Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

VRSDM
megveszed a feketét és átfested.
nekem legalábbis apu munkahelyébõl adódóan egy egész festõmûhely áll rendelkezésre 😊
ha meg nincs jó ismerõs akkor porfestes.hu

u dont have to listen anybody else but me

Valószínûleg közhelynek hat, de a fénykép messze nem ad vissza mindent. A valóságban sokkal szebb a bringa. :o) A váz meglehetõsen masszív. Teli van finom részletekkel, amikbõl látszik, hogy egy alapos, jól átgondolt tervezéssel van dolgunk. (Elég megnézni a fékcsövek és bovdenek elvezetését, a vázcsövek kialakítását, az teló átütõtengelyes kerékrögzítését ...) Az elõzõ évi modellek eloxált felületkezelése is tetszett, de erre a metálfényezésre sem lehet panaszt mondani.
A Maestro rugózási rendszerrõl a neten is találhatsz véleményeket szép számmal. Szerintem az egyik leghatékonyabb, legjobb rugózási rendszer. Meg merem kockáztatni, hogy a Specko FSR rendszerénél is jobb, legalábbis korszerûbb. Ha megnézed a hátsó háromszög egyetlen egységet alkot. Ennek és a nagy forgáspontoknak köszönhetõen kellõen merev a csavaró hatásokkal szemben.
Az Anthem X és a Trance X is mióta megjelent jó néhány szaklap tesztjében maga mögé utasította a konkurenseket. Ez pedig nem kis szó, ha megnézzük milyen kultusza van egyik-másik márkának. (Pl.: Specko Stumpjumper)

Komolyabb gondom nem volt a bricoval. A telókat és a fékeket kellett beállítani. A gumit cseréltem le egy általános használathoz inkább passzoló típusra. (Az eredeti Kenda gumik terepen valószínûleg csodásak, de aszfalton minden lendületet elnyeltek.) A markolatot is lecseréltem egy kényelmesebb Ergon markolatra. Jövõre még a nyerget szeretném leváltani, mert azzal nem tudtam kibékülni teljesen.
A gyári leírás szerint Race Face hajtókarral jött volna, de ehelyett SLX-szel érkezett, amit egy kicsit sem bánok. Ezen kívül ami még eltér az eredetitõl, hogy a Hayes Stroker Ryde fékeket Stroker Trailre cseréltettem. (Jobb beállíthatóság.) Elõre 180 mm, Hátra 160 mm tárcsákkal.
Aszfalton Pro pedalra kattintva a rugóstagot hajtás szempontjából szinte olyan, mint egy merev farú bringa. Kicsit ilyenkor felkeményedik a rugózás, de a nagyobb hupszlikat még így is szépen elnyeli. Teljesen aktív rugózás esetén némileg érezni, hogy bemozdul a pedálozás hatására, de ez sem vészes. Viszont ilyenkor szinte minden apró repedést elnyel a rendszer.
Igazán kemény, sziklás terepen lehet érezni leginkább a rugózás elõnyeit. Nem dobál, nem ráz szét, szépen tartja az irányt.
Annak ellenére, hogy Trail bringa és kicsit többet mozog mint egy XC bico, ugyan olyan jól lehet vele mászni. Egyszer sem éreztem, hogy vészesen emelgetné az elejét. Lefelé pedig csak az elõnyeit érzed a jobb rugózásnak.
A fékekkel is elégedett vagyok. Bár tény, hogy egy darabig játszani kellett a beállításukkal, de utána szépen végezték a dolgukat.

A bringában jóval több tartalék van, mint amennyire én kihasználom. De ez csak arra ösztönöz, hogy még többet hozzak ki magamból. Egy percre sem bántam meg, hogy ezt választottam. 2 év tervezgetés, meg spórolás elõzte meg a döntésemet. Ezért is szoktam mindenkinek azt javasolni, hogy jól gondolja át mielõtt választ. Ha valaki fél milkát készül kiadni egy bringára, annak legyenek határozott elképzelései!
Az ára valamivel 500k felett volt. :o/

gordon 24
Köszi de használtat nem szeretnék. Ki tudja mit csinált vele az ember😄

Downhill!!

Én egy pár fehér Alexrims-et találtam,srác komplett bicóból akarja eladni.

"009 ALEXrims Supra6 Speciális fehér kiadás!!! (minimális számban készült fehér színben, már sehonnan nem rendelhetõ) 579g/darab!!!Single track-nél jobb eredményeket ért el! a páros ára: 13.000 HUF"

Ha esetleg mégis...😄

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

gordon 24
Használtat nem akarok. De használtnál ugyan ez a szitú😄

Downhill!!

