22335
11330766891279474906.jpg
  • Mark007
    Szerintem az a Kona túl árazott.
    pl. Merida Matts TFS XC 700-D
    Árban elég sok mondjuk, de a villa rockshox tora, ami tudtommal nagyon tartós, és biztos, hogy jól is mozog.
    A hajtókar integrált, szóval nem is nehéz, és merev is.
    Váltó deore.
    Egyszóval elég jól felszerelt gép, csak hát drága.

Én ilyen árnál elgondolkoznék az építésen is, nem tudom te hogy állsz vele. Lehet, hogy drágább egy kicsivel, bár 200-ból bőven kihozható, de az van rajta, amit te akarsz, ráadásul ismerni fogod minden egyes részét.
  • dragonboy
    sziasztok. én si bicikli vétel előtt állok. eddig csupa szart (kaptam) használtam és úgy gondoltam itt az ideje egy komoylabbat is venni. egy merev vázas első telós gépre gondoltam. mivel nem vok épp könnyű (maradjunk a 100 kg nál) ezért ne legyen drótbó:D 185 magas vok. a bicikli ára maximum (az a TOP) 210e HUF de jobban 200k-s bicóknak.

a kritériumok:

bírja a terhelést, aszfalton és közepes terepen használnám (de nem versenyszerűen csak hobbi szinten)
    tárcsa fékes legyen (ha lehet hidraulikus)
    legyen terep gumija
    a legfontosabb kritérium hogy legalább 100mm es GÁZrugós telója legyen ami nem adja meg magát 4 hónap után.
    márkákat nem ismerem csak hallom innen onnan hogy a kona, meg merida, meg ezek jók, de igazából a lányeg hogy minőségi legyen.

pl egy iylet találtam:
    http://www.speed-way.hu/index.php?action=termek&offset=0&id=1961&fokatID=116&katID=159

a segítséget előre is köszönöm

(ha lehet konkrét linkeket kérnék)
  • dx
    több reklámot ne. kösz!
  • Máté94
    Értve!
  • Máté94
    Nem szóltam, de nem is ez a lényeg. Ajánlom, hogy menj el a legközelebbi kerékpáros boltba ahol minden kategória képviselteti magát és próbáld végig őket. Akkor megérted mi a különbség bringa és bringa között.
  • VRSDM
    kérek mindenkit hogy ne etesse a trollt :)
  • Richman84
    tudod mi az 1általán??? akármelyik munkahely az lehetne vagy az állam is.... elnök, elnök helyettes, alelnök, sorolhatnám.... ha valamit nem tudsz, nézz utána s ne ítélj....
  • grimm13
    az előző a gazdaggyerek84 -nek ment csak az már lemaradt
  • grimm13
    huuuu ez milyen aljas marketing húzás volt :D csak úgy érdekelne ha most veszel 50ezerért egy bringát és később egy komoly darabot mondjuk 200ezerért akkor az 250ezer de ha csak a komolyabbat veszed meg akkor csak 200ezer .... amúgy az a ktm váz nagyon durva mióta kijött arról álmodom .... ha nem lesz sokkal drágább én lehet hogy megveszem de nem hiszem mert más alkatrészre( válót, lánc, fék , kormány ,kesztyű , + 1 új napszemcsi mivel az előző velem együtt tört össze :D ) kell a pénz és van egy olyan érzésem hogy a váz már nem férne bele
  • Máté94
    Off:
    Szép kis piramis játék........

On:

Visszatérve, mi az ami meggátol, hogy vegyél egy jó bringát? Ha nekem lenne folyamatos keresetem mondjuk annyi mint neked akkor abból simán lehetne mindig félre rakni egy kicsit. Nem muszáj egyből elkölteni az egészet egy bringára.
    De ez csak az én szerény véleményem.
  • Richman84
    400ezrem van itthon, de nem akarok biciklire költeni max 20-25öt! Később persze lehet veszek egy komolyabbat is... Ha valakit érdekel nézze meg a blogom (ezzel foglalkozom...) http://sodras.blogspot.com/
  • Blum
    "kerékpározást meglesz*rom, ahogy eddig is tettem a balesetem óta. Én nem vesztek semmi"

