko jezero-Podmilac-Jajce

Térkép:
    http://users.atw.hu/cobranco/terkepek/adria1.2014..html

Kellemes időtöltést!
  • Knabb
    Én egy 120cmhosszú 10milis edzett láncot hordok magammal egy kengyel és fúrásvédett sobo lakattal. Az egész volt 5ezer, cserébe 3kiló és macerás :D De nem kell túlzottan félnem. Egy szemet levágtunk belőle sikítóval, volt 10 perc és a korong 3/4ede ráment. Legalább 1méteres, hanem nagyobb erővágó kell hozzá, és nem is nagyon fér be a pofái közé a lánc, meg ha sikerül is átvágni az egyik oldalát ott a másik :D Neméri meg vele szarakodni, ha más többet érő, szarabb védelemmel ellátott bringa mellé kötöm.
    Lánc
    A Lakatot sajnos már nem találom.

By the way csak egy tanács és egyben reflektálok a videóra(jó reklám a spybikenak, csak nem életszerű): Úgy kell bringát kikötni, hogy hátsókerék + váz mindenképpen. Elsőkereket meg a vázhoz. Viszonylag magasabbra az egészet, hogy ha rámennek erővágóval, akkor ne tudják letámasztani a földre, mint ahogy a videóban vágják. Meg esetleg lazán, hogy ne legyen stabil felületük.
  • MerlinW
    A városi tolvajok egy része 2000Ft-os erővágóval a hátizsákban járkál bringát lopni. Ha bemész egy boltba venni valamit, ahol kikapsz egy 5-10-perces sort is a pénztárnál, 50-50 az esélye, hogy ott lesz a bringa a bolt előtt akármivel is rögzítetted:)
  • Roger6
    Van értelme, mert nem pillanatok alatt szedik le, idő kell hozzá, és megfelelő szerszám.

Utoljára szerkesztette: Roger6, 2014.09.26. 07:27:05
  • Blum
    Bármilyen lakatot pillanatok alatt haza lehet vágni. Az U-lakatok nagyságrendekkel ellenállóbbak mint a hagyományos zárak de egy gyakorlott tolvajnak nem jelent akadályt az sem.

Hagyd otthon a bringát, az a legtutibb :D
  • Narxis
    Szerintetek az ilyen 15ezer vagy drágább U lakatoknak mint pl. az Abus Sinus van értelme? Már sok éve egy ilyen vastag láncszerű lakatot használok, hosszú és ezért vastagabb fákhoz is tudom zárni a biciklit de tesco-ban vettem még kemény 5 ezer forintért, szal gondolom nem sokat ér ha próbálkoznának vele. Szóval megéri a kisebb kényelmetlenség a nagyobb biztonságot vagy mindegyiket szétkapják fél óra alatt ha nagyon akarják? Nem drága a biciklim de már azért a szívemhez nőtt...
  • MerlinW
    Köszi:) Tehát ez egy alsó hangon 50k-s beruházás lesz, nagyszerű xD
  • Blum
    Miért ne vegyünk nagyáruházi biciklit?
  • Blum
    Shimano Deore alá nem adnám. Egy príma SLX rendszer lenne a tuti. :)
    De ahhoz, hogy teljes legyen az élmény fogaskoszorú, váltókar, és lánc is kell. Természetesen ugyanabból a típusból mindet.

Hajtómű maradhat addig, amíg tönkre nem megy (merthogy tönkre fog menni! :D), aztán ha megadta magát akkor monoblokkal együtt abból is valami jó kis Shimano vagy Truvativ :)
    Egy jó váltórendszer iszonyatosan megtudja dobni a használati élményt, érdemes rá áldozni.

btw, írod, hogy zajos....az lehet, hogy csak azért zajos mert az első váltó átdobója hozzáér a lánchoz, azt meg könnyű beállítani.
  • MerlinW
    Tavasszal, mikor vettem a bringát, mondtátok hogy a váltórendszert érdemes majd lecserélnem (nem emlékszem talán a hajtóművet is?). Valóban elég furcsán viselkedik illetve sokszor középállásban is zajos (pl. elől 2 hátul 5-6 (3x8-as) ).
    Tudjuk, hogy nem értek hozzá, ezért kérdem mire lenne érdemes cserélni őket? A járgány.
  • MerlinW
    Azok a hozzászólások a videó alatt... kész:)
  • Blum
    Aucs
  • Hunter of Deer
    lehet külön is cserélni, nekem is kicserélték a középső tányért asszem kb 4000-ért így azért olcsóbban jött ki mintha vettem volna 1 új hajtóművet. (Truvativ isoflow van benne ami akkor kb 15-18k körül mozgott)
    nekem most az jött elő, hogy amikor erősebben tekerem pl elindulásnál akkor kattogó hangot ad ki a monoblokk felől szal lassan azt is cserélhetem :S ha jól emlékszem tavaly tavasszal lett cserélve, de mivel télen-nyáron bringával járok melóba is így nem csodálom ha hamarabb tönkremegy.
  • Blum
    Hát igen, ez már kapott az élettől. :)
  • RAZOR27
    Pont a héten szedtem szét az egészet, aztán gondoltam cserélhető, de ez nekem ilyen ósdi sárdagasztós/kistúrás monti szóval gyanús hogy kétfilléres a szerkezet :D előbb-utóbb cserélni fogom a hajtóművet, de ebben a körben, ha lehet kihagynám. Lőttem egy képet azért.
    Szinte kizárólag csak a középső sebességet használom
  • Blum
    Jól mondta a szaki, érdemes együtt cserélni őket bár megtakarítás céljából két intervallumot is áthidalhat a racsni csere.
    Hajtómű lánctányérokat én még nem láttam külön cserélni, de azok általában jóval többet bírnak. Ott a komplett hajtóművet, monoblokkal együtt szokták cserélni, az meg nálam 20-22k km-t is kibírt.

Mondjuk valami rohadt drága hajtóműnél már én is inkább csak a tányérokat cserélgetném...(ha lehet) :D
  • RAZOR27
    azt mondta nekem egy szaki, hogy a racsnit ajánlott a lánccal együtt cserélni mert együtt kopnak. Ilyenkor a hajtőmű fogaskerekeit [szerk.- lánctányér] is cserélni kell?
    (gondolom igen, de inkább megkérdezem :D )
    Utoljára szerkesztette: RAZOR27, 2014.09.20. 12:47:08
  • Mighty
    Nekem ilyen van és nincs problémám a lézerfény erősségével. Mindkét oldali egyformán világítja meg az utat. Mondjuk nem nagyon használom :)
  • pajti
  • Breki33
    Hát annál erősebb ledes fényt mint ami ebben van nem is szeretnék, a led természetesen sokkal erősebb a laser fényénél.

Van egy videó a YT-on ahol városi fénynél leszólják a laser erejét, de szerintem pont jó.
  • repvez
    Ezt én is néztem, mert olcsóbb volt,de az én fajtámnak meg a ledes részének elvileg erősebb a fénye ,de remélem valahogy meg javul a lézer is.Sztem ugyan olyan van benne,de nem tudom, hogy mitől gyengült el vagy hogy egyáltalán mi befolyásolja a fényerejét a lézernél.
  • Breki33
    Nem, annyira nem erős csak biztonságosabb és nagyon jól néz ki.
  • RAZOR27
    ezért a lézeres csíkozóért nem szól a rendőr úr?
  • Breki33
    Nekem ilyen van

klikk

Teljesen meg vagyok vele elégedve, a világítás és a laser is több funkciójú és megfelelő erős, én még buliban is használtam :)