Használtak között szétnéztél? Vagy az nem is érdekel?

gordon 24
Basszátok meg megbolondulok😄D

Van ugye a bicóm.. Akarok uj kereket. Felni kérdésnél elakadtam😄
Fehéret szeretnék, de nem Sun-t. viszont 36 lyukas az agyam. Na most minden "normális" fehér felni 32 lyukas. Nem gyárt csak az atomlab, a Sun, a Halo,a Fireeye és az Alexrims fehéret és 36 ost.

De itthon ezek közül 2 elérhetõ😄 Az atomlab és a Sun. Sun ugye kilõve. Atomlab meg csak decemberbe lesz. ááááááááá😄

Halo-t a Fireeye-t nem ismerem😄 Fingom nincs milyen minõségû cucc.
Alexrimst, meg sehol nem találok😄 Azt se tudom ki forgalmazza itthon.

Mi a faszt csináljak?😄 Mert feketébõl van ami nagyon fasza lenne. DT swiss, meg a Mavic Dh felnie. Mind2 van egy külföldi oldalon (elhozzák mo-ra 45000 felett ingyen.) szóval késsz..

Hihetelen komolyan.. Feketével is jól nézne ki, az oké, de nem tudom.. Szóval tanács?😄

Downhill!!

Atyaaaúúúúristeeeen,de gyönyörûûûûûû!!!! <#szeret>

Te mennyiért vetted?És milyen a gép?

Mondtam már, hogy egy Trance X3-mat nyúzok május óta? ;o)

gordon 24
Én lehet hülye vagyok, de nem tudom😄 A két görgõ nem tud összeérni😄 Hát van egy kanál, a kanál alján van egy görgö a kanál tetején még1. Van közöttük 5 centi kb.. Ha össze csukod is 5 ceti megha kifeszited is.. Nem tud közeledni egymáshoz a 2 görgõ.

Most arról a görgörõl beszélsz amin a lánc fut a váltóban??

Downhill!!

Mark007
Egy képet tudnál készíteni, hogy mi is van? 😊
Csak csendben olvasok, és nem értem, pedig kiváncsi lennék 😊

SrAta
ha a két kicsiben van akkor a bowdenhúzás 0
és tudod fut a 2 görgõn a léánc, nah amikor kiveszed a dobozból a cccot majdnem összeér a 2 görgõ(mert ugye semmi nem tart ellent a rugónak) nah ha rajtvan a lánc és nincs bowdenfeszítés össze is ér, de sztem ha a 3 legkisebbet nem használom ott nem ér össze és a feszítés is normális😊

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

nézd meg a 2010-es specializedeket is 😉
az új sx nagyon szép, a régi se volt rossz bár igazából nem kötnek le a fullyk😊

gordon 24
Freeridebõl is van Glory😄 Annyi a difi hogy az nem 24-et mozgo, hanem "csak" 20-at😄 (annyit mint más gyártó dh váza😄D) és elég könnyû😄

Downhill!!

DH-ban annyira nem vagyok otthon,inkább az AM/Enduro gépekre vagyok nagyon ráindulva.

gordon 24
A Giant az nagyon komoly! Tesomnak az van! Igaz egy Glory dh, az durva gép!

Downhill!!

Én sem vennék KTM-et. Amibe most szerelemes vagyok,az a Giant...fõleg a Trance és az Anthem szériák...wáááá<#finom><#szeret>

gordon 24
Hát elvileg nem szar a KTM, de látod.. Meg az én példám amit írtam.. Én tutti nem vennék.

Szerintem ezt bármi kibírta volna.

Downhill!!

Használtan vette a bringát 😊 Mi eddig úgy gondoltuk,hogy a KTM nem olyan szar,azért ettõl nem kellett volna meghalnia. (Régi Gepida Karatonom sokkal nagyobbat kapott oldalról,és semmi baja nem volt..)

gordon 24
Ez szép!😄 Gratula (szerintem ha vez vázat, akkor valami normálisat vegyen )

Én azóta nagyon szeretem a KTM-et amióta a zsir uj Aphex Dh váz, a kiállitáson kb 3-4 centire el volt repedve, puzstán attól hogy szállitás közben oldalba verte a villa😄D Jó váz!

Downhill!!

