Biciklizés - ki mit miért
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem fikázni akarom, de nekem nem tetszik.
kicsit rossz minõségû,de most végeztem...
íme:
Ha kicsit szétnézel ahányan dicsérik a Hayest ugyan annyian fogják az Avidot, Magurát, a Hopeot vagy a Formulát és fognak akadni olyanok, akik a Shimanot érzik jónak. Igazából egy bizonyos árszint felett már nehéz mellényúlni.
A Hayes minden esetre régi motoros a fékek terén. A Stroker sorozatból a Trail és attól felfelé már nagyon finom fékeket fogsz találni.
Meg kell nézni, hogy ki mire használja az adott féket. Egy 60 kg-os hegyimenõ bármely fékkel képes fejre állni. Egy termetesebb DH-s viszont lehet, hogy ugyan azt a féket gyengének fogja tartani. Le kell tölteni a gyártó oldaláról a felhasználói útmutatót és át kell nézni, mennyire bonyolult a beállítása, mennyire lehet testreszabni, mennyire körülményes a karbantartása.
De mégis melyik a jobb választás,illetve ha késõbb kerékcsere lesz akkor melyik a nem költségesebb?
A Hayes - t rengetegen dicsérik,hogy ettõl jobb fék nincs a földön!
Nos?
köszi, de ha nagyon akarnám le tudnám venni haverokkal 😊
Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"
MElyik suliba jársz?😊
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
még picit próbálkozom a csavarral, ha nem megy, akkor feladom 😊
nemtudom melyik milyen😄
a váltót sajna láncbopntás nélkül nem lehet leszedni
a truvatív kart meg hajtókarleszedõ nélkül eléggé anyabaszóan nehéz lesz leszetni (legalábbis a hussefeltet az volz...)
A hajtókaromat szeretném szétszedni, bezsírozni, mert recseg/kattog stb.
Truvativ Blaze, mindkét oldalon 2 imbusz csavart látok. Ezeket csavarnám, de nagyon erõsen meg van húzva, még fogóval sem megy. De legalább annyit szeretnék tudni, hogy milyen menetes, balosak vagy jobbosak ezek a csavarok?
Más: elsõ váltót láncbontás nélkül le lehet venni valahogyan?
A bátyám is a melóhelyen tárolta a téli gumikat felnin.. Találd ki hány darab van belõle?::_D
Talált! 0..😄
Szerintem vidd haza!😄
Downhill!!
Ha minden jól megy hétvégén jön az elsõ teszt.. Van kép róla😄 Ha érdekel berakom, igaz, csak a hajtás változott a legutóbihoz képest!
Downhill!!
Ami lényegi eltérés, hogy a Shimano a saját Centerlock nevû tárcsarögzítését használja, míg a többiek egy hatcsavaros IS (nemzetközi szabvány) rögzítést használnak. A Shimano azt állítja, hogy ezzel a rögzítéssel tömeget tud spórolni, illetve jobb a tárcsa hõleadása. Hogy ez mennyire igaz, azt legfeljebb egy teszt laborban, hõkamerával lehetne ellenõrizni. De szerintem mi átlag bringások túl sok különbséget nem igen vennénk észre.
Értelem szerûen a két rendszerhez eltérõ kerékagyak járnak. Ahhoz, hogy centerlockos agyra normál tárcsát tudj rögzíteni, kelleni fog egy adapter. Míg fordított esetben a Centerlockos féktárcsa helyett szükség van egy IS féktárcsára.
Ezt érdemes a fékrendszer illetve a kerék kiválasztásakor is szem elõtt tartani. Ugyanis az adapter némi felárral jár, ha váltani akarsz az egyikrõl a másikra.
A beállítás szempontjából nem hinném, hogy különbség lenne. Ami pedig az olajcserét vagy a légtelenítést illeti, az ugyan olyan macera mindegyiknél.
Miben különbözik a két fék egymástól?Melyík a jobb,ha lehet ilyet kérdezni,inkább melyíkkel nincs több gond,megbízhatóság?
Hayes,Shimano hidraulikus!
Agyváltóval eg fõleg nem fogk utánad rohanni😄
http://www.speed-way.hu/index.php?action=fooldal_reszletek2
http://www.speed-way.hu/index.php?action=fooldal_reszletek
Gondolom a többi boltnál is hamarosan beindul a dolog.
Köszi a tanácsokat, ma reggel írtam a Speedwayeseknek, h megrendeljem a Trail 700-as Meridat. 😊
Meglátjuk majd, mennyire lesz egyszerû a történet, mert pécsi vok és nem egyszerû feljutnom Pestre, õk pedig azt írják a honlapon, h Meridat nem nagyon postázhatnak, de talán meg tudjuk oldani vhogy.
Amíg nincs más, az öreg kecskével duhajkodok a Mecsekben 😊
Jó bringázást mindenkinek!
egyébként miért ne?
Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.
Egyszer majdnem elestem, a köves úton mentem, és el akartam menni egy pár mellett, ezért elkezdtem fékezni az elsõ kerékkel, miközben kanyarodtam, nem is kellett neki több, csúszott ki szépen alólam a gépezet, de megfogtam, igaz hülyének nézhetett mindenki😄
Elõre ti milyen lámpát javasoltok? Olyan kéne ami bevilágítja az utat rendesen és lehetõleg 10k-nál nem kerül többe. Elég sokat tekerek este és ami van lámpám az nem való semmire, telefonnal meg elég nehéz világítani meg a kormányt is fogni:S
A Visgrádi hg.-ben lévõ szakasz végig aszfaltozott, forgalomtól lezárt erdészeti út. Szóval ma nem sok terepet látott a bringám. Míg az egyik kaptatón megálltam lihegni, egy srác oútival húzott el mellettem. Lényegében bármilyen bringával járható, amivel lehet felfelé tekerni és amin van elég jó fék a lejtõzéshez.
Amúgy a szigeten az a piros felület a futóké. Nem illik arra bringázni.