Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Máté94
Múlthéten jártam életemben elõször a TTIK-ben és hát jó ,hogy bárki otthagyná hisz az egész épület egy nagy üvegház!😄
És persze regsitrálnánk azonnal!Köszi,hogy szóltál de ez inkább nyárra mármitn a vásárlás tehetõ ha lehetséges😊
Máté94
Természetesen.
Máté94
Leregisztrálni? 😮 Az hogy mûködik? Vagy az csak Szegeden létezik?

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

bardocz
V-fékes bicót akarsz?
Vaxi
sajnos itt is lopják a bringákat.
viszont vannak olyan helyek, ahol napközben nyugodtan otthagynám a konát,
pl irinyi kabinet, és a tik elõtt. ismétlem: csak nappal, és megfelelõen lelakatolva.
továbbá javaslom, hogy amint megvan, azonnal menj be egy boltba, és regisztráltasd le a bringát.
sajna nekem is kompromisszumot kellett kötnöm, a zsír új vázra rá kellett ragasztani egy matricát, viszont ha ellopják, valamennyire visszakereshetõ.

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

Mark007
Városi bringára minek XT? biztos simábban vált mondjuk.. 😊 Akkor érné meg, ha keményebb terepre mennél vele. Bár 200e-be mondjuk bõven belefér..

Mach1 felnikrõl én személy szerint jókat hallottam, bár csak tárcsásat láttam, és nekem is az van. Jól néz ki, és nagyon masszív.
Novatec agyak is tökéletesek lesznek szerintem, van nevük azért.

De ha mondhatok egy tanácsot, menj be egy boltba, kérdezgess, remélhetõleg segítõkészek, és ott pl. össze tudsz válogatni 2 komplett kereket.

1 bolt
2 bolt

e-bike-al mi a gondod? Teljesen jó bolt,nincs vele semmi baj. Legalábbis nálam és a baráti körömben soha nem panaszkodott rá senki.

Máté94
Felni
Külsõ gumi
Elsõ agy
Hátsó agy

Jöhet a vélemény és akkor még alakítunk egy kicsit rajta ha kell.😄
bardocz
Veszel rendes lakatot, és azt fûrészelhetik 1 órát.
bardocz
Mert miért szereljék Deore váltóval? X5 nem extrém váltó, az is XC-re való, mint az összes többi, csak mivel jól meg van csinálva, így használják mindenre. Inkább kérdés Máté XT váltója, mint hogy egy Polarisen X5 van.
Máté94
El akarom kerülni a feltûnést!😄
Megtetszett amit linkeltetek régebben az a Giant Trance teljes feketében és valami hasonlót szeretnék😊
Tudom,hogy Szeged nem egy Pest de nem szeretném ha leraknám egy percre és már nem lenne meg😊
SrAta
Ha a váz fekete legyen minden fehér!
Az baromijól nézne ki de lehalább a villa a stucni és a markolat fehér a kormány meg fekete😄

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

Máté94
Elõször is kell két kerék.
Gumi:Continentalra gondoltam valamelyik defektvédelmesre.
Elsõ/hátsó agy:Többször említették a Novatec ipari csapágyas agyakat de nem tudom,hogy mennyire éri meg.
Felni:duplafalú,fekete kellene csak még nem iagzán találtam.
Nagyjából minden fekete legyen rajta ha már a váz is fekete.
A cél egy jóminõségû városi harcos.
Máté94
Kb 200.000Ft-ig.
Váz
A váltó csakis Deore XT lehet.Abból nem engedek.
Így alkatrészenként összerakni.
SrAta
milyen árban akarsz vasat?

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

SrAta
mi a bajod az ebikal?
kül
www.bikemarket.hu
www.xfactornet.hu
www.speed-way.hu
www.biker.hu

SrAta
mi a ráknak szerelik X5 váltóval????
kül más bajom nincs vele
de semmi szükség nincs X5re elég lenne egy Deore

Máté94
Blum te normális embernek látszol,és mégt alán értesz is dolgokhoz tudnál segíteni?MIt érdemes mit nem venni,mibõl drágább mibõl olcsóbb?Elõször egy jó online bolt kellene.Ebike-ot ne.Ahol lehet nézelõdni.KÖszi!^^
Ma délelõtt hozta el barátom a 09'-es Polarist.(Én beszéltem rá,õ Gepida Sirmiumot akart,de tapasztalatból tudom,hogy annak a geo-ja nagyon fos) Hidrás Juicy 3 fékekkel,dart 2 Poplock telóval,WTB kerekekkel,Sram x5 váltóval és Truva Blaze hajtómûvel 120.000 Ft-ért (!!!!). Persze vadonat új. Nagyon jó kis gép,nagyon összepakolt,nagyon átgondolt. Nem akarok hülyeséget mondani,de szerintem 100-140k között Magellan Polarisoknak nincs ellenfele. Nekem is az van,13ezer km-el. Nincs rá panasz. 😊

Máté94
Ha valakinek van ötlete akkor segíthetne nekem összerakni egy kerékpárt.Ha van kedve valakinek.Köszi!😄
bardocz
Na, megrendeltem az SPD cipõt, meg pedált😊 Azt hiszem nem lesz egyszerû megszokni, de jó lesz majd.
Pedál M520-as, cipõ meg MT41, ezen felül van tépõzár, így a cipõfûzõ nem fog beakadni majd.
gordon 24
Azonic.. Elvileg nem szar márka.. Mondjuk én nem vennék hasonlót sem.

