Biciklizés - ki mit miért
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mondjuk az érdekelne,hogy egy színterezés mennyibe kerül?
és mondták hogy ha bejelentjük hogy ott van a pályánk, és nem vágunk ki fákat, és nem szemetelünk, akkor nem fognak baszogatni minket hogy van az erdõben egy trélsz : )
kedves gesztus tõlük 😊
apropó volt szó fixirõl. jut eszembe elkezdtem építeni egyet.
hnap megyek bicósboltokban körbenéni használt kerék ügyben, vázat ma vettem, kormányt levágtam, nyeregcsövet szintén a méretemhez, és uuu már most nagyon brutál. és még kész sincs, és még le sincs fújva.
szóval helyzetjelentek majd : )
u dont have to listen anybody else but me
Meg lehetne keresni a szakági egyesülteket vagy éppen azokat a sportolókat, akik országos vagy nemzetközi versenyeken is elértek már eredményeket.
Persze elsõ körben kellene néhány olyan ember, aki kedvet és elhivatottságot érez egy ilyen jellegû szervezkedésre.
Nehéz ügy... :o/
De az sem hogy egyátalán nem lehet. Tehát valóban egy civil szervezõdés kellene akik az erdészekkel eggyütmüködve kitalálnának egy megoldást erre a problémára. Csakhát kik azok akik ezt megcsinálják?😄
Downhill!!
erre gondoltam
egyre gyakrabban látok olyan bringát, aminek országúti kerekei, nagy szûk kormánya és ált. rikító lila vagy zöld színe van. legjobban az ún fitness/hibrid bicókra hasonlít. érdekelne hogy nevezik ezeket, lehet lecserélném az mtb-met egy ilyenre
Szerintem majd a kellys rbx-et veszem majd meg. Ha fel bírok kelni 5 perccel korábban holnap, akkor megnézem, hogy most mennyire bírja a térdem.
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
Csak mert E-bike-on 40-60%os leárazás van a készlet erejéig!
Már csak pár darab!
(Nem reklámozok csak jószándékkal, hamár nem a sramot akciózzák...)
Sztem tök fasza gondoltam megosztom veletek😄
A másik meg az h.
Gabo a www.bringabutik.hu mennyire megbízható oldal?
Mert nagyon olcsó
Jobbulást!
Sokkal inkább egy civil szervezõdés, ahogy múltkor is írtam, amivel az illetékes hatóságoknak is lehetõsége van leülni tárgyalni. Hosszú távon csak így lehet bármit elérni. Ha tényszerûek akarunk lenni, akkor a bringásokat eddig is csak megtûrték a budai hegyekben. Hivatalosan semmilyen formában nem volt engedélyezve egyik útvonal sem.
Persze megfelelõ kompromisszumkészségre mind a két oldalon szükség lenne. De pl. nem tudom, hogy azoktól az újgazdag kis srácoktól, akik aputól, anyutól sírták ki maguknak a bringát és csak felvágásból járnak fel a hegyre, mennyire lehet elvárni, hogy betartsanak bármilyen megállapodást... (Ezzel most senki sem akarok megbántani, de mindannyian ismerjük a jelenséget.)
Egy biztos, ami most van az sehogy és senkinek sem jó, és nem csak Budapesten, hanem az ország összes erdõjében, hegyén.
Elméletben lehet szitanyomással mintát felvinni. De amit boltban meg tudsz venni az a legtöbbször eleve mintás.
Az index bringás topikjáról annak idején az Elastictól rendeltek egyedi nyomású ruhákat. Esetleg érdemes megnézni a cég oldalát a lehetõségekrõl.
http://www.elastic.hu/index.php?page=ruharend
és azóta nem tudom se kinyújtani se behajlítani, se ráállni.
konkrétan sírv jöttem haza olyan szinten fájt minden lépés.
pedig a bmxes eséseim után én aztán bírom a fájdalmat.
szóval holnap doki :|
u dont have to listen anybody else but me
Nem semmi... Magyarországon tényleg alig van hely ahol lehet normálisan cangázni, gondolok itt dh, dirt, street és hasonlókra. Erre lezárják az egyik legnagyobb helyet, ahova sokan járnak... Más országokba meg épülnek a pályák külön ilyen célokra... Lásd Whistler Park és hasonlók.
