22334
-
#21333 the highest motorable road in the world -
ldavid #21332 egyensúly világbajnok
-
#21331 corsica trip :) -
#21330 Autóval is el lehet jutni oda. ;-) Egy kisebb konvoj, néhány baráttal ideális, bármit el tudtok így szállítani. -
#21329 Köszi a leirást.
Hát azért az látszik, hogy nem egy olcsó megoldás egy egy ilyen tura lebonyolitása.Gondolom azért a bringának is jól megkérik az árát mind a repülön mind a vonaton.Arról nem is beszélve, ha nem a közelbe van a leszállóhelyük ahova menni szeretnénk.
ÉS a legfőbb gond az időjárás ha olyan napot fog ki az ember ahol nem tud haladni akkor már bukott is a terve, hogy visszaérjen .
Egyébként én is az olyan "látvány" turákat szeretem ahol azért nem kell megszakadni tekerés közben és szép helyeket lát azzal szemben ami ingább a teljesitményre helyezi a nahgsúlyt.
@cobranco: le a kalappal a turáid elött, hihetetlen ,hogy mint egy élő lexikon mondod a háttérinfókat mindenről.Ezt bemagolod vagy hogy tudsz ennyi mindent megjegyezni és olyan helyen észrevenni ahol elöször jársz.? -
cobranco #21328 Üdv mindenkinek!
Itt az Adriai túránk utolsó része,olyan amilyen,van az,mikor a természet is belekontárkodik a forgatókönyvbe:
Útvonal:
Prozor-Ramsko jezero-Makljen hágó /1123m/-Gornji Vakuf-Rastovo hágó/1025m/-Novi Travnik-Travnik-Turbe-Ugar szurdok-Knezevo/Skender Vakuf/-Banja Luka
Térkép:
http://users.atw.hu/cobranco/terkepek/adria6.2014..html
Fotóalbum:
https://plus.google.com/photos/108429527626914127671/albums/6106794015585034257
Írásos /immár teljes/ túrabeszámoló:
http://users.atw.hu/cobranco/turabeszamolo_14_adria.html
Kellemes időtöltést!
-
#21327 praktikus :D -
#21326 :D
>LINK< -
gyorgyigabor #21325 Szia !
Bocsánat a kései válaszért !! :(
Egyelőre család nem vár haza, így ezért tudok hosszabba elszakadni, de vannak ismerőseim, ahol van gyerek, ők jellemzően 10-12 napra tudna elmenni tekerni, kivéve az a bringás, aki évente 30-35 napra hagyja hátra a gyerekeit és feleségét. Van ilyen is.
Persze a cikkekben, megjelenésekben sosem kerül elő a hátrahagyott család, gyerekek - na mindegy, nem az én dolgom.
Bringát már évek óta repcsivel szállítom, korábban vonattal.
Ha baj adódik, megoldom. Túl durva baj meg nem történik, mert a bringát felkészítem, ill. alaposan megtervezem a túrát.
Necces szitu már volt, amikor hajszálon múlt a hazarepülő elérése, de elértem :)
Ki nem raboltak, nem baleseteztem... tudok angolul és a korábbi tapasztalatok segítenek, hogy megoldjak mindent.
(remélem, nem hangzott nagyképűen, hogy megoldok mindent).
2012-ben pl rossz küllőim voltak és 3 küllőtörés miatt egy bringaboltban kértem segítséget.. bejártuk a várost, mire lett egy bolt, akik másnap reggel elvállalták. Megvártuk, aztán mentünk tovább a megújult bringával. :)
van internetcafé, ott is utána tudok nézni ennek-annak.
Kérdezz bátran, ha kihagytam vmit !
Viszont mutatok egy olyan brutális emelkedőt, ami nincs messze, könnyen felkereshető, de az Alpok 1-2. legnehezebbje.
Ausztriában van:
Grosser Oscheniksee (2394 m); 17 km-re 9,8%-os csak, de az utsó 10 km 13%-os, gyakran 14-15%, max 18-20%. Látni a videóban:
(pl mikor itt voltunk (ezen az emelk-n csak én, mert túratársam másikra ment) , 5 napra mentünk ki. Belefért családos túratársamnak is.
Gábor
Utoljára szerkesztette: gyorgyigabor, 2015.02.22. 00:50:40 -
#21324 -
gyorgyigabor #21323 Sziasztok !
A Spanyolországban, Andalúziában tett bringatúránk válogatás, best of videójának 2. része is elkészült. Ez az alábbi útvonalat mutatja be: Granada - Pico Veleta (3394 m) - Granada - Guadix - Quéntar - La Calahorra - Puerto Ragua (2000 m) - Fondon - Abla - Puerto Padilla / Escúllar (2036 m) - Fondon - Tabernas sivatag - Tabernas - Velefique - Tetica de Bacares (2080 m) - Almeria (innentől Costa del Sol ) - Castell de Ferro - Nerja - Malaga
Jó szórakozást hozzá !
