Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

repvez
ugy tudom, hogy megtarthatja,mert elérte a kitüzött célösszeget és gondolom a "projektet" is meg tudja valósitani amire a pénzt kérte.
adam46
Ez egy vicc amúgy, ezt a 60k-t meg is tarthatják?
mindjárt bubi teszt a naplóba😄

repvez
Az a szomorú, hogy az értelmes/ebb fejlesztésekre nem adnak az emberek pénzt,de a hülyeségre és a haszontalan szarokra meg észnélkül.
Itt is egy krunplisalátára már 60k$ jött össze erre meg még 2000se nagyon
DarkSector
fasza
😄

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

jó, a kocsi az más.
a zsaruk meg bármikor megvághatnak, csengő +egyéb szarság hiánya miatt, szóval.. whatever
Szabi
<#eljen>

"Nulla tenaci invia est via"

Boconadi
Ujra müködik a kecske! : )
MerlinW
Felesleges, de ha véletlenül olyanja van egy arra járó rendõrnek, akkor 50 ezer😊 A szabály az szabály.

[merlinw.org]

Autó vezetés közbe pl. indexelek, még akkor is ha közel s távol nincs másik kocsi. Vezetés közbe te indexelsz?(ha van jogsid) Vagy ott is ez a mentalitásod?

ha nem jön semmi miért integetnél? tök felesleges
100 biciklisbõl 99 nem jelez kézzel Mo-on. Bevallom én is csak akkor, ha jön autó mögöttem. Sõt a legtöbb bicaj a jelenlegi Kresz alapján nincs felszerelve minden szükséges kiegészítõvel.

Am meg nem találtak fel ezzel újat. Van már kesztyûbe integrált index bicajosoknak, ledes. Részemrõl kasza.

pedobear

Tudomány, technika és gazdaság vegyes topic: http://sg.hu/forum/tema/1108932295

Õszintén megvallva én a saját csacsimat se merném kinnthagyni egy éjszakára, akármilyen hiper védelemmel sem. Mindíg itt alszik velem 😄

Positive Mental Attitude

Szerintem 2 minõségibb mini Ulakat nem nagy teher. Mondjuk semmit se tudok a körülményekrõl, lehet hogy ki volt kötve.

Positive Mental Attitude

MerlinW
Aki 3000km-t teker, az nem fog 10 kilónyi lakatot magával cipelni😊

[merlinw.org]

Azért kíváncsi lennék, hogy hova és mivel volt kötve (már ha ki volt...), ha csak úgy megdurrantották. Érted ha 1,5 millával utazgatok a lábam között, akkor csak adok a védelmére.

Positive Mental Attitude

MerlinW
Az egy dolog, hogy arányaiban a bidámok ugranak jobban a fényesre, de a fehérek is ugyanúgy benne vannak. Ha csak a tolvajkergetõket vesszük ott is majdnem minden részbe jut egy fehér. A másik, hogy az igazán értékeset többnyire nem a bidámok viszik el. Õk arra ugranak, amit gyorsan el lehet passzolni. A fehér ember okos, lusta és nagy összegeket akar leakasztani, ezért nagy értékeket lop😊

[merlinw.org]

Roger6
Hát igen, NE keverjük a Magyarokkal...

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

adam46
Inkább bidám-bidám vendégszeretet. 😄
MerlinW
Ez a Magyar vendégszeretet😊 Csak hogy érezze francia barátunk, hogy eljutott kelet-Európába😊

[merlinw.org]

COD Black Ops
Megint ellopták egy külföldi bringáját aki 12 nap alatt ért ide Franciaországból a 1,5millás Giant-jával 😞
A Japán visszakapta kíváncsi vagyok ez is meglesz-e?