A tüntetéssel én is egyet értenék. Sok embernek fog hiányozni a hely régi formája. Valamit csak lehet tenni, nehogy már a "hegyi bicilizést" is büntessék, arra hivatkozva, hogy tönkre tesszük a környezetet vagy akármit is, miközbe építik a lakóparkokat meg írtják a fás/füves területeket (pl.: Omszki tó és könyéke).
\"A valóság csupán illúzió, bár nagyon kitartó.\"
Szóval a dechatlonos az egész jó.
Ezekre logókat +ba tudnak szitanyomók rakni?
Vagy azt csak pamutra lehet?
Igen! Hát voltam is fent, meg a cikket is olvastam..
Tundérsziklánál az utolsó részét (éles jobbostól visszább ) keresztbe raktak le Fa rudakat. Ráadásul pont ugy, hogy nem tudod kikerülni sõt át sem tudsz rajta menni normálisan. Szóval vagy leszállsz tolod, vagy nagyon ovatosan átbukdácsolsz rajta.
Aztán a Kanyargos (csiki Csuki) minden egyes utnál keresztbe le van korlátokkal zárva. Alig lehet átmenni ott is.
Aztán a köves (mi igy hívjuk) János hegy bal oldaláról indul a játszótértõl!. Azon is ahol az utón átrepültél régen ott is, fa karó keresztben..
A Nocommenten állitólag a pályán is vannak karók.
Szóval egyszóval egy oltári nagy szopás az egész. Állitólag büntetenek is.
A Bike magban a cikkben leírják, hogy 3000-20000ft ig terjedõ bírság+ a nyomvonaltól föggõen természetkárositási büncselekményt is elkövethetsz, ami 100000ft de akár a bringa elkobzása is lehetséges büntetés.
A Cikkben direkt kihangyúlyozza az ember, hogy a János hegyrõl, Normafáról, Hárs hegyrõl a DH-sok eltávolitása a céljuk!
Szóval megint csak azt tudom mondani ez magyarország! Mindent tiltanak, de kompromisszum semmi. Maygarul nem lehet biciklizni fent.
De azthiszem te is meg mindenki tudja, hogy ugyis felmegyünk, hiszen más lehetõség Budapesten nincs erre a sportra.
Vigyázni kell, és körbe nézni mielött neki vágsz egy szakasznak.
Ez van sajna.. Valami tüntetést, megmozdulást is lehetne csinálni! hátha elérünk valamit. Érdekvédelmi szervezeteknél Bringás egyesületeknél is verni kellene a vasat. Hátha legalább egy vagy 2 helyet visszakapunk vagy kijelölnek helyet ahol lehet..
Ennyi sajna.
Downhill!!
János-hegy lezárásokról tud vki valamit? Állítólag Bike Mag-ba van róla cikk...
\"A valóság csupán illúzió, bár nagyon kitartó.\"
Rövidbõl volt már néhány, mostanában a Decathlon Rockrider mezeit nyúzom. Az elmúlt években vettem õket, mikor akcióban le voltak árazva. Praktikus, mert jobban szellõzik, gyorsabban szárad, kényelmesebb mint a pamut. Egyik sem a feszülõs országútis típus, inkább lazább, lezserebb szabásúak. A zsebek is jó helyen vannak rajtuk kialakítva, zipzárral záródnak. Tartják a színûket és eddig jól bírták a mosást is.
Volt iqperl izumi mezem is, ami alig egy év alatt kifakult és bolyhosodni kezdett. Ahhoz képest elég drága volt.
4-5k-nál többet nem szívesen adok ki értük, ezért is szoktam az akciókra vadászni.
Hosszú mezem is van. Márkát fejbõl nem tudom és már az árára sem emlékszem. Ha hûvösebbre fordul az idõ, akkor szoktam plusz rétegként felvenni, vagy a bringás dzseki alá felhúzni.
