Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Vaxi
buék 😉

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

Máté94
Boldog Újévet Mindenkinek!^^
gordon 24
Buék!!! Széles utat, napfényben gazdag boldog újévet!

Downhill!!

Hunter of Deer
Sok-sok bringázással teli Boldog Új Évet kívánok mindenkinek!!!

H87-D3H/i5 4570*3,6/2*8GB Kingston/Gigabyte Extreme Gaming 1070/ 8TB HDD/Samsung 840 120GB SSD/ 650W/Razer Deathadder 2013/Logitech G15/Logitech Z3 2.1/Dell P2414H/NZXT H440/LGUH635v 4k

VRSDM
az milyen hogy most hívott Ajaky Ádám (mo. egyik legjobb bmx-ese)
" Szia, hallottam a szilveszteri buliról, beférünk még? " 😄

az érdekesség a sztoriban annyi hogy a buli tegnap este lett kitalálva, és csak szûk barátok tudják.
Ádámot ugyan ismerem régrõl, de hogy hogy terjednek a hírek 😄

u dont have to listen anybody else but me

<#eljen> Jó lehetett!

Nekünk tegnap megvolt az év utolsó bringázása. 😊 Ma is azzal mennénk a kis erdei törzshelyünkre (merthogy ott fogunk szilveszterezni),csak annyi a pia,hogy nem bírnánk elvinni. 😄 Úgyhogy marad az autó 😛

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

VRSDM
A kis csapatunk kemény magja a híres 4fõvel + fotós
elmentünk végigbicóztunk Fóton
megálltunk egy fél órát az összes spot-nál ahova csak trükköt lehet illeszteni, és mindenhol megcsinálta mindenki amit tud
aztán tovább
ez ment egész délelõttõl délutánig : )

rég nevettem már ilyen jókat, imádom ezt a társaságot, és nem utolsósorban nagyon jó kis évzáró biciklizést csaptunk 😊

Ez úton is szeretném megköszönni mindenkinek aki segített valamiben, vagy csak szimplán fényesítette az idejáró fórumozók dicsõségét.
Boldog új évet 😊

Vaxi
BUÉK 😊

SrAta
Boldog újévet kívánok mindenkinek!

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

BUÉK!!!!

Vaxi

VRSDM
elvileg ahol a mi pályánk van az fokozottan tûzvédett terület egész évben.
most mikor volt a feljelentés mondta a fickó hogy temessük be azonnal a tûzteret, mert ha meglátják az ellenõrök azt akkor az nagyon para.
kérdezte raktunk-e tüzet...
-hááát csak épphogy egy virslit meg tudjunk sütni 😊
-azért srácok mert egy elszálló kis parázs már begyújtja az egész fenyõerdõt és akkor itt bennt égtek.

/azt nem tudja szerencsére hogy raktunk már a nyári kinntalvások során kb. 6méter magas tüzet, hogy kimentünk az erdõbõl a szomszédos dombra, és világított az erdõ 😄

persze ott is észnél voltnk és felügyeltük végig 😊

gordon 24
Köszi szépen😄

Downhill!!

ja,de,tényleg. 😄

Mark007
Mármint tüzijátékot nem lehet használni.
De gondolom Blumék tüzet akarnak rakni😊 Szerintem elég valószinûtlen, hogy ilyen idõben bármi gond is lenne belõle.

bardocz
De még csak 29 van, nem?
Máté94
Holnap éjfélig van legalábbis nekem azt mondták.<#confused>
Vaxi
<#vigyor3><#eljen>

Hali!

Egy OFF kérdés:

Haverom megnyugtatása érdekében kérdezném tõletek,hogy holnap nincs-e tûzgyújtási tilalom? Valószínûleg holnap délután bevásárolunk és kitekerünk egy közeli erõdbe és ott raknánk tüzet és ott várnánk az éjfélt! 😛

Máté94
Nagyon szexuális.

<#eljen><#eljen>
gordon 24
Hali...

Ime a karácsonyi ajándékom😄 A gatyó a szülöktõl, a mezek tölem magamnak😄 A többi meg megvolt már:

Klikk😄

Downhill!!

ja,értem...

bardocz
Voltam Graz-ban, és annyi biciklit, meg bicajost láttam... Ennél több biciklit csak a CM-en láttam együtt. És semmi kikötés, meg ilyenek.
Hervisben meg full duraace szettel szerelt outi 1500ojróért, hasonló színvonalú monti, full xt-vel, szintén ennyivel, csak néztem.
SrAta
a csapatból egy embernek kell hogy legyen osztottunk szoroztunk az enyimen lett

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

VRSDM
hogy bizonyíthassa hogy kisbiciklivel nem lehet 20-al sokat menni 😄
amúgy nemvágesz.
lényeg hogy megyek ki biciklizni, menjetek ti is amíg szép idõ van 😊

Neked dört bájkra minek km óra? 😮 😄

SrAta
én is a stucnira raktam volna de a hussefeltet nem éri körbe😄😄😄
Még a kormányra is sokat kell plasztikáznom hogy felmennyen😄😄😄

Az óra nálam szintén a kormányszáron pihen. A jeladó pedig a villa belsõ oldalára lett rögzítve. Ott van talán a legvédettebb helyen.
Amúgy én továbbra is madzagos megoldást használok inkább. Kevesebb vele a kavarás. Amúgy egy VDO X2 került a Trance X-re.