Downhill!!

SrAta
A végén a pályát énis bepróbálnám szívesen😛

SrAta
ez teszkóbájk hogy eltört vagy ezmiez?

Alapból nagyon szar helyre érkezett le....hülye,és kész. Talán ha érkezés után nem ül le egybõl,akkor egyben marad. De így..kiba**ott nagy nyomás ment arra a részre.

bardocz
Hányszor verhette oda a faszát, mire ezt összehozta?😄
Videó

4.48-nál a váz 1 picit megrottyan xD

Vaxi
mindenképpen kérünk róla képet 😊

A gyártók oldalán, mint pl. a Marzocchi vagy a RockShox, szépen kategorizálva vannak a villák a felhasználási területük alapján. (XC, Cross Country kategóriában nézelõdj.) Nézd meg a kínálatukat és utána a boltok oldalán meg tudod nézni az árakat is.

Gyártókhoz:
http://hegyikerekpar.lap.hu/

Boltokhoz:
http://kerekparbolt.lap.hu/

Nem akarok más helyett döntéseket hozni.
De ahogy már írtam egyszer, 40 k környékén a belépõ szintû villák vannak. Azok, amik már valamivel komolyabban használhatóak, 60-70 k környékén kezdõdnek.

Ley Roland
Persze legtöbbet terepen megyek. Most fogom majd felrakni és meglátom mi lesz.

MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |

A Kenda Nevegal egy ízig-vérig valódi terepgumi.
Puha gumi keverékbõl van, ezért jól tapad. Az agresszív mintának köszönhetõen pedig jól kapaszkodik. Sziklás vagy száraz, laza talajon remekül lehet vele haladni.
Viszont aszfalton, kemény útfelületen iszonyatos gördülési ellenállása van. Lényegében minden lendületet elnyel. Olyan, mint egy süppedõs szõnyeg. Elnyeli a kisebb rezgéseket, de haladni sem lehet vele. Ráadásul a puha keverék miatt jobban kopik.
Mivel a Trance X ezzel érkezett néhány tekerés után az elsõ dolgom volt lecserélni egy kevésbé agresszív gumira. (Michelin XC Dry 2) Ha sokat kell menned aszfalton, akkor egy semi-slick (alacsony mintázatú) vagy középen futóéllel ellátott, keményebb keverékbõl készült gumi sokkal jobb választás. A ballonos semi-slick gumik kis nyomáson terepen is remekül használhatóak.
A Kenda Nevegal akkor jó választás, ha egész nap valami kõkemény terepen akarsz túrázni. Valószínûleg ilyen esetben én se sokat gondolkodnék azon, hogy felrakjam.

oké köszi a tippeket

Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"

SrAta
a hegesztéseket nézd át mindenhol nincs e rajt repedés, lepattogás !!!
A villa vállát nézd meg alul nincs e megrepedve!
Állíts fejre a cuccot hogy folyat e az olaj a villából...
Több hiba nagyon nem lehet amit úgy meg tudsz nézni, hogy nem tekersz vele 500kmt😊

gordon 24
Mert? Simán lehet hogy tényleg az.. Mi is építettünk merev schwinn vázból ösztelóst😄 2 is volt ilyen.. Mind2 be pannionia rugóstag volt meg ilyenek😄 Volt vagy 30 kiló kb de jol mozogott😄 És volt olyan hülye aki azt megvette😄DDD

Downhill!!

Ma megyek a szürke shredért 😊

Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"

SrAta
figyelj a merev aluváz nem szereti a duplavállast....
lehet hogy hajszálrepedések vannak rajt amit nem látsz és egyszercsak reccs.....

VRSDM
SICK!!!

és úgy néz ki eléggé komolyan gondolják :|

u dont have to listen anybody else but me

MaSzKa
http://img151.imageshack.us/img151/8053/img0595copymediumbx7.jpg

nekem valami ilyesmi volt a 80-as években

csak nem nõi változat

Csepel Tacskó bicikli

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

Vaxi
lool 😄
csepel FR 😄DDD
nekem is volt ilyen bmx-em 😊

MaSzKa
http://mbkse.netlounge.hu/mi-folyik-itt-gyongyoson/

itt a cikk hozzá

http://belsoseg.blog.hu/2009/05/28/kamaszkorunk_legszebb_vasa

ezt is érdemes olvasni

vezettem ilyen kerékpárt 😄

Máté94
Nehogy el hidd már.
MaSzKa

most akadtam rá

micsoda? prototípus???

MaSzKa
van KTM és Genesis és Puch

volt Hercules KTM Genesis Tacskó<#idiota>

köszi, de már lebeszéltem a 70k-s-al, 06-os shred, elég olcsó, remélem nincs baja (azt mondta nincs)
Manitou stance teló, sun s-type és sun double track felnik, a többi cucc gyári.

Ley Roland
😄 Így is eléggé ki vagyok már gyúrva. XDDD Na majd meglátom mi lesz. 😄 Meg holnap egybõl fékpofa csere...

MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |

gordon 24
Ez??

Elég jónak tûnik:
Shred

Downhill!!

Mark007
Sok sikert😊
De az biztos, hogy nem egy aszfalt gumi 😊 Legalább megedzõdsz..

Máté94
Hát akkor tévedtem😄