Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A gumileszedõ az drága?
Én villáskulcsokkal, és csavarhúzókkal szoktam levenni, és jól össze is karcolon néha a felnit, és elég nehezen megy.
Visszarakásnál meg szét megy az ujjam egyes gumiknál 😊

Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"

bardocz
Ejj basszus, ez a gumicsere nem egyszerû, fél órát csesztem el az elsõ kerékre önmagában, meg eltörtem egy gumileszedõt😄
bardocz
Nyeee, még mindig nincs meg a gumim :@ Futár folyton délelõtt akarja hozni, amikor senki nincsen itthon, pedig már nagyon kéne.
http://kerekparbolt.lap.hu/
Nézd meg itt a boltok oldalait. A kerület alapján le tudod szûkíteni a kört, illetve útvonaltervezõvel meg tudod nézni, melyik hova esik.

VRSDM
csak is dakine.
nekem is volt tökéletes (csak elvesztettem 😞 )
661-et semmiképp azok hamar szétszakadnak.
dakine-ba nekem is téli volt. ilyen neoprém fûtõs anyagból.
kétujjas tapadás a fékkarhoz stb. nagyon profi!

u dont have to listen anybody else but me

bardocz
Tudtok mondani jó téli bicóskesztyût? Fázósak az ujjaim, és már pár héten belül lenne rá igényem, az biztos.
gordon 24
Passz! Csak 1x voltam ott. Nem egy nagy pukk bolt.. De az van a Könyves Kálmán mellett. Én nem ott szoktam vásárolni, de az ngyom messze van onnan.

Downhill!!

CopyKing92
én anyaghibát látokrajta.. mert hogy szét nyilt gajra az oldalfal O_O csak képenn e mlátszik de nem nyalhatott volna szét nem értem ... ha nem nyílt volna szét vissza se vittem volna XDDD így is tudom használni 😊 csak nem tudom vissza hajlítani merthogy nem férbealá a cuccos XD

Samsung GT-I9000 - Galaxy S - Shit You Know I May Not Have Had Sex, But I Can Fuck You Up. Yeah...XDD

bardocz
Rituálisan égesd el, és csinálj belõle "ólom"katonát, ez már másra nem jó. Jó nagyot csattanhatott.
repvez
ott nem csak kona van ugye?Mert olcsobb ösztelos után nézelödök ,tavalyi esetleg azelötti készleten maradt bringák után joárasitva .Mongoose, kelly's stb...
Mark007
Úh, részvét :S Én elég ideges lennék, ha 3 hét alatt tönkremenne😞
de másik: a lábad is beletörted? 😊

gordon 24
Vágóhíd utcában van egy Kona bolt! Oda nézz be.. Az a Lurdy ház mögötti utca..

Downhill!!

gordon 24
Hát ez kuka sajna.. Vegyél egy másikat.. Ezzel nem lehet mit kezdeni!

Downhill!!

Máté94
Mondtam,hogy kuka😞
CopyKing92
nah így nézki. az oldalfala teljesen be hajlott tövig rá nem lehet alányulni mintha egybe forrt volna és ez hegesztett és hosszantilag végig van repedve... az oldala

Samsung GT-I9000 - Galaxy S - Shit You Know I May Not Have Had Sex, But I Can Fuck You Up. Yeah...XDD

repvez
tud valaki nekem bringaboltot mondani közel a könyves kálmán köruthoz vagy a katonai korházhoz?Nem vagyok nagyon járatos pesten , csak évente egyszer ha feljutok és szét akarok nézni pár üzletbe .
Sziasztok!

Felkerült 1800 válogatott 24 órás MTB verseny fotó 10 kategóriába rendezve a testbike fotóra:

http://foto.testbike.hu/glist.php?p=search&what=24h+2009

Töltsétek fel ti is a 24 órás képeiteket, hogy egy helyen böngészhesse mindenki!

hefi
CopyKing92
majd megoldom xd

CopyKing92
igazábol nem ér hozzá semmihez se a vázon... 😄 de nincs satum. fogoval vissza hajlítom xddd majd ha eladom a legomat 15 ért veszek még 1 et 😊 😄

CopyKing92
3 hét XD

mennyi idõs?

Sickness
satuba be asztá kalapáld ki, mert így csak jobban szét baszod.

Fogd már be a pofád, ha hozzám beszélsz!

CopyKing92
mind1 addig jánoshegyezek így xd

CopyKing92
xd szét van nyílva igazábol 😮

VRSDM
gari csak gyártási / anyaghibából eredõ sérülésekre van.
ez meg szemmel láthóan valaminek oda lett baszarintva. már bocsánat.

u dont have to listen anybody else but me

CopyKing92
gari?:S vagy nemtom mert igazábol nem az én hibám volt 😮 egy rohadt köre estem féloldalasan 😄

bardocz
Próbáld meg kicsit kihajlítani, nem veszítesz már semmit.
Máté94
Kuka?
CopyKing92
sztetek ezzel mit kezdhetek?:

SrAta
mekkora küllök vannak benne te úristen😄
ilyent még nem is láttam😄

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

gordon 24
Igen! Nekem is tetszik! Hát a kona nyerget is, meg szépen lassan a truvatív cuccokat, meg szépen lassan a 2 kereket is cserélni fogom..

Ugye a srác adott hozzá egy sun ringlee agyat, elöre is veszek valami hasonló minõséget mavic, vagy valami igazán faja felnikkel összefüzetem. (kb február környékén)

Azért ez mégis csak egy Intense. Ennek meg kell adni ami kell. Csak ugye erre szépen lassan lesz pénz..

