22334
11330766891279474906.jpg
  • Boconadi
    the highest motorable road in the world
  • ldavid
    egyensúly világbajnok
  • Boconadi
    corsica trip :)
  • Tetsuo
    Autóval is el lehet jutni oda. ;-) Egy kisebb konvoj, néhány baráttal ideális, bármit el tudtok így szállítani.
  • repvez
    Köszi a leirást.
    Hát azért az látszik, hogy nem egy olcsó megoldás egy egy ilyen tura lebonyolitása.Gondolom azért a bringának is jól megkérik az árát mind a repülön mind a vonaton.Arról nem is beszélve, ha nem a közelbe van a leszállóhelyük ahova menni szeretnénk.
    ÉS a legfőbb gond az időjárás ha olyan napot fog ki az ember ahol nem tud haladni akkor már bukott is a terve, hogy visszaérjen .
    Egyébként én is az olyan "látvány" turákat szeretem ahol azért nem kell megszakadni tekerés közben és szép helyeket lát azzal szemben ami ingább a teljesitményre helyezi a nahgsúlyt.

@cobranco: le a kalappal a turáid elött, hihetetlen ,hogy mint egy élő lexikon mondod a háttérinfókat mindenről.Ezt bemagolod vagy hogy tudsz ennyi mindent megjegyezni és olyan helyen észrevenni ahol elöször jársz.?
  • cobranco
    Üdv mindenkinek!

Itt az Adriai túránk utolsó része,olyan amilyen,van az,mikor a természet is belekontárkodik a forgatókönyvbe:

Útvonal:
    Prozor-Ramsko jezero-Makljen hágó /1123m/-Gornji Vakuf-Rastovo hágó/1025m/-Novi Travnik-Travnik-Turbe-Ugar szurdok-Knezevo/Skender Vakuf/-Banja Luka

Térkép:
    http://users.atw.hu/cobranco/terkepek/adria6.2014..html

Fotóalbum:
    https://plus.google.com/photos/108429527626914127671/albums/6106794015585034257

Írásos /immár teljes/ túrabeszámoló:
    http://users.atw.hu/cobranco/turabeszamolo_14_adria.html

Kellemes időtöltést!
  • pajti
    praktikus :D
  • pajti
    :D

>LINK<
  • gyorgyigabor
    Szia !
    Bocsánat a kései válaszért !! :(
    Egyelőre család nem vár haza, így ezért tudok hosszabba elszakadni, de vannak ismerőseim, ahol van gyerek, ők jellemzően 10-12 napra tudna elmenni tekerni, kivéve az a bringás, aki évente 30-35 napra hagyja hátra a gyerekeit és feleségét. Van ilyen is.
    Persze a cikkekben, megjelenésekben sosem kerül elő a hátrahagyott család, gyerekek - na mindegy, nem az én dolgom.
    Bringát már évek óta repcsivel szállítom, korábban vonattal.
    Ha baj adódik, megoldom. Túl durva baj meg nem történik, mert a bringát felkészítem, ill. alaposan megtervezem a túrát.
    Necces szitu már volt, amikor hajszálon múlt a hazarepülő elérése, de elértem :)
    Ki nem raboltak, nem baleseteztem... tudok angolul és a korábbi tapasztalatok segítenek, hogy megoldjak mindent.
    (remélem, nem hangzott nagyképűen, hogy megoldok mindent).
    2012-ben pl rossz küllőim voltak és 3 küllőtörés miatt egy bringaboltban kértem segítséget.. bejártuk a várost, mire lett egy bolt, akik másnap reggel elvállalták. Megvártuk, aztán mentünk tovább a megújult bringával. :)
    van internetcafé, ott is utána tudok nézni ennek-annak.
    Kérdezz bátran, ha kihagytam vmit !

