Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Máté94
Jókor veszed észre😄

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Szuper,ezt betettem könyvjelzõnek,köszi szépen! 😊Kinyit a bicajbolt,akkor át is futok TF2-ért,meg bowdenért,aztán hajrá. 😛

VRSDM
ma volt dürerkertben pipe night.
ergó minifélcsõverseny a szórakozóhelyen 😄
elég brutál osztást tettek a srácok :]
vázpörgetés - tailtap - és ebbõl elrántott elõreszaltó az ív aljába... háttaltelibe :/
de tényleg mindenki nagyon vállalt és volt bõven visítozás meg ökölrázás meg hátbaveregetés szóval megõrülõsjóvolt :]

u dont have to listen anybody else but me

SrAta
ha ugyanannyira feszíted meg a bowdent, mint amennyire most van akkor a fokozatok között nem lesz gondd, ha a csavarokat nem tekered el akkor sem a küllõk közé, sem a vázra nem akar váltani majd...😄
Tulajdonképpen a 2 csakar a 2 végállást adja meg a bowden feszessége, pedig a fokozatok távolságát, illetve, hogy éppen melyik fokozat alatt áll a kanál.
Én simán betom lõni a váltóm(ne ne okoskodjatok tom itt szenvedtem 3 napig😄DD)
pofon egyszerû HA NINCS ELHAJOLVA A VÁLTÓFÜL ÉS ELÉG HOSSZÚ A LÁNC.
De itt egy tipp a váltó beállításokra:
Váltó beállítás
Elég nagy görénynek érzem magam remélem a mai napon végre valami jót is tudtam tenni valakivel😞

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

bardocz
Majd kipróbálom, ez hátha beválik. Köszi.
Amikor felveszed,akkor mind2 végén egy sima vastagabb befõttes gumival odafogod. Hirtelen ez egy jó megoldásnak tûnik. 😄

bardocz
Lecsúszó térdmelegítõre van valami megoldás? Térdem alá is lecsúszik sajna:S A kesztyû viszont tökéletese, semmit nem éreztem a hidegbõl.
Mind1,tökéletes ez is! Köszi szépen!

http://techdocs.shimano.com/techdocs/index.jsp

Itt a montis alkatrészek között meg találod az összes Deore alkatrész útmutatóját, robbantott szerelési ábráját. Magyar leírás szerintem egyikhez sincs.

Persze,ezt tudom 😊
Amúgy most jöttem fel...katasztrofális. 😞

Elsõ agy erõteljesen ropog,meg a hajtómû is. Bár ott nem néztem meg semmit,az holnapra marad,nincs mára több lelki erõm biciklit szerelni. Fékbowden házakat átmostam TF2-vel,csak úgy folyt ki belõle a retkes lötty,viszonyt csak egy fékbowdent kell vennem,minden más menthetõ. Magát a váltókart szétkaptam apró darabokra...úhh. Még apró falevelet is találtam benne (hogy hogyan jutott oda be,fogalmam sincs...),de legalább szépen átmostam TF2-vel szárazra töröltem,gépzsír be....olyan mint az új.

1 kis segítségre is szükségem lenne:

Shimano Deore-hoz találok valami pontos (lehetõleg magyar) beállítás leírást? Holnap szétkapnám a váltóbowdeneket,de félek,hogy nem sikerül összerakni vagy visszaállítani faszán....ezt megköszönném. 😊Vagy ha csak a bowdent szedem szét,de a tekerõs bizz-bazz-okat nem tekerem el,attól nem lesz semmi változás? :S

Minden más amúgy fasza,még a teló is él,egész jól mûködik.

gordon 24
Persze ez vili😄 De pl a Dh pályák mellett a bringa mosok mind ilyenek😄

Szóval mással nehéz volna..😄 Én azt szoktam erre mondani, hogyha magas nyomású cuccal mosod, azokon a helyeken csak éppen hogy egy kicsit megvereted.

A többi helyen lehet "áztatni"

Downhill!!

VRSDM
magasnyomásúval nem ajánlatos biciklit mosni, mert mindenhova beférkõzi magát a víz, értelemszerûen oda is ahova nem kéne, onnan kimossa a kenõanyagot és voilá kész a lassú halál.

