Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

VRSDM
jó hát az megint más.
1bmx-em van tartalékba (az elõzõ) de az alkatrésznek ideális
meg van még pár cucc innenonnan.

amúgy addig használok valamit amíg el nem törik 😄
de a töröttek is megvannak még (jó emlékek...) viszont szerintem 1000ft-ot nem adnának az egészért pedig van vagy 5kiló 😄

u dont have to listen anybody else but me

gordon 24
Régen én is igy csináltam, csak aztán mindig az volt, hogy hiába volt tartalék akkor is megvttem az ujjat.. Igy feltornyosult.

Mostmeg szétszedtem a kis Konát (biztos emlékszetek a barna Shredre) Szétszedtem a Stab deluxet. És ezeknek a vázaknak és alkatrészek eladásán vissz jött kb 270 ezer ft. Igy ingyen volt az Intense socom váz😄

Szóval jó eladni😄

Downhill!!

VRSDM
nekem is megvan az összes régi alkatrészem
eladhatnám bagóért.
de többet érnek így, mert ha valamim törik így mindenbõl van tartalék amíg nem veszek újat 😊

Ley Roland
Én Városlõdön Veszprém megyébe xD
Pesttõl igen csak messze...
De úgy tudom hogy ott is esni fog hamarosan.

MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |

gordon 24
Ebbe is van igazságod😄

Downhill!!

gordon 24
Én a marzora azt mondom, hogy érdemes elgondolkodni rajta. Vannak hibáji a Marzóknak pl az hogy eléggé kotyogósak.

Manitou ugy szintén. De a Rock Shox is isten.

Az én ranglistám:

Fox, Bose, Rock shox, Marzo, Manitou majd minden más.

De 30 ért valóban nem tünik soknak.

Downhill!!

üzleti érzéked nem ezen múlik,így azt nem értékelhetjük😊.viszont mivel nincs piac örülhetsz,hogy annyiért is elment. én már nem is nagyon hirdetem a cuccaim ha veszek újat ,inkább elteszem pihenni,esetleg tartaléknak jólesz...

Na,az viszont már megérte. Ilyenkor jönnek jól a balfékek <#idiota>

Amúgy,nézegelõdök itt piactéren (piacter.bikemag.hu) és egész jó árak vannak. Direkt nézegetek használt telókat,esetleg jó állapotú,kicsit komolyabb hajtásokat. Manitou telókról mostanában elég rossz dolgokat hallottam,de amit nézegettem,az egy 2004-es Skareb. Állítólag szépen karban volt tartva,kívülrõl szinte hibátlan,sehol 1 karc. 30k-ért kínálják.
A szívem nagyon húz RS felé hiszen már volt RS villám és nagyon jók voltak,de most nézegettem a manitout meg a Marzot..hát kezdek billegni 😊

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

gordon 24
Köszi😄 Valami ilyesmire gondoltam😄

De hiába Hírdettem 25 ért kutyának nem kellett. Aztán 22 ért sem majd 20 ért sem. Végül lealkudta a gyerek 19 aztán oda adtam😄

És vettem 55 ért egy olyan kereket ami kb 100-at ér:
Sun Jumping Flea agy hátúl (uj ár:49000ft) Sun abbah SOS elöl (u ár: 29000ft) Mavic ex 729 es felnik (darabja. ujonnan: 17000ft) és hozzá ugye 64 dt küllö.
És szinte uj kb 3xbicóztak vele. gyerkõcnek elfogyott a zséje kölcsön kért a haverjától, nem tudta megadni😄 Majd ezzel törlesztett.😄

Downhill!!

A kérdésre a válasz: <#szomoru2><#levele>

<#idiota>

gordon 24
Hát azért én mondjuk 500-1500ft s csapágyat nem raknék bele. Amit én vettem az SKF és a kettõ majd egy 10 es volt. Mondjuk az igaz, hogy 20 milis közepe van, tehát jó nagy csapágy. És ezek után eladatam 19 ért az elsõ hátsó kereket😄 Igy végülis 9000ft ért adtam 2 Nova agyat 2 Vuelta felnit és hozzá 72 darab DT küllöt..

Üzleti érzékem???😄DD

Downhill!!

DannyL
Hol laksz? Pesten nem esett.

MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu

Ley Roland
Na újra esett hó!
Mehet a Bike Drifting xD

MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |

SrAta
nekem is rövidkanalas(a sramnál ez a közepes kanál) X5öm van😄

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

SrAta
u.i: nekem is nova agy szal simán megy a novába a csere

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

SrAta
jah kiütötted a csapágyat
Énis kiszedtem megnéztem a számot rajt szal akármikor gondd lesz 50-150FT ért lehet bele másikat venni😄
Sima ügy😄

gordon 24
Igen!😄 Nekem Sram x5.0 ás váltom van és rövid kanalas. Teljesen jól vált. Erõs és ráadásué nem olyan könnyû letörni😄

Downhill!!

Mark007
Persze hogy az 😊 Én csak aztmondtam, hogy mindenhonnan ezzel küldtek el, én is tengelyt akartam cserélni. Sajnos néhány helyen túlságosan értettek hozzá.
De rájöttem, hogy a shimano féle gyorszár kõkeményen megfogja, szóval azzal megoldottam.

Máté94
Tehát a te véleményed szerint jó lenne a rövid kanalas is?😄
Hát igen,a másik meg az,hogy szerszámom szinte 0. Csak egy pár villáskulcs,imbuszkulcs készlet csavarhúzókkal. Ennyi. 4 éve nem volt ezeken kívül semmire szükségem. Ha valami olyan dolog volt a géppel,amihez nincs szerszámom és nem szívesen nyúlok hozzá (mint jelen esetben is),akkor meg áttoltam a szervízbe a bringát. (alig 50m-re van a bolt)

gordon 24
Én cseréltem csapágyat a novatech elsõ agyban😄 20 mm átütõs agyban.. Sima ügy.

Downhill!!

gordon 24
Meg a rövid kanál jobban feszíti a láncot! Mivel kisebb az erõkar. Nem véletlenül használják a DH-sok a rövid kanalas cuccokat.

Downhill!!

ez egy hülyeség,hogy iparist nem lehet összerakni,ha szétszeded.nekem is aztmondták mikor anno kerestem tengelyt csak mindenhol elfogyott,hogy á nem, gyorszár helyére nem lehet 10mmtengelyt rakni, érdekes most is úgy használom...Blum ha viszont neked nincsenek szerszámaid hozzá, nem tudod pontosan mi a baja inkább nézesd meg.

SrAta
jaaaa az mááss😄

Mind1,úgyis VIP-nek számítok már az üzletben,szóval nekem ingyé' lesz. 😄(meg hát faterom jóbarátja.) Megcsinálja szerintem még aznap,hogy beviszem.

Máté94
Hehe fitness kerékpárral hegyeken völgyeken sáron keresztül vicces.A városi dzsungelbe lenne használva.De hol van az még.De akkor majd próbálunk hosszú kanalat szerezni😊
Köszi!<#law><#puszis>
SrAta

Az arany színû cucc a jobb oldalán😄
Nah az simán magától lefog csusszanni ha kicsit meghúzod.
Abból semmi baj nem lehet, semmi nem tud kiesni.
Ha kiesik valami belõle akkor az a cuccos menthetetlen....
Szóval én ezt még megpróbálnám.

SrAta
szedd le a kónuszt és tolj be neki olajat
Azt úgy tod leszedni, hogy leszeded a koszorút és az a hosszú cucc ami a koszorú alatt van az a kónusz.
Nah az simán lejön abba vannak a kilincsek annak kõ olaj egybõl elcsendesedik..

SrAta
hosszú kanál jobb, de ha a dzsuvába akarsz ágak között tépni, akkor a rövid a jó mert nem töri le az ág, mert nehezen akad bele a cucc

bardocz
A deore asszem nem iparis, hanem kónuszos. Az meg könnyebben tönkremegy tudtommal, fõleg ha kap egy kis vizet.
Eszem ágában nem lenne hozzányúlni 😄
Akkor holnap beviszem bringaboltba,aztán remélem még menthetõ :/ Volt egy haverom,neki egy KTM-ben 19ezret bírt ugyanez az agy (B+ Country Disc)...most Deore-ja van,6000km-nél majd szét hullik

bardocz
Iparis agyat is szét lehet kapni, és ha kiütöd belõle a régi csapágyat, rakhatsz a helyére újat.
Mark007
Akkor bolt 😊
Bár..mikor én szenvedtem a csúszópapucs vs. gyorszárral, akkor mindenhol azt mondták, hogy az iparicsapágyas agyat nem lehet szétszedni, mert utána nem lehet összerakni...
De a lényeg, hogy ne recsegtesd 😊