Erről van szó! Viszontlátásra!
  • Mark007
    Nézd, mi elmondtuk, hogy mi a helyzet. Ahogy gondolod.
    De gondolom tanuló vagy. Ha tényleg érdekel a bringázás, akkor nyári meló, szülőktől egy kis kölcsön, és máris megvan az az 50-60e ft, ami kell.
    Ha persze nem érdekel, akkor úgyse fogod törni magad érte.
  • dx
    hidd el,hogy kisboltba járkálásnál is idegesítő,ha nyikorog alattad a bicó nemhogy 10 km-es túrákon.

pár hsz-el korábban linkelt valaki pl. használt magellan dracot,az megér 40-45-ezret bár arra is (lehet,hogy) rákell költeni.

én a helyedben országutit választanék.esetleg menj be a helyi bico boltokba és nézz körül.szerintem akad náluk használt is,amit ki is tudsz próbálni.esetleg tudnak segíteni,hogyha elmondod az elképzelésedet nekik.

"Ha pedig tényleg nem jó, akkor elvesztettem a hitemet a biciklizésben:/"

ez,egy áruházi "bringa" vásárlása esetén minden bizonnyal össze fog jönni.
    ugyanezeket mondom ˆ Richman84 nevű felhasználónak is.

• Vardar
    70 ezer forintot kell kiadnom egy sima bicikliért?? Azért ezt nem akarom elfogadni. De hát akkor max bicikli helyett másra költöm a pénzem, a kerékpározást meglesz*rom, ahogy eddig is tettem a balesetem óta. Én nem vesztek semmi.
  • Mark007
    Nekem nagyon sokáig egy Hauser Galaxym volt. Talán még 10 éves koromban vettük, 25e ft körül volt.
    Nem használtam nagyon sokat, faluban max.. Aztán 1 éve jobban megtetszett az egész, egy haverom mondta, hogy menjek túrázni velük, hasonlók.
    Nah, ott kipróbáltam 1-2 100 valahány ezres bringát, és ott jöttem rá, hogy ami nekem van, az nem bringa azokhoz képest.

Ezzel azt akarom mondani, hogy próbálj ki egy rendes gépet, meglátod mi a különbség, mert szerintem nem tudsz per pill viszonyítani semmihez.

Tudni fogod az olcsót is tekerni, csak rájössz majd, hogy folyton elromlik valami, szorul, kényelmetlen.

