Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bardocz
Persze. Hátha van olyan, aminél kapsz jobbat ugyan azon az áron, és jobb gépet rakhatsz úgy össze.
Máté94
Van.Ebike alapján sikerült mindent belerakni 34900-ba.Kerekítve.Felsoroljam majd?😄
bardocz

Kár, hogy kurvadrága.
SrAta
aztán egy trekking bicón nem mindegy h mienek a küllõk?😄
annyit spórol azzal, ha dure-ace váltót tesz rá és nem sramot mert 100g-al könnyebb a dureace

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

bardocz
De legalább valami elképzelés megvan már alkatrészek terén? Én amikor a kerekeimet csináltattam nyáron, egyáltalán nem értettem hozzá, csak kerestem az iparicsapágyas agyakat, meg DT küllõ, és kerestem olcsó de könnyû felnit, amirõl jókat írnak. Aztán ugyan így nem értettema gumihoz, de megnéztem mi olcsó, és rewiewek alapján jó. Így lett Maxxis Xenith. Természetesen most sem értek ezekhez a dolgokhoz😄
Nézelõdj agyak között, meg minden alkatrésznél ami kell, hogy nagyjából össze tudd rakni árban mivel hol leszel. Ha pl sikerül eleget spórolnod, akkor fûzetheted a kereked majd húzott küllõkkel, ami súlyban minusz a keréken.
SrAta
dt küllõkkel a 2 kerekemet fûzék 9000ért...

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

Máté94
3e ft ba egyezzünk meg😄
bardocz
A küllõk+ fûzés? o.O
Máté94
Az nincs egy ezres😄
bardocz
+ ugyebár a hátsókeréknél az új küllõk, és a fûzés ára.
Zsír😊
SrAta
agy+koszorú+lánc+váltó+karra szánt 40et😊

gordon 24
Vagy Saint! 40 bõl használtan simán kijön..

Downhill!!

SrAta
igénytelen?
akkor sramot, nem pöcsöl nem kell baszakodni vbele
veszel egy sram X5öt 8500ért vagy egy sram X7et ami már jobb mint az XT ha minden igaz 13000ért ezek mindd csak 50-70grammal nehezebbek mint a shimano
mondjuk a váltókar drága hozzá mert egy X5ös kar asszem szettbe 10 000
(tehát elsõ+hátsó)

repvez
Máté94
Hmmm?😄
CopyKing92
RaceFace <#boxer><#mf1>

Samsung GT-I9000 - Galaxy S - Shit You Know I May Not Have Had Sex, But I Can Fuck You Up. Yeah...XDD

Máté94
Jó rednbe deore lesz😄
bardocz
Nekem semmi bajom vele, csak szerintem fölösleges, ha nem mész gyakran terepre, esetleg versenyzel. Városba még az Acera is elég, és vált rendesen, ha be van állítva. De mondom, nekem mindegy mire költöd a pénzed, csak csinálhatnád okosabban, és így lehet több maradna esetleg más alkatrészre.
bardocz
Deore bõven elég, akár versenyzésre is terepre. Sram X5 asszem deore szintje tehát az is teljesen jó. És mindkettõ olcsóbb annyival, hogy a különbségbõl veszel egy váltókart is...
Máté94
Nem értem igazán mi a abjod az XT-vel?
ponts,könnyû,és megközelíti egy agváltó igénytelenségét😄
Máté94
Mert?Tudsz olyan jót mint XT és olcsóbb?
bardocz
Hát felõlem úgy baszod el a pénzed, ahogy akarod, ha 40ezrem lenne egy majdnem full hajtásra, eszembe se jutna XT-t venni.
CopyKing92
én 6 éves koromóta rendszeresen tekerek mindennap xd ha tehetem. O_O - amúgy jah jártam már így XD Érden... 😄 én meg a III.ker-ben lakok nah az szépvolt xd

Samsung GT-I9000 - Galaxy S - Shit You Know I May Not Have Had Sex, But I Can Fuck You Up. Yeah...XDD

zaki
Amúgy jártatok már így? Dekeft, jó messze otthonról, semmi pénz és jegy nálatok... 😄 Szerencsére a Hõsök tere közelében történt, betoltam a Szondi utcai boltba, otthagytam a verdát, majd elmegyek érte holnap. Én csak nemrég kezdtem bringázni, kb május óta. 24 vagyok, 12 éves koromban tekertem néha nagyon ritkán, most vettem egy verdát fogyózás céljából, de már sikerült leadnom a felesleget (15kgt kb, cangázás elõtt fogytam is 25öt, összesen 120ról 80-ra alig több mint fél év alatt), most már csak szórakozásképpen tekerek, hetente kb 2-3X, de van amikor majdnem mindennap... Pólus mellett lakom, a Margitszigetre szoktam kimenni, alkalmanként 32km kb.

