Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gordon 24
Igen van rajta azért karc itt ott, de hát nem uj..

Alu természetesen!

És egy hope fejcsapággyal (iparis) egy sunringlee hátsó aggyal az üléscsõvel, egy swinger taggal volt 275000ft.

Az uj ára (nézzetek utánna) beszarsz😄 2300font.. Azaz kb 690-710 ezer forint😄D

Downhill!!

Vaxi
gyönyörû<#eljen>

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

gordon 24
Köszi szépen!😄 Mindenkinek!

Downhill!!

SrAta
1-2 karc de egyszerûen leíhatatlangondolom hogy vigyorogtál mikor meglett😊
Õ alu?
Mennyiért vetted?😄

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

szép😊

Máté94
Ó hát én ilyenre vékonykereket raknék és városba de kényelmes lenne😄
Nagyon szép!
Majd ha összeraktad, rakhatnál arról is képet! 😊

Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"

gordon 24
Nahh végre kész az esztergályozás😄 Itthon van a váz!!

Pár képecske:

Downhill!!

VRSDM
ott is ez.

u dont have to listen anybody else but me

na megrendeltem a cuccokat (hajtómû,kormánycsapágy,hátsó tárcsa) ebikerõl,
szóval amit múltkor a btstõl akartam csak õk azt mondták nem kapok semmit amit megrendeltem,na mindegy remélem hamar ideér,ha egyben lesz a gép teszek képeket,ha érdekel valakit.

Vaxi
örülök ha tetszik ^^
nemsokára folytatom, csak most meló van 😊

bardocz
Biztos? Felütéses nem tudom milyen, de kígyóharapásnál kicsípi két oldalt a belsõt. Mondjuk lehet felütésnél is ez történik.
bardocz
Oké, ha találok valamit majd jelentem.
Szia!

Igen, velem beszéltél! Eddig jól halad a BikeWars.
Vaxi
ó csak nem a testbike-tól írsz? 😊
(és most realizálódik benne, hogy igazán befejezhetné már a bikewars-t)
a banner alatti linket láthatod, hogy mire kértem el a megnevezéseket 😊
[ feltéve ha veled beszéltem 😊 ]

Ja és ha valakit érdekel, felkerült 250 db. Eurobike 2009 kép a testbike fotóra:

DH bringák
http://foto.testbike.hu/index.php?p=showgl&gid=541&pp=gllist&cat=2&tag=0

XC bringák
http://foto.testbike.hu/index.php?p=showgl&gid=542&pp=gllist&cat=2&tag=0

Országúti bringák
http://foto.testbike.hu/index.php?p=showgl&gid=543&pp=gllist&cat=2&tag=0
Szia!

Ez légyszi ne vedd véleménynek, mert ez csak egy vélemény _kérés_! (nincsenek minõsítõ répák sem 😊)

Viszont elõfordulhat hogy átcsúszik valami hülyeség a moderátorunk szûrõjén, szóval örök hálára köteleznétek, ha segítenétek a munkánkat, és ha találtok oda nem való véleményeket, akkor használnátok a kis piros ördögöt (jelentés funkció!)

Köszönjük elõre is!
Máté94
SrAta
erre ne adj mert tesznek rá peremet, különben hogy fékeznél?:Ð
nekem tárcsafék van mégis van ezüst perem (mivel ez a vfékes felni sokkal erõsebb, mint ugyanennek a gyártónak a hasonló képességû tárcsása és küönnyebb is)

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

SrAta
a kigyóharapásos defekt meg a felütéses az 1 és ugyanaz😊

SrAta
ezen fáj és azért mert dirt nyereg ami arra való, hogy leülj rá ha megfáradtál nem arra hofgy folyton ülj és tekerj