Boltba járni minden jó, de túrázni nem. Hiába mondod, hogy heti 10km, lesz abból napi 20 is, ha megtetszik :)
  • bardocz
    Amit lentebb linkeltem használt bicókat mind megfelelnek. Ennyi pénzért csakis használtat vegyél, tesco, praktiker, anyámkínja hipermarket csodabiciklijeit meg messze kerüld el. Ilyen árfekvésben az összteleszkópról, tárcsafékről, és még a teleszkópról is érdemes lemondani.
  • Blum
    Ok...
    vedd csak meg,csak aztán ne itt nyavalyogj,hogy ez nem jó,meg az nem jó...
  • Vardar
    Azért azt nem akarom elhinni, hogy kisboltba járkálós(500 méter), esetleg heti egy 10km-es túráttevős biciklinek nem jó egy 40 ezer forint alatti példány:/ Nekem nem versenyszerűen kell, nem fogom naponta használni, 1000 kilométert jó ha 2 év alatt teszek meg, nem fogok hegyet mászni.
    Ha pedig tényleg nem jó, akkor elvesztettem a hitemet a biciklizésben:/
  • VRSDM
    valaki keres itt neked egy jó kerékpárt használtban 40e ft környékén
    (montikban nemvagyok otthon)
    aztán te otthon ápolod, ha valami nemmegy, itt megkérdezed.
    nem nehéz.
  • bardocz
    Baszki de rég bicikliztem már. Na majd érettségi után.
  • bardocz
    De muszáj.
  • Richman84
    S ezt hogyan gondolod?
  • VRSDM
    én se vagyok gazdag
    20-40e ből össze lehet hozni egy jó vételt
    használt kerékpárt.
    ami évekig jólesz ha gondoskodnak vele...
  • Mark007
    Nem módosít semmit.
    De ez már eléggé OFF
  • Richman84
    De azt írja, hogy máshol is hírdeti.... Gogli segít.
  • Mark007
    Elvileg de, szabályzat szerint igen, viszont egyszerűen kijátszható.
    ha utolsó 5 percben jön licit, akkor 5 perccel hosszabbítódik a hirdetés vége.
    Szóval ha kicsi az ár, és nem akarja eladni, akkor egy másik felhasználót(család, jóbarát, ismerős, stb.) megkér, vagy ő maga rak egy licitet mondjuk 600e ft értékben. Így ő nyeri, hivatalosan eladta, tehát szabályzatot betartotta, de amúgy nála maradt :)
  • Máté94
    Most mondjátok meg, akkor lehet rövidkanalas váltót 3 tárcsára rakni?
  • Richman84
    Köszönöm mindenkinek a tanácsát!!! :)
  • Máté94
    Hát ha másfél millió volt akkor igen:D
  • Mark007
    Jah, és hagyd a vaterát bringás szempontból.
    Bikemag apró Itt nézegess inkább
  • Máté94
    De hát nem muszáj neki oda adnia:DDD
  • Richman84
    Várd ki a végét, mert lehet 150re felmegy a licit... Vagy arra gondolsz, hogy olcsó 200ért a váz?
  • Mark007
    Nem olcsó :) Villámár 200e Ft, és 5e a licitlépcső.
    Feltéve ha nincs valakinek mázlija, és 29-éig nem licitál rá senki.
  • Máté94
    Na ez már használható, de nem értem miért ilyen olcsó...........
  • Mark007
    Passz, de nem az a lényeg.
    Nem tudok már példákat mondani, úgysem hat..
    A shimano is egy gyártó..Vannak alsó, és felső kategóriás alkatrészei.
    Ugyanígy bringáknál is. Attól, hogy "neves" gyártó, lehetnek, és vannak is olcsó, gagyi termékei.

Többet nem tudunk mondani, 50-60e alatt nem kapsz ÉRTELMES bringát újonnan.
    Használtakat talán, abból is inkább outi.
  • Richman84
    No, azért van egy 2 jó is. Biztos nektek is bejön: http://www.vatera.hu/ktm_aphex_dh_vazszett_elado_168825012.html Asszem 2008ban másfél milla volt ez a gép.
  • Richman84
    Ok, de gondolom a Ktm egy jó márka. Nem?
  • Mark007
    Városba, Debrecenbe minek összteleszkóp? :) Még előre sem szükséges ha nem méssz terepre.
    Sokan mondjuk, hogy azokra ráülni is veszélyes. Olcsó, gyenge anyagokból vannak, legyártják, agyilag zokni vásárló megveszi, onnantól őket nem érdekli, hogy összecsuklik 1 nap múlva.
    Radásul azok a villák NEM mozognak, jórformán csak dísz, egy merev-villa értelmesebb azoknál.

Hidd el, hogy elég szépet lehet esni, ha egyszercsak eltünik alólad az első kerék :)

Fontold meg bardocz tanácsát, nézz régi outi-kat, azzal nem lesz gondod, nem is fognak kiröhögni :)
  • Blum
    Akkoris 0 értelme az összetelónak ilyen árban. Elmondom neked,hogy értelmes össztelós bringa 200-250k-nál kezdődik és akkor már nagyon alacsony árat mondtam.
    Ez az össztelós gép egy FOS! Majd a forgáspontoknál lévő irtó gagyi taiwani csapágyak elkezdenek ropogni...aztán csáó! Olyant nem találsz bele...
    Az egész bringa nem ér egy kalap szart se. Kicsit durvának tűnhetek,de ez az igazság. El kell fogadni,hogy különböző kerékpározási céloknak megfelelő kerékpár is kell. És ezt bizony meg kell fizetni.
    Elhiszem,hogy nincs pénzed,de hidd el,hogy nagyon nem jó dolog egy ilyen "biciklit" megvenni. Csak a gond lesz vele. Inkább 40k-ért egy használt merev vázas gép,mintsem ezek az ipari hulladékok.