Pistike 007
Köszi 😊

Jó kis kerékszett, könnyû karban tartani. Kicsit lájtosabb felnikkel kértem, egy könnyû kis Slope / FR bringába lesz 😊

Pistike 007
Szabi
szépek <#eljen>

Tudnál a felnikrõl 1-2 infót írni? Köszi😊

benőmenő
Még szerencse, hogy az itthon található biciklik állapota miatt nem is igazán merek nagy sebességgel száguldozni! 😄
#21023:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Boconadi
En is vagy 40-el az erdöböl jöttem ki egy kis ösvenyen aztan volt egy kis ugrato, mondom ezt kiprobalom, csak aztan egy faagtol nem lattam hogy vagy egy 5m magas lepcsö van, utana közvetlen egy utca. Kiment az eleje, en meg kirepültem az utcara, a bringa masik iranyba, bele egy parkolo utanfutoba. Sisakom behorpadt, a taskam, kesztyüm szetszakadt, szetrepedt az allam, szetbasztam a könyököm, fetrengtem vagy 5 percig az uton, aztan meglattam a bringam, majdnem sirvafakadtam. A hatcso fektarcsa szettört, a bal fekkar, teleszkop rögzitö, valto letört, meg a kormany elhajlott. Tudom hogy azokat cserelnem kell, de remeltem a kormanyt meg meguszom. Eleg csunya volt, de a legnagyobb makom hogy nem jött auto szerintem.
repvez
Ja 2 éve volt, azóta megmaradtam már !
benőmenő
Én meg egy kis zuhé miatt nyivákoltam 😄
Jobbulást!
repvez
Szerencsére mikor én estem akkor semmi nem sérült komolyabban a bringán mégcsak karc sem lett a vázon.Egyedül a nyereg pálca befogató muanyag nyulott meg az egyik felén amitöl most egy kicsit ferde a nyereg.De mivel müanyag nem tudom visszahajlitani.
Egyébként ugy 50nél száltam le az akarattjai lejtön hajnali 1 körül és füredig utánna vissza kellett tekernem.

Másnap nem tudtam kikelni az ágyból és a doki szerint csipõzúzódással megúsztam.
Azt minel elobb javasolt cserelni. Nekem is volt olyan kormanyom ami elgorbult (vagyis lett benne egy hupli pont a markolat alatt). Egyaltalan nem zavart,markolat eltakarta es hasznaltam tovabb. Csak aztan par het utan ereztem, hogy a jobb tenyerem alatt nem olyan stabil a helyzet...es bizony szetrepedt es lotyogott.

Ez meg cserencses helyzet, mert ha pl. a tied kicsit beljebb van elgorbulve es ezzel egyutt meggyengulve es letorik amikor rahelyezed a testulyod (pl. kiallsz a nyeregbol) akkor rohadt nagyot lehet zakozni.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Pistike 007
Megjöttek a kerekek 😊

Boconadi
Mindjart sirvafakadok... : ( 😄
MerlinW
Csere lesz az. A garancia csak gyártói hiba esetén áll fenn, az általad okozott kár nem számít bele. Az a biztosítás.

[merlinw.org]

Boconadi
Hetvegen volt egy kisebb balesetem, a lenyeg hogy a kormany kapott a pofajara, es kicsit lehajlott. (Aluminium) Ebben az esetben mi a teendö? Kormanycsere? Probaltuk kezzel visszahuzni, de hat eselytelen... Gondolom az alu eseteben ilyenkor jelentösen romlik az anyag merevsege, emiatt ott mar többször is meg fog hajlani ha esetleg sikerül visszahajlitani. A bringa meg garancias, esetleg javitjak az ilyen jellegü serüleseket? Volt mar valakinek hasonlo tapasztalata?

Syncross FL2.5 tBar
Dizson
Egyoldalas vörös, és egy szürke prizmát, hova kellene felrakni, hogy a jogszabályoknak megfeleljen?

Na ezt láttam az elsõ linkben. 😄D megvan.

