Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Volt vki Criticálon?
Csákó. Te nem Dunaharaszti közelébe laksz?
Nem fikázni akarom, de nekem nem tetszik.
srácok! végre elkészült az új bicó,ha nem gond megosztok egy képet😊
kicsit rossz minõségû,de most végeztem...
íme:

Kerékcsere esetén a költségeken nem fog sokat változtatni. Az ember úgyis olyan kerékagyat választ, amilyen a fékrendszer rögzítése.

Ha kicsit szétnézel ahányan dicsérik a Hayest ugyan annyian fogják az Avidot, Magurát, a Hopeot vagy a Formulát és fognak akadni olyanok, akik a Shimanot érzik jónak. Igazából egy bizonyos árszint felett már nehéz mellényúlni.
A Hayes minden esetre régi motoros a fékek terén. A Stroker sorozatból a Trail és attól felfelé már nagyon finom fékeket fogsz találni.
Meg kell nézni, hogy ki mire használja az adott féket. Egy 60 kg-os hegyimenõ bármely fékkel képes fejre állni. Egy termetesebb DH-s viszont lehet, hogy ugyan azt a féket gyengének fogja tartani. Le kell tölteni a gyártó oldaláról a felhasználói útmutatót és át kell nézni, mennyire bonyolult a beállítása, mennyire lehet testreszabni, mennyire körülményes a karbantartása.

Szevasz Gabo!

De mégis melyik a jobb választás,illetve ha késõbb kerékcsere lesz akkor melyik a nem költségesebb?
A Hayes - t rengetegen dicsérik,hogy ettõl jobb fék nincs a földön!
Nos?

págiszba 😊
köszi, de ha nagyon akarnám le tudnám venni haverokkal 😊

Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"

SrAta
ha hétvégén akartad volna leszedni tudtam volna segíteni😊
MElyik suliba jársz?😊

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

aha

Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"

SrAta
gyõri vagy nem?😄

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

köszi
még picit próbálkozom a csavarral, ha nem megy, akkor feladom 😊

SrAta
mármint ha a csavar kijön utána még jön a szopatás h rávan szorulva a kar😊 Fincsi nagyon...😊

SrAta
az egyik jobbos a másik balos😄
nemtudom melyik milyen😄
a váltót sajna láncbopntás nélkül nem lehet leszedni
a truvatív kart meg hajtókarleszedõ nélkül eléggé anyabaszóan nehéz lesz leszetni (legalábbis a hussefeltet az volz...)

Hali!
A hajtókaromat szeretném szétszedni, bezsírozni, mert recseg/kattog stb.
Truvativ Blaze, mindkét oldalon 2 imbusz csavart látok. Ezeket csavarnám, de nagyon erõsen meg van húzva, még fogóval sem megy. De legalább annyit szeretnék tudni, hogy milyen menetes, balosak vagy jobbosak ezek a csavarok?
Más: elsõ váltót láncbontás nélkül le lehet venni valahogyan?

Ahol én dolgozok, ott csak én lopok😊
gordon 24
Nem tartom jó õtletnek!

A bátyám is a melóhelyen tárolta a téli gumikat felnin.. Találd ki hány darab van belõle?::_D

Talált! 0..😄

Szerintem vidd haza!😄

Downhill!!

Hát nincs pumpám😊 Úgyhogy kocsival mentem, és mikor hazaértem akkor csináltam meg. Felfújni meg a kúton szoktam. Hozzáteszem, hogy a kocsin is lett egy defekt , mire beértem melóba. De szerencsére én ott tárolom a téli gumikat felnin, így feldobtam rá egyet. Úgyhogy kész vagyok egy idõre a defektekkel😊
laci 700
Üdv! Jönnék a CM-ra csak nem rég kötötték el a bringámat. Megvernek ha robogóval jövök? <#vigyor3><#hehe> Mondjuk lehet érdemes lenne kimennem hátha megtalálom a bicóm. <#vigyor>

gordon 24
Nahh full kész a gépezet srácok!

Ha minden jól megy hétvégén jön az elsõ teszt.. Van kép róla😄 Ha érdekel berakom, igaz, csak a hajtás változott a legutóbihoz képest!

Downhill!!

bardocz
Szerintem ha nagyon sietsz, akkor bevállalhatod azt tüskénék, hogy nem szeded ki, hanem felfújod, és ha nincs messze melóhely, akkor odaérsz simán, és ott javítod meg, vagy otthon, de akkor vigyél pumpát.
Basszus reggel mennék melóba bringával, de leeresztett az elsõ kerekem.Este még jó volt.Aztán arra jutottam, hogy tegnap a Városligetbe egy csomó akác volt, bizt onnan a defekt.És valóban : akáctüske szivatott meg😞 Ezt utálom a legjobban, a defekt javítást.Alig akart lejönni a külsõ.
A tesztoldalakon és a szaklapokban olvasottak alapján ma már lehet azt mondani, hogy a Shimano hidraulikus tárcsafékei vannak ugyanolyan jók, mint a többi gyártó azonos árkategóriába esõ típusai.
Ami lényegi eltérés, hogy a Shimano a saját Centerlock nevû tárcsarögzítését használja, míg a többiek egy hatcsavaros IS (nemzetközi szabvány) rögzítést használnak. A Shimano azt állítja, hogy ezzel a rögzítéssel tömeget tud spórolni, illetve jobb a tárcsa hõleadása. Hogy ez mennyire igaz, azt legfeljebb egy teszt laborban, hõkamerával lehetne ellenõrizni. De szerintem mi átlag bringások túl sok különbséget nem igen vennénk észre.
Értelem szerûen a két rendszerhez eltérõ kerékagyak járnak. Ahhoz, hogy centerlockos agyra normál tárcsát tudj rögzíteni, kelleni fog egy adapter. Míg fordított esetben a Centerlockos féktárcsa helyett szükség van egy IS féktárcsára.
Ezt érdemes a fékrendszer illetve a kerék kiválasztásakor is szem elõtt tartani. Ugyanis az adapter némi felárral jár, ha váltani akarsz az egyikrõl a másikra.

