Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MaSzKa

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

MaSzKa

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

Ez hol lesz?
gordon 24
Gyönyörûû.. Nahh ez az ahol én soha nem fogok bicózni😄 Egyszerûen ehhez olyan suta béna vagyok hogy huhh😄

Le a kalappal!

Downhill!!

VRSDM
van néhány tegnapi fotó a pályáról, frissek szépek
igaz elfelejtettem kivenni a raklapot az elsõbõl. meg a szõnyegek is fenntmaradtak, de a lényeg látszik

/remélem nem nagyon offtopik.
szóval a dtlf trails és a verseny helyszíne ugyebár

u dont have to listen anybody else but me

Mark007
Jah igen, jobban megnézve már értem 😊 Csak furcsa volt elsõre

SrAta
elvileg a nagyon hosszú rugóút miatt ez sztem fél mátert 70 centit simán bemozog olyan a geoja aztán ha annyit nyúlna a lánc akkor széttépné a feszítõ, így meg a 2 karon külön fixen áll a lánc és mozog a vázzal együtt abszolút nem feszül
persze drágább megoldás is

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

Mark007
A Lánc miért van felvezetve a váz közepébe aztán a hajtókarhoz?
Ott van a fogaskoszorú, és így nem esik le a lánc, vagy micsoda?

Am nem gyenge😊

bardocz
Brutálisak ezek a Nicolai bringák. Elfogadnék egyet, bár kihasználni nem tudnám, az biztos.
Vaxi
baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaz 😄

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

bardocz
http://k.dosser.eu/trash/nicolai.jpg
http://media.photobucket.com/image/nicolai/JKelty/NicolaiDH.jpg
bardocz

VRSDM
100e ft.
ez már a 3. generációs darabja
szóval elõtte volt még -200.000 mire ilyen lett
másrészt 100.000ft plusz meg merem kockáztatni hogy több mint száz munkaóra...

bardocz
Montihoz való dechatlonos belsõket dicsérik, akik használják.
Lehet olcsóbb, de nem törvényszerûen. Az alkatrészeken nem tudsz spórolni, lévén azok mindenképpen kellenek. Olcsóbban akkor tudod kihozni, ha van egy egyszerû, könnyen megépíthetõ terv, ami olcsó alapanyagokat használ. (A neten lehet találni jó, kevésbé jó és baromi ocsmány gányolt megoldásokat.)
Egyébként azért magas az áruk, mert legtöbbször kis darabszámban, egyedi alkatrészekkel, kézi munkával épülnek. Ehhez vedd hozzá a haszonkulcsot és a szállítási költségeket is. Nem igazán a nagy tömegeknek, sokkal inkább egy szûk rétegnek készülnek ezek a járgányok.
Kicsit más lenne a helyzet, ha annak idején nem tiltják ki õket a hivatalos bringaversenyekrõl. Ma valószínûleg ugyan olyan megszokottak lennének, mint a hagyományos kerok.

VRSDM
zárva volt minden bicós volt
okk.
vettem két belsõt az egyik hipermarketbe. a szükség nagy úr.
okk.
az egy dolog hogy mindkettõ kerékpárszelepes
okk.
vettem egy átalakítót szintén hipermarket. a szükség nagy úr.
a dobozán lévõ DV/AV felirat nem tükrözte hogy mirõl mire alakít.
okk.
vettem egy másik átalakítót ami már a megfelelõ irányba alakítja nekem.
(itthon az autószelepes kompresszorhoz.
okk.
a két belsõnek az alap szelepe szart se ér. egyszerûen egy tömör gumicsõ.
okk.
szétszedve a bicósszelepes belsõt, rárakva az autószeleprõl bicószelep átalakítót (hogy egyáltalán fel lehessen fújni.
okk.
az elõzõre rárakva a bicószeleprõl autószelep átalakítót hogy passzoljon a kompresszorhoz
okk.
de az hogy az összes nyavajás átalakítóba a tömítés szart se ér és fél bar-tól elszáll.
szóval szépen visszavisszavittem a két belsõt hogy szar a szelep
visszavittem az átalakítókat.
és vettem egy autószelepeset.

tanulság?
még ha semmien más bolt sincs, akkor se menjél ósön-cora-dekatlon és egyéb hipermarketbe alkatrészért.
még egy szelepért se!
:|

Máté94
Építeni olcsóbb int venni😄
Látni láttam, de próbálni még nem próbáltam. Minden esetre tetszenek a fekvõ bringák. Nálam benne vannak az "egyszer majd..." kategóriában.
Szerintem ha valaki nem akar versenyezni, akkor aszfaltra a legjobb választás. Csak az áruk... :o/

Máté94
Rekumbensen már találkozott valaki?😄
bardocz
Na végre megcsináltattam a fékeket. Elöl a 160-as tárcsa egy ujjal megfog, kettõvel még brutálabb. Ellenben hátul a fékpofát kicseréltem avid rim wanglerre, és valami pocsék ezen a felnin a benne lévõ betét. Úgy fog, mint a régi vízben... Igaz most nem nagyon használom, egyszerûen élvezet nagyokat fékezni az elsõvel<#nevetes1>
Ha egy gödör pont olyan mély és olyan széles, akkor se perc alatt meg tudja fogni a bringa kerekét. Lehet, hogy csomószor átgurulsz ugyan azon a részen gond nélkül, mert éppen egy kicsit nagyobb vagy kisebb a lendületed, vagy éppen a súlypontod van hátrébb, esetleg a gumi keményebb... Néha pedig "összejönnek" a dolgok.
Kölyökként kempinggel sikerült így esnem. Útról a járda melletti füvesre fel. Erre az elsõ kerék beleakadt egy kisebb gödörbe. Én meg elszálltam szépen...

