Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SrAta
rockrider dekatlonos ........
össztelós bicó 600 000nél kezdõdik a belépõ, de olyant ami már közel kifogástalan 1milla alatt nem kapsz

ILYEN TEREPET NEM TALÁLSZ MAGYARORSZÁGON!

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

Szükségem van a tutira! 😊 Két fajta bringa közül segítsetek dönteni kérlek. Szeretnék olyan terepen tekerni, mint ami a fenti képen is látható. Olyan terepen vadul tekernék és élvezném a száguldást, de hegyrõl lefele pl. nem száguldoznék, illetve ugrálni sem szándékozom. Így tudom, hogy fr és dh bringa ki lehet pipálva.

Elsõ kerékpár típus amin gondolkozom: egy merev vázas bringa: városban talán tökéletes, elöl dart 3 teleszkóppal. Terepen, hogy fogja bírni a strapát?

A másik kerékpár összteleszkópos: rockrider 6.3, 6,0, 8-as és 9-es széria. Ezek konkrét típusok, ezért nem is kell írnom többet róla. Max 200,000 van erre a célra.

Köszi elõre is a segítséget!
gordon 24
Szerintem felejtsétek el a Konát😄

Nem akarom szapulni, mert volt ,de nagyon sok minden szar, és nem jó rajta.. Amióta az Intense van, sokkal könnyebb minden, nem zörög, nem húzgálja a láncot miközben tekersz stb..

A kona viszont igen.

Downhill!!

Az az igazság, hogy én 20 ezret akarok szánni a monoblokk+hajtókar párosra😊 lehet,h hogy nem voltam egyértelmû. Én ezt a párosítást szemeltem most ki:
http://ebike.hu/termekek/hajtas/kozepcsapagy/monoblokk-octalink/5713+shimano+bbes71/
http://ebike.hu/termekek/hajtas/hajtomu/octalink/1849+shimano+deore+06+fcm530/
Köszi amugy a segítséget mindenkinek!😉
én az integrált shimanokat ajánlom,ne octalinkest meg isisest vegyél.ha 20-at szánsz rá mindenképp a deoret ajánlom.már kapható elvileg a '10-es deore valamivel több mint 20ért azt érdemes megnézni,bár nem hinném,hogy mostanában tudnak szerezni a forgalmazótól,de érdemes emailt írni nekik. viszont
eztérdemes megvenni,mert ettõl jobbat nem kapsz(ennyiért).

SrAta
mármint azoknak amiknek középen van egy doboz és a kar lejjebb van mint a lánc a fele dh bicajuk ilyen igennnnbutaaaa

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

SrAta
160kér lehet már szerezni😄

SrAta
a nicolajoknak a közepe kurva komoly...
Fogaskerekeket vált...
a hajtókar 1 lánctánylron van benn a váltóházban van még 2 és egy 3.on fut a lánc😄
annyi alkatrész van bennük
csodálatosak

Máté94
Mármint a szíjhatás!
És Shimano nem fogja lecserélni a Deore XT-t?
bardocz
Ááá, dehogy. Csak véletlenül több ezer ojró 1 db ilyen váz 😄
Máté94
Ezek jók?
bardocz

Szíjhajtásos.

Na ennek vajon mennyi lehet az elsõ/hátsó rugóútja... 😄
Máté94
Amúgy ezeknek egy városi patka meg se kottyan mint ha csak siklanának?
Máté94
Szép fehér csak könnyen ellopják pont a színe miatt.
bardocz

DH/FR
Máté94
Most csak Shimano alapján írtam.😄
bardocz
Mali vázak mostanság mennyire jók?
bardocz
És?
Aki gyenge, az gyúrjon😛
bardocz
A váltók raod/mtb szerint vannak osztályozva.
bardocz

