Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Máté94
Szép darab!
Az én ballagásos még odébb van!😄
Tud valaki egy merev villás XT-s fitness/trekking kerékpárt?
És a Shimano nem fogja az Deore XT-t ebben az éveben lecserélni egy újra?
SrAta
jah duplavállas telót merevvázba rakni tilos a kona a váz papírján 26os betûvel írta😄
csak össztelósba lehet mert ott a hátsó tolerálja az elsõ villa mozgását és amennyit nyom az eleje a vázon annnyit mozog a hátulja is mert merevnél nyomja a talajba és kapja a fejcsõ ott elõl a kínzást...

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

Vaxi
én ha vennék összetelós vázat, akkor ezt venném, ez passzol a pénztárcámhoz is kb 😄D
de azt hiszem fölösleges lenne

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

Uhumm..

Már csak röpke másfél év és ha minden igaz,akkor lesz 1 ilyenem. (más gép kizárva,Trance kell...<#vigyor1>)

Gabonak már van 1....<#miaz>

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Anno az elsõ komolyabb villám egy Manitou Stance Flow volt ami nálam 160-at mozgott... nem volt rossz az sem bár az nem egy FOX kategória. 😄
Örök kedvenc <#szeret><#idiota>

(Giant Trance)

Már meg is van,hogy mire megy el a ballagási lóvé..<#ravasz1><#vigyor1>

csõkar 😄DDDDDDD

am jóideje nem játszom, lassan azért tartok gépet hogy legyen rajta net. 😄D
Vaxi
off:
azóta kamionozol mi? 😄
on

Vaxi
én sem értem [ igaz nem is akartam ], hogy miért nem jó bele 😞

Mennyit szánnál monoblokkra és hajtómûre?

#9733: Áhh... dehogynem! Azok a régi szép idõk... 😄D
Máté94
Hát Diesel te se voltál mintapolgár!😄
Ahogy mondod! <#wink>

Nem volt rossz gép viszont... Hayes HFX-9-es hidraulikus fékek elöl hátul, Sun Double Track felnik, Tioga Factory gumik, RockShox Boxxer Race duplavállas villa, Truvativ monoblokk és hajtókarok, szegecselt pedálok, Truvativ kormány és stucni, WTB nyereg, Truvativ nyeregszár, Novatech DH tárcsakonzolos kerékagyak, Shaman Racing láncterelõ görgõk, Shimano Deore váltó... meg egyéb nyalánkságok.
Szerettem a DH-t, nem volt rossz, de azóta gondolok az egészségemre is, és örülök hogy nem lett nagyobb baj,bõven elég volt az is, sõt! Néha fáj a jobb térdem meg minden legugolásnál meg felállásnál kattog... :S
Sziasztok!
A bicaj középrészét frissíteni akarom. Hajtókarra, és monoblokkra gondolok. Arra lennék kiváncsi, hogy mit ajánltok: egy octalinkes mono. egy alivioval, vagy egy deore-ral; vagy egy ISIS rendszert vmelyik más gyártó hajtókarával? Plusz még arra lennénik kiváncsi, hogy e-bike-on vajon lehet-e olyat rendelni tõlük, ami nincs fent a honlapjukon? Konkrétan egy Specialized külsõ gumiról lenne szó(adrenalin 2.0), mivel ezt még régen vettem hátulra, csak annyira megvagyok vele elégedve, hogy megint kéne egy, elõlre😊
bardocz
Jaja, csomóan mindenbe duplavállast akarnak rakni, mert az milyen fasza, meg trendájos. És nem értik meg, hogy még össztelós gépbe sem kell feltétlen duplaváll, sõt.
gordon 24
Hát igen nem erre van tervezve. Nem véletlen az, hogy egy merev gépbe max 15 ös villát raknak.

Nézem a sok okos tobiást, aki a Marzo 66 ot pl berakja merevbe. Ugyen ezzel játszik.