VRSDM
iparist ha nem vagy profi - profi szerszámokkal inkább ne szedj szét 😄
én tanultam mások hibájából. tégy te is hasonlóképp 😊

Mark007
A választ nem tudom, de mindenesetre úgy ne használd. Ha recseg, az valahogy nem tesz jót a csapágyaknak szerintem 😊 Szedd szét, ha tudod, vagy boltba vidd be.

Srácok,iparis hátsó agy létezik,hogy "beázik"?
Rohadtul kattog,recseg ropog és guruláskor észrevehetõen nagyobb a hangja. Nem tudom,hogy beázott-e vagy csak már kezd meghalni? 13ezer km után nem csodálnám,de azért tavaszig legalább kihúzhatná..😄

Máté94
Akkor marad a 105.De akkor maradjon az SS vagy legyen helyette inkább GS?
Vaxi
az mitõl jobb? <#rolleyes>
nem értek hozzá, azért kérdezem 😊

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

bardocz
Pont annyira fölösleges, mint a régi bicódra az XT.
Máté94
Már csak pénz kell a kerékpárra,váltóra és keresni valakit akinek van ebay-es account-ja.
Amúgy köszönöm szépen!😄<#worship><#puszis><#puszi>
Máté94
Mondjuk nem annyira néztem eddig,hogy hosszú vagy rövid kanál de lehet tõle valami bajom ha rövidet használunk 3-al?Nézegettem még Ultegrát az se eget rengetõ áruk van 18e Ft amire ideér.
SrAta
Nos azt írja hogy max front differens , tehát az elsõ fogaskerekek közötti maximum fogszámkülönbség:
14 tehát az egymás után következõ kerekek nem lehetnek 14 fognál nagyobb eltérésûek egymástól nézzük csak:
1.,
48-38-28 a tied
48-38=10 tehát 14 en belül van
38-28=10 tehát 14en belül van

2.,Total kapacity én úgy tudom, hogy a legkisebb és a legnagyobb közti különbség az lehet a váltó adatlapja szerint 29 fog:

48-28=20
Tehát ez is tökéletes😄

3.,Max rear sprocket azaz maximum fogszám a hátsó koszorún.
neked ez 24 nos a 24 benne van a váltó 27es tûrésébe.

4., Min rear sprocket azaz minuimum fogszám hátul 12 neked a váltó minimuma 11

Tökéletes!
Minden stimmel!
Zárójeles megjegyzés:
Shimano a koszorúd, shimano a láncod, shimano 8 fokozatú a váltó
Minden shimano, ergo szinte biztos, tuti hogy passzol...

Adatok szerint passzol minden meg a márka szerint is sztem simán jólesz😄
Én nem néztem semmit simán rendeltem egy X-5 sram szettet és minden klappolt elsõre csak a váltófülem volt ferde és ezért nem volt pontos😄

Ley Roland
Pedig nincs annyira hideg kb 10 fok lehet a faházba XD
Gondolkoztam már azon is hogy alágyújtok a fának 😄😄😄
Most pl. betekertem ronggyal hátha...

SrAta
nah akk nézem😄

SrAta
veszel egy nyílt olajfürdõset pld dj3😄

Máté94
SrAta bácsi ha lehet!😄
Ley Roland
Na már elégvolt. 😄
Állandóan befagy a telóm :/ Mit tudnák csinálni hogy ne faggyon be? (azon kívül hogy behoznám a lakásba)

Ley Roland
Hehe 😄
Én is most jöttem meg, azt majd 3 fele én is hajtok 1et. 😄

Igen,én most jöttem meg suliból meg még voltam pár helyen,eddig ma 13km. Most kajáltam,kicsit ülepedjen,aztán lesz egy utam egy közeli faluba (oda-vissza 18km). Ma is jól fogok aludni...<#vigyor2>

Ley Roland
Igen könnyû mozdulatból állnak,nekem az 1kerék is sokáig tartott mire rájöttem, hogy mit hogy kell csinálni. A manualt is majd gyakorlom és 1 idõ után ráérzek.