Biciklizés - ki mit miért
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De igazából nem érdekel, csak nem akarom ha mindenkinek ilyen lenne.😄
Downhill!!
Mindig arra próbálj törekedni, hogy Cross Bukó formája legyen, azok néznek ki jól fejen.
Ha a Six six one bringásokat nézem akkor az evokat próbáld meg megvenni Azok nagyon jók, szép formáuak és ugye azzal esetem azt a kurva nagyot Mariborba és nagyon megvédett.
De az ugye egy kb 5000-9000ft vel drágább mint amit linkeltél.
Szóval jo, de nekem rohadtúl nem tetszik.
Én ilyet rendeltem most:
Downhill!!
egyébiránt szerinted milyen az a bukó? ha már veszek, olyan akarok venni, amiben nem törik szét a fejem ha fikázok egyet 😄
Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.
Én is ha találok valakit akkor rendelek.
MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |
Downhill!!
MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |
Postage to Hungary on this item is $24.04 <--- Ez a postaköltség nem?
Szóval érdemes szépen összeírni, és amikor minden megvan amit akarsz egyben megrendelni.
Downhill!!
Minden kurva olcsó, és ha megnézed márkásak is!
Sõt vannak olyan cuccok amiket itthon meg sem kapsz.
Downhill!!
A Chain most leárazás van kb minden féláron😄
Én és a bátyám egy 60000 ezer ft-s bukot rendeltünk (ill 2 db-t) 50000ft-ért😄
Cross Bukok Six six one az is.. És magyarországra ingyen ide hozzák.
Ha minden jól megy jövõhéten kapjuk meg.
Downhill!!
Az általad írtak elég komoly sport használatnak számítanak. Lehet, hogy nem vagy nehéz bringás, de egy jó fizikai állapotban lévõ kerekes, azért elég komoly fizikai terhelésnek tudja kitenni az alkatrészeket.
Ezek alapján én azt mondanám, hogy el kell felejteni a Shimano C (komfort kategóriás) és TX/TY (tourney szett) alkatrészeit. Ezeket nem ilyen igénybevételhez tervezték. Túl rugalmasak, túl gyorsan elhasználódnának. A helyedben Acera/Altus vagy Alivio szett alá nem mennék a meghajtás és a váltás esetében. Sõt a Deore szett is megfontolandó lenne a késõbbiekben, mint lehetséges fejlesztés. Ezek az alkatrészek már kellõen erõsek és strapabíróak. Ésszerû használat mellett évekig nem lesz velük gond. Persze tény, anyagilag ez valamivel nagyobb megterhelés egyszerre, de hosszú távon mégis megtérül.
Fékek esetében is valamelyik jobb nevû gyártó mechanikus tárcsafékét javasolnám. (Tektro és társai kiejtve.) Egy csomagokkal megpakolt bringát egy komolyabb lejtõn azért meg kell fogni valahogy. A tárcsafékek esetében a hosszabb fékezéseknél jelentkezõ hõ kevesebb problémát okozhat, mint egy a felnit megfogó V-fék esetében. Ráadásul az esõ és a sár sem jelent akkora problémát esetükben. Késõbb, ha komolyan gondolod a bringázást, a mechanikus rendszert hidraulikusra is le lehet cserélni. Ez nagyobb és pontosabban adagolható fékerõt eredményez.
A telo elsõ sorban a kényelmet szolgálja. Ha nagyon spórolni akarsz, merev villával is el lehet lenni egy darabig. A belépõ kategóriás villák többségétõl túl sokat nem szabad várni. A nagyobb hepehupákat elnyelik valamennyire, de a mozgásuk nem igazán finom és túl sok beállításra sincs lehetõség. Azok a villák, amik már valamilyen színvonalat is jelentenek 60-70 k környékén kezdõdnek.
