Biciklizés - ki mit miért
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Alu természetesen!
És egy hope fejcsapággyal (iparis) egy sunringlee hátsó aggyal az üléscsõvel, egy swinger taggal volt 275000ft.
Az uj ára (nézzetek utánna) beszarsz😄 2300font.. Azaz kb 690-710 ezer forint😄D
Downhill!!
Õ alu?
Mennyiért vetted?😄
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
Majd ha összeraktad, rakhatnál arról is képet! 😊
Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"
szóval amit múltkor a btstõl akartam csak õk azt mondták nem kapok semmit amit megrendeltem,na mindegy remélem hamar ideér,ha egyben lesz a gép teszek képeket,ha érdekel valakit.
nemsokára folytatom, csak most meló van 😊
Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.
Igen, velem beszéltél! Eddig jól halad a BikeWars.
(és most realizálódik benne, hogy igazán befejezhetné már a bikewars-t)
a banner alatti linket láthatod, hogy mire kértem el a megnevezéseket 😊
[ feltéve ha veled beszéltem 😊 ]
Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.
DH bringák
http://foto.testbike.hu/index.php?p=showgl&gid=541&pp=gllist&cat=2&tag=0
XC bringák
http://foto.testbike.hu/index.php?p=showgl&gid=542&pp=gllist&cat=2&tag=0
Országúti bringák
http://foto.testbike.hu/index.php?p=showgl&gid=543&pp=gllist&cat=2&tag=0
Ez légyszi ne vedd véleménynek, mert ez csak egy vélemény _kérés_! (nincsenek minõsítõ répák sem 😊)
Viszont elõfordulhat hogy átcsúszik valami hülyeség a moderátorunk szûrõjén, szóval örök hálára köteleznétek, ha segítenétek a munkánkat, és ha találtok oda nem való véleményeket, akkor használnátok a kis piros ördögöt (jelentés funkció!)
Köszönjük elõre is!
nekem tárcsafék van mégis van ezüst perem (mivel ez a vfékes felni sokkal erõsebb, mint ugyanennek a gyártónak a hasonló képességû tárcsása és küönnyebb is)
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
A peremes felni az, ami a mostani bicódon is van, tehát a felni peremébe kapaszkodik a gumi, és belsõ van benne(van belsõ nélküli is), szóval ilyenek ma a biciklik szinte mind. Defektet javítani könnyû, leszeded a gumit, és kicseréled a belsõt.
A szingós kerekeknél a felnire a gumit fel kell ragasztani, nincsen pereme, csak egy ív, ahova ragasztod a gumit. Így ugyebár nincsen belsõ sem benne, csak a gumit egy kis ragasztó, és a felni. Defektnél jóval körülményesebb javítani, mint a sima peremes felniket, de ezeknek elõnye az, hogy jóval keményebbre felfújhatod a gumit, 10bar fölé is, éppen ezért használják outikon, montikon pedig a peremes felnit, hisz oda nem kell nagy nyomás.
És akkor vannak a belsõ nélküli kerekek, UST és tubeless is a nevük, itt vagy olyan felnit használsz, ami alapból ust-s, erre ráraksz egy ust-s gumit, beleöntesz egy defektgátló folyadékot, és így fújod fel. Terepen jön ki az elõnye igazán, mert csak úgy kaphatsz defektet, ha valami nagyon kivágja a futófelületnél a gumit, vagy pedig az oldalfal sérül, viszont nincsenek kígyóharapásos defektek, amikor a felni pereme, és a gumi közé becsípõdik a gumi, és nincsen felütéses defekt sem asszem. Hagyományos felnit is meg lehet csinálni belsõ nélkülire, vagy drága átalakítószettel, vagy macerás sufnituninggal. Vannak gumik, amik ugyan nem UST-sek, de bizonyos felnivel mégis lehet õket aként használni, én ilyennel nem próbálkoznék, egyszerûbb, ha ust-s külsõt veszel, meg felnit, és elvileg nem lehet problémád.
Egyszerûbb ha leírod mi az egyik mi a másik és ennyi😊
Nem hiszem,hogy minden ember tudja születésekor,hogy mi a szingó😄
Jó felszereltségû, bár a fékeket nem tudom milyenek rajta, meg a felnit sem, hogy peremes-e.
Ha értesz a szingóhoz, akkor nem gond, ha az van, de mivel azt sem tudod mi az, így nem ajánlom:-)
Amit lejjebb linkeltem az megfele a kriériumoknak?😊
Max akkor cseréld le, ha nagyon nem jön be, szerintem marha jó a koskormány, csak montimon hülyén nézne ki😄 Úgyis hozzászoksz majd, ne legyen nyújtva a kezed amikor fogod, és nem fog a vállad fájni, ehhez persze jó vázméret kell. Meg amikor majd veszed olyat vegyél, amin peremes felni van, nem pedig szingós, persze csak ha nem akarsz ragasztgatni, meg szívni, ha defektet kaptál. És ha régit veszel, szerintem ne pozicionált váltóval vedd, hanem a régimódi tekergetõssel, azt nem kell majd állítgatnod annyit.
Nah a viccet félretéve lehet.
Kurvára fog fájni a hátad 2 hétig😄
azt ráedzõdsz😄
én így voltam a dirt vassal városba nem tudtam rászokni h nem ülök le a nyeregre mer a dirt nyereg tekerés közben kényelmetlen
mára megtanultam meg ráedzõdött a seggem, gyakrabban tekerek állva de sokat ülök ha lassan mek és pl csak 20 km után érzem h fáj régen ez 1 utca múlva volt😄
persze ótinál ez nem 20 km hanem 200😄
Soha sem volt oútim, de nem hinném, hogy sokkal kímélõbb lenne ilyen szempontból mint egy monti. Ha belegondolsz a merev váz és a kõkeményre pumpált gumik nem éppen a jó rezgéselnyelés zálogai. Persze a nagyobb átmérõjû kerék a kisebb egyenetlenségeken könnyebben átgördül, de oúti esetében akkor is a lábaid lesznek az elsõdleges rugózásod. Ez pedig edzettséget követel. Minél jobb formában vagy, annál könnyebben és annál gyakrabban helyezed át a súlyod a hátsó feledrõl a lábaidra, vagy állsz ki a nyeregbõl a nagyobb hupszlik elõtt. Persze ahogy fáradsz, úgy ezt egyre ritkábban teszed meg. Így egy hosszabb út után tutira érezni fogod a nyereg helyét.
Ha nyerget választasz ne ess abba a hibába, hogy a grammánia elhatalmasodása miatt egy ultrakönnyû, de ultrakényelmetlen darabot vegyél. Néhány oúti nyeregre még ránézni is fáj.
Egy jó üléssel lehet kényelmes?😊Mármint outi😊
De magam részérõl én inkább egy rekumbenst választanék ilyen célra. Mert az nem csak gyors, hanem eszement kényelmes is. Lényegében egy jó fekvõbringával a világból ki lehet tekerni. Persze azt nem ilyen áron mérik. Meg tudom, hogy ez csak az én perverzióm. ;o)
De én gyors akarok lenni nem kényelmes😄
Olyan mint a speedmotor.. Kurva kényelmetlen, nagyon speciális és kurva gyors..
Downhill!!
Ja igen.Áruljátok már el mi a rossz az országútikba?Kényelmetlenek vagy mi?Mert anyám teljesen beleverte a csúfot😄