Biciklizés - ki mit miért
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
nyereg - 3-4000körül (az igényeidtõl függ)
elsõ fék ... attól függ milyen, semmit nem írtál róla.
szerelés nem kell, ezeket otthon simán felrakod
u dont have to listen anybody else but me
Van egy bringám, fel szeretném most kicsit "újítani". Új gumik, új nyereg, valamint egy elsõ fék kellenének rá (ez utóbbi egy szép esés alkalmával ment tönkre). Szerintetek ez szereléssel együtt kb. mennyibõl jönne ki?
Nem kellenek nekem méregdrága, márkás cuccok, nem használom extrém körülmények között a bringát, csak sima városi/terep-tekerésre, heti ~100km-t.
Remélem érthetõ amit írok..😄
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
kormány felhúz.
amikor a kormány emelkedik te a hátsókerékre helyezett testsúlyból ugrasz felfele, el akarsz emelkedni a pedáltól. a max magasságponton összébbhúzod a lábad, és a kormányal anyit emelsz a bicón. (elõre-fel erõvel) hogy pont a lábösszehúzással együtt jöjjön a pedál oszt hali.
amúgy tessék
Valamit segíthetnél, mert lövésem sincs, hogy tudnám megemelni.Mellesleg montival és nem bmx-szel.
Mellékesen:
Ma 24km-rõl jöttem haza sötétben,országúton,szó szoros értelmében olyannyira szakadó esõben,hogy 10-el jöttem és alig láttam. Még jó,hogy ma reggel kis szivaccsal,minden egyébbel másfél órán át törölgettem,kenegettem...😞 😄 Egyik lámpám fél úton lemerült (már tegnap jelezte,hogy gyenge),de alapos emberként volt nálam egy másik lámpa,zsír új elemmel. Én ennyire még nem áztam meg,az tuti. De istenbizony ku*va jó volt. 😄
Szerintem a 2.1-es méret egy megfelelõ mintázattal jó kompromisszum a vegyes használathoz. (A legtöbb gyártó érdekesen értelmezi a mértékegységeket, ennek köszönhetõen + és - irányba is szokott eltérés lenni a gumik méretében.)
A Continental minden egyes gumijából több változatot készít.
A legolcsóbbak általában drótperemesek és semmi extra védelem nincs bennük. Komolyabb bringás használathoz ilyet venni szerintem nem túl jó választás.
A csúcskategóriás versenyzésre szánt gumijaik pedig túl puhák és ezért gyorsan is kopnak aszfalton. Arról nem is beszélve, hogy az áruk is az egekben van.
A kettõ közötti kategória lenne az, ami a legtöbb bringásnak megfelelne, de pont ez kapható a legritkábban nálunk a boltokban. Általában kevlárperemes, esetleg még valamilyen defekt védelemmel ellátott, keményebb keverékbõl készült változatok ezek, viszonylag tûrhetõ áron.
Vegyes használatra a megfelelõ mintázat vagy egy alacsony (semi-slick) minta, vagy olyan mintázat, ahol a bütykök középen egy viszonylag egybefüggõ futóélt adnak. Ezeknek a gumiknak aszfalton is jó a gördülési ellenállásuk, de ugyanakkor terepen is megfelelõen kapaszkodnak.
Az év elején magamnak Michelin XC Dry2 gumikat vettem. Száraz körülmények közé ideális. Aszfalton és terepen is jól viselkedett eddig. Defektem nem volt.
Amik a mintázatuk alapján még tetszettek azok a Vredestein Tiger Claw, Continental Race King, Schwalbe Furious Fred. Csak hát az árak, meg a megfelelõ minõségben való elérhetõség...
Szomorú ilyet mondani, de gumi utáni mászkálásnak számomra az volt a konklúziója, hogy a boltok csapni való kínálata miatt legközelebb inkább érdemes lesz berendelni az új gumit valamelyik webshopon keresztül. Remélem azért egy darabig erre nem lesz szükségem.
Ha jóltom ez a lényege😄
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
Emeled az elsõt, és AZTÁN a hátsót, így ugrassz végülis, elõre.
Én ezt jobban szeretem, mint hogy mindkettõt egyszerre emelem.
Gyakorlás kérdése gondolom, de volt már, hogy így akartam, és túl hamar ugrottam, ergó az elsõ kerék még feljutott, hátsót meg odacsaptam.
Persze, lehet rosszul tudom😊
Tulajdonképpen így illik felmenni a padkára, a padka elõtt felkapod az egész bicót 220-30cm-re (nem csak az elejét) elejét hátulját...