"A gyalog- és kerékpárutakra vonatkozóan még egy kivétel szerepel a KRESZ-ben: ha a gyalog- és kerékpárúton a gyalogosok forgalma a kerékpárosok továbbhaladását akadályozná, a kerékpárosok az úttesten is közlekedhetnek. "

Tehát engem zavar a gyalogosok forgalma, alltime, még ha egy lélek sincs rajta 😄 Igen kötelezõ a kiépített rendes bringautat használni, használom is ha van. De inkább arra megyek, amerre nincs D:

Positive Mental Attitude

Pistike 007
Én Hope Pro 2 EVO agyakat használok, így 100 méterrõl hallják, hogy jövök, nem kell csengõ <#idiota>

Hamarosan dobok fel képet, hol állok a bringával 😊

Viszont ugye normál bringaútnál kötelezõ a bringautat használni

- KRESZ tévhitek
- bringás KRESZ
- ... nem ezeket kerestem de ezeket találtam (én látok bennük ellentmondást). Amit kerestem az egy aktualizált kiadvány volt (a folyamatos változások alapján az _érvényben levõ_ jogszabályokról) amely szerint _nem_ kötelezõ a kerékpárút használata, amennyiben külön nincs kitiltva az útról

\"Nyelvében él a nemzet\" | \"Ha nem érdekel hol vagy, nem tévedhetsz el\" | gw2: Szilva Lee | Lenovo G580AH i3, GT635M, 8Gb RAM

Kreszbe olvashattad. Akkor lehet a járdát használni, hogy ha az útviszonyok ezt nem teszik lehetõvé, hogy bicajjal menjél rajta. Azt nem említi külön, hogy ha a bicajos veszélyesnek érzi teszem azt a forgalom miatt, akkor mehet a járdán. A kreszbe le van írva pontosan.

Az útvonalamon van egy 2x2 sávos út, nincs elválasztó, leállósávval, de csak az egyik oldalon. Én a leállósávot használom, mert nincs az az pénz, hogy az úton menjek, miközben a kamionok kerülgetnek. Ha basztatna a rendõr emiatt, mondani kell neki, hogy úgy ítélted meg, hogy az úttest alkalmatlan arra, hogy ott biztonságosan közlekedj.

DarkSector
ok.😊

hát nem tudom de mifelént mindenki használ mindent, nem törödve a vonallal.
2 sáv, egymás mellett 2 ember és 2 canga fér el.

Namár most mikor a kis libák (kislányok) , jönnek a suliból és 5-en akarnak menni egymás mellett, nehogy valaki netán a másik mögött menjen mert akkor õ már nem nagylány és lemarad valami csevegésrõl akkor 1 bicaj elfér vagy ha a kerékkel a széléhez megy az utnak vagy csenget, vagy ha jo hangos a cangád, hátranéznek és maguktól félremennek...😄

Én csak akkor nem megyek el rendes tempóban ember mellet, ha idõs, nyugdijas, mert azok köztudottan oldalirányban közlekednek, vagy ha gyereket látok, azok kiszámíthatatlanok, de amugy nem szoktam csengetni.

elvileg 10-15 éve megyek így, persze okosan átgondolva mikor mit engedhetek meg magamnak, és baleset még nem volt.

Vicces amikor 2x majdnem összementünk egy öreggel meg ilyenek akkor nem mentem gyorsan, hanem mikor mentem elõre mondom nem váltok sávot, az öreg kikerül, de jött velem szembe, aztán elmentem balra, aztán ugye õ is félre akart menni, mindenki ismerheti a szitut, még gyalog is megesik, ez az esõtányc, egymássla szemben, és elsõnek nem mentek félre , majd talán a másik, aztán egyszerre akartok félre menni. 😄DDDDD
na így picit már kocantam ezzel azzal, de semmi nagy sebesség, 5-10-el gurultam neki a másik biciklinek, szóval nem téma. 😄