Bringás nadrág is játszik, mert egy tisztább, szárazabb érzés.
Ebbõl van hagyományos, betétes, kantáros kivitelû (hogy a hasamról ne csúszkáljon le állandóan). Szintén Decathlonos. Abból is az olcsóbb változat. Nyáron kényelmes, mert jól szellõzik.
Ami viszont kellemes meglepetés volt, az egy kívülrõl hagyományos shortnak kinézõ, de belül betétes nadrág. Valamivel drágább volt, mint a sima bringás nadrág, de megérte az árát. Kényelmes, jobb a betét benne és a zsebei is praktikusak. Ezen kívül mivel erõsebb az anyag, legalább azon nem kell paráznom, hogy egy ág letépi a ruhámat vagy egy esés után kilógó seggel kell hazatekernem. ;o)
Nadrágból is van hosszú, hûvösebb idõre való. Az egyik kantáros, termo anyagból készült. A másik egy Windstopper anyagból készült darab.
Dzsekibõl is van néhány. Van egy vékony, lélegzõ anyagú Sandstone esõ dzseki. Egy hûvös, száraz idõre való Windstopper dzseki. Illetve egy bélelt vízálló, lélegzõ téli dzseki. Ez utóbbi kettõ szintén Decathlonos akciók szerzeménye.
Ha igen milyen márkákban érdemes gondolkodni(5-8e forint környéke)
Sporttárs😄
mint a karikás ostor úgy megy a lánc bazeg😊
Kössz
4évig DIRT-eztem,de meguntam,és átszálltam inkább a túra/hobbi XC világába. Amit eleinte észrevettem,hogy akik kezdettõl fogva,már régebben is XC-ztek,úgy otthagytak 3-4km után mint a szemét,egyszerûen nem bírtam.
Itt felénk néha beszólnak nekünk a nagy BMX-es és DIRT-ös csávók,hogy hogy néznek ki a kis pipaszálak....mindig azt szoktam mondani:
Ahhoz ügyesség kell,az XC-hez meg inkább állóképesség. Legalábbis szerintem. Én ezt szûrtem le. Az én lábam (fõleg a vádlim) elég vékony,de ha tekerek,tisztán kirajzolódnak az inak/izmok,már-már visszataszító. 😄D
Viszonyt 7éve úszok hetente 4-szer,ami elég jót tesz,úgyérzem.
Egyszer kipróbálnám magam valami hosszabb amatõr versenyen,vagy csak úgy,tõlünk nem messze van 1 tó,körülötte remek szûk kis erdei ösvények,ami poros,gyors,itt-ott kisebb hidak,emelkedõk...körbe durván 14km. Ha 100X nem mentünk körbe rajta éjjel-nappal,akkor egyszer sem.😄
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Alkalmi tekerésre, városi használatra talán megfelel. Döngölt földútnál komolyabb terepre, hegyre viszont nem ajánlanám semmi esetre sem. Testesebb, erõsebb bringás alatt szintén csak gond lesz velük.
Rendszeres, mindennapi használathoz vagy sportoláshoz ennél jobb alkatrészeket érdemes választani. Viszont az az árat is megdobja.
A két bringa lényegében egy szinten van. Nincs közöttük jelentõs különbség. Ha olyan bringát szeretnél, ami ki is tart, ennél mélyebben kell a pénztárcába nyúlnod, vagy meg kell próbálni egy jó használt bringát kifogni.
Nem igazán vagyok benne a témában, az utolsó bringámat kb. 15 éve vettem és remekül szolgált, amíg el nem lopták 3 hete... :S
Most azon filózom, hogy kellene egy új, eddig amiket néztem, az a "Rock Machine Surge 26" és a "Gepida Mundo 400" voltak. Elõbbi le van értékelve 63.290 Ft-ra, a Mundo 65.000 körül van.
Szerintetek melyik jobb? Sima városi használatra szánom, munkahelyre járás, kisebb bringatúrák, ilyesmi... Vagy esetleg vmi más, amit ajánlanátok?
Köszönöm a válaszokat elõre is!
Shimano deore vs. Sram x5
Downhill!!