A beállítás szempontjából nem hinném, hogy különbség lenne. Ami pedig az olajcserét vagy a légtelenítést illeti, az ugyan olyan macera mindegyiknél.

Szevasz Gabo!

Miben különbözik a két fék egymástól?Melyík a jobb,ha lehet ilyet kérdezni,inkább melyíkkel nincs több gond,megbízhatóság?
Hayes,Shimano hidraulikus!

Vaxi
jahh 😄DD

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

Máté94
Hát azért se meg azért se mert nincs hozzá kerékpéárom😄
Agyváltóval eg fõleg nem fogk utánad rohanni😄
Ahogy mondtam, lassan jönnek az õszi akciók:
http://www.speed-way.hu/index.php?action=fooldal_reszletek2
http://www.speed-way.hu/index.php?action=fooldal_reszletek

Gondolom a többi boltnál is hamarosan beindul a dolog.

@Gabo

Köszi a tanácsokat, ma reggel írtam a Speedwayeseknek, h megrendeljem a Trail 700-as Meridat. 😊
Meglátjuk majd, mennyire lesz egyszerû a történet, mert pécsi vok és nem egyszerû feljutnom Pestre, õk pedig azt írják a honlapon, h Meridat nem nagyon postázhatnak, de talán meg tudjuk oldani vhogy.

Amíg nincs más, az öreg kecskével duhajkodok a Mecsekben 😊
Jó bringázást mindenkinek!

Vaxi
ez az erdõbe ne vigyél félreérthetõ... 😄DDD
egyébként miért ne?

Máté94
Erdõbe ne vigyél😄
Max beton meg töltés😄
Máté94
😄
Vaxi
megbeszélhetjük majd

Máté94
Majd én is jönnék!Régen mentem már csapatba😄
Bizt jó lehet. Sose voltam Szegeden.
Vaxi
szeged, maros ártér + gát 😊

Azt te merre voltál?
Vaxi
jaja, voltam én is bringázni, majd rakok be képeket is 😊

bardocz
Nem láttam. Majd legközelebb megnézem. Belül nem tekertem, csak amíg elmentem az árpádhídig.
Ahha. Én kb 2 hónapja voltam.Végig a part mellett mentem, az a piros kis sáv tényleg faszán megfog😊. Aztán megnéztem a tavat is. Nem láttad azt a buszt, ami bemegy a vízbe? Tod most van ilyen kétéltû busz, turistáknak.Belemegy a vízbe, tesz egy kört, azt kijön.
bardocz
Elõször eltekertem az árpádhídig, ott lementem a futópályához, és ott mentem 1 kört, és vissza a margithídhoz. Középen a széles úton így forgalom nélkül jól lehet haladni.
Végig a part mellett mentél? Van pár hely, ahol ha perecelsz , egybõl a Dunába kötsz ki😊
bardocz
Fúhú, milyen futó nõ volt ott...:-)

Egyszer majdnem elestem, a köves úton mentem, és el akartam menni egy pár mellett, ezért elkezdtem fékezni az elsõ kerékkel, miközben kanyarodtam, nem is kellett neki több, csúszott ki szépen alólam a gépezet, de megfogtam, igaz hülyének nézhetett mindenki😄
De te is sok csajt láthattál a Margitsz-en, az is jó😊
bardocz
Ha nem akkor szól anyám, amikor már hazaértem, akkor én is kimentem volna😊
Én az Andrássy úton voltam, most értem haza.Mert tudjátok, le volt zárva az autósok elõl. Na, meg kinéztem a Városligetbe is, Hõsök tere stb...Volt pár bmx-es srác, ott figurázták a dolgot. Sok Kona volt, meg jó csaj😊
Hecker007
😄
ennyi erõvel mehetnék kocsival is 😄

Máté94
70.000Ft-os világítja be az utat😄
bardocz
Nem tudtam, hogy azt nem illik használni, mondjuk nem is mentem rajta sokat ép emiatt.
Hecker007
Hali!
Elõre ti milyen lámpát javasoltok? Olyan kéne ami bevilágítja az utat rendesen és lehetõleg 10k-nál nem kerül többe. Elég sokat tekerek este és ami van lámpám az nem való semmire, telefonnal meg elég nehéz világítani meg a kormányt is fogni:S

Egyedül Szentendre felé volt egy hepehupásabb, valamint egy erdõben futó földutas rész.
A Visgrádi hg.-ben lévõ szakasz végig aszfaltozott, forgalomtól lezárt erdészeti út. Szóval ma nem sok terepet látott a bringám. Míg az egyik kaptatón megálltam lihegni, egy srác oútival húzott el mellettem. Lényegében bármilyen bringával járható, amivel lehet felfelé tekerni és amin van elég jó fék a lejtõzéshez.

Amúgy a szigeten az a piros felület a futóké. Nem illik arra bringázni.

bardocz
Én margitszigeten mentem egy kört. Az a piros gumi hihetetlenül visszafogja a gumit. Mellette meg a köves rész eléggé technikás ezen a gumin. Amerre te jártál ott mennyi terep volt?
gordon 24
ÁÁÁ😄 Ma lett ugymond kész a bicó! Nem tudtam még kipróbálni sem.. De megvan a Saint Kar egy e.tirhteen terelõ hozzá, meg most minden kész..

Már használható, csak ugye most meg már fél 6😄DD

Downhill!!