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

Neaggódj 😄 ha felismerlek megkocogtatlak 😄

Ja igen a bringagyalogok ilyenek : Én úgytudom, hogy ha úgy ítéli meg a bicajos, hogy nem megfelelõek a viszonyok, vagy veszélyes, akkor használhatja mellette az utat. (Ezt a feltevésemet, valaki megerõsíthetné, mert csak olvastam valahol és megmaradt bennem, lehet, hogy nemígy van és, tisztázódhatna nálam is 😊). Viszont ugye normál bringaútnál kötelezõ a bringautat használni, és ezért megyek olyan útvonalakon, ahol egyáltalán nincs 😄D. De, amúgy egyre több igazán használható készül <#eljen>

Positive Mental Attitude

DarkSector
akkor ha találkozunk ne felejts el adni egyet. 😊

Mondjuk a rendes járdára én sem megyek fel, arr értem a járdát, hogy nálunk a járda egyben van a bicajuttal csak annyi hogy egy vonal fel van festve, de a gyalogosok sem nézik a vonalakat meg a bicajosok sem...

rendes járda nálam sem pálya, mert ott el sem férnék annyira szük lenne. 😄

Szabi
járdán eszembe nem jutna csengetni, de megzavarni a gyalogosokat se, viszont cserébe elvárnám hogy ne zárják le teljes szélességben a gyalogosok a kerékpárutat.. de általában ott is csak lassítok mögöttük és hátha meghallják a zajomat, ha mégse akkor egy fél perc után amikor már gyökettõvel megyek csengetek egyet 😄

Én is szoktam a járdát használni, de akkor se szívesen. Ha megyek is rajta lassan tekerek, gyalogosokat engedve és ha elengednek azt megköszönöm. Tudom, hogy semmi keresnivalóm a járdán, de néha rákényszerülök. Gyalogosként 1-2 hülye bicajos megérdemelné, hogy lerúgjam😊😊 mert semmi tekintettel nincsenek másokra, csak mennek, mint a hülye.

Kell, mert olyan szépen kivan jelölve az út, hogy az összes gyalogos úgyérzi, hogy ott kell neki mennie. Járdán meg szoktak csengetni igen és bizony idegesítõ, ahogyan annak is adnék egy jó atyait, aki száguldozik ott. Elég bicskanyitogató dolog.

Positive Mental Attitude

DarkSector
Kerülöd a bringautakat? miért ott kell csengetni?

Járda?
Miért ott kellene csengetni??? 😄
Én a járdán elhuzok 30-al mindneki mellett....csengõt én sem használtam még. 😄
az újra alapon volt de nem csengettem még senkire. 😄

Én azért nem használom a csengõt, mert 1) Én kerülöm a bringautakat, csak kivételes esetekben használom. 2) Ha a szükség úgyhozza és járdáznom kell, akkor türelmesen kivárom míg alkalmam van tovább menni, vagy észrevesznek, mert, amúgy meg nincs ott keresni valóm. 3) Irritálja az embereket (engem is, ha rámcsengetnek) 4) Az autósok a forgalomban nem hallják.

Positive Mental Attitude

COD Black Ops
Tavaly nyáron rám dudált(csöngetett) valami vén (utca sarkon dolgozik az ilyen nõ) hogy menjek már (elszakadt a szatyrom és 3üveg kóla volt a bal kezembe a mellkasomhoz szorítva(nem egyszerû úgy a közlekedés😞 Még pufogott is mellé valamit (mindegy ez volt délelõtt). Délután megint elindultam az utamra erre kit látok meg? persze hogy azt az õsi mesterséget ûzõ nyanyát😊 Elkezdek tekerni vagy 35-el megyek csengetek mint az állat úgy megijedt hogy félrerántotta majdnem bele az árokba <#mf1> az elsõ kerék ár bent volt az árokba az a szerencsétlen meg ott egyensúlyozott<#idiota> Majdnem meghaltam a röhögéstõl.<#hehe>

Tehát a csenõ az jó a csengõ az kell😄
Fõleg az ilyenek megszívatására😊