Még tegnap éjszakai városi bicajozás eredménye. (1 éves KTM Ultra Lite váz). Szerencsére nem velem történt.Egy padkán srác fel akarta tenni a hátulját elsõ fékkel,de elk*rta és rohadt magasra felment a hátulja. Bepánikolt,letette a lábát,és jó másfél méter magasról oldalasan a járdára. Arra lettünk figyelmesek,hogy a fék hozzáér a kerékhez. Betudtuk annak,hogy a kerékben tuti 8-as lett...aztán odamentem,mondom kiszedem a tengelyt,talán az tört el. És akkor láttam ezt...:S De hazatekertünk vele 5km-t...😄

Nah mégegyszer, itt a Wenson:

http://www.wenson-bike.com/hun/modell.php?modellname=kinetic
Wenson Kineticrõl mi a véleményetek?

http://www.wenson-bike.com/hun/model...llname=kinetic

Miközben a Gepida Mundora (http://www.gepida.hu/index.php?m=produkte&bike_id=79)várok, nézegetek hasonló ár\minõség kategóriában és most ezt találtam. Milyen bringának tartjátok (úgy általában, ill. a Mundohoz képest)?

Köszi a válaszokat elõre is!
gordon 24
Nahh én ezt még mindig nem értem😄DD

Van a váltód ugye.. Azon van 2 görgõ fent meg lent vili?
Nahh a felsõ görgö közel van a fogaskoszoruhoz és összeér?

Vagy a lánc ér össze valamivel, vagy mi van?😄 Ird le normálisna mert amit irsz az lehetelen (ha jól van összerakva)

Elõl ha középen a belsõ oldala hozzá ér a lánchoz, ha a 2dik fokozatban van, akkor lejebb kell engedned. Tehát elöl a váltokar állitó részén kicsit tekerj beljebb (lazitsd vele a bovdent.)

De ha ilyen bajod van szerintem valami nem kerek😄

Ha meg meglazult a bovdened, akkor meg nem huztad meg eléggé.

És igen, keresztbe nem lehet váltani.. Kb igy használd:

elöl legnagyobb, hátul elsõ 3 (kisebbtõl felfelé)

Elöl közép, hátul középsõk (ebbe bele eshet a 3 dik is pl)

elöl kicsi, hátúl az utolsó 3-4 fog

Nem lehet ugy hogy elõl kicsi hátúl kicsi. vagy fordítva.. (jesszus😄DD)

Downhill!!

SrAta
oks ha elöl a legkisebben van nem lehet hátul az alsó 3ra váltani tiltja a papír-....:S

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

SrAta
van a két görgõ, amikor elöl is meg hátul is a legkisebben van akkor a görgõkön futó lánc összeér...
Elõl a láncterelõ belsõ oldalához ér hozzá a 2. fogaskeréken.
Szóval megoldás?:S
Jah mára meg tök lazák lettek a bowdenek...

na gyerekek nem megy ez.
már tegnap elég jó idõ volt csak meg kellett volna csinálni a láncfeszességem meg a defektem de kb arra sem volt erõm,hogy kimenjek a házból,viszont ma nekiestem megcsináltam és felültem de éreztem,hogy nem az igazi , elgurultam a kúthoz aztán indultam volna be a városba kis streetre de elkezdtett szakadni,úgyhogy indultam haza de alig kaptam levegõt mire hazaértem szóval jobb is,hogy nem mentem be.
influenza power.:/

gordon 24
Nahh ezt nem értem..

Mi az hogy összeér a lánc?

Az elsõ váltónál a váltó a fogaskerékhez ér hozzá? Vagy ha ott van a lánc középen, akkor a lánc ér hozzá a terelõhöz? Mert nem mindegy😄

Downhill!!

VRSDM
én 43asat vettem és 43-as a lábam 😄
nemtudom mit vársz, nemvagyok cipõológus,
gyere fel pestre, ott a velvart, ott vannak orchidok, felpróbálod és megveszed 😊

u dont have to listen anybody else but me

SrAta
VRSDM
Vans No skool 2 US8.5(41) méretbe volt jó nekem.
Orchidból melyik méret lenne jó?
Köszi

SrAta
Srácok fenn van minden pöpec az egész cucc (Bár sztem a lánc összeér amikor a legnagyobb és a legkisebb fokozatban van (Elõl nagy hátul kicsi)
Nah annyi a gondd, hogy az elsõ váltó a középsõ fogaskeréken hozzáér a terelõ belsõ oldalához...
Melyik csavart tekerjem ki vagy be? vagy merre tekerjem a finomállítót, hogy jólegyen, vagy mit csináljak? mert nekem ez már 2 órája nem megy....:S

Mark007
Én értem, de az megint más 😊
Azért a váltókanál nem egy bonyolult szerkezet, elrontani elég nehézkes 😊
Bár igaz, biztos ellehet valahogyan 😊

gordon 24
Nem árt neki, de szerintem felesleges fölleg egy vadonat uj váltót szétszedni. Természetesen én is be szoktam fujni meg olajozni amikor a lncot beolajozom, de egy uj váltót ezért szétszedni, hogy utánna esetleg szarul rakd össze, és bajt csinálj, felesleges kockázat. Fölleg egy olyan embernek aki nem szerelõ😄

De nekem is 8..