Viszont mutatok egy olyan brutális emelkedőt, ami nincs messze, könnyen felkereshető, de az Alpok 1-2. legnehezebbje.
    Ausztriában van:
    Grosser Oscheniksee (2394 m); 17 km-re 9,8%-os csak, de az utsó 10 km 13%-os, gyakran 14-15%, max 18-20%. Látni a videóban:
    (pl mikor itt voltunk (ezen az emelk-n csak én, mert túratársam másikra ment) , 5 napra mentünk ki. Belefért családos túratársamnak is.

Gábor

Utoljára szerkesztette: gyorgyigabor, 2015.02.22. 00:50:40
  • MerlinW
  • gyorgyigabor
    Sziasztok !

A Spanyolországban, Andalúziában tett bringatúránk válogatás, best of videójának 2. része is elkészült. Ez az alábbi útvonalat mutatja be: Granada - Pico Veleta (3394 m) - Granada - Guadix - Quéntar - La Calahorra - Puerto Ragua (2000 m) - Fondon - Abla - Puerto Padilla / Escúllar (2036 m) - Fondon - Tabernas sivatag - Tabernas - Velefique - Tetica de Bacares (2080 m) - Almeria (innentől Costa del Sol ) - Castell de Ferro - Nerja - Malaga

Jó szórakozást hozzá !

Egy megfelelő hosszúságú élménybeszámoló itt olvasható róla: http://gyorgyigabor.hu/2012_Veleta_Andaluzia_rov.html

Itt pedig (egyelőre) néhány napról részletesebb: http://gyorgyigabor.hu/2012_Veleta_Andaluzia2.html

Üdv: Gábor
  • Tetsuo
    :-D
  • Knabb
    Igen megtud viccelni :D főleg ha örökhajtós után visszaülsz egy szabadonfutósra :DD
  • tutuhawer #21320
    Egyelőre elfogyott a pénzem, a pedál marad ilyen. Elég jól tudok lassítani, az már alakul, csak furcsa volt eleinte, hogy jön tovább a pedál, nincs megállás. Keskenyebb a kormány is, mint amihez eddig szoktam, ahhoz is hozzá kellett szoknom.
  • Knabb
    Fixizni okosan kell. Ellentartással is nagyon jól meglehet állni és lelassulni nem csak a fékekkel. Azért érdemes rajta hagyni az elsőt, bármikor beüthet a szar (láncszakadás,leesés pl :DD). A skid meg móka, néha énis húzok egy csíkot de csak felesleges gumigyilkolás, és a hatékonysága sem olyan mint az egyenletes fékezésnek. A lábrögzítés meg kötelező rá.
  • tutuhawer #21318
    Szevasztok
    Én még írni se merek, csak olvasok. :D Nekem épp 100 000-ért készült el a fixim, amit sokan nem szeretnek városban látni, mert veszélyes. Nekem habár van rajta fék, de megállni normálisan még nem tudok, csak lassítok, biztosan rossz a technikám és nem tudom megtartani a hátsó kereket. Gyakoroltam, de nagyobb tempónál elrepülnék, mintha a bika ledobna a hátáról, az tuti.
    Bepillantottam a szomszéd fórum hasonló topikjába, ott volt vita a fixi/nem fixi kérdésben, itt csak megjegyzem, hogy nekem ez van, de mellette MTB-t is építgettem évekig, szépen lassan, aztán tesóm összetörte a felújított gépet, majd vettem egy használt és új cuccokból egy single speed gépet normálisan, szépen, fékekkel, és aztán vettem a fixit. Ebből jön a vita, hogy minek kell vagánykodni, mikor nem is tud vele menni a hülye...? 20 évig mentem másmilyennel, egyelőre furcsa fixi, de nem azért vettem, mert vagány esetleg, hanem mert minimális a költség és én meg javítani nem tudok, meg szeretném megismerni, milyen menni egy ilyen vassal.
    Van róla képem is a flickr-en. https://www.flickr.com/photos/94967077@N08/sets/72157650265884661/
    Közben felkerült a kormányra a fék és a bandázs, meg van rajta lámpa is.
  • Boconadi
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    ... Hat jo nagy gyöker vagy! :Ddd
  • Blum
    Abszolút megérdemlem, tudtam, hogy ez lesz. De legalább jól esett...