Az is Fr gépbe való, Stinky és társai. De hiába mondod😄 Sok embernek mondtam, veszekedtem velük stb, nem hallgatnak rám meg senkire. Majd rájönnek.

Neked mákod van, hogy "csak" ennyi bajod lett belõle.

Downhill!!

Akkor avval az ésszel mondhattál volna nekem fût-fát-bokrot sem hittem volna hogy veszélyes, megterheli a vázat. Mindenki a saját kárán tanul, hát én így tettem... jó gép volt az nem is panaszkodtam, de a váznak ott lett vége fejcsõ illesztésnél végigtört a felsõ csõ, magyarán azt a vázat dobhattam a kukába, azután került bele egy RockMachine Avalanche váz.
Majd rá ha jól emlékszem fél évre el is passzoltam a gépet...
Igen... 😄 csúnya esés volt, Tokajban 3 évvel ezelõtt, haverok akik látták azt hitték hogy nagy baj van, de felálltam, leporoltam magamat és hozzáfûztem annyit hogy na b*meg ez sz*r... Csak a jobb térdem bánta, hiába volt rajtam térd és sípcsont védõ, test protektor, fullface bukó, stb...
Azóta nem ültem kerékpáron, és a jövõben tervezem egy XC gép beszerzését... 😊
gordon 24
Én ezekre a dolgokra csak annyit tudok mondani, hogy aki hülye.....😄

Nem is értem miért jó ez.. Teljesen felboritja a bringa geometriáját, szarul kanyarodik rosszul terheli a vázat, or nehéz lesz nem lehet vele normálisan ugrani és soroljam??..

Hülyeség plusz életveszélyes😄 De legalább te megtanultad, hogy nem szabad. De tudod az okos ember más kárán a hülye a ....😄

Downhill!!

norbi56
Nekem egy TFS700 van május óta nagyon jó kis gép😊 230 volt

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

bardocz
Tehát akkor most örülsz, hogy nem szakadt le az arcod, miközben eltört a fejcsõnél a váz?😄
Hmm... én az össztelósat XC-hez jobban csípem.
Na de én mondom? Anno Merida UMF Hardy 1 Disc-el csapattam a DH-t, elöl egy Rock Shox boxxer dupla vállas telóval. És igen, voltam olyan marha hogy merev vázba belerakjam a duplavállast... 😄
bardocz
Annyiért már nagyon jó merevfarú XC gépet kapsz. Meridák meg nekem is bejönnek.
Szerintetek kb. 250k-ból milyen XC kerékpárt lehet illetve érdemes venni? Vagy egy össztelósért érdemesebb többet fizetni?
Én XC terén inkább a Merida gépeire vagyok rábukva, ha a jövõben vásárolnék, lehet hogy mellette döntenék.

DH-zni én már nem akarok, sok volt az nekem, na de 16-17 éves fejjel minden hülyeséget megcsináltam... :S
Máté94
Oké.Köszi^^
SrAta
ez tuti rövid kanalas vagy közepes de az nincs a shimanonál szal rövid

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

SrAta
duplafalú sun dichwich felni annyiszor odab*tam már padkáhhoz és nincs benn 8as😄

Köszi 😊
Rendben! Ha találsz valamit,akkor linkeld be,aztán megmondjuk a tutit 😉

200,000 ft-ra és egy olcsó eladóra gondoltam. 😊 Így az apróhirdetéseket böngészgetem.
Ez egy Freeride gép,tehát nem arra lett kitalálva. Ha mindenképpen össztelót akarsz,akkor erre a célra nagyon jó gép a Giant Trance X sorozat,Össztelós meridák...

Mekkora összeget szánnál a kerékpárra?

Sziasztok!

Egy Rockrider Fr 6 kerékpárral nyugodt szívvel kiélhetem a városi és a hegyi tekerési vágyaimat?

Köszi a figyelmet és Üdv
Ley Roland
Én nem hasonlítom össze...

MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |

Vaxi
azért ne hasonlítsd össze azt egy Shred-del.

Ley Roland
Elõbb utóbb szétmegy mindegyik gép. xD
Nekem a régi magnumon csak az elsõ felni volt oda. (nagyon)Pedig 1x se érkeztem elsõ kerékre... Az már olyan volt hogy a villába jobbra ballra tudtam nyomni xDXD A niplik már beestek a felnibe xD (de az összes)

MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |

norbi56
Nekem még szerencsére semmi gondom nincsen😊😛 (El ne kiabáljam)

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |

Nekem a jobb térdem már szétment. Anno DH-ztam kapott bõven, olyan szépeket zártam hogy öröm volt nézni. Úgyhogy azóta én nem sûrûn ültem kerékpáron, de jó lenne... de az biztos hogy nem DH-znék, max lájtos túrabringa...
Én is úsztam 6 évet...<#zavart1>

SrAta
nekem nem ropog semmim mert úszok😄

SrAta
konával lazán vállalom az 1,5-2m es lépcsõsort egybe de az erre van kitalálva😄

Gabo

A rendszeres használat alatt én azt értem hogy úgy heti 3-4 szer használnám ,táv az változó de mondjuk szerintem a napi 30-40 km az úgy reális lenne.Igen aszfalton mennék vele a legtöbbet de mondjuk azért mint már írtam ha pl terepre tévedek erdõbe stb akkor jó lenne ha nem esne szét a bicó.Terepbringázás annyira nem vonz max annyira h 1szer 2szer elmennék A túra alatt meg többnapos csomagos túrákat értek. pl balaton körül vagy szigetközben,meg ilyenek
Ley Roland
😄 Nekem most a hátam fáj. xD
Nem tudom mitõl van de ha futok 1 kicsit valahogy meghúzódik és alig bírok felkelni. -.-
De a biciklizéstõl szerencsére nincs ilyen gondom. xD

Nekem még a vállam..de azt betudom a régi Dirt-ös "pályafutásomnak"..😄

Ley Roland
Jah hát már nekem is ropog ha legugolok. xD
Csuklóim is ropognak, könyököm. . .

Nekem is kezdenek a térdeim szétmenni,egyre gyakrabban fájnak :S Recseg-ropog néha. Pedig szedek Condrosulfot (porcerõsítõ),térdmelegítõt is vettem a hideg ellen. De úgy néz ki,hogy sok lesz az évi 12-13 ezer km..:/

Anno rengeteget bringáztam... hallani is a térdeimen 😄
És az egyik összteleszkópos példányt pont a 18. születésnapomon lopták el. Hát igen, akkoriban nagy szám volt...

War. War never changes.

Ley Roland
Jó lehet komolyabb cuccok vannak. 😄
Ám 1.5méternél magasabbra nem megyek csak lejjebb. xD
Ha pedig jól érkezel akkor nem lehet gond.(ezt most nem a biciklire értettem)

Hát nem tudom. Azért a Polarisom komolyabb a te gépednél,de másfél méter magas ugrást azzal sem vállalnék be. (nem azért,mert nem merem...)

Olyan nagy ugrás azért már rendesen odaba** a cuccoknak...Pláne ha síkra érkezel.

Ley Roland
Figyelj ha a szar schwinn csepelem magnumom birta talán ez is ki fogja bírni.
Ja és ilyet nem rendszeresen csinálok. . .

"néha-néha ugratok egyet de az ilyen 1-1.5 méter magas és 3-4 méter hosszú repülésektõl nem lesz nagy baja)"

nagyon rosszul gondolod...

Ley Roland
Tudom nem is durvulni szoktam vele. 1kerék meg ilyeneket szoktam de ez gondolom nem árt. (néha-néha ugratok egyet de az ilyen 1-1.5 méter magas és 3-4 méter hosszú repülésektõl nem lesz nagy baja)
Amire nekem kell arra megfelel. 😊