Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Máté94
bikemagon minden országúti el van adva😞
CopyKing92
de csípem a CC-seket... csak úgy döcögött le a faszi a hegyröl én meg jöttem vagy 40-50 el ugye 1 fékkel és az a fasz meg be kanyarodott elém én meg a szöges drót keritésre rá XDD hát ügyes volt a faszi aztán még tovább is ment :'D

Samsung GT-I9000 - Galaxy S - Shit You Know I May Not Have Had Sex, But I Can Fuck You Up. Yeah...XDD

gordon 24
Ez amit árulok egy Hayes Nine hfx9..

Ami a dh gépen van az egy stroker ace.

Downhill!!

SrAta
mert milyen fék a tied?
Ryde? Ace?

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

gordon 24
Hát a stroker trail azért jobb fék mint ez.

Ez sem rossz, de nem fog ugy mint az. Ez egyébként full fekete. Mind a kar mind a féktest csõ minden..

Downhill!!

SrAta
ha most nem sram X5ös váltóra kéne a lóvé elõször megvenném :'(

áhhhhh pedig baromira megériiiii
19000 ér egy stroker trailt kapok
Ez milyen és milyen színû?

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

gordon 24
Igy van.. Van egy 203-as tárcsa hozzá egy elsõ Marzocchira való 203-as adapterrel. Van egy 160-as tárcsa hátra egy 160 as adpterrel. A két fék, feltöltve, karral még van hozzá egy kis hayes lap is, ha nincs benne a tárcsa ne tudd kinyomni a dugaytút.
És egy tárcsányi csavar. (a másik tárcsa csavar kell nekem, azt nem adom oda) és 4 csavar amivel az adapterre kell felfogatni.

Tehát összesen kell hozzá 6db kicsi csavar az egyik tárcsához, hogy az agyra fel tudd tenni. És kell 2 darab csavar amivel az adaptert a vázra rögzited.

És mivel shreden volt 1 az 1 be jó rá..

Downhill!!

SrAta
adapterrel tárcsával karral fékkel??????
bázzeg miafaszér nincs most 19000em áááhhhhhh

gordon 24
ÁÁ. Külön nem adom oda.. Mert akkor mit csinálok a másikkal😄 Szóval a 2 eggyütt.. De neked 19000ft.

Downhill!!

SrAta
mennyi darabja a fékeknek? vagy külön nem árulod õket? ( a hátsó érdekelne karral adapterrel tárcsával)

CopyKing92
hú de jo alku remélem 4 ezer forintocskámbol kijön xd

Samsung GT-I9000 - Galaxy S - Shit You Know I May Not Have Had Sex, But I Can Fuck You Up. Yeah...XDD

jaja 😊

Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"

gordon 24
Vagy megveszed tõlem a két gyorszáras kerekemet (tárcsás mind kettõ) 20000ft-ért és megveszed a 2 tárcsaféket tárcsával adapterekkel eggyütt egy ujjabb 21000ft ésrt. És máris kész😄

HA valakinek kell irjon!

Hidraulikus Hayes fék és a két kerék szinte ujjak.. Sun Single track felnivel schimano tárcsás agyakkal és dt küllökkel..

Downhill!!

Szóval nem éri meg, köszi, csak ennyit akartam tudni.

Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"

A költségek amivel számolnod kell:
A régi kerék szétszedése.
A új agy befûzés. (Valószínûleg új küllõkkel és küllõanyákkal, mert a régit ritkán használják fel újra.)
Centrírozás.

Persze mindez csak akkor kivitelezhetõ, ha a felni van annyira jó állapotban, hogy újrafûzhetõ legyen. Szóval nem úszod meg sokkal olcsóbban, mintha egy teljesen új kereket csináltatnál.

Nekem V-féknél az általános használatra szánt, fekete Ritchey fékpofák váltak be. De igazából kisérletezni kell, hogy melyik fékpofa-felni párosítást az igazi.

Erre én is gondoltam már, de sajna elõl nem tárcsás az agyam. Ha vennék egy tárcsás agyat, mennyiért cserélnék ki az agyat? Gondolom nem 1-2 ezer ft, ugye?
A másik, hogy hidrás a rendszer, szóval új csövet kéne venni (vagy nem tudom mi a tudományos neve)
Jó ez így nekem, az elsõ v-fékem tökéletesen fog, simán fejre állok vele (valami sram 9.0)

bardocz
Egyszer esõben olyat fékeztem elsõvel, hogy a pipa kiugrott a helyérõl, és elhajlott az a rész, ahova be kell akasztani😄
bardocz
Én is így vagyok vele, nagyon ritkán hátsó fék, mondjuk én majd fel akarom cserélni a két fék között a sorrendet, szóval elõre tárcsa, hátul vfék. Sajna nincsen itthon bowdenvágóm, és rendes fogóm, ezét kénytelen leszek vele szervízbe menni :@ Karácsonyra jézuskától kérek spd cipõt meg szerszámkészletet<#nevetes1>
Ja simán, én is szinte csak az elsõt használom, hiába van elõl v-fék, hátul tárcsa.