Egy megfelelő hosszúságú élménybeszámoló itt olvasható róla: http://gyorgyigabor.hu/2012_Veleta_Andaluzia_rov.html
Itt pedig (egyelőre) néhány napról részletesebb: http://gyorgyigabor.hu/2012_Veleta_Andaluzia2.html
Üdv: Gábor
-
#21322 :-D -
Knabb #21321 Igen megtud viccelni :D főleg ha örökhajtós után visszaülsz egy szabadonfutósra :DD -
#21320 Egyelőre elfogyott a pénzem, a pedál marad ilyen. Elég jól tudok lassítani, az már alakul, csak furcsa volt eleinte, hogy jön tovább a pedál, nincs megállás. Keskenyebb a kormány is, mint amihez eddig szoktam, ahhoz is hozzá kellett szoknom. -
Knabb #21319 Fixizni okosan kell. Ellentartással is nagyon jól meglehet állni és lelassulni nem csak a fékekkel. Azért érdemes rajta hagyni az elsőt, bármikor beüthet a szar (láncszakadás,leesés pl :DD). A skid meg móka, néha énis húzok egy csíkot de csak felesleges gumigyilkolás, és a hatékonysága sem olyan mint az egyenletes fékezésnek. A lábrögzítés meg kötelező rá. -
#21318 Szevasztok
Én még írni se merek, csak olvasok. :D Nekem épp 100 000-ért készült el a fixim, amit sokan nem szeretnek városban látni, mert veszélyes. Nekem habár van rajta fék, de megállni normálisan még nem tudok, csak lassítok, biztosan rossz a technikám és nem tudom megtartani a hátsó kereket. Gyakoroltam, de nagyobb tempónál elrepülnék, mintha a bika ledobna a hátáról, az tuti.
Bepillantottam a szomszéd fórum hasonló topikjába, ott volt vita a fixi/nem fixi kérdésben, itt csak megjegyzem, hogy nekem ez van, de mellette MTB-t is építgettem évekig, szépen lassan, aztán tesóm összetörte a felújított gépet, majd vettem egy használt és új cuccokból egy single speed gépet normálisan, szépen, fékekkel, és aztán vettem a fixit. Ebből jön a vita, hogy minek kell vagánykodni, mikor nem is tud vele menni a hülye...? 20 évig mentem másmilyennel, egyelőre furcsa fixi, de nem azért vettem, mert vagány esetleg, hanem mert minimális a költség és én meg javítani nem tudok, meg szeretném megismerni, milyen menni egy ilyen vassal.
Van róla képem is a flickr-en. https://www.flickr.com/photos/94967077@N08/sets/72157650265884661/
Közben felkerült a kormányra a fék és a bandázs, meg van rajta lámpa is. -
#21317 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!... Hat jo nagy gyöker vagy! :Ddd -
Blum #21316 Abszolút megérdemlem, tudtam, hogy ez lesz. De legalább jól esett...
Bocs főnök! -
#21315 Mintha a 10 évvel ezelőtti magamat látnám...
Óbaszki, és 21 éves a csávó, pont 10 év van közöttünk XDDD -
#21314 Héhé hóhó stííílus! -
Blum #21313 Pont ezaz, hogy ÉN normálisan válaszoltam te pedig értetlen vagy. Egyrészt megkérdezted, hogy:
"Érdeklődnék h szerintetek nekem mekkora méret kellene 186 cm magas vagyok."
Mire én válaszoltam, hogy: "58-60 között kb., 60+ már kényelmetlen lenne mert hosszú."
A hozzászólásod végén pedig ott volt ez:
"Olyan vázat szeretnék ami könnyebb fajta.
Szerinted 80-100 E körül lehetne venni ilyet ?"
Én nem azért kérdeztem vissza, hogy a vázat vennéd-e 100k-ért vagy magát a bringát mert gúnyolódni akartam (???) hanem mert balfaszul tetted fel a kérdést.
Ehhez képest a jó válaszomat telibe szartad, a kérdést nem érted és ki a hülye? Én.
Nem kell sértődött faszkalap módjára mártírkodni, mondtad volna, hogy "ja, bocs...szóval magára a bringára költenék 100k-t :D" és probléma megoldva.
Gyökér vagy.... az a nagyobb fajta. -
#21312 Na akkor köszönöm a lehetőséget hogy itt lehettem a soha viszont nem látásra....
Nem beszólásnak szántam csak lehetett volna normálisan válaszolni, ennyi.
Részemről a téma lezárva.
-
Blum #21311 Nem kell ismerni valakit ahhoz, hogy legyökerezzem.
Feltettél egy kérdést balfaszul, mégis válaszoltam rá és ahelyett, hogy megköszönted volna inkább beszólsz.
Ez a HSZ után már pláne gyökér vagy.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#21310 Nem gondolod h kicsit erős, legyökerezni bárkit nyílvánosan ismeretlenül ? -
#21309 Nem, itt nem volt keret. Kérdezte, hogy annyiból kijön-e. A válasz: Nem.
Hogy felesleges-e egy kezdőnek vagy abszolút amatőrnek a pro szint, persze.
De akkor tegye fel rendesen a kérdést és ne könnyű országúti bringát keressen, mert az drága.
