Biciklizés - ki mit miért
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
nekem legalábbis apu munkahelyébõl adódóan egy egész festõmûhely áll rendelkezésre 😊
ha meg nincs jó ismerõs akkor porfestes.hu
u dont have to listen anybody else but me
A Maestro rugózási rendszerrõl a neten is találhatsz véleményeket szép számmal. Szerintem az egyik leghatékonyabb, legjobb rugózási rendszer. Meg merem kockáztatni, hogy a Specko FSR rendszerénél is jobb, legalábbis korszerûbb. Ha megnézed a hátsó háromszög egyetlen egységet alkot. Ennek és a nagy forgáspontoknak köszönhetõen kellõen merev a csavaró hatásokkal szemben.
Az Anthem X és a Trance X is mióta megjelent jó néhány szaklap tesztjében maga mögé utasította a konkurenseket. Ez pedig nem kis szó, ha megnézzük milyen kultusza van egyik-másik márkának. (Pl.: Specko Stumpjumper)
Komolyabb gondom nem volt a bricoval. A telókat és a fékeket kellett beállítani. A gumit cseréltem le egy általános használathoz inkább passzoló típusra. (Az eredeti Kenda gumik terepen valószínûleg csodásak, de aszfalton minden lendületet elnyeltek.) A markolatot is lecseréltem egy kényelmesebb Ergon markolatra. Jövõre még a nyerget szeretném leváltani, mert azzal nem tudtam kibékülni teljesen.
A gyári leírás szerint Race Face hajtókarral jött volna, de ehelyett SLX-szel érkezett, amit egy kicsit sem bánok. Ezen kívül ami még eltér az eredetitõl, hogy a Hayes Stroker Ryde fékeket Stroker Trailre cseréltettem. (Jobb beállíthatóság.) Elõre 180 mm, Hátra 160 mm tárcsákkal.
Aszfalton Pro pedalra kattintva a rugóstagot hajtás szempontjából szinte olyan, mint egy merev farú bringa. Kicsit ilyenkor felkeményedik a rugózás, de a nagyobb hupszlikat még így is szépen elnyeli. Teljesen aktív rugózás esetén némileg érezni, hogy bemozdul a pedálozás hatására, de ez sem vészes. Viszont ilyenkor szinte minden apró repedést elnyel a rendszer.
Igazán kemény, sziklás terepen lehet érezni leginkább a rugózás elõnyeit. Nem dobál, nem ráz szét, szépen tartja az irányt.
Annak ellenére, hogy Trail bringa és kicsit többet mozog mint egy XC bico, ugyan olyan jól lehet vele mászni. Egyszer sem éreztem, hogy vészesen emelgetné az elejét. Lefelé pedig csak az elõnyeit érzed a jobb rugózásnak.
A fékekkel is elégedett vagyok. Bár tény, hogy egy darabig játszani kellett a beállításukkal, de utána szépen végezték a dolgukat.
A bringában jóval több tartalék van, mint amennyire én kihasználom. De ez csak arra ösztönöz, hogy még többet hozzak ki magamból. Egy percre sem bántam meg, hogy ezt választottam. 2 év tervezgetés, meg spórolás elõzte meg a döntésemet. Ezért is szoktam mindenkinek azt javasolni, hogy jól gondolja át mielõtt választ. Ha valaki fél milkát készül kiadni egy bringára, annak legyenek határozott elképzelései!
Az ára valamivel 500k felett volt. :o/
"009 ALEXrims Supra6 Speciális fehér kiadás!!! (minimális számban készült fehér színben, már sehonnan nem rendelhetõ) 579g/darab!!!Single track-nél jobb eredményeket ért el! a páros ára: 13.000 HUF"
Ha esetleg mégis...😄
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Van ugye a bicóm.. Akarok uj kereket. Felni kérdésnél elakadtam😄
Fehéret szeretnék, de nem Sun-t. viszont 36 lyukas az agyam. Na most minden "normális" fehér felni 32 lyukas. Nem gyárt csak az atomlab, a Sun, a Halo,a Fireeye és az Alexrims fehéret és 36 ost.
