Biciklizés - ki mit miért
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Persze nem szeretném, hogy ilyen legyen félre ne értsd Srata, de csak a hülye ember tanul a saját kárán.
Downhill!!
natessék 😊
jó mondjuk az illetõ streetel és olyan szintekrõl érkezik placcra hogy nézni is félelmetes 😄
u dont have to listen anybody else but me
Egyébként tudod murphy:
"Az hogy két dolog egymás után következik be nem jelenti azt, hogy azok összefüggenek!"
Sztem az alunak a szilárdsága a hõmérséklet függvényében olyan -50-60°C körül változhat csak jelentõsen...
Ez a - ár fok szeritem nem okozhat gondot
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |
Szóval n azt tanácsolom, hogy ne használd, nálunk már volt ebbõl baj, mivel régen mi sem foglalkoztunk ezzel😄 Egy Bomber z1 bánta a dolgot. (mind a két becsúszó tõbõl letört a naykról egy ugrás után) pedig nem volt csak -2 fok.
Én nem fogok vele bringázni. De mondjuk ez hülyeség, mert nem azt mondom ne bringázz vele, de ugra bugrát el kell felejteni.
De nekem mind1 végülis.
Downhill!!
Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.
Ez a kép fasza😄
Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
Boldog Karácsonyt Kívánok Mindenkinek!
ha a repcsi kibírja a moszkvában való leszállást teli utasokkal akkor én nem félek bicózni😄
Gondolj bele abba, hogy van egy autód. Amikor beindul hogy kopog elöször hidegben. Ez azért van mert meg van dermedve az olaj, és az elsõ 2-3 fordulatnál nincs kenése.
Nem fagyott dermedt. Fölleg, ha régi benne az olaj és kicsit megvan vizesedve (nem szószerint elveszti a vizkozitását)
Ugyen ez történik a telóba is. Meg drmed benne az olaj és nem tud a kis nyilásokon folydogálni. Ha elkezded nyomkodni, és a surlódástól kezd felmelegdeni egyre jobb lesz.
Ezeket a dolgokat nem erre csinálták. -15 fokban elvileg alu vázzal bringázni sem szabadna. Nemhogy olyan tevékenységet folytatni mely még egy telót is igénybe vesz.
Vagy ha megteszed, ne csódálkozz különbözõ helyeken találsz repedéseket.
Ilyenkor a teendõ az hogy beviszed a garázsba, letakarod és idõközönként megnézed megvan-e😄
Downhill!!
Gabó is ezt írta
A jobb villákban acélrúgó és olajos csillapítást. Esetleg légrúgózás. Vagy vegyes rugózási rendszer (pl.: puhább acélrugó, levegõs rásegítéssel, olajos csillapítással) van. Ezek kevésbé érzékenyek a hõmérséklet változásra.
Általában jobb minõségû anyagokat és pontosabb megmunkálást használnak. Így az illesztések és a perselyek is jobbak. Persze itt is van összehúzódás, de én még nem hallottam olyat, hogy pl. egy nyílt olajfürdõs villa megszorult volna télen.
/homály/
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Tudom, hogy nem hiba😊 "It's not a bug, it's a feature" 😊
De megérzésem azt súgja, hogy abban a zsír sem friss 😊
A súlypont szerintem nem fog annyira hátrakerülni, hogy zavaró legyen, sõt, örülnék is neki néha. 😊 Ha meg meredekebb emelkedõn kell felmenni, akkor úgyis kiállva tekerek.
Szóval a lényeg az lenne, hogy a teló hosszabb legyen, rugóútnak 100mm megfelel.
Milyen vázad van?
Arra érdemes figyelni, hogy a hosszabb teló, a magasabb kormány azzal jár, hogy a súlypontod hátrébb tolódik. Ez mászáskor lehet zavaró, mert sokkal jobban emelgeti a gép az orrát.
RST-m nekem is kõkemény, egy mm-t nem tudom mozdítani, és ezt minden túlzás nélkül. Pedig nekem amúgy jól mozog, sokszor védte már meg a csuklómat.
Rst gila t6-os van, ingyen kaptam, de nem biztos, hogy megérte..😊
Nyáron kimozogta mind a 2cm-ert a 10bõl, Olvastam, hogy hidegben lemerevedik. Gondoltam, az már merev volt eleve..Aha.
Most télen nem mozdul semmit 😄 Ránehezkedek, semmi. Nagy nehezen bement 1-2mm-ert, vissza se jött 😊 Gondolkodom, hogy szétszedem, de nem sokat érhet az már..
Az a baj, hogy szerintem a vázamba kevés a 100mm. Legalábbis nekem olyan érzésem van, mintha nagyon lent lenne a kormány.
Hosszabb teló, vagy rövid stucni+nagyobb emelésû kormány lenne jobb megoldás?
Egyébként:
Vaxi
Az elsõ villa amit linkeltél azt írja hogy 80mm rugóút hát így kérpõl legalább 100 de lehet 120...
A DARTon
szóval a lehetõ legszarabb érkezés, a legnagyobb ugrónkon. pöppet szilánkosra tört a suntour.
/nem a telót fikázom, mert szerintem egy márkásabb is bõven megadta volna magát olyan csúnyán nézett ki
u dont have to listen anybody else but me
2-3 hónapig egész jól használható,de ha porban megyek,akkor már megáll és nem mozdul. Az enyém már ment 13ezret mostmár nagyon gáz. melegben nagyobb ütés hatására még szépen csillapít,hidegben teljesen befagy. Viszont ami meglepõ,hogy semmit nem kotyog.
Amúgy Dart2/Dart3/Tora jöhetnek szóba. Több,mint valószínû,hogy csakis használtan veszek költségcsökkentés céljából.
2x-3x ültem olyan bicajon, amin suntour volt, szal nincs túl nagy tapasztalatom belõlük 😄
az egyetlen jobb dolog ezen a bringán a deore...
suntour villa...
és 120k. Az életben nem adja el ilyen áron.
Hogy áll, nem nyom-e stb stb..
Downhill!!
Truvativ IsoFlow 3.0 hajtómû
Truvativ Howitzer XR 68/73
összesen:
13740FT megfelelõ ár?😛
Az más kérdés, hogyha a turista uton mész felfelé pl lehet nem fog basztatni, de ez sem biztos.
Nem kell ezzel foglalkozni menni kell aztán kiderûl😄
Downhill!!