Én egy 10 centis padkára 25-30nál felmegyek😊
Hasznos dolog😊
Four crosson meg letörés ugráshoz kell😄
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
ha sok a pénzed akkor Made in Germany Continental-t vegyél azok a minõségiek
én 1x kaptam defektet azóta nem 😄
1-2 órás munkával szépen össze lehet igazgatni, hogy ne legyen benne tojás és 8-as se
javaslom most le tisztára mintha új lenne és picit pumpáld fel és közben igazgatod
ha ok akkor felpumpálod teljesen
itt a Continental katalógus
_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______
http://bikemarkt.hu/index.php?page=keszlet&tid=986
Márciusban vettem egy bringát,azon volt ilyen gyárilag és tényleg nagyon szuper. 70%-ban városi rohangászásra használom,néha kis erdei-ösvényes túrák,és 2200km alatt 1X kaptam vele defektet,azis egy jó nagy nagy szög volt,belülrõl még a felnit is megkarcolta. (tehát ott bármi kilyukad szvsz.)
Kopni nagyon lassan kopik,jó ballonos,padkákon felütni még egyszer sem sikerült. Viszonylag egybefüggõ futófelülete miatt aszfalton nagyon jól tapad,könnyen gurul,esõben sincs rá semmi panaszom. Sárban kicsit kritikus,de nagyon jól tisztítja magát (tehát kidobálja a sarat elég könnyen).
Speed King-em nekem is volt,tényleg egy határ sz*r. :S
Szerintem nem érdemes annyira széles külsõt választanod például a 2.2es egy optimális méret,ilyen pl: Michelin All Mountain és a Schwalbe Smart Sam (Performance Line) ebbõl van 2.1, 2.25ös is. Ez a kettõ szerintem elég jó választás.
amugy nézz körül itt.
nekem egy Genesis Winner bicom van (nyaron vettem). es egy 26x2,1 es continental explorer gumi van rajta. nah most nekem ettol szelesebb (ballonosabb kellene), olyan amivel varosban illetve terepen is jol lehetne haladni. a mostani sajnos eleg gagyi mar avgy 4szer kaptam vele defektete is illetve defekt szereles utan sehogy sem akart ugy visszamenni hogy ne legyen 8as a gumiban, es ez nagyobb sebessegnel eleg idegesito hogy kicsit rangat. szal pls ajanljatok valami gumit johet link is rola. (intersportban vettem de persze nekik nincs ettol szelesebb gumijuk :S). jah es ha lehet ne legyen nagyon huzos arban.
elore is koszi, tovabbi jo tekergetest.
H87-D3H/i5 4570*3,6/2*8GB Kingston/Gigabyte Extreme Gaming 1070/ 8TB HDD/Samsung 840 120GB SSD/ 650W/Razer Deathadder 2013/Logitech G15/Logitech Z3 2.1/Dell P2414H/NZXT H440/LGUH635v 4k
itthon 5-6eft-ért van ilyen teljesítményû
gondolkozok rajta veszek még 1et
az idegesít, hogy csak 3x AAA megy bele így biztos hamar lemerül 😞
kicsit túl fehér a fénye
meg nehéz a súly ami durva terepen nem jön jól, mert a tartója vacak
és így is akadtam jópárat.
de ha tudod kezelni a biciklid, és nem suta vagy, hanem érzed és úgy megy ahogy te akarod. akkor a méret nem para
attól még hogy valami nagy, kényelmes is lehet.
ergó aranyhegy épp olyan hogy kikúrtnagyotrepít. fennt pár méteren így " ááámostmilesz " aztán pont érkezõre tesz.
ettõl független az elsõ 5-6körbe szépeket akadtam, de ráérzel és onnantól zsir.
szóval kezdeni nem ilyenen kell, hanem kis huplis pumpás kisugrókkal aztán lehet haladni
Vagy valami extra tehetség?
Csak mert lockpickes cuccot akarok meg majd váltót rendelni...
Paypali hogyan mûkszik?