De itthon ezek közül 2 elérhetõ😄 Az atomlab és a Sun. Sun ugye kilõve. Atomlab meg csak decemberbe lesz. ááááááááá😄
Halo-t a Fireeye-t nem ismerem😄 Fingom nincs milyen minõségû cucc.
Alexrimst, meg sehol nem találok😄 Azt se tudom ki forgalmazza itthon.
Mi a faszt csináljak?😄 Mert feketébõl van ami nagyon fasza lenne. DT swiss, meg a Mavic Dh felnie. Mind2 van egy külföldi oldalon (elhozzák mo-ra 45000 felett ingyen.) szóval késsz..
Hihetelen komolyan.. Feketével is jól nézne ki, az oké, de nem tudom.. Szóval tanács?😄
Downhill!!
Te mennyiért vetted?És milyen a gép?
Most arról a görgörõl beszélsz amin a lánc fut a váltóban??
Downhill!!
Csak csendben olvasok, és nem értem, pedig kiváncsi lennék 😊
és tudod fut a 2 görgõn a léánc, nah amikor kiveszed a dobozból a cccot majdnem összeér a 2 görgõ(mert ugye semmi nem tart ellent a rugónak) nah ha rajtvan a lánc és nincs bowdenfeszítés össze is ér, de sztem ha a 3 legkisebbet nem használom ott nem ér össze és a feszítés is normális😊
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
az új sx nagyon szép, a régi se volt rossz bár igazából nem kötnek le a fullyk😊
Downhill!!
Szerintem ezt bármi kibírta volna.
Downhill!!
Én azóta nagyon szeretem a KTM-et amióta a zsir uj Aphex Dh váz, a kiállitáson kb 3-4 centire el volt repedve, puzstán attól hogy szállitás közben oldalba verte a villa😄D Jó váz!
Downhill!!
http://www.wenson-bike.com/hun/modell.php?modellname=kinetic
http://www.wenson-bike.com/hun/model...llname=kinetic
Miközben a Gepida Mundora (http://www.gepida.hu/index.php?m=produkte&bike_id=79)várok, nézegetek hasonló ár\minõség kategóriában és most ezt találtam. Milyen bringának tartjátok (úgy általában, ill. a Mundohoz képest)?
Köszi a válaszokat elõre is!
Van a váltód ugye.. Azon van 2 görgõ fent meg lent vili?
Nahh a felsõ görgö közel van a fogaskoszoruhoz és összeér?
Vagy a lánc ér össze valamivel, vagy mi van?😄 Ird le normálisna mert amit irsz az lehetelen (ha jól van összerakva)
Elõl ha középen a belsõ oldala hozzá ér a lánchoz, ha a 2dik fokozatban van, akkor lejebb kell engedned. Tehát elöl a váltokar állitó részén kicsit tekerj beljebb (lazitsd vele a bovdent.)
De ha ilyen bajod van szerintem valami nem kerek😄
Ha meg meglazult a bovdened, akkor meg nem huztad meg eléggé.
És igen, keresztbe nem lehet váltani.. Kb igy használd:
elöl legnagyobb, hátul elsõ 3 (kisebbtõl felfelé)
Elöl közép, hátul középsõk (ebbe bele eshet a 3 dik is pl)
elöl kicsi, hátúl az utolsó 3-4 fog
Nem lehet ugy hogy elõl kicsi hátúl kicsi. vagy fordítva.. (jesszus😄DD)
Downhill!!
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
Elõl a láncterelõ belsõ oldalához ér hozzá a 2. fogaskeréken.