Passzolom.. Szerintem jó az x5.. És arra amire nekünk kell bõven sok is.
Pl én hogy használom:
Amikor mezei bringázás van felrakom 4 dikbe.. azt szeva igy letekerek vele amennyit kell.
Jön a Dh: Rajt le konusz a pályán ha van egy két kisebb emelkedõ, vagy szükebb rész akkor max 3 dik..
Nahh és kb ezzel ki is fujt a váltogatásom😄
Downhill!!
A fentiek ellenére szerintem a lábaimon nem lehetne túl sok zsírt találni. (Csak a pocaktól kéne szabadulni...) 8-9 év tekergés nyomot hagy az emberen, és itt most elsõsorban nem a térdeimrõl lekopott bõrre gondolok. ;o) A vádlijaimon és a combjaimon elég rendesen látszik a bringázás hatása és határozottan nem pipaszár lábakon tipegek. ;o)
Ez amúgy szerintem alkat és edzés típus kérdése is. Általában az oútisok sokkal inkább állóképességet fejlesztenek, ebbõl adódóan vékonyak, inasak. Montisoknál is szükség van állóképességre, de ugyanakkor a komolyabb emelkedõk és a változékony, rázós terep erõnlétet is igényel. Sok a rövid, sprint szerû terhelés. Ebbõl adódik, hogy más-más izomcsoportok fejlõdnek. Ha megnézed a tour hegyimenõit és sprintereit, azért náluk sem lehet pipaszár lábakról beszélni.
Mindezt vissza lehet vezetni egészen addig, hogy az emberi szervezet hogyan állítja elõ a mozgáshoz szükséges energiát. Aerob-anaerob mozgás és az erre specializálódott izomrostok... stb. stb.
Ezért lenne fontos, hogy mindenki, aki egy kicsit komolyabban sportol legalább nagy vonalakban legyen tisztában a pulzusmérés alapú edzéssel.
Lehet, hogy érdemes lenne megkeresni egy sportorvost, aki korrektül fel tudja mérni, hogy mi a helyzet a térdeiddel. A térdnél lévõ szalagok állapota és a porc kopása egyaránt lehet probléma.
Jó esetben megúszod azzal, hogy valamilyen porcerõsítõt kell szedned. Rosszabb esetben, lehet mûtét is belõle. (Ami még mindig jobb, mintha teljesen tönkremennek az emberbe térdei.)
Tényleg jó,tekerés közben alig érzem. Van egy vastagabb anyagú is,bár az inkább térdrögzítõ,de ha extrém hidegben tekertem (valamelyik télen éjjel -15 °C),akkor azt vettem fel.
Én M-eset rendeltem. Ahhoz képest,hogy elég sokat tekerek,elég vékony lábam van. Ezt már megfigyeltem pár bringás haveromnál is. Évente 10-13ezer km-t tekernek,de a lábuk mint a pálcika,bár az full izom. Nektek nem? 😄D
http://ebike.hu/termekek/ruhazat/melegito/terdmelegito/9063/
Télen remek szolgálatot tett.
Embertelen sárban,porban vízben kitûnõen teljesített. Igaz SRAM fogsorral+lánccal. Na meg persze sima Deore váltókarral. Ha a váltó úgy van beállítva,hogy a kanál kicsit elõre hajlik. (mondjuk nálam elõl a 3.lánctányéron,hátul meg a 3-4-5-6 fogaskeréken),akkor egész jól feszít,egyénként szó-mi szó,hajlamos arra,hogy csapkolódjon. Ütés-vágást nem tudom mennyire bírja,mert vigyázok rá nagyon.😄
bikemarketon is van
kamásli néven keresd
Az SX5 és az X5 között mi a különbség?
Csak emrt az SX5rõl nem találtam leírást...
Kössz
Szóval szerintem felesleges. De mondjuk ha van pénz mehet😄
Downhill!!
Nekem is rövid van dh-ra, mivel ugye kisebb erõkar jobban tartja a láncot!
Downhill!!
És Rövid(GS) vagy hosszú (SGS) kanalas kell?