Máté94
Jó rednben.Biztonság kedvéért írtam e-mail mert írta,hogy szívesen válaszol minden kérdésemre😄
bardocz
Nekem ahol a fék súrolja a felnit nincsen befestve, és mégis peremes😊 Ez alapján nem lehet eldönteni.
Máté94
De biztos vagyok benne,hogy peremes mert olyan a felni,hogy ahol a fék ugye súrolja a felnit az is be van festve és látszik,hogy súrolja.Nekem is ugyan így súrolja a festéket😄
Máté94
Akkor mégis jól gondoltam,hogy a peremes a mostani a szingó pedig a régiek.A cél egy viszonylag olcsó,gyors,és nagyrészt igénytelen.Nem tudom 20 évvel ezelõtti dolgok mennyire megbizhatók de talán azok jobbak a maiakhoz képest.
bardocz
Hát épp ezért olvass utána, ha nem tettem volna ezt, akkor én sem tudnám mi az ;-D
A peremes felni az, ami a mostani bicódon is van, tehát a felni peremébe kapaszkodik a gumi, és belsõ van benne(van belsõ nélküli is), szóval ilyenek ma a biciklik szinte mind. Defektet javítani könnyû, leszeded a gumit, és kicseréled a belsõt.
A szingós kerekeknél a felnire a gumit fel kell ragasztani, nincsen pereme, csak egy ív, ahova ragasztod a gumit. Így ugyebár nincsen belsõ sem benne, csak a gumit egy kis ragasztó, és a felni. Defektnél jóval körülményesebb javítani, mint a sima peremes felniket, de ezeknek elõnye az, hogy jóval keményebbre felfújhatod a gumit, 10bar fölé is, éppen ezért használják outikon, montikon pedig a peremes felnit, hisz oda nem kell nagy nyomás.
És akkor vannak a belsõ nélküli kerekek, UST és tubeless is a nevük, itt vagy olyan felnit használsz, ami alapból ust-s, erre ráraksz egy ust-s gumit, beleöntesz egy defektgátló folyadékot, és így fújod fel. Terepen jön ki az elõnye igazán, mert csak úgy kaphatsz defektet, ha valami nagyon kivágja a futófelületnél a gumit, vagy pedig az oldalfal sérül, viszont nincsenek kígyóharapásos defektek, amikor a felni pereme, és a gumi közé becsípõdik a gumi, és nincsen felütéses defekt sem asszem. Hagyományos felnit is meg lehet csinálni belsõ nélkülire, vagy drága átalakítószettel, vagy macerás sufnituninggal. Vannak gumik, amik ugyan nem UST-sek, de bizonyos felnivel mégis lehet õket aként használni, én ilyennel nem próbálkoznék, egyszerûbb, ha ust-s külsõt veszel, meg felnit, és elvileg nem lehet problémád.
Máté94
Ne kezd te is!Honnan kellene tudnom?Most foglalkozok igazán kerékpárokkal😊
Egyszerûbb ha leírod mi az egyik mi a másik és ennyi😊
Nem hiszem,hogy minden ember tudja születésekor,hogy mi a szingó😄
bardocz
Hát akkor olvass utána😉
Jó felszereltségû, bár a fékeket nem tudom milyenek rajta, meg a felnit sem, hogy peremes-e.
Ha értesz a szingóhoz, akkor nem gond, ha az van, de mivel azt sem tudod mi az, így nem ajánlom:-)
Én 16-17 évvel ezelõtt egyik ismerõsöm versenybringáját használtam, szingós volt. Az akkori full shimano felszereltséggel.Van egy filingje, gyorsulsz mint atom, 35-40 km/h sima ügy.4 fékkar volt rajta= ha lent fogtad a koskormányt ott is, vagy ha felül fogtad ott is volt fékkar.Olyan pedál volt rajta, hogy be kellett dugni a lábad. Jó volt.
Máté94
Ok.Én ennek a felét se értettem de ti tudjátok😄
Amit lejjebb linkeltem az megfele a kriériumoknak?😊
bardocz
Ne legyél gyenge😄
Max akkor cseréld le, ha nagyon nem jön be, szerintem marha jó a koskormány, csak montimon hülyén nézne ki😄 Úgyis hozzászoksz majd, ne legyen nyújtva a kezed amikor fogod, és nem fog a vállad fájni, ehhez persze jó vázméret kell. Meg amikor majd veszed olyat vegyél, amin peremes felni van, nem pedig szingós, persze csak ha nem akarsz ragasztgatni, meg szívni, ha defektet kaptál. És ha régit veszel, szerintem ne pozicionált váltóval vedd, hanem a régimódi tekergetõssel, azt nem kell majd állítgatnod annyit.
Máté94
Fasza.Akkor lehet,hogy lecseréljük egy egyenes kormányra😊
bardocz
Ha folyton fájt a segged a régi bicón is, az azért volt mert szar volt az ülés, és rosszul volt beállítva a nyereg.
SrAta
elég sok országuti versenyzõ él még nepjainkban is szóval sztem nem halsz bele😊
Nah a viccet félretéve lehet.
Kurvára fog fájni a hátad 2 hétig😄
azt ráedzõdsz😄
én így voltam a dirt vassal városba nem tudtam rászokni h nem ülök le a nyeregre mer a dirt nyereg tekerés közben kényelmetlen
mára megtanultam meg ráedzõdött a seggem, gyakrabban tekerek állva de sokat ülök ha lassan mek és pl csak 20 km után érzem h fáj régen ez 1 utca múlva volt😄
persze ótinál ez nem 20 km hanem 200😄