Bocs főnök!
  • Roger6
    Mintha a 10 évvel ezelőtti magamat látnám...

Óbaszki, és 21 éves a csávó, pont 10 év van közöttünk XDDD
  • MerlinW
    Héhé hóhó stííílus!
  • Blum
    Pont ezaz, hogy ÉN normálisan válaszoltam te pedig értetlen vagy. Egyrészt megkérdezted, hogy:

"Érdeklődnék h szerintetek nekem mekkora méret kellene 186 cm magas vagyok."

Mire én válaszoltam, hogy: "58-60 között kb., 60+ már kényelmetlen lenne mert hosszú."

A hozzászólásod végén pedig ott volt ez:
    "Olyan vázat szeretnék ami könnyebb fajta.
    Szerinted 80-100 E körül lehetne venni ilyet ?"

Én nem azért kérdeztem vissza, hogy a vázat vennéd-e 100k-ért vagy magát a bringát mert gúnyolódni akartam (???) hanem mert balfaszul tetted fel a kérdést.
    Ehhez képest a jó válaszomat telibe szartad, a kérdést nem érted és ki a hülye? Én.

Nem kell sértődött faszkalap módjára mártírkodni, mondtad volna, hogy "ja, bocs...szóval magára a bringára költenék 100k-t :D" és probléma megoldva.

Gyökér vagy.... az a nagyobb fajta.
  • smith09 #21312
    Na akkor köszönöm a lehetőséget hogy itt lehettem a soha viszont nem látásra....
    Nem beszólásnak szántam csak lehetett volna normálisan válaszolni, ennyi.
    Részemről a téma lezárva.
  • Blum
    Nem kell ismerni valakit ahhoz, hogy legyökerezzem.
    Feltettél egy kérdést balfaszul, mégis válaszoltam rá és ahelyett, hogy megköszönted volna inkább beszólsz.
    Ez a HSZ után már pláne gyökér vagy.

• smith09 #21310
    Nem gondolod h kicsit erős, legyökerezni bárkit nyílvánosan ismeretlenül ?
  • Tetsuo
    Nem, itt nem volt keret. Kérdezte, hogy annyiból kijön-e. A válasz: Nem.
    Hogy felesleges-e egy kezdőnek vagy abszolút amatőrnek a pro szint, persze.
    De akkor tegye fel rendesen a kérdést és ne könnyű országúti bringát keressen, mert az drága.
    Ha valaki jó fényképezőgépet keres, miért ne mondhatnám neki, hogy ott a Hasselblad? Az jó, érted. :-)
    Legalább magyarul tanuljon meg és akkor egy nyelven nem értenék félre egymást. ;-)
  • repvez
    Én csak azt szeretném , hozzáfüzni, hogy ahogy lenni szokott ha egy nem hozzáértő érdeklődik valamiről tanácsot kér és mond egy keret összeget , legyen az bár mi (VGA ,proci, gépcsere vagy bringa) a hozzáértő szakik egyből ajánlgatják neki a közel profi szintű dolgokat .
    Ahelyett, hogy megnéznék, hogy ha tényleg ennyi a keret abből mit lehet kihozni esetleg később fejleszteni .Egy későbbi fejlesztés könyebben összesporol mintha egybe több százat kéne kifizetnie. vagy addigra legalább már tudni fogja, hogy számára ez a megfelelő kategória és mi az amin szeretne fejleszteni.

Mert ha nem versenyszerüen vagy rendszeresen nagy távokat megy akkor felesleges a 100k-s váz meg ugyan ennyiért a cucc rá. az is lehet, hogy fél-1 év mulva megunja és akkor ott lesz a drága bringa neki a semmi fejébe.