bardocz
Ez elvileg jó, még nem próbáltam. Amúgy ha elöl fog a fék, az bõven elég városban.
Basszus reggel mentem melóba bringával és alig fogot a V-fékem hátul.Bizt a hideg miatt,meg már csere érett.Délutánra jobb lett, gondolom a jobb idõ miatt.Valami jó fékpofa, ami nem eszi a felnit? Tippek?
BBali666
Köszönöm a gyors választ!

A tárcsafék, amíg a bekopása, beégetése meg nem történik alapból zajosabb. A bekoptatás ideje alatt, a tárcsa felületén létrejön egy vékony réteg a fékpofa anyagából. Ha megvolt a bejáratás, és egyébként jól van beállítva, akkor el fog csendeseni és a fékerõ is optimálisabb lesz.

BBali666
Sziasztok!

Szeptember 5-én vásároltam egy mongoose fireball tirusú kerékpár és már a 2. napon elkezdett nyikorogni a tárcsaféknél valami nem tudjátok mi lehet az oka?

Vaxi
hát, sajnos igazából semmit.
rendõröknek kell megadni az alvázszámot, és figyelgetni vaterát, bikemagot, hátha meglátod :|

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

laci 700
Hy! Ma a mentem elõször bicóval suliba és egyben utoljára, mert elcsórták. Suli elõtt van egy biciklitároló még a suli területén de szinte bárki bemehet mert a portásnéni folyton kajál vagy mást csinál... Két bicót loptak egy kb 200 ezer forint értékût és az enyém 56000Ft-ra volt leárazva talán két éve. Mit lehet ilyenkor tenni? rendõröket kihívtuk de rájuk nem nagyon számíthatunk. (Tapasztalat.) Bementem pár közeli bicikliboltba meg az Örs vezér tere sincs messze, szétnéztem az árusok között de nem volt sehol. Bikemag-on és expresszen sem volt. 😞 Várnám 5leteiteket.
Thx!

CopyKing92
hüha nekem ejtõpapucsos szingle szpíídem van xd az elsö lánctányér görgõjével van meg feszítve:Ð

Ok.Köszi
SrAta
lánc jellemzésében?
A csúszópapucs meg az ejtõpapucs sztem váz jellemzésben lehet
A csúszópapucs az az, hogy a kereket úgy tudod ki-be rakni, hogy nem kell a vázat megemelned, tehát a kerék "lyukja" a vázon vízszintes

Az ejtõpapucsosnál függõleges tehát ilyen kapmóba kell beakasztanod
általában a single speedre tervezett bicókon van csúszópapucs
Ejtõpapucs pedig a váltósokon

De lehet rosszul tom

Mit jelent az, h ejtõpapucsos? Egy láncnak a jellemzésében olvastam.
CopyKing92
ma majdnem törtem a nyakamat xd... mentem le ilyen hosszú lépcsön és egy ág be lógott amit nem vettem észre azt majdnem le fejeltem 😄

bardocz
Olvadt gumi, persze, kurva nagy súly, ahogy Gabo mondja, meg hogy akarod majd kukázni akarod a felnit a gumival együtt?
bardocz
Elvileg mintha meg lehetne csinálni nem ust-s külsõ+felnivel, de nagy szopás, és szerencsén múlik, hogy összejön-e. Legalább az egyik legyen ust, és akkor már a felni kisebb macera, igaz megfelelõ gumit kell venni hozzá, aminek nem kell feltétlen ust-snek lennie.
bardocz
Ja, ha nem raksz belsõt. De itt errõl szó nincsen, csak egy szúrásos defektet javító löttyrõl. Tubeless kerékhez meg nem kell autószerelõ, meg gumis, meg anyámkínja, hanem otthon megcsinálhatod, youtube> getto tubeless, van jópár videó ami megmutatja hogyan kell.
bardocz
Nem ilyen egyszerû, ahhoz meg kell csinálni, hogy a küllõanyáknál ne szökjön el a levegõ. Ezt a rendszert hívják UST-nek, meg tubeless.
Ha sem a felni, sem a gumi nem tubeless vagy tubeless ready, akkor szerintem nem.
Azt pedig szerintem felejtsd el, hogy olvadt gumit nyomatsz bele. Belegondoltál mekkora tömeggel járna az? Durva közelítésben a kerék külsõ kerületén lévõ minden gramm kb. háromszorosan számít tömeg szempontjából, hiszen ezt kell kigyorsítanod és lefékezned minden alkalommal. (Ezt tartom pl. a 29-es kerékméretû montik legnagyobb buktatójának is.)