A tapasztalotok: Persze majd mondom. Az biztos (ez már most érzõdik) hogy sokkal jobban mozog mint a Kona. És nincs az a barom floater rajta...😄D

Downhill!!

Állati jól néz ki! <#vigyor3><#eljen>
Mutatós a fekete-fehér összeállítás. Egyedül a Kona nyereg nem illik rá. :oP
Ha cseréled, szerintem egy fehér nyerget próbálj majd szerezni. Észveszejtõen nézne ki rajta.
Kíváncsi leszek majd a menet tapasztalatokra!

gordon 24
Nahh összeépült😄 Kell vennem még egy láncterelõt, mert sajnos a truva nem jó rá..

Ugyhogy az igy el is adó.. 5000huf..

És két képecske nagyából hogy állunk:

Downhill!!

Máté94
Francba!Eladták a bicajt😞
Hát gyerekek, elindultam Dunaharasztiból a Hõsök terére, de nem jutottam el odáig.Egyszerûen elfáradtam már Soroksárnál, meg szembeszél is fújt.Úgyhogy így jártam. Ti merre voltatok?
elég széles skálán használod a bicód,de például egy 2,5ös külsõ felesleges szerintem. dirtre amit ajánlok a schwalbe table top 2.25 vagy a continental speed king 2.0 vagy 2.2
4x-re a maxxis larsen tt abból a 2.35ös és van belõle 1.9es is ami versenyre jó, dh-ra meg highroller ami olcsó és megbízható,esetleg a minion dh.

SrAta
slopera és dh-ra maxxis high roller
dirtre és fourcrossra meg streetre maxxis holy roller

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

CopyKing92
most Duro WildLife Leopard-om van 😄 2.6 os 😄

CopyKing92
hát nekem most 2.6 os van... 😄 csak már elég kopott.. amúgy
slope style - laza dh - dirt - four cross.

SrAta
2,4 Maxxis holy roller
2,5 Maxxis high roller
vastagabbakat nem ismerek
2,75ös gumi bazegg mit akarsz te?😄

CopyKing92
gumi kéne a kerékre :B 😄 minimum 2,5 ös 2,75 a max tudtok ajánlani? 😄 lehetöleg valami keményebb fajta keverésût és erõsset.

Máté94
Na kiderült,hogy az outi nem szingós hanem peremes😊
Vaxi
- Mi esik legjobban egy liter vodka után?
- ???
- A biciklista.

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

bardocz
Szerintem a 100-at nem haladja meg😄
gordon 24
Nahh itt van az az oldal amirõl beszéltem.. Olyasmi mint az ebike, csak angol:
a váz

Downhill!!

köszi, most már értem valamennyire.

Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"

Bocsánat, helyesen custom nem costum...

Elméletben:
A gondosabb tervezés miatt. Azért egy 4 forgáspontos rendszernél illik alapos munkát végezni. Ezen kívül ha a cég saját maga tervezi meg a vázat, akkor a fejlesztéseket teljes egészében saját magának kell állnia. (A kisebb gyártók, inkább megvásárolnak egy már bejáratott rendszert, minthogy egyedi fejlesztésbe kezdjenek. Pl. a Speckotól a 4 forgáspontos horst-link rendszert.)
A felhasznált jobb minõségû alapanyagok miatt. A súly kordában tartásához már muszáj jobb minõségû anyagokat használni. Itt már nehezen megengedhetõ, hogy pusztán a falvastagsággal kompenzálják az anyag minõség béli hiányosságait.
A felhasznált gyártás technológiák miatt. Egy össztelos gépnél maga a váz is több elembõl épül fel. Ahhoz, hogy jól mûködjön meglehetõsen precízen kell legyártani minden részegységet. A hydroforming, a preciziós hegesztés, a pontos hõkezelés, stb..
Arról nem is beszélve, hogy ezekbõl a gépekbõl eleve nem tudnak annyit eladni, mint az alacsonyabb kategóriába tartozó társaikból. Így a gyártási és a fejlesztési költségek is kevesebb felé osztódnak. Erre pedig még ráraknak az egyedi részegységek is. (Pl.: Costum to Specialized...)

Gyakorlatban
A legtöbb esetben a márkanév az amit szintén igen drágán meg kell fizetni a fentieken kívül. Valamint piaconként eltérõ árazást használ a legtöbb cég. Átszámolva az USA-ban lényegesen olcsóbban árusítanak, mint Európában (a mi kis országunk pedig még ezen belül is egy ritkán elcseszett piac...). A nagyobb felvevõ piac miatt még alacsonyabb árak esetén is meg van a szükséges haszon.

gordon 24
Hát ott kezdõdik, hogy a rugóstag, ha te meg akarod venni. 100000ft.

Utánna jön a váz ára. Maradjunk annyiban, hogy az sokkal komolyabb mint egy 30-40 ezres váz.. Legyen 100000ft az is. Legyenek a forgás pontok stb stb egy 40000ft..

Ha ezt összeadod akkor kb 240000ft-nél tartasz. És a többi a neve😄

De természetesen nagyon erõs meg stb. Nem készül annyi belõle mint egy merevbõl.. De attõl függetlenül irreálisan drága..

Szóval azt gondolom az elõállitási költsége nem haladja meg a 300 ezer ft-t sem!

Downhill!!

Valaki elmagyarázná, hogy miért ilyen drága egy váz? 20-30k-t még megértem, de fölötte? Drága legyártani?