Tegnap elvittem bringát lemosni....pfúúú. A lényeg. A bringán csak az ülés és a markolatok látszottak ki a sárból. 4 napig állt így a bringa, a sár szabályosan hozzáépült a vázhoz. Otthon mielõtt elindultam min. 3kilo sarat bontottam le a géprõl egy kulccsal. Letekertem nagynyomásúba,bementem pénzt váltani kutas csak nézett,hogy "OMG". Kérdezte is,hogy "jó volt a buli mi,srácok??" 😄D Mondom jaja,fasza volt! 😄 Végülis 950FT ból sikerült lemosni a bicajt,de még most indulok le tárolóba mosószeres vízzel,kisszivaccsal,30rongyal,meg 3liter kenõanyaggal életet lehelni a kis drágámba! 😄D

bardocz
Na végre van télikesztyûm, meg térdmelegítõm. Kesztyû víz meg szélálló, szóval jó lesz remélem, térdmelegítõ meg elvileg 10 fokig jó, és sajna nem szélálló, de csak ez volt decathlonban. Télikabátok eléggé drágák, volt 2 féle 10-ért, az egyik nagyon vékonynak tûnt, de az majd elválik, hogy kell-e, ebben az idõben még nem hiszem.
Vaxi
*nekik

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

Vaxi
gratula neki 😊

más:
ha valaki bentvan a google wave-ben, keressen rá a bringás public wave-re 😊

Sziasztok!

Engedjétek meg, hogy itt is gratuláljak a Happy Bike SE-nek, akik a HBSE 24h 2009 albumukkal megnyerték mind a MTB XC, mind a 24 órás MTB maraton fotóversenyt a foto.testbike.hu oldalon!
SrAta
privatizálják a hegyet😊)))))))))))

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

gordon 24
Hát kiderûl😄 De sajna én elég kicsi esélyt látok erre. Asszem inkább az lesz, hogy jövõ nyáron arra fogok keresni, hogy bringázzak😄

Magyarul 2 hetente irány külföld😄

Downhill!!

Még a végén megéljük, hogy itt is lesz rendszerváltozás. ;o)

gordon 24
Tök egyszerû. Meg áll a pálya aljánál a kijáratánál, és amikor kijössz eléd áll és kész.

Sajna ha büntetni akar meg tud.

Gabonak igaza vcan, próbálunk már mi is szervezkedni, meg állitólag a Bringás szövetség is rajta van az ügyön.

Downhill!!

Kitölti a dühét a következõ arra járón, akit sikerül elkapnia...

De ahogy írtam, csak akkor lehet változást elérni, ha szervezett formában próbálja meg valaki felvenni a kapcsolatot az erdészettel. A cikkbõl is ez jött le nekem. És mind a két oldalnak szükséges engedményeket tenni. Ez másképpen nem megy.
Az XC-s DH-s fújásnak sincs értelme. Ugyanis a DH-sok után a következõ jól célba vehetõ csoportot pont az XC-sek fogják jelenteni. (Jó magyar szokás szerint.)
Mivel egy lassan több mint 1 évtizedes dologról van szó, nem most és nem így kellett volna elkezdeni a beszabályozását. De ezen nagyon meglepõdni sem lehet.

SrAta
hmm ha nem állok meg agyonlõ?😄
Vagy mit tud csinálni? megnézi az alvázszámot?😄
simán letudom tagadni, hogy én voltam sok fullface sisak és kona shred lehet Magyarországon(például)
Szal mit csinál ha nem állok meg mert utánam nem tud jönni gyalog kocsival meg nem lehet😄

Vaxi
állandóan mi vagyunk basztatva, figyeld meg, hogy ha tennénk egy benzin motort minden bringára egybõl a seggünket is kinyalnák...

gordon 24
Jogos persze!.. Sok minden igazság van ott! (én a Polarisext vagyok😄) azt én irtam..

Downhill!!

Vaxi
"Namármost az oké ,hogy szétfékezzük a Tündérsziklát és nem terem az a kis drága 3cm-es virágocska,de milyen érdekes,az erdész pöfékelhet a 7milliós Dzsippével. Szerintem õ vagyis a dzsipjével 1 perc alatt több kárt okoz a természetnek mint én aki 2 évig jártam fel a Jancsira."

jogos

gordon 24
Nahh a teljes Cikk a János hegyrõl!

Olvasátok el, ha van vélemény irjátok alulra! 😄

Bucsú??? Csak nem!!

Downhill!!

SrAta
eszméletlen hihetetlen áááhhhhh.....😄
megnyomom és semmi katt bazzeg csak érzem hogy más tekerni
de semmi
gyönyörûûû
Ilyen nincs kompromisszumok nélkül vált😄

gordon 24
Jájj😄 Akkor jóvan.. Nahh akkor használd és majd érdekel mit szolsz hozzá. Nekem rohadtul bejön.

Downhill!!

