Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gordon 24
Nem én találtam fel a spanyol viaszt tudom, de azért ez szerintem egy normális kérés volt nem?😄

De igazából nem érdekel, csak nem akarom ha mindenkinek ilyen lenne.😄

Downhill!!

gordon 24
Szerintem jó, de irdatlan elbaszott egy formája van..

Mindig arra próbálj törekedni, hogy Cross Bukó formája legyen, azok néznek ki jól fejen.

Ha a Six six one bringásokat nézem akkor az evokat próbáld meg megvenni Azok nagyon jók, szép formáuak és ugye azzal esetem azt a kurva nagyot Mariborba és nagyon megvédett.

De az ugye egy kb 5000-9000ft vel drágább mint amit linkeltél.

Szóval jo, de nekem rohadtúl nem tetszik.

Én ilyet rendeltem most:

Downhill!!

bardocz
Bikemagon mindenki ismeri ezt az oldalt, és innen mennek a rendelések😄
Vaxi
köszi, de azthiszem ez most kimarad, sajna jelen pillanatban nem állok úgy anyagilag [ illetve spórolni kell februárra, mert az köcsög egy hónap 😄 ], hogy most rendeljek.
egyébiránt szerinted milyen az a bukó? ha már veszek, olyan akarok venni, amiben nem törik szét a fejem ha fikázok egyet 😄

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

Máté94
Mondjatok már nekem kerékpár márkákat hátha beugrik.Köszi.
Ley Roland
😄 Azt elhiszem XD
Én is ha találok valakit akkor rendelek.

MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |

Máté94
Valaki nem tudja melyik gyártó rak egy ilyen gumis rezgéselnyelõt a fitness kerékpárjaira?Tegnap néztem párat de már nem emlékszem.<#rinya>
gordon 24
Hát igen tudom.. De mondjuk nekünk igy zsir volt. A két bukó plusz két poló lesz 55000ft asszem. Csak jönne már meg😄 Tökre várom.

Downhill!!

Ley Roland
Ja az úgy más. Csak azért 45 fölé háát 😄 az már nem kevés pénz azért.(az a baj nincs másra szükségem)

MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |

gordon 24
De ugye, ha mondjuk haverral összefogtok..... Érted.

Downhill!!

gordon 24
Igen gondolom, ezért kell felmenni 45 fölé akkor 0 huf😄

Downhill!!

Ley Roland
Igen kell! 😞
Postage to Hungary on this item is $24.04 <--- Ez a postaköltség nem?

gordon 24
Rendben! Csak ugye szerintem innen ugy érdemes rendelni, hogy meghaladja a 45000ft, mivel akkor hozzák ide ingyen. Különben fizetni kell érte. Nem tudom mennyit, de kell az tutti.

Szóval érdemes szépen összeírni, és amikor minden megvan amit akarsz egyben megrendelni.

Downhill!!

Ley Roland
Oké várok, majd szólj hogy mi van.

gordon 24
Szerintem igen, de várj jövõhétig, mert mondom elvileg amit mi rendeltünk akkor jön meg. Ha hiba nélkül ide ér, én azt gondolom többet nem is fogok máshonnan venni semmit.

Minden kurva olcsó, és ha megnézed márkásak is!

Sõt vannak olyan cuccok amiket itthon meg sem kapsz.

Downhill!!

Ley Roland
Innen érdemes vásárolni?😄 Mert hajlított kormányok egész olcsón vannak. Csak az a baj, hogy nem látom pontosan mit veszek. 😞

gordon 24
Figyi ajánlom neked ezt a honlapot! (de ne nagyon terjesszétek, hogy ne legyen mindenkinek ilyen cucca😄)

A Chain most leárazás van kb minden féláron😄

Én és a bátyám egy 60000 ezer ft-s bukot rendeltünk (ill 2 db-t) 50000ft-ért😄
Cross Bukok Six six one az is.. És magyarországra ingyen ide hozzák.

Ha minden jól megy jövõhéten kapjuk meg.

Downhill!!

