Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gordon 24
Persze! rengeteg olyan hely van arra. nem véletlenû szerettük/juk. Csak ugye elvileg nem szabad fent bringázni, de asszem ez nem sok embert édekel.

Downhill!!

bardocz
Normafánál vannak jó kis tekerõs részek? Elvileg nem lenne nehéz feljutni oda, felvisz a fogaskerekû, és a holnapi nap az utolsó, hogy rendes hó van, kezdõdik a felmelegedés :@
gordon 24
Mondjuk a Truva az egy jó cucc. Nekem is az volt ez elött nem panaszkodom😄 Nem volt semmi gond vele. Sõt!

Downhill!!

gordon 24
Jaja! De ha megnézed a versenyzõk (dh sok) a vázon, agyokon, villán kívûl, szinte mindenbõl a CC és all mountain cuccokat használják. Karbon meg minden ilyesmi könnyû dolgokat.

Miért?? Azért mert igy lesz 15-16 kiló az a bringa ami nálam majd 20😄

Downhill!!

Annyira nekem nem számít a súly. Ha a bringát sikerül olyan 14-13kg alá lenyomnom nekem az már bõven jó. Most 14,6kg. XT-t tuti nem fogok venni,mert szinte biztos,hogy nem lesz annyi pénzem. Régen volt Truvativ IsoFlow-om az brutál jó kis hajtás volt. Nagyon jól bírta,ütöttem-vágtam,de meg sem szólalt. ha sikerül olyant szereznem occsóón',akkor boldog ember leszek. 😄

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

gordon 24
A váz az ilyen szempontból mindegy. Mivel terelõt mindenképpen kell venned (ha nem cc-zel, de ugye nem emlékeztem hogy õ igen) ha a váz mérete meg 73 as akkor tök8. Ugyanis pl a könnyebb mint a hason szõrû társai. És ha azt nézem, hogy a truva ujonnan kijön kb 35000-40000 bõl terelõvel annyiért kap jó állapotú használ saintet. Ami sokkal jobb szerintem.

Downhill!!

bardocz
Amúgy hajtókarnak dh-ra is jó a Raceface evolve XC. XC-re akkor meg pláne, integrált, könnyû.
gordon 24
Jahhh!. Hogy te cc-zel.. Akkor meg valami könnyût. Xt- vagy valami hasonló. De szerintem fektess be ezekbe a Shimano által kitalált hajtásokba mert eszméletlen. Nagyon bírják ütõssen néznek, ki és nem nehéz.
Nincs olyan nehéz mondjuk mint a truvatív pl.

Downhill!!

RS-t veszek mindenképp. Régebben volt Jett meg egy Judy C "Magnesium" (nagyon ritka) telóim. Eszméletlen strapabíróak,masszívak,és jó mozgásúak voltak. (fõleg a Judy).

Saint-ot CC-zni? 😄D Kicsit durva lenne 😄 Most a gyári van rajta (8ezres Bike+),de egész jó kis hajtás. Azért most majd valami komolyabb megy bele. (Race Face,FSA,Shimano jönnek szóba).

bardocz
Polarisba saint hajtásnak nem sok értelme van.
gordon 24
Hát valami jó telót vegyél akkor.

RST az nagyon régen nem volt rossz márka. Mára viszont elég felejtõs lett.

Vegyél Fox-ot vagy rock shox-ot vagy Marzocchit, vagy manitout. (de ebben a sorrendben😄)

hajtást meg használtan Saintet. Kegyetlen jó és én pl 35000ft ért vettem (terelõvel eggyütt). és nem volt még ilyen jó cucccom.

Downhill!!

gordon 24
A váz használt nem uj😄 A többire igaz amit írtam.

Downhill!!

Majd tavasszal gyakorlok a Polarissal <#idiota>

Kell vennem egy telót tavasszal,mert ez a fos RST bemegy,de vissza már nem jön 😄D :/
25-30k-nál többet nem akarok telóra költeni,szerintem maradok a használtnál. Majd áprilisban megy nagy felújításra,mert azért 13ezer km-t ment már március óta. Hajtómû már elég rossz állapotban van,láncot is kap majd,csoport kerekeket,kormánycsapágyat,bowdeneket,új külsõket...hmmm,már alig várom.

gordon 24
Hát nagyon.

És igy is csak 0.74 ezred😄 Ha nem esik el...

6.40 el vezet a felébe😄 Pedig azért a Peet se kis emberke😄

Downhill!!

gordon 24
Igen. Szerintem is igy is király, de amikor a vuelta rodi kerékkel volt akkor is ütött. Mindegy most nem fogom szétszedni ezt a kereket. Jó lesz tartalékba a Syncros felni. Ha esetleg lesérül a Mavic átfûzöm😄

Downhill!!

gordon 24
Hát sacc/ per kb.. Illetve összeadott árak alapján:

Váz: 270000ft
Teló 135000ft (már nem ér annyit, de annyiért vettem és az uj ennyi)
Kerekek: 55000ft
Fékek: kb 60000ft
hajtás: 35000ft

Váltó egyéb alkatrészek kb: 30000ft

Szóval 500-600000ft között valahol. Pontos árat nem tudok hiszen épitett gép.

De természetesen ezek olyan árak, hogy másik bringásoktól vettem. (ujonnan persze, csak mégis kéz alatt)
Boltból nem jönne ki csak 1200000ft körül.

Downhill!!

Gordon! Ez feketén-fehéren szép! ;o)
A fekete felnivel is jól néz ki és a fehérrel is dögös lenne.