Vagy ez. Ez nem fog eltörni, az tuti.
Szemetgyönyörködtetõ látvány! <#eljen>
Máté94
Néha elgondolkodok minek csoportokba osztályozni a hátsóváltókat úgy mint road,trekking,mtb hisz bármelyikre fel lehet rakni.Itt is egy trekking Deore LX virít egy DH-s gépen.😄
Shimano Alivio, Acera, Altus. Ezek nem durvulós hajtókarok, csak kommersz használatra valók, és olcsók is. Octalink rendszerû monoblokkból meg Shimano BB-ES 50 szerintem, bár ez így lehet hogy valamivel több mint 20 ezer...
SrAta
ez a váz 3,8 kiló magában😄
ez nem dirt max merev dh-fr váz😄

SrAta
U_N_D_O_R_Í_T_Ó nézzétek meg a 08asat gyönyörûûû<#szeret>

Vaxi
áh... 😄 nekem is lesz egyszer egy ilyenem:

szépséges a váza is 😄

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

bardocz

Ha nekem dirt gép kéne, ez lenne az alap😊
Vaxi
az meg igaz, hogy egyre randábbak a Shred-ek 😞
a 2010-es shred az valami katasztrófa.

Hát ha már Kona, akkor nekem Stinky vagy Stinky Deluxe esetleg Coilair... 😊
Városi rohangálás, nyáron pár túra(a "haverokkal elmegyek a bakonyba tekerni" fajta😊) meg rendszeresen 15 km-s távokra (föld/út). Leginkább azért akarom lecserélni a mostani négyszögtengelyesemet, mert egy az hogy elavult, másik az hogy már unom, hogy mindig "lötyög", meg nagyon pontatlan. Úgy olvastam ezek az újjabb rendszerek már sokkal stabilabbak, pontosabbak.
Vaxi
jah az lehet, akkor nekem még pont benne van 😊
egyébként ha vennék DH gépet, én is valszeg egy 2k8-as shred-et vennék, egyébiránt úgy értesültem, hogy az én kecském is elégséges egy kezdõ dh-hoz, így fölöslegesnek tartom még egy kecske vásárlását.

SrAta
2009 szériától...
Én direkt vadásztam a 08asra mert azóta rondulnak a shredek...

SrAta
Általános használatra kar
hozzá a monoblokk

sajna brutális használatra nemtok mert a 3 tányéros hussefelt kart ami nekem van levették...
pedig 19000 volt blokkal együtt

Vaxi
az xfactor oldalán olvastam anno, hogy minden tõlük vásárolt kona vázra vállalják az élettartam garanciát.

bardocz
Ez XC, esetleg AM bicó, de semmiképp sem durvulás.
SrAta
nekem még 1 év van csak rá....

Hmm... az én fejemben már megfordult a Race Face kombináció. 😄

Truvativ, Shimano cuccai megbízhatóak, nyúzhatóak. Mire szeretnéd használni?
Vagy esetleg halkan megjegyzem hogy Bike Positive...
SrAta
3 lánctányér kell elõre?

Vaxi
jah, azonnal veszik az élettartam gari a vázról 😄

SrAta
ez XC re jó nem FR ugye?

Nekem tetszik mindegyik. Ami van Gabonak az a kék-fehér..<#szeret>

De ha feketét vágnák hozzám,azt sem bánnám..<#miaz>

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Jólenne ha 20ezerbõl kijönne.

#9738: ha jól emléxem, ez az egyik bikemag-ban is benne volt teszten, lehet h pont ez az a bicó😊 csorgattam is nyálam anno😊
Én tapasztaltam is... 😄DDDDDD na jó akkor nem volt ilyen vicces.
SrAta
láttamén már olyant tudomén milyen az😄

SrAta
de akk a régebbi mert az szép és vastagabb a váza😄
nekem ez pl nemteccik...

Ilyen esetben a fejcsõnél a heggesztés reped, rosszabb esetben törik...
Nem-nem. Gabonak Trance-e van.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

SrAta
gabonak nem gloryja van?
vagy az gordon tesójának van?