Aszfalt és könnyû terep (döngölt földutak) esetében a semi-slick azaz az alacsony mintázatú, esetleg középen futóéllel ellátott gumikat érdemes elõnyben részesíteni a széles, bütykös traktor gumikkal szemben. Az extra defektvédelemmel ellátott példányok ugyan nehezebbek és olykor drágábbak, de egy hosszabb csomagos túrán megtérül az áruk. Mivel a gumik cseréje jár a legkisebb költségvonzattal, ezért ezeket eleve vagy vásárláskor érdemes lecseréltetni vagy ha erre valamiért nincs mód akkor késõbb minél hamarabb. A bringa menettulajdonságait ugyanis a gumik befolyásolják a leginkább.
Végül a váz. Mivel elsõ sorban aszfalton tekeregnél és inkább a túrázás a cél, valószínûleg monti helyett egy treking bringa is megfelelõ lehetne. Kicsit egyenesebb üléspozíció, csomagtartó és sárvédõ legtöbbször már eleve van rajtuk vagy könnyen felszerelhetõek. Egy monti váz viszont sokszor erõsebb, és komolyabb kapaszkodóknál vagy terepen jobban lehet helyezkedni rajta. A csomagtartó felszerelhetõségét a vásárlás elõtt ellenõriztetni kell. Hátsó tárcsafék esetén ez esetleg gondot okozhat.
Nos, talán minden lényeges dolgot körbe jártam. Szerintem a fentiek alapján nézz szét ismét a gyártók és a boltok honlapján. Elsõ körben szerintem ne az árakkal törõdj, hanem inkább próbáld meg megtalálni azt a bringát, ami leginkább egyben nyújtja a fentieket. Elég ha csak utána kezded el a kompromisszumok keresgélését. Ha találsz valamit linkeld be és megpróbálunk további tanácsokat adni.
A világításról és a bringás sisakról se feledkezz meg!
Mivel olcsón kapom, és a védelem az elsõ, ezért gondolom, hogy megéri, mert ha csak egy kicsit is szeretnék disznókodni és esek, kell a védelem 😄
Ismeri ezt valaki? Vélemény róla? [ persze ez nem a síkterepes tekerésekhez lenne 😄 ]
Törik ez az egész mint a ropi... gondolom ez valami áruházi (Tesco-s?!) csodabogár lehet... meg azok az ótvar heggesztések...
De tudod mit nem értek ezekben, hogy az aki ezt megveszi, nem látja, hogy egy szar?..
Hát ha full nem értenék hozzá akkor is látszik, hogy egy fos. És vannak emberek akik ezekért ilyen 20-30 ezer ft ket kifizetnek.. Atya ég😄
Downhill!!
Downhill!!
csak simán ideadod az Intense-t, cserébe veszek neked egy ilyet, hogy tudj mivel dh-zni:
mert nem vagyok szívtelen!!😄
Downhill!!
A Merida szerintem jó, vagy nézz Kona Coilert az is olyasmi.
Van a Mongoosenak is (de ennél mind2 jobb) de márkát vegyél mindenképpen!
Downhill!!
Downhill!!
A 200,000-res Merida nagy hatást gyakorolt rám 😊 A weboldalon Hai márkából is volt egy kerékpár, ami elnyerte e tetszésemet. Bolttal lehet egyeztetni, hogy egy-egy darabja a kerékpárnak más legyen, mint amit eredetileg tesznek fel rá?
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
úgy allezusammen elfogadnám bár nekem ez a váz azért nem tetszik mert XC neked meg az kell szal jó...
Ezekkel az alkatrészekkel simán vállalnám a four cross/lightos dh terepeket
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
tehát ez így megfelel vagy nem akarsz szerelgetni?
😄
Én a bringát féltem elsõsorban a terepen. A sok rázkódás nem tudom milyen hatással lesz a kerékpárra (merev váznál/össztelónál), ezen feülül az én kényelmem sem utolsó szempont.
202 ezerért ez nagyon odabaszós full slx xt szett agyak minden elõl marzo 33LO villa
ritchey csapágyak kormány és SPD pedál
Sztem mavic mach 1es felni
stroker trail fékek elõl hátul olajos 160as tárcsával
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep