Biciklizés - ki mit miért
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Samsung GT-I9000 - Galaxy S - Shit You Know I May Not Have Had Sex, But I Can Fuck You Up. Yeah...XDD
Ryde? Ace?
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
Ez sem rossz, de nem fog ugy mint az. Ez egyébként full fekete. Mind a kar mind a féktest csõ minden..
Downhill!!
áhhhhh pedig baromira megériiiii
19000 ér egy stroker trailt kapok
Ez milyen és milyen színû?
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
És egy tárcsányi csavar. (a másik tárcsa csavar kell nekem, azt nem adom oda) és 4 csavar amivel az adapterre kell felfogatni.
Tehát összesen kell hozzá 6db kicsi csavar az egyik tárcsához, hogy az agyra fel tudd tenni. És kell 2 darab csavar amivel az adaptert a vázra rögzited.
És mivel shreden volt 1 az 1 be jó rá..
Downhill!!
bázzeg miafaszér nincs most 19000em áááhhhhhh
Downhill!!
Samsung GT-I9000 - Galaxy S - Shit You Know I May Not Have Had Sex, But I Can Fuck You Up. Yeah...XDD
Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"
HA valakinek kell irjon!
Hidraulikus Hayes fék és a két kerék szinte ujjak.. Sun Single track felnivel schimano tárcsás agyakkal és dt küllökkel..
Downhill!!
Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"
A régi kerék szétszedése.
A új agy befûzés. (Valószínûleg új küllõkkel és küllõanyákkal, mert a régit ritkán használják fel újra.)
Centrírozás.
Persze mindez csak akkor kivitelezhetõ, ha a felni van annyira jó állapotban, hogy újrafûzhetõ legyen. Szóval nem úszod meg sokkal olcsóbban, mintha egy teljesen új kereket csináltatnál.
A másik, hogy hidrás a rendszer, szóval új csövet kéne venni (vagy nem tudom mi a tudományos neve)
Jó ez így nekem, az elsõ v-fékem tökéletesen fog, simán fejre állok vele (valami sram 9.0)
Szeptember 5-én vásároltam egy mongoose fireball tirusú kerékpár és már a 2. napon elkezdett nyikorogni a tárcsaféknél valami nem tudjátok mi lehet az oka?
rendõröknek kell megadni az alvázszámot, és figyelgetni vaterát, bikemagot, hátha meglátod :|
Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.
Thx!
A csúszópapucs meg az ejtõpapucs sztem váz jellemzésben lehet
A csúszópapucs az az, hogy a kereket úgy tudod ki-be rakni, hogy nem kell a vázat megemelned, tehát a kerék "lyukja" a vázon vízszintes
Az ejtõpapucsosnál függõleges tehát ilyen kapmóba kell beakasztanod
általában a single speedre tervezett bicókon van csúszópapucs
Ejtõpapucs pedig a váltósokon
De lehet rosszul tom
Azt pedig szerintem felejtsd el, hogy olvadt gumit nyomatsz bele. Belegondoltál mekkora tömeggel járna az? Durva közelítésben a kerék külsõ kerületén lévõ minden gramm kb. háromszorosan számít tömeg szempontjából, hiszen ezt kell kigyorsítanod és lefékezned minden alkalommal. (Ezt tartom pl. a 29-es kerékméretû montik legnagyobb buktatójának is.)
tedd rá a külsõt és ezt nekem X ezer forintért megcsinálja?
És akk lesz egy olyanom mint a kocsin?
tökéletes kell hogy legyen a tömítés. ezért mondtam a peremes külsõt.
illetve a küllõanyáknál kell tömítést tenni.
nálunk (veresegyház) egy bmxes srácnak így van a bmx-e, neki autószerelõs az apja így nem volt para.
de tény hogy egy autószerelõ meg tudja neked csinálni.
u dont have to listen anybody else but me
Én inkább viszek magammal pótbelsõt, foltkészletet. Egy túrába belefér az, ha meg kell állni gumiszerelés végett.
Ami a belsõ nélküli kerekeket illeti, ahhoz tubeless felni és külsõ szükséges. A felninek is légmentesen kell záródnia és a külsõ guminak is tökéletes légmentes illeszkedésûnek kell lennie.
Vannak tubeless ready kerekek is. Ezek alapból normál felniként, belsõvel használhatóak. Viszont egy átalakító készlettel tubeless használathoz is át lehet alakítani õket. (Tömítõ szalag, szelep, tömítõ lötty.)
Igazából az egész tubeless megoldásnak terepen érezni az elõnyét, mikor a hagyományos belsõs megoldásnál lényegesen kisebb nyomáson tudod használni a kerekeidet. Illetve felütéses, kígyóharapásos defektet sem tudsz igazán összehozni.
Szóval nem olyan egyszerû a dolog, mint ahogy elsõre tûnik.

Gabo igazam van? mert te azért már vágod a váltást😊
dehogynem.
ha nem raksz belsõt, és 10bar-al rárobbantják kocsiszerelõ mûhelybe a külsõt. fenntlesz kb. 1.5-2bar-al a külsõd, aztán fújhatod ameddig kell.
viszont asszem csak peremes felnikkel mûködik.
u dont have to listen anybody else but me
Esetleg van olyan váz, ahol alulról jön a bovden a váltóhoz? Mert akkor ott lesz a külöbség szerintem.
Nah mindegy, majd megkérdezem boltban, hátha tudja, Köszi!