ffmisi:
Az általad írtak elég komoly sport használatnak számítanak. Lehet, hogy nem vagy nehéz bringás, de egy jó fizikai állapotban lévõ kerekes, azért elég komoly fizikai terhelésnek tudja kitenni az alkatrészeket.
Ezek alapján én azt mondanám, hogy el kell felejteni a Shimano C (komfort kategóriás) és TX/TY (tourney szett) alkatrészeit. Ezeket nem ilyen igénybevételhez tervezték. Túl rugalmasak, túl gyorsan elhasználódnának. A helyedben Acera/Altus vagy Alivio szett alá nem mennék a meghajtás és a váltás esetében. Sõt a Deore szett is megfontolandó lenne a késõbbiekben, mint lehetséges fejlesztés. Ezek az alkatrészek már kellõen erõsek és strapabíróak. Ésszerû használat mellett évekig nem lesz velük gond. Persze tény, anyagilag ez valamivel nagyobb megterhelés egyszerre, de hosszú távon mégis megtérül.
Fékek esetében is valamelyik jobb nevû gyártó mechanikus tárcsafékét javasolnám. (Tektro és társai kiejtve.) Egy csomagokkal megpakolt bringát egy komolyabb lejtõn azért meg kell fogni valahogy. A tárcsafékek esetében a hosszabb fékezéseknél jelentkezõ hõ kevesebb problémát okozhat, mint egy a felnit megfogó V-fék esetében. Ráadásul az esõ és a sár sem jelent akkora problémát esetükben. Késõbb, ha komolyan gondolod a bringázást, a mechanikus rendszert hidraulikusra is le lehet cserélni. Ez nagyobb és pontosabban adagolható fékerõt eredményez.
A telo elsõ sorban a kényelmet szolgálja. Ha nagyon spórolni akarsz, merev villával is el lehet lenni egy darabig. A belépõ kategóriás villák többségétõl túl sokat nem szabad várni. A nagyobb hepehupákat elnyelik valamennyire, de a mozgásuk nem igazán finom és túl sok beállításra sincs lehetõség. Azok a villák, amik már valamilyen színvonalat is jelentenek 60-70 k környékén kezdõdnek.
Aszfalt és könnyû terep (döngölt földutak) esetében a semi-slick azaz az alacsony mintázatú, esetleg középen futóéllel ellátott gumikat érdemes elõnyben részesíteni a széles, bütykös traktor gumikkal szemben. Az extra defektvédelemmel ellátott példányok ugyan nehezebbek és olykor drágábbak, de egy hosszabb csomagos túrán megtérül az áruk. Mivel a gumik cseréje jár a legkisebb költségvonzattal, ezért ezeket eleve vagy vásárláskor érdemes lecseréltetni vagy ha erre valamiért nincs mód akkor késõbb minél hamarabb. A bringa menettulajdonságait ugyanis a gumik befolyásolják a leginkább.
Végül a váz. Mivel elsõ sorban aszfalton tekeregnél és inkább a túrázás a cél, valószínûleg monti helyett egy treking bringa is megfelelõ lehetne. Kicsit egyenesebb üléspozíció, csomagtartó és sárvédõ legtöbbször már eleve van rajtuk vagy könnyen felszerelhetõek. Egy monti váz viszont sokszor erõsebb, és komolyabb kapaszkodóknál vagy terepen jobban lehet helyezkedni rajta. A csomagtartó felszerelhetõségét a vásárlás elõtt ellenõriztetni kell. Hátsó tárcsafék esetén ez esetleg gondot okozhat.

Nos, talán minden lényeges dolgot körbe jártam. Szerintem a fentiek alapján nézz szét ismét a gyártók és a boltok honlapján. Elsõ körben szerintem ne az árakkal törõdj, hanem inkább próbáld meg megtalálni azt a bringát, ami leginkább egyben nyújtja a fentieket. Elég ha csak utána kezded el a kompromisszumok keresgélését. Ha találsz valamit linkeld be és megpróbálunk további tanácsokat adni.
A világításról és a bringás sisakról se feledkezz meg!

Vaxi
Na úgy néz ki tavasszal jutányos áron hozzájutok egy ilyenhez:

Mivel olcsón kapom, és a védelem az elsõ, ezért gondolom, hogy megéri, mert ha csak egy kicsit is szeretnék disznókodni és esek, kell a védelem 😄
Ismeri ezt valaki? Vélemény róla? [ persze ez nem a síkterepes tekerésekhez lenne 😄 ]

bardocz
Rock Machine vázakat külön nem lehet kapni sehol?
az integrált shimanokhoz jár a középcsapágy is!

gordon 24
Én elolvastam az egészet😄 Hát sírsz😄 Hihetetlen😄

Downhill!!

Atyavilág... azok aztán nagyon minõségi szimmeringek a villa becsúszóinál! <#idiota>
Törik ez az egész mint a ropi... gondolom ez valami áruházi (Tesco-s?!) csodabogár lehet... meg azok az ótvar heggesztések...
bardocz
Én nem tudom, de a képek alatt lévõ szövegeken meghalok 😄
gordon 24
😄

De tudod mit nem értek ezekben, hogy az aki ezt megveszi, nem látja, hogy egy szar?..

Hát ha full nem értenék hozzá akkor is látszik, hogy egy fos. És vannak emberek akik ezekért ilyen 20-30 ezer ft ket kifizetnek.. Atya ég😄

Downhill!!

