22334
-
MTB sisak és cross/sí szemüveg combó nagyon hülyén hangzik ? :) -
#21372 nah megvan az új hajtómű, lánc + sor már csak jóidő kellene.
-
#21371 Szvsz: Kona, Trek :)
de szerintem bármelyik jó ezek közül.. -
#21370 végülis egy Funn Ridge integrált hajtás lett belőle(18990huf) , kicsit féltem mert nem nagyon ismerem a márkát, de aztán kiderült hoyg egyik havernak is ilyen van már pár éve és csak jókat mondott róla.
szal most már a komplett hajtás cserélve lesz + új lánc + új 9es sor + váltóállítás. így benne van vagy 35k-b, remélem zsír lesz aztán már jöhet a jó idő. -
#21369 Én meg még mindig azon gyürődöm, hogy a 120as teló helyett okoz e bármilyen problémát egy 100as teló ha a mostani 120 rugósat kicserélem egy 100as levegősre am it a saját súlyomhoz tudok állitani.
Mert 44k ért találtam egy rockshoks XC32-est ami mind árban mind tipusra megfelelne,de nem tudom, hogy az a 2 centi nem okoz e problémát a geometriában vázon, meg ugy használat közben, nem fog e jobban előre bukni miatta az egész mert most is az a bajom, hogy az eleje van jobban leterhelve tekeréskor elöre dőlök, fékezéskor ezért hamar elemelkedik a hátulja igy azt már hiába fékezem az elején meg ha befog akkor már orra is bukom. -
#21368 Egy ismerösöm szeretne egy ilyet, szombaton bevittem a bringámat szervizbe, aztan ott probalgatta, es nagyon tetszett neki. Bar csak a 45-ösböl volt, azt mondtak csak jövöheten lesz 53-asban, majd ha felkell vennem a bringamat, kiprobalja azt is remelhetöleg az ö meretehez jobban passzol.
A markaüzletben van: BULLS, cannondale, Trek, Scott, Kona, Giant es ugye KTM. Ezek mind uj modellek.
A KTM csak a neve miatt lenne ilyen drága? A felszerelesek azonban eleg jok rajta, annyira rossz nem lehet, föleg hogy a többi markan is ugyan ezek vannak.
1600€ szerintem a hatar nala, ha a felsorolt markak közül (vagy amiket Te irtal), van hasonlo bringa, hasonlo stilusban, hasonlo aron, akkor kivancsian varom. Specialized kizarva :)
Ui.: volt nalam probakörön az uj Scott Genius (mar azt hiszem kerdeztem felöle), hattttt..... Öszinten nemtudom megerne-e valtani. :) hegyekben nem probaltam, csak kisebb dombokon, lejtökön, de total mas geometria. Gondolkodok meg mindig, no meg a Radon még mindig ott van :D -
raptor22 #21367 Az Shimano XT. Kezembe megpörgettem és csak forgott és forgott.... hangtalanul:) Súlya valami eszméletlen könnyű, bár ez nálam sose volt szempont. -
Blum #21366 Aaaah, de finom
DT-ék tudnak felniket gyártani..;) Kerékagy is DT? -
#21365 -
raptor22 #21364 Meghozta a postás a várva várt szettet, beépítés hamarosan:)
Utoljára szerkesztette: raptor22, 2015.03.30. 21:16:37 -
#21363 Nemtom, nálatok ez hogy van?
-
#21362 giant
Az egyik ismerősöm egy ilyenre cserélte a 26"-os giant-ját. eddig nem panaszkodott rá. -
Blum #21361 Túl hype-olt szar mindegyik. Olcsót azért nem vennék mert azok tényleg szarok, a drágát meg azért nem mert akkor már inkább Giant, Trek, Kellys, Speci, akármi...
Ennyi pénzért biztos nem KTM-et vennék.
Szerk.: Volt bringás társaságban volt 2 KTM, nagyjából ugyanaz az árkatgória (200+k-s gépek voltak). Mindkét váz ugyanott tört el (fékpapucs előtt pár centivel).
Utoljára szerkesztette: Blum, 2015.03.29. 22:52:49 -
#21360 Van valakinek tapasztalata a ktm bringakrol?
Konkretan erröl lenne szo :)
A valaszokat elöre is köszönöm, barmilyen tapasztalat erdekel a KTM bringakrol. -
#21359 eléggé inaktiv a topik :/ amit neten talaltam az alapjan jok ezek az integralt rendszerek is. -
gyorgyigabor #21358 Sziasztok !
Ha Tirolban jártok (de ha nem, csak egy szép, békés emelkedőt megnéznétek bringával - videó segítségével - akkor a következő most készült el :)
Tirolban , Hochsölden (2089 m)-re vezet ez a békés, szép és meredek út, a neves Ötztaler gletscherstrasse szomszédságában. Végén klassz mezei terep, vendéglátóegység, játszótér: ideális hely a családnak is.
Hochsölden után túratársam, Vili nyomába eredtem, hogy együtt érjünk fel a Tiefenbachfernerhez (2829 m). Az a videó megvan már rég, de 2 percet betettem ajánlóként :)
Jó szórakozást hozzá !
Ui: mg egy osztrák (Silvretta / Bielerhöhe ) van hátra, és teljes lesz az osztrák 2000m fölé vezető utak bringás videó-gyűjteménye :)
-
#21357 nem 2 millios bringam van azt tegyuk hozza (bringa). esetleg egy linket tudnal dobni hoyg pontosan mire gondoltal? te is integralt hajtasrol beszelsz vagy simarol? csak mert integraltbol e-bikeon egy FSA 60k :D
Utoljára szerkesztette: Hunter of Deer, 2015.03.24. 21:10:59 -
Blum #21356 Jó ötlet a teljes hajtás cseréje de én ezeket a 20k körüli Shimano cuccokat elfelejteném. Áldozz rá kicsit többet és vegyél Truvativot vagy FSA-t. -
#21355 Hali!
a régi hajtásomat szeretném lecserélni ami egy Truvativ Isoflow. Gyárilag ezzel volt a bicó kb 3-4 éve vettem minden nap ezzel járok dolgozni (télen is) így aztán eléggé kapja szegény. 2 éve volt cserélve a középső tányér mert szinte csak az kopott, de most már mind3 megvan kopva így gondoltam olcsóbb ha veszek egy újat mintha mind3 tányért cserélem. a monoblokk is cserés lenne már ezért a szervízes srác egy integrált Shimano hajtást ajánlott ~19k körül (pontosan nem tudom milyen de neten nézegetve sztem Alivio lehet ebben az árban). a kérdésem annyi lenne hogy érdemes e ilyet rakatni bele? később ha megkopik mint pl a monoblokk ami ebben másképp van mennyire lesz drága cserélni. illetve mennyire megbízhatóak ezek. vagy esetleg érdemes maradni a monoblokk + hatás felállásnál? 9es rendszerhez kellene 85kg vagyok. esetleg tudtok e ajánlani vmi jobbat 20k körül monoblokkal együtt vagy jó lesz ez?
sry nem nagyon értek hozzá azért próbálok itt segítséget kérni a tapasztaltabb emberektől :)
előre is köszi.
-
#21354 Üdv!
Beárazáshoz kaphatok segítséget?
Váz: Merida Matts TFS 4000D 19"
Villa: Rockshox Tora (levegös, lockout)
Kerék: Rodi DH Disc, fekete 2mm-es küllök, Schwalbe CX Comp külsö, Novatec gyorszáras agyak.
Fékek: Avid Elixir 3 fehér, 160mm-es G3CS tárcsák
Hajtás: Shimano Deore Hollowteches hajtókar, 3 tányér (44/32/22), Shimano HG lánc, 9-es sor.
Váltók: Deore 9-es minden.
Kép Itt -
#21353 Köszi;) meglesz a hétvégi mozi :)))
-
#21352 -
cobranco #21351 Sziasztok!
A tavaly nyári Alpoktúránk első része megnézhető,lekövethető,megszemlézhető,olvasható,böngészhető:)...kinek,mi a szimpatikusabb,van itt film,fotók,túrablog,térkép,stb:
Útvonal:
Torino-Castelette-Suza-Oulx-Bardonecchia-Col de Echelle/1766m/-Val de Claree-Briancon-Col de Izoard/2360m/-Casse Deserte-Combe de Queyras-Guillestre
Térkép:
http://users.atw.hu/cobranco/terkepek/alpex1.2014..html
Túrablog:
http://users.atw.hu/cobranco/turabeszamoloalp_14.html
Jó szórakozást! -
#21350 -
cobranco #21349 Aki szereti a telet,lehet jönni a Bükkbe!
Itt untam meg ma délben...
Utoljára szerkesztette: cobranco, 2015.03.17. 22:42:39 -
#21348 hülye kérdés
Kerékagynál a menetes agy használható kazettás fogaskoszorúval? Mert arra rájöttem hogy a racsni nem mindenhez passzol, de kerékből csak menetest, tárcsafékest meg kontrást találtam. V-fékes vagyok szóval nyilván az utóbbi kettőt alapból kizártam. De itt elvesztettem a fonalat, hogy akkor most milyen kerékagy kell a kazettáshoz? -
#21347 na, köszi, legalább lehet, szerintem eddig nekem nem sikerült. Ahogy a fórum megnyitja a képet , az még mindig botrány. :( -
#21346 trükközéssel :)
ejj basszus, ezen a részlegen nem vagyok moderátor, így nem tudom a kommented javítani :DD
szóval:
Utoljára szerkesztette: SZABl, 2015.03.13. 22:57:59 -
#21345 azt írja, 36 darab kis izé egy csomagban egy kerékre... Szerintem az egy csomagból az én két gépemre meg édesanyám bringájára is jutni fog... A LIDLIben még akciós a pumpa, a fene tudja, mennyire profi eszköz. Több szelep átalakítóval bír, asszem 2 000 Ft körül. Azt inkább rendeset vettem, normálisat.
Hogy a francba kell képet ide linkelni a flickr-ről...? -
#21344 nézegettem én is őket, de nemigazán tetszettek, na meg ebay-ről rendeltem sárga fényvisszaverős matricát felnire, addig meg maradnak a bontószökevényről átrakott sárga prizmáim :D -
#21343 Épp ma melóba jöttem és lefotóztam, miközben a vasúti átjárónál álltam. A LIDLI-ben vettem lámpa szettet ma, elég jó, 4 újratölthető akksival és töltővel hozzá az első lámpa, a hátsó meg a szokásos kis elemes. 2 funkciós: ON és OFF, kiváló, a korábbi lámpám 6 vagy 7 formában tudott villogni, szerintem még SOS jeleket is tudott. Pont elég nekem az ON és a haverja, az OFF.
KÉP
Vettem továbbá a küllőkre pattintható fényvisszaverő kis izéket, ti használtok olyanokat?
Utoljára szerkesztette: tutuhawer, 2015.03.13. 22:38:32 -
#21342 Elsősorban nem az összecsukhatóság hiánya miatt nem viszik emberek irodába, szobába stb. a bringát, hanem mert koszos.
Ezt ugyanúgy patyolattisztára kellene nyalni minden használat után, hogy berakd a csomagtartóba, irodába stb. -
CamelX #21341 http://bikebro.hu/en/buy/bikes/joe-p24-osszecsukhato-kerekpar-24/
Róla mi a véleményetek? Tudom, pöppet túlárazott, de beleszerelmesedtem a gondolatba hogy egy összecsukható bringám legyen, amit csak úgy felvihetek irodába, bevághatok a nem túl nagy csomagtartómba, ha olyan van BKV-n kézbe cipelni, közbe meg egy atom (jófélének tűnő) darab. :) -
#21340 26 -
Blum #21339 Korrekt! Ez sima 26" vagy 27.5" ?
Tegnap megint megfertőzödtem a bringázással, megláttam a volt törzshelyemen egy 28"-os Meridát a kirakatban. Gusztustalanul jól néz ki, egész korrekt áron, gondoltam benézek...rég jártam már ott. Tulaj majdnem elájult, hogy "baszod, te még élsz?"...gondoltam csak úgy körbenézek, végülis 2 órát voltam ott, kezembe nyomtak egy rakás katalógust meg matricát meg ami épp volt...rendesen kezd folyni a nyálam egy 27.5"-es, könnyű, merev vázas cross gép után...
Formámról annyit, hogy kb. 4 éve nem bringáztam, tegnap kolléga bringáját vittem el egy körre (8-10km lehetett), ma megse bírom emelni a seggem :D -
#21338 Drágaszágom :D
-
#21337 Az igen :D -
#21336 -
#21335 :-) Na, igen. -
#21334 Márcsak autó kell meg barátok és egy kis pénz . a többi megvan.