Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gordon 24
Nem kell megmagyarázni😄 Vagy elhiszi vagy nem. Õ bringája, aztán ha majd nagy könnyekkel fogja ujságolni hogy reccs volt hívatkozunk erre a mondatra😄

Persze nem szeretném, hogy ilyen legyen félre ne értsd Srata, de csak a hülye ember tanul a saját kárán.

Downhill!!

VRSDM
nem rég voltam OG-ba, beszélgettünk és szóbajött hogy most törött el egy pajtásunk váza (ns capital) meg hajtókara (superstar). /tudni illik hogy mind a kettõ alkatrész profi minõségû 100%-ig. aztán mondták hogy bizony a hidegben sokkal könnyebben törnek a bicók...

natessék 😊
jó mondjuk az illetõ streetel és olyan szintekrõl érkezik placcra hogy nézni is félelmetes 😄

u dont have to listen anybody else but me

SrAta
hát a brepülõgépek nagy része 7004es aluból van mert erõs merev és könnyû és lehet hydroformingolni...
Egyébként tudod murphy:
"Az hogy két dolog egymás után következik be nem jelenti azt, hogy azok összefüggenek!"
Sztem az alunak a szilárdsága a hõmérséklet függvényében olyan -50-60°C körül változhat csak jelentõsen...
Ez a - ár fok szeritem nem okozhat gondot

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

norbi56
Szerencse hogy nem ugráltunk a nagyhóba😄

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

gordon 24
Szerinted az ugyan az az anyag?😄 Hány éves vagy te herceg?😄

Downhill!!

gordon 24
Hát mi?😄 Az aluminium egyébként is egy rideg annyag. Ha lehül a levegõ ugye a fém is lehül (milyen igaz) igy sokkal könnyeben tud törni sokkal könnyebben adja meg magát minden alkatrész.

Szóval n azt tanácsolom, hogy ne használd, nálunk már volt ebbõl baj, mivel régen mi sem foglalkoztunk ezzel😄 Egy Bomber z1 bánta a dolgot. (mind a két becsúszó tõbõl letört a naykról egy ugrás után) pedig nem volt csak -2 fok.

Én nem fogok vele bringázni. De mondjuk ez hülyeség, mert nem azt mondom ne bringázz vele, de ugra bugrát el kell felejteni.

De nekem mind1 végülis.

Downhill!!

bardocz
Akarod mondani, 3 méteres hóat?😄
Vaxi
nektek is boldog karácsonyt, én jóidõt kértem a jézuskától... 😄D

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

bardocz
Mi baja lesz az alunak hidegben?
norbi56
Viszont neked is😄
Ez a kép fasza😄

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

SrAta

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

SrAta

Boldog Karácsonyt Kívánok Mindenkinek!

SrAta
*aluminium

SrAta
te 7004es aluból van a kona ha jól tudom ennek másik neve repülõgép eluminium
ha a repcsi kibírja a moszkvában való leszállást teli utasokkal akkor én nem félek bicózni😄

norbi56
Akkor szerencse hogy a meridát nem hoztam ki😄D azt azért féltem😄

gordon 24
Ez hülyeség.

Gondolj bele abba, hogy van egy autód. Amikor beindul hogy kopog elöször hidegben. Ez azért van mert meg van dermedve az olaj, és az elsõ 2-3 fordulatnál nincs kenése.

Nem fagyott dermedt. Fölleg, ha régi benne az olaj és kicsit megvan vizesedve (nem szószerint elveszti a vizkozitását)
Ugyen ez történik a telóba is. Meg drmed benne az olaj és nem tud a kis nyilásokon folydogálni. Ha elkezded nyomkodni, és a surlódástól kezd felmelegdeni egyre jobb lesz.

Ezeket a dolgokat nem erre csinálták. -15 fokban elvileg alu vázzal bringázni sem szabadna. Nemhogy olyan tevékenységet folytatni mely még egy telót is igénybe vesz.
Vagy ha megteszed, ne csódálkozz különbözõ helyeken találsz repedéseket.
Ilyenkor a teendõ az hogy beviszed a garázsba, letakarod és idõközönként megnézed megvan-e😄

Downhill!!