Downhill!!

Mark007
Én nem szólok bele, de szerintem semmilyen forgó alkatrésznek nem tesz jót, ha nincs kenve semmivel..
Bekened, nem fogni kopni annyira, hátránya nem sok.
ha száraz, akkor viszont kopik, elõnyét nem látom.

gordon 24
De wazz😄

A street gép az nem olyan, hogy reggeltõl estig bicozo vele a városba. Azzal mész melózni stb. Az olyan hogy kimész és ugrabugrálsz szétkúrod az egész várost (ezt negativ jelzõbe irom) stb.

Arra nem kell semmi, hagyd a pibe mondom.. Le kell szarni jó az úgy!

Downhill!!

SrAta
kül leszedtema váltógörghõket és az amelyik szorul azon egy gramm zsír nincs csak a másikon
Nah hogyisvanez?😊

SrAta
de a shred lehet street gép és sztrít meg a városba van szall?😊))))))))

gordon 24
Nagyon tág fogalom!

Elvileg a Freeride durvább mint a dh!

De gyakorlatilag az is igaz amit irsz. Tehát elég tág fogalom a freeride.

De egy Freeride gép nem való városba! Még egy shred sem.

Downhill!!

SrAta
A Shred egy dirt/ merevfarú FR gép

Egy valódi freeride bringa arra való, hogy eszement módon zúzzanak vele lefelé a hegyoldalon olyan helyeken is, ahol szinte utak sincsenek, olykor több méteres ugrásokkal megvadítva a dolgot. Ennek megfelelõen a váz brutálisan túlépített, az erre a célra szánt telóknál pedig 200+ mm-tõl kezdik mérni a rugóutat.
A kategória elég széles, az all montain és a dh kategóriát is fedi itt-ott. Szóval a lightosabb használatra szánt bringák azért valamivel könnyebbek és kevesebbet mozognak. De az igazi nagyágyuk a dh bringákhoz hasonló rugóutakkal rendelkeznek. És ha valóban freerideról beszélünk, akkor szinte mindig össztelós bringáról van szó.

Gyanúm szerint a hirdetõd nincs igazán tisztában a kategóriákkal.
Másrészt egy ilyen bringa csak a hegyen használható igazán. A széles gumik, az áttételezés, az üléspozíció, a bringa tömege mind-mind olyan, ami aszfalton csak szenvedéssel jár. Nem városi használatra való.
Olyan ez, mintha venne valaki egy motort, amivel mások a Dakaron indulnak és utána csak a városban, aszfalton szaladgálna vele.

Ha olyan bringát keresel, ami városban is jó, de a terepen is jól érzi magát, akkor XC bringákat érdemes nézegetni. Esetleg ha kicsit keményebben is szeretnéd terepen használni, akkor Trail bringák még jók lehetnek.

gordon 24
Passzolom a kérdést😄 Nem emlékszem már.

De ha veszel 2 métert (mert ugyis méterre adják) elég lesz!

Downhill!!

gordon 24
Teljesen normális. A lánc majd meghajtja.. Ha szorul nem lötyög! Ugy jó ahogy van! hagyd békén!

Downhill!!

SrAta
180cm-t mértem én ráhagyással

SrAta
megnéztem az a valahogy megzsírozták az sehogy...

Hány méter bowdenházat kell vennem az elsõ+hátsó váltóhoz?? (Darabkihagyásokkal)
(Gordon te tudod, hogy mennyi kellett a shredhez remélem)😊

Mark007
Nem vesztessz vele semmit, max jobb lesz😊

SrAta
de úgyis kiszedem😄

SrAta
Fater szerint (régen közlekedésgépgyáró technikus) nem szorul vagyis ez teljesen normális

Mark007
Gondolom azt is ki lehet szedni.
Vedd ki, takarítsd ki, aztán kend újra. Kitudja, mióta áll már a polcon, és mivel van kenve gyárilag..

SrAta
Az normális, ha a hátsó X5 váltó felsõ lánckereke(meg az alsó is) nem olyan hogy megforgatom kézzel és pörög, hanem az alsó kevésbé, de a felsõ szerintem vagyis nekem úgy tûnik, hogy szorul?