Szóval megoldás?:S
Jah mára meg tök lazák lettek a bowdenek...
már tegnap elég jó idõ volt csak meg kellett volna csinálni a láncfeszességem meg a defektem de kb arra sem volt erõm,hogy kimenjek a házból,viszont ma nekiestem megcsináltam és felültem de éreztem,hogy nem az igazi , elgurultam a kúthoz aztán indultam volna be a városba kis streetre de elkezdtett szakadni,úgyhogy indultam haza de alig kaptam levegõt mire hazaértem szóval jobb is,hogy nem mentem be.
influenza power.:/
Mi az hogy összeér a lánc?
Az elsõ váltónál a váltó a fogaskerékhez ér hozzá? Vagy ha ott van a lánc középen, akkor a lánc ér hozzá a terelõhöz? Mert nem mindegy😄
Downhill!!
nemtudom mit vársz, nemvagyok cipõológus,
gyere fel pestre, ott a velvart, ott vannak orchidok, felpróbálod és megveszed 😊
u dont have to listen anybody else but me
Vans No skool 2 US8.5(41) méretbe volt jó nekem.
Orchidból melyik méret lenne jó?
Köszi
Nah annyi a gondd, hogy az elsõ váltó a középsõ fogaskeréken hozzáér a terelõ belsõ oldalához...
Melyik csavart tekerjem ki vagy be? vagy merre tekerjem a finomállítót, hogy jólegyen, vagy mit csináljak? mert nekem ez már 2 órája nem megy....:S
Azért a váltókanál nem egy bonyolult szerkezet, elrontani elég nehézkes 😊
Bár igaz, biztos ellehet valahogyan 😊
De nekem is 8..
Downhill!!
Bekened, nem fogni kopni annyira, hátránya nem sok.
ha száraz, akkor viszont kopik, elõnyét nem látom.
A street gép az nem olyan, hogy reggeltõl estig bicozo vele a városba. Azzal mész melózni stb. Az olyan hogy kimész és ugrabugrálsz szétkúrod az egész várost (ezt negativ jelzõbe irom) stb.
Arra nem kell semmi, hagyd a pibe mondom.. Le kell szarni jó az úgy!
Downhill!!
Nah hogyisvanez?😊
Elvileg a Freeride durvább mint a dh!
De gyakorlatilag az is igaz amit irsz. Tehát elég tág fogalom a freeride.
De egy Freeride gép nem való városba! Még egy shred sem.
Downhill!!
A kategória elég széles, az all montain és a dh kategóriát is fedi itt-ott. Szóval a lightosabb használatra szánt bringák azért valamivel könnyebbek és kevesebbet mozognak. De az igazi nagyágyuk a dh bringákhoz hasonló rugóutakkal rendelkeznek. És ha valóban freerideról beszélünk, akkor szinte mindig össztelós bringáról van szó.
Gyanúm szerint a hirdetõd nincs igazán tisztában a kategóriákkal.
Másrészt egy ilyen bringa csak a hegyen használható igazán. A széles gumik, az áttételezés, az üléspozíció, a bringa tömege mind-mind olyan, ami aszfalton csak szenvedéssel jár. Nem városi használatra való.
Olyan ez, mintha venne valaki egy motort, amivel mások a Dakaron indulnak és utána csak a városban, aszfalton szaladgálna vele.
Ha olyan bringát keresel, ami városban is jó, de a terepen is jól érzi magát, akkor XC bringákat érdemes nézegetni. Esetleg ha kicsit keményebben is szeretnéd terepen használni, akkor Trail bringák még jók lehetnek.
De ha veszel 2 métert (mert ugyis méterre adják) elég lesz!
Downhill!!
Downhill!!
Hány méter bowdenházat kell vennem az elsõ+hátsó váltóhoz?? (Darabkihagyásokkal)
(Gordon te tudod, hogy mennyi kellett a shredhez remélem)😊
Vedd ki, takarítsd ki, aztán kend újra. Kitudja, mióta áll már a polcon, és mivel van kenve gyárilag..