Vaxi
jogos ebbe bele sem gondoltam, hogy majd lámba is kell 😄DD

Én a stucnira tettem az enyémet. (mert kell a hely a 4 lámpának 😄)

Szép darab! <#eljen>

Vaxi

Vételeztem egy ilyet 😊
Csak az a kérdés, hogy hova kell rakni pontosan az érzékelõt 😄
Nyilván kb-ra tudom, hogy hova kéne, csak hogy van-e ennek valami pontos helye?
Másik, hogy ti hova tettétek az órát? A kormány szárra, vagy a kormányra? 😊

Mark007
Persze, épp ezért mondtam, hogy a 3km nem sok relatíve. Montival egyértelmûen többet tudsz, mint BMX-el 😊

VRSDM
<#wink>

Jövõre jössz velünk Kaposvár-Horvátország útra BMX-el. És nem ülhetsz le.<#idiota>

Vaxi
na jó, de azt ne felejtsd el, hogy nem mindegy, hogy egy bmx, vagy dirt bicajon ülsz és tekersz, vagy egy montin.

Mark007
3km az nem sok ha belegondolsz, állva is simán teljesíthetõ 😊(bár nem hegyen felfele 😊)
De tényleg megszokás csak. Régen én is ültem mindig, és már 10km után nem volt elég akaratom, hogy állva tekerjek. Mostanában meg állva tekergetek.Meg szerintem nem sokkal fárasztóbb, mintha ülnél.. Ha sétálsz, akkor se ülsz le, és azért gondolom mindenki sétált már 5 vagy 10km-ert életében egyszer..

VRSDM
milyen áttételed van?
25-9el kész kis raptor a masinám 😄

sose mértem még vele sebességet. de arra alapozva hogy fót-csillebérc (legnagyobb táv bmx-el) 4óra volt. úgy hogy volt benne reggeli bevásárlás meg kajálás.
aztán egész napos bicó csillén a parkba, ergó nem fáradtunk el odafelé 😊

szóval egy szó mint száz, lehet sokra becsülöm azt a 20-25öt de tényleg elmegyek akármeddig 😄

SrAta
nem tekersz nekem 3 km-t állva 20-25-tel a bmxen az ziher...
A konáaval nemtok annyit...

Nekem csak a hátam érezte meg a cserét 😊
Bár az nem kis geo változás volt,mert Karatonon viszonylag közel volt hozzám a kormány,majdnem úgy ültem,mint egy kempingen. Polarisra átültem,olyan volt mint egy országúti és nagyon furcsán éreztem magam,ahogy rajta ülök.

VRSDM
kétségkívül az.
az is érdekes hogy apró geometria változások is mennyire más izmokat mozgatnak meg.
az elõzõ bmx-emen pl. szûkebb kormány volt, rövidebb felcsõves váz, meg picit magasabb is volt a váz.

mikor elkezdtem hajtani az újat konkrét izomlázam volt mindenhol. pedig bmx-bmx csak épp más geoval 😊

Én meg állva tekerést rühellem. Megszokás kérdése szerintem..

VRSDM
amúgy ülve sokkal jobban elfáradok tekerésbe, mint állva.
bmx-tõl eltekintve, ha állok és úgy tekerészek a bmx-en elmegyek neked ameddig el nem alszom. tény hogy nem rakéta tempóban de elmegyek kényelmes 20-25-el.
mig outin vagy montin az ülés miatt totál lemerevedik a hátam meg a seggem meg az egész testem betokosodik vagy hogy mondjam 😄

szóval állva kényelmesebb a tekerés 😊

Nem aránytalan,de akkoris kicsi...<#vigyor1>

VRSDM
Bocsi srácok.
de aki ez után is azt meri mondani hogy a bmx egy aránytalan kicsike gyerekbicikli. azzal többet nem állok szóba 😄

Mark007
Az alu csak merevebb lesz a hidegben, ennyi😊 Persze, hogy jobban törik, mint 30 fokban, amikor rugalmasabb. De azért nem hiszem, hogy sima tekeréstõl elkezdeni repedezni alattam 😊

gordon 24
Nem is ezt írtam😄

Downhill!!

Vaxi
jól van, de azt azért nem hiszem, hogy kimegyek 10 fok alatt a levegõre, és kettétörik a vázam. ennyire nem gyengék azért

SrAta
de a nagy része 7004es alu elvileg...
Egyébként oké egy 3 méteres dropptól eltörne😄
nyáron meg monnyuk egy 5östõl😄
de normál használatnál életveszélyes különbség nem nagyon lehet...

Egyébként az ns acélból van akkor hogyisvanez?

gordon 24
Pl az Airbus A380 ban kevlár is van az aluminiumba rakva hogy rugalmas legyen. Akkora szárnya van hogy egyetlen ötvözet sem bírná el, és töbõl letörne.

De nézz meg a Discoveryn egy ilyen filmet el is mondják.

Downhill!!

gordon 24
A replõgépek nem tiszta aluból vannak, ezt ne hangoztasd, mert kicsit bolondnak néznek majd😄

Ha tiszta aluból lenne, nem kevés potyogna le az égrõl. Mind ötvözet, sõt titán meg mitudomén milyen anyagok keveréke.
Nehogy azt hidd hogy ugyan olyan aluból van mint a vázad😄DDD

Downhill!!