SrAta
Szóval az én Sun DichWichemmel ezt nem lehet megcsinálni?

SrAta
tehát odaviszem a gumishoz hogyx tegyél bele autószelepet, meg olvadt gumival tömítsd el (ha peremes a felni az azt jelenti, hogy van a felni pereme és a közepe felé még egy 1 mm 2mmes perem van?)
tedd rá a külsõt és ezt nekem X ezer forintért megcsinálja?
És akk lesz egy olyanom mint a kocsin?

VRSDM
nem teljesen.
tökéletes kell hogy legyen a tömítés. ezért mondtam a peremes külsõt.
illetve a küllõanyáknál kell tömítést tenni.
nálunk (veresegyház) egy bmxes srácnak így van a bmx-e, neki autószerelõs az apja így nem volt para.
de tény hogy egy autószerelõ meg tudja neked csinálni.

u dont have to listen anybody else but me

Defektjavító löttyöket nem használtam, de szerintem elsõ sorban verseny körülmények között van elõnye a dolognak. Lévén ott egy 15-20 perces gumi javítás azért elég jelentõs eredményvesztést jelent.
Én inkább viszek magammal pótbelsõt, foltkészletet. Egy túrába belefér az, ha meg kell állni gumiszerelés végett.

Ami a belsõ nélküli kerekeket illeti, ahhoz tubeless felni és külsõ szükséges. A felninek is légmentesen kell záródnia és a külsõ guminak is tökéletes légmentes illeszkedésûnek kell lennie.
Vannak tubeless ready kerekek is. Ezek alapból normál felniként, belsõvel használhatóak. Viszont egy átalakító készlettel tubeless használathoz is át lehet alakítani õket. (Tömítõ szalag, szelep, tömítõ lötty.)
Igazából az egész tubeless megoldásnak terepen érezni az elõnyét, mikor a hagyományos belsõs megoldásnál lényegesen kisebb nyomáson tudod használni a kerekeidet. Illetve felütéses, kígyóharapásos defektet sem tudsz igazán összehozni.

Szóval nem olyan egyszerû a dolog, mint ahogy elsõre tûnik.

így van. A váz bovdenvezetésétõl függ, hogy milyen váltót kell használni. Ha az alsó vázcsövön van elvezetve, akkor alulhúzós kell. Ha hagyományosan a felsõ vázcsövön, nyereg vázcsövön keresztül megy, akkor normál, felülhúzós váltó kell.

BMX

SrAta
Elvileg szerintem is, ha az alsó csövön meg a váltóbowden akkor kell alul húzós(nagyon ritka az ilyen sztem) ha a felsõ vázcsövön megy akkor felül húzós kell

Gabo igazam van? mert te azért már vágod a váltást😊

SrAta
beviszem autószerelõhöz a normális felnimet meg a normális külsõmet és csinál belõle belsõ nélküli gumit?

VRSDM
felütés ellen?!
dehogynem.
ha nem raksz belsõt, és 10bar-al rárobbantják kocsiszerelõ mûhelybe a külsõt. fenntlesz kb. 1.5-2bar-al a külsõd, aztán fújhatod ameddig kell.
viszont asszem csak peremes felnikkel mûködik.

u dont have to listen anybody else but me

bardocz
Asszem arról jókat írnak. De csak az olyan defektek ellen véd, amikor kiszúrja valami a gumit, tehát felütés ellen nem jó. De az ellen más sem véd.
Mark007
Akkor értem😊
Nekem felülrõl, szóval gondolom felülhúzós kell.

Nekem olyan, h alulról jön a bowden. Ha felülrõl jönne, nem is tudnám bekötni úgy, h mûködjön is.
Mark007
Hát akkor inkább maradok a foltozásnál 😊 Még ismerek olyat, hogy még elõtte tölti bele, és amikor valami kiszúrja a gumit, akkor a folyadék azonnal betömi. Joey's no flats a neve, ha jól tudom. Használt valaki ilyet, vagy ez is felejtõs?

Esetleg van olyan váz, ahol alulról jön a bovden a váltóhoz? Mert akkor ott lesz a külöbség szerintem.
Nah mindegy, majd megkérdezem boltban, hátha tudja, Köszi!