SrAta
pedig nem fagyhat bele elvileg én legalábbis nyílt olajfürdõs fagyott villát nem láttam😄
Gabó is ezt írta

norbi56
Hmmm az furcsa tegnap reggel (-2) már semmi gond nem volt csak mikor a hóba mentünk -10,-15ben.

SrAta
DJ3 nyílt olajfürdõs elvileg nem lehet semmi...

norbi56
Marzo DJ3-nál normális az hogy -15ben nem mozog 2mm-et sem?😄 a Tora mozog rendesen mint nyáron😄

Komolyabb villákban ritkán találsz elasztomert. (Ez egy gumi szerû anyag, amivel kicsit finomabbá próbálják tenni a rúgók mozgását olcsóéknál.)
A jobb villákban acélrúgó és olajos csillapítást. Esetleg légrúgózás. Vagy vegyes rugózási rendszer (pl.: puhább acélrugó, levegõs rásegítéssel, olajos csillapítással) van. Ezek kevésbé érzékenyek a hõmérséklet változásra.
Általában jobb minõségû anyagokat és pontosabb megmunkálást használnak. Így az illesztések és a perselyek is jobbak. Persze itt is van összehúzódás, de én még nem hallottam olyat, hogy pl. egy nyílt olajfürdõs villa megszorult volna télen.

És akkor a komolyabb villákban ezt hogy oldják meg? Nincs elasztométer? Persely meg csak kell,de az akkor miért nem húzódik össze?

/homály/

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

gordon 24
Boldog karácsonyt!😄

Downhill!!

Mark007
Mali Slalom m2
Tudom, hogy nem hiba😊 "It's not a bug, it's a feature" 😊
De megérzésem azt súgja, hogy abban a zsír sem friss 😊

A súlypont szerintem nem fog annyira hátrakerülni, hogy zavaró legyen, sõt, örülnék is neki néha. 😊 Ha meg meredekebb emelkedõn kell felmenni, akkor úgyis kiállva tekerek.

Szóval a lényeg az lenne, hogy a teló hosszabb legyen, rugóútnak 100mm megfelel.

Az olcsó villák azért merevednek le hidegben, mert egyrészt a bennük lévõ elasztomer megkeményedik, másrészt a becsúszókat körbeölelõ perselyek összehúzódnak. Ahogy mondani szokták, ez nem hiba, hanem mûködési sajátosság. ;o)

Milyen vázad van?
Arra érdemes figyelni, hogy a hosszabb teló, a magasabb kormány azzal jár, hogy a súlypontod hátrébb tolódik. Ez mászáskor lehet zavaró, mert sokkal jobban emelgeti a gép az orrát.

bardocz
Milyen vázad van?
RST-m nekem is kõkemény, egy mm-t nem tudom mozdítani, és ezt minden túlzás nélkül. Pedig nekem amúgy jól mozog, sokszor védte már meg a csuklómat.
Mark007
Én is tavasszal tervezek vmi használhatóbb telót venni.
Rst gila t6-os van, ingyen kaptam, de nem biztos, hogy megérte..😊
Nyáron kimozogta mind a 2cm-ert a 10bõl, Olvastam, hogy hidegben lemerevedik. Gondoltam, az már merev volt eleve..Aha.
Most télen nem mozdul semmit 😄 Ránehezkedek, semmi. Nagy nehezen bement 1-2mm-ert, vissza se jött 😊 Gondolkodom, hogy szétszedem, de nem sokat érhet az már..

Az a baj, hogy szerintem a vázamba kevés a 100mm. Legalábbis nekem olyan érzésem van, mintha nagyon lent lenne a kormány.
Hosszabb teló, vagy rövid stucni+nagyobb emelésû kormány lenne jobb megoldás?

bardocz
Mellesleg garival megveszem 3k-val többért, nekem ér annyit.
bardocz
Megnézel egy újat, akkor látszik, hogy ki van húzva, nem venném meg. Ha 80mm-re van tervezve, akkor a 100mm már árt neki.
SrAta
RST= Rohadt szar teló😛

Egyébként:
Vaxi
Az elsõ villa amit linkeltél azt írja hogy 80mm rugóút hát így kérpõl legalább 100 de lehet 120...
A DARTon

Errõl nyilatkozni nem tudok. Mióta úgy összetörtem magam,hogy 2 hétig kórházban voltam,azóta CC-zem és nem nagyon ugrálok.

VRSDM
egy rövid ugrás okán érkezett disasteres akadás a stepup tetejére.
szóval a lehetõ legszarabb érkezés, a legnagyobb ugrónkon. pöppet szilánkosra tört a suntour.
/nem a telót fikázom, mert szerintem egy márkásabb is bõven megadta volna magát olyan csúnyán nézett ki

u dont have to listen anybody else but me

bardocz
Én olyanokat estem vele, de semmi kotyogás. Következõ nekem minimum Tora lesz, az fél kilóval könnyebb lehet kb.
RST-m van. Röviden tömören: hulladék. 😄

2-3 hónapig egész jól használható,de ha porban megyek,akkor már megáll és nem mozdul. Az enyém már ment 13ezret mostmár nagyon gáz. melegben nagyobb ütés hatására még szépen csillapít,hidegben teljesen befagy. Viszont ami meglepõ,hogy semmit nem kotyog.

Amúgy Dart2/Dart3/Tora jöhetnek szóba. Több,mint valószínû,hogy csakis használtan veszek költségcsökkentés céljából.

Vaxi

Vaxi

Vaxi
egyébként milyen?
2x-3x ültem olyan bicajon, amin suntour volt, szal nincs túl nagy tapasztalatom belõlük 😄

ja,rST 😄

Vaxi
azon is st villa van?

Kb. a polarisommal van 1 szinten 😄

Vaxi
Erre egyébként magyarázatot kérnék
az egyetlen jobb dolog ezen a bringán a deore...
suntour villa...
és 120k. Az életben nem adja el ilyen áron.

Vaxi
jah, de hidrásat meg alapból nem akarok (még) 😊

Dart 2 az jó cucc szerintem. Féket is hagyjad...hidraulikus biztos jobb nála,de hát az ára..

Vaxi
jah én is gondolkozom egy kisebb újításon, bár igazából egyelõre lehet, hogy fölösleges, amit cserélni lehetne az a fék (most hayes mx-4) és a villa (RS Dart2) de ezek olyan jól teljesítettek, hogy valszeg maradnak is egy darabig még 😊

Hmm,ha lesz tavasszal,akkor ilyenek beszerzésre kerülnek. Kössz! 😊

gordon 24
Jónak tûnik. Könnyû és márkás. De ez csak fejen derûl ki.

Hogy áll, nem nyom-e stb stb..

Downhill!!

Vaxi

SrAta
Csak neked csak most😊
Truvativ IsoFlow 3.0 hajtómû

Truvativ Howitzer XR 68/73

összesen:
13740FT megfelelõ ár?😛

gordon 24
Törvény szerint csak kijelölt kerékpár utón lehet az erdõben biciklizni. A Kijelölt turista ut az nem tartozik ebbe bele. Tehát ha cc-zel ha dh-zol csak akkor bringázhatsz ha a kijelölt kerépkpár uton mész. Na mármost a Normafánál van ilyen aztán valahol vége lesz😄 ezen felül az egész erdõben nincs. Ezért nem lehet sehol, semmiféle biciklizést mûvelni.

Az más kérdés, hogyha a turista uton mész felfelé pl lehet nem fog basztatni, de ez sem biztos.

Nem kell ezzel foglalkozni menni kell aztán kiderûl😄

Downhill!!

bardocz
Nem DH-ra gondolok most, csak sima tekergetés😊 Ahogy olvastam a bikemagos cikket, csak a dh-sokat üldözik, cc-vel semmi gond nincsen.