Elöször kell egy kezdő bringa majd utánna már ő is belerázódik, hogy mi merre .
  • MerlinW
    Kedves gúny volt az:) Egyébként ahogy nézegetem 200k alatt normális országútit szerintem használtan sem találsz. Ha igen, akkor meg úgyis rá fogsz költeni és ismét 200 felett leszel.
  • Boconadi
    :DDDDDDDD
  • Szabi #21305
  • Blum
    Nem gúnyolódtam és egyébként nagyon szívesen (amiért egyedüliként válaszoltam a kérdésedre).

Gyökér.
  • smith09 #21303
    Köszönöm a tanácsokat !! :)
  • ldavid
    ilyen árban használtan lehet jobbat kapsz bikemag, testbike
  • Breki33
    Én 187 cm vagyok

Az országútis topikban találsz több képet a bringámról, 120-150-ért lehet venni kb. ilyet.

http://sg.hu/forum/tema/1207316514
  • Roger6
    Nem gúnyolódás. 100-ért könnyű országútit újat nem kapsz, ami jó. 100-ért váz már reálisabb.
  • smith09 #21299
    Nem tudom h mennyibe kerül ezért kérdezem.
    És légyszíves ne gúnyóldj.
  • Blum
    58-60 között kb., 60+ már kényelmetlen lenne mert hosszú.

80-100k között a vázat vennéd meg vagy a bringát? :D
  • smith09 #21297
    Szeretnék venni tavasszal valamikor egy országúti bringát.
    Érdeklődnék h szerintetek nekem mekkora méret kellene 186 cm magas vagyok.
    Olyan vázat szeretnék ami könnyebb fajta.
    Szerinted 80-100 E körül lehetne venni ilyet ?
  • RAZOR27
    Egy régebbi videóban megmutogattátok hogy pakoljátok fel a csomagokat a bringára. Azóta kevésbé fáj a fejem ha túracuccot pakolok. Sajnos én nem szoktam annyira messzire menni, de sokat tanultam arról, hogy hogy legyen zökkenőmentes egy ilyen kiruccanás. Nem szeretek youtube-on kommentelni, szóval inkább itt írom, hogy Köszönöm Szépen!
  • repvez
    Te is meg voltál nevezve, és tőled is szivesen meghallgatom ezeket a tanácsokat , hogy ha egyszer odajutok akkor már tudjam mire hogy készüljek.
  • cobranco
    Jók a kérdések,pont azok,amelyek egy hosszútávú túránál tervezést igényelnek.Mivel a kérdéseket nem nekem cimezted,ezért a részletekbe nem mennék bele,de pl:hol alszunk,mit eszünk,túratervezés stb....a válaszokat egyre inkább próbálom beleszőni az útifilmekbe illetve kitérni a túrabeszámolókba is,sőt a tavalyi Alpoktúránk első részében egyfajta rövid meglepetésként egy kicsit részletesebben is bemutatom majd a helyszínre jutás megpróbáltatásait.

Na,de ha már itt vagyok,akkor...

Tavaly nyári balkáni túránk újabb epizódját fogadjátok szeretettel:

Útvonal:
    Neum-Klek-Opuzen-Metkovic-Capljina-Pocitelj-Mostar-Jablanica-Jablanicko Jezero-Rama völgye-Prozor

A szokásos kapcsolódó linkek, akik nemcsak tévézni szeretnek:

Térkép:
    http://users.atw.hu/cobranco/terkepek/adria5.2014..html

Írásos túrabeszámoló /8-9 nap/:
    http://users.atw.hu/cobranco/turabeszamolo_14_adria.html

Fotóalbum:
    https://plus.google.com/photos/108429527626914127671/albums/6106794015585034257

Slideshow:
    https://plus.google.com/108429527626914127671/stories/916d401e-f23a-301d-9a76-7c84ecbe41f114b0e31dafc

Üdv Cobranco