SrAta
mindenki mél és emesencíme látszona profiloldalán ha akarja😄

SrAta
Bazzzeeegggg!
Else hiszed😊
Beállították szervízbe😄
El volt ferdülve a váétópapucs(nemtom cserélték e vagy kiegyenesítették e) de azt mondták, emiatt nem tudtam beállítani😄
Azé mondom ennyire balfasz nem lehetek mondtátok, hogy full egyszerû beállítani😄
Szal nem bennem és a váltóban volt a hiba csak simán egy ferde papucs😄

Vaxi
ahhoz át kell néznem a maps apit, de ez jó ötletnek tûnik!
egyébként a verseny szervezõs részt kb. rád építem 😄 más szervezõ ismerõsöm nem nagyon van, szóval remélem majd rendezel vesenyeket késõbb is 😄
egyébként messze van még a leadás, de nyárig készen akarok lenni az egésszel 😊

VRSDM
integrált guglimap, amin bejelölheti mindenki a jó kis spotokat 😉

Vaxi
srácok a segítségetek kellene, nemsokára le adom a szakdoga tervezetet ( a bikewars lesz a szakdoga témám, mint említettem ), és ha lenne ötletetek hasznos modulra, azt megköszönném.
eddig ami lesz a mostani funkciókon kívül:
- RSS minden felhasználóhoz
- verseny szervezõként is lehet majd regelni, versenyeket hírdetni, amire a userek jelentkezhetnek
- lesznek klubok ( muszáj lesz valami ilyesmit beleraknom, keresési algoritmus miatt, ismerõsözést meg nem nagyon akarok )
- privát üzenet

Ezeken felül várnék bármilyen ötletet, ami segíthet abban, hogy egy fasza bringás oldal legyen a végén. =)
köszi

SrAta
már 80% ban tökéletes alakulunk😄
Ma megyek ki kiriékhez és szépen megkérem, hogy segítsen hátha õ be tudja lõni (azé mégis nagyobb gyakorlata van mint nekem😊)

SrAta
de ugye mivel 3*9 ezért eléggé nehéz összehozni minden fokozatot:S

gordon 24
Hát igen😄 Ugy kéne mindenhol😄

Downhill!!

SrAta
azokba a fokozatokba amibe nem vacilál gecc meg se hallom hátranézek h váltott e😄

gordon 24
Akkor passz. De tutti beállitás gond. Jónak kell lennie. Enyém ugy vált hogy beszarsz😄

Downhill!!

SrAta
a lánc sztem tök ép a koszorú is

SrAta
a koszorú, a lánc, a karok, a váltók minden sram
és mindegy mit csinálok a hátsó váltó valamely 2 fokozatban bizonytalan(ill csak valami 1 mert pl a 4.-ben visszacsúszkál a 3.ra)
De minden stabil és néma ezen az egyen kívül...
Sztem ez hétfõn egy bicószervíz lesz...

gordon 24
Hát nem tudom komolyan.. Valamit nem jól csinálsz tutti biztos.

De minden jó? Tehát a lánc nincs lenyulva, a fogsor nincs elkopva?
Váltókar Sram??

Downhill!!

SrAta
a lánc ugrál a beállítástól függõen vagy legnagyobb(1) és a 2 között és a többi fokozatban stabil vagy a 4-5 között és a többiben jó vagy a 6-7 között és a többiben jó

gordon 24
Fogsor? Lánc? Váltókar?? Mi, mi?

Downhill!!

gordon 24
Igen ezen én is gondolkoztam, hogy csináltatok matricásokkal ugyan olyan matricát a felnire, le porfestetem és ráragasztom stb.

De ez gány szép lenne, de utánna folyamatosan magyarázni kell miért fehér stb stb.. Meg azért egy 18-19 ezer ft-s felnit nem szívesen kezdenék szétbarmolni😄

Valószinüleg fekete kereke lesz. Azon gondolkozom, hogy lehet fehér küllövel😄 De az nem tudom hogy nézne ki...

Downhill!!

gordon 24
Nahh igen! És itt van egy hátránya az Intensenek (socomról van szó) A Gloryhoz képest pl. Intensnek sajna a mozgása miatt, nem tudtak merevítõt rakni, igy oldal irányban tud csavarodni a hátulja . Nem jelentõs, de egy 2-3 mm-t tudod mozgatni a kereket jobbra balra. Míg a Giantnek meg sem moccan.

Giantot ha megnézed, a hátsó háromszögnél a felsõ csöveket a kerék elött összeköti egy csõ. Intensnek ott nincs semmi😄 Igy mondjuk könnyebb jóval a váz, de hát tud csavarodni kicsit.

Downhill!!

SrAta
nah most jó minden, csak akárhogyis állítom be a hátsó váltót vagy az 1-2 között ugrál és a többi jó vagy a 4-5 között és a többi jó vagy a 6-7 között és a többi jó (Beállítástól függ)

Mark007
Mach 1 felnik?
Mach1 MAD
Nekem MAD van, csaptam már oda, semmi baja, boltban is nagyon dicsérték, testbike-on is elpusztíthatatlannak írják, felépítése is erõs.
Tudtommal létezik belõle fehér verzió, persze 36-os.
esetleg Mach 1 MX.
Mach 1 MX

SrAta
nah akkor fotózok😄