bardocz
Maxxis Xenith.
Máté94
Ok.Tehét tökéletes.Lesz valami bajoma koskormánytól?Mert ugye úgy görnyedve kell menni vagy,hogy nem?😊
Valószínûleg elég feltûnõen. ;o)

Valamennyire biztosan. Bár szerintem egy bizonyos táv után már minden nyereg kezd kényelmetlen lenni. Nálam ez kb. 60 km után szokott egyre inkább jelentkezni.
Soha sem volt oútim, de nem hinném, hogy sokkal kímélõbb lenne ilyen szempontból mint egy monti. Ha belegondolsz a merev váz és a kõkeményre pumpált gumik nem éppen a jó rezgéselnyelés zálogai. Persze a nagyobb átmérõjû kerék a kisebb egyenetlenségeken könnyebben átgördül, de oúti esetében akkor is a lábaid lesznek az elsõdleges rugózásod. Ez pedig edzettséget követel. Minél jobb formában vagy, annál könnyebben és annál gyakrabban helyezed át a súlyod a hátsó feledrõl a lábaidra, vagy állsz ki a nyeregbõl a nagyobb hupszlik elõtt. Persze ahogy fáradsz, úgy ezt egyre ritkábban teszed meg. Így egy hosszabb út után tutira érezni fogod a nyereg helyét.
Ha nyerget választasz ne ess abba a hibába, hogy a grammánia elhatalmasodása miatt egy ultrakönnyû, de ultrakényelmetlen darabot vegyél. Néhány oúti nyeregre még ránézni is fáj.

Máté94
Persze rekumbensel,hogy járnék sulIba?😄
Máté94
Szted nekem nem lenne rekumbensem ha a nem lenne 500.000FT😄
Egy jó üléssel lehet kényelmes?😊Mármint outi😊
Semmi baj nincs az oútival! Ha valaki aszfaltos suhanásra vágyik, akkor jó móka. Pláne, ha esetleg a versenyzéssel is kacérkodik.
De magam részérõl én inkább egy rekumbenst választanék ilyen célra. Mert az nem csak gyors, hanem eszement kényelmes is. Lényegében egy jó fekvõbringával a világból ki lehet tekerni. Persze azt nem ilyen áron mérik. Meg tudom, hogy ez csak az én perverzióm. ;o)

Milyet vettél?
bardocz
Nekem holnap jön meg, nem a kevlárost rendeltem végül, mert az +2k lenne, aztán inkább most nem költök, ha esetleg elromlik valami rögtön tudjam cserélni.
Vegyél slick gumit, azzal is lehetsz gyors, na nem annyira...😊 és olcsóbb
Máté94
Nem is túrázok én.De annyira tetszik,hogy mindeki olyannal jár körülöttem😄.Egy jó üléssel biztos lehet egy kis kényelmet belerakni😊
De én gyors akarok lenni nem kényelmes😄
gordon 24
Hát turázásra nem lesz jó😄

Olyan mint a speedmotor.. Kurva kényelmetlen, nagyon speciális és kurva gyors..

Downhill!!

Máté94
Azt leszarom csak jó?Mert nem akarok 1 millióért orszégútit hanem valami olcsó megoldást😄
Ja igen.Áruljátok már el mi a rossz az országútikba?Kényelmetlenek vagy mi?Mert anyám teljesen beleverte a csúfot😄
Hát régi darabnak tûnik😊
Máté94
Az fasza. Én meg megyek az utcánkba és kitolat elém egy sárga kombi astra. Persze nõ vezette. Jobb híján fölmentem a járdára, de oda csak egy kisebb padkán keresztül vezetett az út. Azt hittem nyolcas lesz a kerékbe. De hálistennek nem.