Ha valaki jó fényképezőgépet keres, miért ne mondhatnám neki, hogy ott a Hasselblad? Az jó, érted. :-)
Legalább magyarul tanuljon meg és akkor egy nyelven nem értenék félre egymást. ;-) -
#21308 Én csak azt szeretném , hozzáfüzni, hogy ahogy lenni szokott ha egy nem hozzáértő érdeklődik valamiről tanácsot kér és mond egy keret összeget , legyen az bár mi (VGA ,proci, gépcsere vagy bringa) a hozzáértő szakik egyből ajánlgatják neki a közel profi szintű dolgokat .
Ahelyett, hogy megnéznék, hogy ha tényleg ennyi a keret abből mit lehet kihozni esetleg később fejleszteni .Egy későbbi fejlesztés könyebben összesporol mintha egybe több százat kéne kifizetnie. vagy addigra legalább már tudni fogja, hogy számára ez a megfelelő kategória és mi az amin szeretne fejleszteni.
Mert ha nem versenyszerüen vagy rendszeresen nagy távokat megy akkor felesleges a 100k-s váz meg ugyan ennyiért a cucc rá. az is lehet, hogy fél-1 év mulva megunja és akkor ott lesz a drága bringa neki a semmi fejébe.
Elöször kell egy kezdő bringa majd utánna már ő is belerázódik, hogy mi merre . -
#21307 Kedves gúny volt az:) Egyébként ahogy nézegetem 200k alatt normális országútit szerintem használtan sem találsz. Ha igen, akkor meg úgyis rá fogsz költeni és ismét 200 felett leszel. -
#21306 :DDDDDDDD -
#21305 -
Blum #21304 Nem gúnyolódtam és egyébként nagyon szívesen (amiért egyedüliként válaszoltam a kérdésedre).
Gyökér. -
#21303 Köszönöm a tanácsokat !! :) -
ldavid #21302 ilyen árban használtan lehet jobbat kapsz bikemag, testbike -
#21301 Én 187 cm vagyok
Az országútis topikban találsz több képet a bringámról, 120-150-ért lehet venni kb. ilyet.
http://sg.hu/forum/tema/1207316514
-
#21300 Nem gúnyolódás. 100-ért könnyű országútit újat nem kapsz, ami jó. 100-ért váz már reálisabb. -
#21299 Nem tudom h mennyibe kerül ezért kérdezem.
És légyszíves ne gúnyóldj. -
Blum #21298 58-60 között kb., 60+ már kényelmetlen lenne mert hosszú.
80-100k között a vázat vennéd meg vagy a bringát? :D -
#21297 Szeretnék venni tavasszal valamikor egy országúti bringát.
Érdeklődnék h szerintetek nekem mekkora méret kellene 186 cm magas vagyok.
Olyan vázat szeretnék ami könnyebb fajta.
Szerinted 80-100 E körül lehetne venni ilyet ?
-
#21296 Egy régebbi videóban megmutogattátok hogy pakoljátok fel a csomagokat a bringára. Azóta kevésbé fáj a fejem ha túracuccot pakolok. Sajnos én nem szoktam annyira messzire menni, de sokat tanultam arról, hogy hogy legyen zökkenőmentes egy ilyen kiruccanás. Nem szeretek youtube-on kommentelni, szóval inkább itt írom, hogy Köszönöm Szépen! -
#21295 Te is meg voltál nevezve, és tőled is szivesen meghallgatom ezeket a tanácsokat , hogy ha egyszer odajutok akkor már tudjam mire hogy készüljek. -
cobranco #21294 Jók a kérdések,pont azok,amelyek egy hosszútávú túránál tervezést igényelnek.Mivel a kérdéseket nem nekem cimezted,ezért a részletekbe nem mennék bele,de pl:hol alszunk,mit eszünk,túratervezés stb....a válaszokat egyre inkább próbálom beleszőni az útifilmekbe illetve kitérni a túrabeszámolókba is,sőt a tavalyi Alpoktúránk első részében egyfajta rövid meglepetésként egy kicsit részletesebben is bemutatom majd a helyszínre jutás megpróbáltatásait.
Na,de ha már itt vagyok,akkor...
Tavaly nyári balkáni túránk újabb epizódját fogadjátok szeretettel:
Útvonal:
Neum-Klek-Opuzen-Metkovic-Capljina-Pocitelj-Mostar-Jablanica-Jablanicko Jezero-Rama völgye-Prozor
A szokásos kapcsolódó linkek, akik nemcsak tévézni szeretnek:
Térkép:
http://users.atw.hu/cobranco/terkepek/adria5.2014..html
Írásos túrabeszámoló /8-9 nap/:
http://users.atw.hu/cobranco/turabeszamolo_14_adria.html
Fotóalbum:
https://plus.google.com/photos/108429527626914127671/albums/6106794015585034257
Slideshow:
https://plus.google.com/108429527626914127671/stories/916d401e-f23a-301d-9a76-7c84ecbe41f114b0e31dafc
Üdv Cobranco