Muszáj hozzá kártya?
most jöttem aranyhegyrõl (képek a pálpyáról)
nem hagyhattam ki, most mehettem elõször, és hatalmasak az ugrók, és írtózatosnagyokat lehet repülni, és eszméletlen jó volt.
rajtam volt a dokibácsi által ajánlott térdizület tartó erõs gumis izés szövetes izébizét ami tartja az ízületet, így nem is fájt annyira,
kicsit éreztem hogy van lábam de nem volt vész.
ellenben egy óriásinagyot bicikliztünk és életreszóló élmény maradt meg bennem.
szóval orvosiutasítást hülyefejjel félreraktam, de nem is fájt annyira mint eddig, (mondjuk ilyen drága krémek mellé ne is fájjon) és áh nagyonjóvolt. a mi trélszünkön ehhez képest szarfosnyikat lehet repülni 😄
Már csak az a kérdés,hogy hol kezdjem?😄
Igen azt a kéket fogom amit már linkeltem azt hiszem😊
Nem tûnik rossznak, ezen az áron pedig erõsen bestbuy kategória.
nah srácok megjött az új lámpám
elvileg minimum 110 Lumenes
esztergált alumínium (jó nehéz :S)
7 funkciós (Strobi, SOS is van benne és ha kikapcsolod akkor egy zöld gyûrû világít egy ideig)
jól világít elképzelhetõ, hogy Osram Led van benne
a kormányra az istenért se tudom rárakni, mert vastag 😞
Brand: Ultra Fire / UltraFire
Model: WF-17B
Emitter Brand/Type: Cree
Emitter BIN: Q3-WC
Color BIN: White (WC)
Total Emitters: 1
Battery Configurations: 3 x 1.2V/1.5V AAA (Not included)
Voltage Input: 2.6V~4.5V
Switch Type: Clicky (Clickie)
Switch Location: Tailcap (Tail-cap)
Modes: 6
Mode Memory: -
Mode Arrangement: Hi > Mid > Low > SOS > Fast Strobe > Slow Strobe
Circuitry: Digital Regulated 450mA Current Output
Brightness: 110 lumens maximum brightness (manufactuer rated)
Runtime: -
Lens: Coated Glass Lens
Reflector: Aluminum Smooth/SMO Reflector
Carrying Clip: -
Carrying Strap: -
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.26340
a másik lámpám is megjött külföldrõl
5-LED Bike Tail Light (2xAAA) ez meg 3 helyett 7 funkciós
piros és kék ledek vannak benne<#eplus2>#eplus2>
Gabo: Oké,hogy minden cucc lehet anyaghibás,de azért egy 11k-s kormány ne törjön már el,fõleg "lájtos" használat mellett,2 hónap után..:S
Mondjuk az is érdekes,hogy nekem meg 3500Ft-os B+-os kormányom 3 éve bírja,de most,hogy ezt láttam,lehet inkább lecserélem...
Amúgy ma vettem fékpofákat! 😄 Régi már majdnem a fémig le volt kopva,még jó,hogy megnéztem,mielõtt elkezdi felszántani a felnit.
Jobbulást a haverodnak!
Jó lábadozást!
van néhány ronda , de van köztük néhány írtózatosan gyönyörû példány is.
Hát sajnálom, minnél elöbbi gyógyulást! És van eladó nagyon fasza Truvatív hussafelt stucni kormánnyal..😄 (ez csak vicc, de lehet tényleg eladom!)
Szóval jobbulást!
Downhill!!
Csak úgy lightosan krúzolgattunk a városban. Semmi elõzetes jele nem volt. Pedig direkt azért vette meg,mert Ritchey és az nem lehet gagyi.
Azt tudni kell,hogy mi ugratni nem igen szoktunk,inkább túra mániások vagyunk,tehát még arra sem lehet fogni.
Ritchey pedig nem szar márka (igaz én vennék sosem)
Hát jobbulást neki, ez elég nagy szívás..
De hol jöttetek? Egyszerûen csak eltört azt csumi?
Downhill!!
reggelre tök jó lett. semmi baja. mármint nem fájt.
lépcsõn lementem utána megint halál.
szóval jólérzi magát amíg nincs rajta terhelés.
doki mondta hogy a szallagok picit meg vannak nyúlva. emiatt az ízületek érintkezése nem a legjobb ( ha esek csak jobb oldalamra ) szóval most nó bicaj. csak lájtos tornázás, izomlazító meg görcsoldó krémek meg masszázs.
elvileg rendbejön 2héten belül ha kímélem és csinálom amit mondanak.
Egyik haverunk,hátul jött,egyszer csak hatalmas reccsenés,ropogás,bringa csúszik,gyerek földön hever és ordít. Satufék,mindenki vissza...egy szót nem szól,csak ordít....vazze mondom,mentõt,de gyorsan. A legszarabb az volt,hogy fogalmam nem volt,hogy most mi van? Aztán nézem bringát,kormány ketté törve. :S (11k-s Ritchey kormány). Mostanra már kiderült,hogy szegycsont törése van,éjjelre benntartják. Pont ott törött el a kormány,ahol a vastagabb,középsõ részbõl megvan nyújtva a vége fele kicsit vékonyabbra.