Inkább csak törte magát. ;o)

VRSDM
szóval limiteltél 😄

VRSDM
az nem :S
hanem :$
vagyis nem zavaros arc
hanem elpirulós arc : )

Mark007
gõzöm sincs :s
úgyértem, hogy gyorsabban nem tudtam tekerni, szal elég gyors.
De nem ez lenne a gond..Hanem hogy nem emeltem a hátulját rendesen szerintem..

bardocz
Teljesen kitekerés kb milyen pedálfordulat?
Mark007
Hát nem lassan mentem sajna.
elõl középsõ tányér, hátul 8-as, teljesen kitekertem..Szal itt az én hibám, minek száguldozok..

bardocz
Ahhoz nagyon gyorsan kell menni, hogy úgy megdobja.
Mark007
Köszönöm!
Hát most pihentetem eléggé.
Ma visszatérve a helyszínre, és körülnézve, tippem sincs, hogy estem el..
A fedélbe nem tud beakadni a kerék, át kellett rajta futnia..
Utolsó tippem, hogy nem emeltem a hátsót eléggé, és megdobta..Pedig jó lenne tudni, legalább odafigyelnék legközelebb..

Isten hozott a KTT-ben! Azaz a Kormányon Túliak Társaságában. ;o)
A viccet félretéve, mihamarabbi gyógyulást!
Javaslom, hogy a könyöködet ne erõltesd, inkább pihentesd. Ha nem jön rendbe teljesen a húzódás, akkor rendszeresen visszatérõ probléma lehet belõle.

Mark007
Én is voltam, Egerben.
A rendezvény jó volt, nagyon sok bringás összejött 😊
Hazafele viszont.. elindultunk, és egy fél km után a városban, fel akartam menni egy felhajtón.
Felálltam, elsõ kerék emel, simán átmegy, leérkezésnél csatornafedélbe megakad az elsõ kerék..mert ugye olyan, hogy van a beton, utána 10cm széles, 10 cm mély gödör, és utána a csatorna fedél..
Hát, én repültem 2-3m-ert..Bicaj aztmondták, hogy 3-4et szaltózott, távol is volt tõlem..
Szal, most értem haza az ambulanciáról, ahol 4-5 bringás baleset volt..😊 szerencsére nincs semmi, de a könyököm nem mozog...
Jó befejezés volt :S

gordon 24
Én is voltam!!😄 Most értem haza! Sajna a munkém miatt nekem is egész nap autoznom kell a városban, de attól függetlenûl támogatom és hát ott is voltam! Faja volt, nem kicsi káoszt csináltunk😄D

Downhill!!

ja akkor félre értettelek,mert egyik mondatodban volt egy :S hangulatjel ezért nem értettem meg mert fáradt vagyok😊

bardocz
És most nem voltak lezárva az utak. Csak egy angol nõ dudált, legalábbis amit hallottam, autósok jól bírták.
Ezt a mostani CM-et kihagytam, de a tavaszin ott szoktam lenni. Egy biztos, hihetetlen hangulata van, mikor a rengeteg bringás összejön és egy kicsit átengedik nekünk a várost. Minden tiszteletem a szervezõké!

VRSDM
dehogy gond : )
örülök neki.
azért ajánlottam fel hogyha kell rendes kép stb. akkor szólj csak
örülünk minden nemû reklámnak.

bardocz
Jó volt a CM, nekem is elsõ volt. Mindkét emelésnél ottvoltunk deákon. Most még el kell kezdenem matekházit csinálni, metr nem volt rá még ma idõm, és merazjó😄
azt én értem mit tükröz,sajnos sok hasonlóval lehet találkozni,de nekem nem hiányzik,hogy ide írogassa a hülyeségeit mert nehéz napja volt,vagy akármi okból,ha még egyszer beír hasonlót ne aggódj nem törlöm hanem jelentem moderátornak .

Vaxi
dx nem kellett volna kitörölni, nem baj, hogy elmondja a véleményét, a stílus pedig a komolyságot, illetve intelligencia hányadot tükröz

Vaxi
azért, mert mint a legtöbb autós képes órákat ülni a dugóban, de agyfaszt kap, ha 15 percet állnia kell, mert bringás felvonulás van.
igen, a mi kurva anyánkat tudjuk, de ennyi erõvel elmehetsz te is a nagyszájú vagánykodós 200-zal városbanmenõs balesetetokozós autós kollégákkal egy saját városba, amit úgy kúrtok szét, ahogy akartok.
ez a baj látod.
a bicajosok szem elõtt tartják a többi közlekedõ érdekeit, a benzinfalók nem.

Vaxi
köszönjük kedves autós kolléga.

LoDMaSt
mert?

@ Hellomarci

én raktam ki,gondoltam aktuális progi,kiteszem lássák a többiek ergo kicsit reklámozzam,de már le is szedtem nem tudtam,hogy gond ha kiteszem.

Nekem már nem volt kedvem kimenni.Csajok voltak?😊
VRSDM
mi ez a kép a versenyünkrõl? :$
nemtudom ki rakta ki.
de ha kell neki valamilyen média anyag akkor szóljon és segítek 😊
amúúúgy. az oldal folyamatosan bõvül. érdemes a napontan párszor ránézni van-e frissülés. már akit érdekel persze : )

Vaxi
na fasza...
szegeden a critical 8kor kezdõdött, 1 km után hátsó defekt... =(

LoDMaSt
Jaja, elsõ volt nekem, de tetszett. (y)

@ Hellomarci

nem,kicsit távolabb lakom.