CopyKing92
lol 😄

zaki
A qrva anyját annak, aki a bicikliútra tett egy szögesdrótot, megkaptam életem elsõ defektjét... 😄
Persze semmi zseton, vagy jegy nálam, jó volt büdösen haza villamosozni... Legalább volt helyem xD

Máté94
Me csak!😛
Megbízhatót akarok meg a legtöbb trekkngre deore xt-t raknak😊
bardocz
Megvolt az elsõ kör az új gumival, ilyet még nem éreztem, kanyarban szinte húzza az orrát, teljesen néma, gördülési ellenállás szinte nincs is, marha könnyen indítható, egyszerûen fantasztikus😄 Fûbe csúszik, meg könnyen blokkol a hátsókerék(azzal teszteltem a tapadást, inkább nem egy mély döntéssel😄), meg homokos poros úton sem tapad túlzottan dehát ott nincs is aszfalt alatta, csak a föld, nem erre tervezték. Kanyarban a tapadása nagyon brutál, meg fékezésnél is. Hamár fék, hétfõn viszem el a bringát szervízbe, hogy cseréljék ki a fékek sorrendjét, sajna itthon nincsen semmi szerszám, amivel rendesen tudnék bowdent vágni, meg hasonlók.
bardocz
Minek neked XT váltó? Nem elég egy sima deore, vagy sram x5-ös? Az is bõven megfelel a célnak, ha most agyváltód volt, akkor gondolom, hogy nem terepezni akarsz.
Máté94
40.000FT meg kellene állnia.
Hátsó váltó egy deore xt shadow 13.000-ért.
Máté94
Az agyon nem lehet spórolni?Mert akkor még kellene egy váltókar meg fék😄
Máté94
Imádlak!Akkor elpasszolom a az agyváltót😄
SrAta
veszel egy 9 sebességes novatec agyat kb 11000FT
veszel egy 9 sebis fogaskoszorút kb 4500FT
veszel egy 9 sebis láncot kb 4500FT
veszel egy 9 sebis hátsóváltót

Máté94
Na?😄
SrAta
georgesportba kapsz bike positiveot 350ért
melyik suliba jársz?
(jólemlékszem h gyõri vagy?😊)

Mark007
õõ, én megértem, ha nem hiszitek el.. a kártyával nem feszítek, csak hogy addig tartsa meg a gumit, amíg kézzel alányúlok. Én így csinálom, ezvan😊

#8201: Értem, köszi 😊

Máté94
Agyváltó.😄
VRSDM
kártya? : )
gyere el pliz a bicósversenyre és ha leszeded nekem kártyával akkor odaadom neked a hátsókerekem árát (kb. 40.000huf)
egy tescósgagyi csavarhúzó elhajlott már ott 😉 szóval kajak állvaszarokbe mikor csere van 😄

u dont have to listen anybody else but me

bardocz
Mivel már így is kitölti a rendelkezésre álló teret, ha tovább fújod nem fog kidurranni. Pont ezért van a külsõre írva hány bart bír.
Mark007
Elhiszem neked, csak az én felnimnél ez vált be😊
De lenne egy kérdésem is.
A belsõ mekkora nyomást bír ki? A külsõn ugye fel van tüntetve, de nekem vhogy az tünik logikusabbnak, hogy a belsõben van a levegõ, ezért annak is lennie kéne egy max. nyomásértéknek, nem? Most 3-3 bar van bennük, de mivel aszfalton megyek, lehet jobb lenne a 4-4.8 bele(?).(ez van a külsõn max.)Egyszóval, nem tud "kidurranni" a belsõ?

Szerintem ha a régi bringám Ritchey felnijein szeretnél gumit cserélni, rendesen megszenvednél vele, mire lepajszerolnád, meg vissza. Mindez köszönhetõ annak, hogy a gyártók csak sac/kb tartják be a szabványokat. ;o)

bardocz
Esetleg legközelebb majd kipróbálom, de ahogy eltört a gumileszedõ, szerintem a vonalzó is eltörne. Bár remélem legközelebb majd akkor lesz, amikor a szövet látszik ki a gumiból😄 Mondjuk télre lehet kelleni fog valami másik gumi, hóban csak nem olyan fíling a slick.
Milyen váltók, hajtómû van fent jelenleg?

Mark007
Hát, nekem eddig bejött 😊
Mach1 Mad felni, 1.95 ös kenda gumi. Vonalzó meghajlik, de nem törik el nekem, kártya meg végképp..
De hát mindenkinek más jön be😊

bardocz
Na, a hátsó guminál sikeresen kicsíptem a belsõt, így az 1.5-ös gumiba kénytelen voltam belerakni egy 1.75-2.xx-es belsõt, de ez már sikerült. Leszedésnél a teljes leszedés a szívás ezen a felnin, egyik oldal simán lejön, igaz azzal is szívok, de a másik... Viszont visszarakni, hát élvezet...Kénytelen voltam kicsit csavarhúzót is használni. Diák meg vonalzó nálam reccsenne.
Hát az én hátsó gumimat elég nehéz levenni onnan. Egy vonalzó nem bírná ki, még a villáskulcssal is nagy erõfeszítés.
A schwalbe dh gumi viszont simán lejön.

Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"

Mark007
Mûanyag vonalzó+valamilyen mûanyag kártya(én spec régi versenyengedélyt használok, de pölö diákigazolvány is megfelel).
Vonalzóval kihúzom egy ponton, aláteszem a kártyát, azzal szép lassan végighúzom úgy, hogy 2-3 ujjam beférjen alá. Onnan meg már kézzel le lehet feszegetni..Egy kicsit fájdalmas, de kibirható, és így nem karcolom meg a felnit egy kicsit se 😊 Persze, így is eltart néha 5 percig, mire leszenvedem.

Máté94
örömmel jelentem,hogy letettem az országútikról😊
Most azt kellen tudnom,hogy mit kell cserélni ha egy 9 sebis váltót akarok rárakni a paripámra😊
bardocz
600ft-ért vettem. Sajnos én is megkarcoltam pár helyen a felnit, éppen ezért vettem mûanyag leszedõt. Igaz kicsit késõn. Meg nagyapám segített, amikor az új felnire felraktam a gumit, és hát eléggé összekarcolta, csak kicsit hirtelenharagú, aztán ha rászólok, akkor kb 2-kor elindult volna a 6 órási vonathoz hazafelé :-D