Hunter of Deer
Nagyon zsir bringa!!!
(kb mennyibe faj egy ilyen? 😄)

H87-D3H/i5 4570*3,6/2*8GB Kingston/Gigabyte Extreme Gaming 1070/ 8TB HDD/Samsung 840 120GB SSD/ 650W/Razer Deathadder 2013/Logitech G15/Logitech Z3 2.1/Dell P2414H/NZXT H440/LGUH635v 4k

Vaxi
baaaa de kár érte

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

Már láttam ezt a videót,faterral néztük..😄
Ez a srác egyszerûen beteg,fingom sincs,hogy hogyan tartja lent a bringát a talajon olyan göröngyös felszínen. Brutál jól tolja.

gordon 24
Nem tudom ezt láttátok-e😄

Tavalyi menet érdemes nézni az idõket meg hát az egészet😄

Downhill!!

gordon 24
😄DD

Köszi! Nekem is tetszik igy feketén.. Csak mit csináljak a 2 syncros felnimmel?😄

Végülis tarcsiba is jó érted..😄

Downhill!!

Máté94
Fenem a késem...........
szerintem maradjon a fekete.

Vaxi
utállak 😄DDD

gordon 24
Nahh igy néz ki feketén:
(szerintem jó, de lehet majd be lesz fûzve a Syncrossal!

Ime:

Downhill!!

SrAta
nah majd ma én is csinálok havas fotosopolt bicósképet😛

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

MaSzKa
kb 5-6éve mi is nyomattunk olyat BMX-el, hogy tekertünk és menet közben leugrottunk a bringáról és bele az árokba háttal, de akkor volt vagy fél méteres hó

jó móka volt csak kicsit veszélyes

igaz a házunk elõtt volt és tudtam biztosan nincs ottt semmifékle kiálló vas és stb.

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

gordon 24
Megvettem az uj kerekeket!.

Sun Ringle Jumping Flea hátsó agy, Sun Ringle Abbah SOS elsõ agy.
Mavic EX729-es felnik.

Sajna ugye fekete😄 De megvan a 2 Syncross felni is. Ami majd késõbbiekben átfûzhetõ😄

Holnap csinálok képet.

Az én véleményem szerint fehérrel jobb! Apuék szerint viszont igy jobb.

Majd ha lesz kép eldöntitek.

Downhill!!

norbi56
xD Az fasza lehetett😄 Mi meg már három napja hozzánk járunk be 4-en 5-en melegedni😄

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

jaja...tök jó,még az ülés alatt is 5 centi ráfagyott hóréteg volt. 😄

Voltunk belvárosban is és volt a földben egy pár nagy reflektor,amik a templomot világították. Olyan jó melegek voltak...ráültünk 2-en 1-1 reflektorra aztán melegedtünk. 😄 mellettünk volt egy nagy színpad,azon ment valami ratyi zene,aztán ott nézték az emberek...hát,egy páran néztek minket is. Meg érdekes volt,hogy a templom nincs kivilágítva xD

norbi56
Azszép a contival😄
Jók ezek a hóbuckák(amiben tudod h nincs semmi mert oda lett csak hányva😄)

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

Mi is találtunk egy szép nagy hegyet,ami hóból volt és azzal szórakoztunk,hogy egymás után nekimegyünk és az nyer,aki elõször átjut rajta (NYERTEM!! 😄)

Öhm...erdõben -19 C° volt,amikor tekertünk 😄

Haver pedig Conti City Contact-al...<#vigyor1>

norbi56
Hát ez az árok nem nagy ismerem a környéket, azt hittem simán átmegy de hát megakadtam mégis😄

bardocz
Jaja, óvatosnak kell ám lenni. Gellérthegyen is csak azon a szánkópályán mertem lemenni, amit már ismerek nyárról. Pedig voltak ám szép szûz havas részek, de ha ott van egy szikla/fatuskó... Ráadásul most még a villa is merev ként funkcionál, egy mm-t nem tudom megmozdítani.
VRSDM
óvatosan a hóval nagyon!
sok gyerek ugrál pl. árkokba. ami jó móka.
addig amíg a hó nem takar el egy vas / farudat...
továbbá a biciklidnek sem hiszem hogy jóttesz ez a muri 😊

/az hogy én kimegyek a kocsik által tükörsima csúszós hóra az megint más 😊

u dont have to listen anybody else but me

norbi56
Ma is voltunk kint vadulni...😄, azt hittem ez csak egy hóbucka😄, de nem ez egy árok lerepültem a bicóról az meg bennemaradt😄

norbi56
<#vigyor2><#crazya>

Desiderata
azért hóban bringázni elég extrém, én már a hideg szél miatt se veszem elõ télen, de látom ti ilyenkor is tekertek
VRSDM
nem volt keréknyom 😄

VRSDM
<#wink>

Máté94
PS mind a kettõ ugye?😄
bardocz
Azért a keréknyomot otthagyhattad volna😄 Így olyan, mintha egész éjszaka kint állt volna szegény bicikli 😄
VRSDM
fotó de azért van rajta bõven utómunka.

ezt meg magyarázni is felesleges, hogy mennyire fotó 😄

bardocz
Aki budapest vagy környékén lakik, az holnap bennelenne egy gellértehgyi szánkópályázásban?😊
Az elsõ kerék kb fél méteres amplitúdóval mozgott alattam jobbra-balra 30-40 környékén😄
Máté94
Jelen!😄
Vaxi
picsába nem mehetek ki 😄DD
a szobában kell, hogy legyen a bringa, és havas kerékkel csak nem viszem be 😄
meg nem is jönne velem senki =(

/na Blum is elindult 17km-es erdei körútjára barátaival :|

<#idiota>

VRSDM
"aktuális" 😉

/na VR is kiment csúszkálni kicsit a hóba :]

Máté94
barátnõkkel????????????????
Több is volt egyszerre?😄
Akkor sok felnit kellett cserélni.