Vaxi

bardocz
Igazi férfi veszélyesen él!
Azért megnézném ki nyúl le oda a kulacsért menet közben 😄
gordon 24
Azta kurva😄 Ez nagyon komoly😄DD Hülye ez szerintem arra is veszélyes ha csak a közértbe mész😄

Downhill!!

Vaxi
nekem nem kell venned mit szólsz hozzá?
csak simán ideadod az Intense-t, cserébe veszek neked egy ilyet, hogy tudj mivel dh-zni:

mert nem vagyok szívtelen!!😄

gordon 24
😄D

Downhill!!

bardocz
Engem zavar, hogy ennyit költesz magadra, amikor ebbõl nekem is vehetnél biciklit!😄
Vaxi
persze, én értem, hogy mi zavar 😊

gordon 24
Ezzel semmi gond, nincs csak idegesítenek ezek a mondatok. Mert kb az jön le belõle, hogy aki nem versenyzik az egy fasz, hogy ennyit költ.. Nah most ez kurvára nem igy van, másrészt meg majd én eldöntöm, hogy mit meg hogy csinálok.

Downhill!!

Vaxi
de te sem, meg Gabo sem ma kezdte, és ti asszem jóval komolyabban toljátok a témát, mint itt bárki

gordon 24
Multkor bementem a dechatlonba.. Mondom megnézem a vasakat. Apám a bringa full uj volt amit néztem 250000ft volt asszem, és ugy lötyögött a hátulja , hogy az hihetetlen😄

A Merida szerintem jó, vagy nézz Kona Coilert az is olyasmi.
Van a Mongoosenak is (de ennél mind2 jobb) de márkát vegyél mindenképpen!

Downhill!!

gordon 24
Ezzel nem leszel népszerû itt. Ugyanis 2 embernek (nekem és Gabonak is jóval többe van😄) szóval csak okosan szojjá be.

Downhill!!

bardocz
190-ért komplett Merida össztelós.
bardocz
bardocz
Ezek csak vázak, erre még kell kerék, villa, meg hasonlók😊 Hai bicók meg kurvadrágák, de elég jó márka, nagyon könnyû bicóik vannak.
Még sem gyakorolt rám nagy hatást, mert csak egy váz, amit én egy kerékpárnak néztem. Micsoda naivitás..
Köszi az infokat.

A 200,000-res Merida nagy hatást gyakorolt rám 😊 A weboldalon Hai márkából is volt egy kerékpár, ami elnyerte e tetszésemet. Bolttal lehet egyeztetni, hogy egy-egy darabja a kerékpárnak más legyen, mint amit eredetileg tesznek fel rá?
bardocz
Amúgy meg a decathlont sem zárnám ki teljesen, néha csak csorgatom a nyálam, olyan bicók is vannak ott.
SrAta
jólvan nekem csak az az össztelós😄

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

SrAta
az a rock machine amit írtam kvajó fékekkel elsõ villával agyakkal felnikkel váltóval és hajtással van
úgy allezusammen elfogadnám bár nekem ez a váz azért nem tetszik mert XC neked meg az kell szal jó...
Ezekkel az alkatrészekkel simán vállalnám a four cross/lightos dh terepeket

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

SrAta
hát figyuzz összeis írhatunk neked egy vasat alkatrészekbõl és az olyan lesz amilyent te akarsz😄
tehát ez így megfelel vagy nem akarsz szerelgetni?
😄

Ok decathlon kizárva.. 😊 Mit gondoltok egy Merida X-Edition, egy Cube 100-ról, Kona Stinkyt találtam még egyet extra jó áron, de az dh/fr bringa.. Leginkább a strapabíróság érdekel egy kerékpáron. Fékek és váltórendszerek terén egy sram is megfelelne nekem.

Én a bringát féltem elsõsorban a terepen. A sok rázkódás nem tudom milyen hatással lesz a kerékpárra (merev váznál/össztelónál), ezen feülül az én kényelmem sem utolsó szempont.
bardocz
DH váz kezdõdik annyinál. 145-ért teljesen jó váz. Ez meg 200, és már versenyzésre is jó akár.
SrAta
Rock maschine
202 ezerért ez nagyon odabaszós full slx xt szett agyak minden elõl marzo 33LO villa
ritchey csapágyak kormány és SPD pedál
Sztem mavic mach 1es felni
stroker trail fékek elõl hátul olajos 160as tárcsával

Sosem értettem, ki képes több mint fél millát egy keróra költeni😄 Max ha versenyhez kell, és van szponzor...
250-300k-ért is kapni viszonylag normális össztelós gépet. Ha újat nem is,de használtat tuti. Ha milliárdos lennék,akkorsem vennék bringát 500k-n felül. Ezen túl már csak a -dekákat fizeted meg..

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep