22335
-
Dénes é #12687 fék cserén én is gondolkodtam mostanába, de azt mondta egy barátom, hogy a tárcsa féknek eléggé "gyorsan" kopik a betéte így én inkább letettem róla, mert az én bringázási stílusom alatt azt hiszem eléggé sűrűn kéne cserélni. amennyiben hülyeséget mondtam javítsatok ki, mert szeretnék tisztán látni. -
#12686 Milyen a bringa? -
#12685 Túra leginkább meg hosszútávra.
Néha dirt park. -
Blum #12684 FÉK
Hozzá fékkar
meg egy jagwire bowden szett hozzá és fasza lesz! Max. egy 20-asból megvagy kiszállítással együtt. -
#12683 Milyen bringa mire használod? -
#12682 Hát max 25K de nem hidraulikusat.
Most vagy msn-en? -
Blum #12681 Inkább azt mondd,hogy mekkora összeget szánnál rá! -
#12680 Sziasztok!
Segítségetek szeretném kérni féken szeretnék változtani csak a hátsó melyik legyen V-fék vagy a tárcsa? -
Blum #12679 Megfogsz 1 pár küllőt a mutató és hüvelyk ujjaddal és megpróbálod összenyomni. Normál esetben pár mm az összenyomódás. Ha laza a küllő,azt onnan tudod,hogy sokkal könnyebben össze tudod őket nyomni,mint a nem lazát. De ha laza,akkor hozzá ne nyúlj! ha meghúzod,akkor nyolcast teszel a felnibe. Hozzá kell igazítani a többit is....inkább vidd el szervízbe. -
#12678 nem tudja valaki hogy a küllö fesességet hogyan kell megnézni, hogy jo e?Mert a napokban fura hangok jönnek az elsö kerék felol, olyan mintha berezonálna valami, de nem találok semmi kilazult vagy mozgo alkatrést.CSak Azért gondolom hogy esetleg a küllöknél kéne keresnem a hangok okát, mert füleg kanyarokba jon elö és ha megfogom a felnit akkor tudok rajta annyit mozditani oldal irányba hogy hozzáérjen a fékpofához, de huzni meg nem akarok mert azzal meg 8ast tennék a felnibe .
Amugy egy bonteger felni és azt hittem hogy azért merevebben tart ez mint egy sima aluminium felni.
Az egész bringába nincs 150km se még és eddig csak uton használtam -
#12677 pont ezt akartam írni. A deorenál egyszerre lefele a pályán 3-4 fokozatokat váltogat magától az X5 megse nyikkan. Viszont az tány hogy lassabb, de merevebb a váltás. Tehát a lánc nem átslisszol, hanem átbaszódik:D egyik pillanatról a másikra, de a kar megnyomásához képest elég soká:D De csendes:D -
Blum #12676 "Az X5 megveri a Deore-t és a Deore LX-et ami vele egy szinten van."
Hmmm....nekem full Deore váltásom van,haverom Polarisan pedig full X5. Nekem az X5 nem jött be valahogy. Váltókar nagyon szokatlan,hogy mindent hüvelykujjal kell csinálni (ami nekem kényelmetlen). Valahogy nem olyan sima a váltás,hanem kicsit pattogósabb,merevebb..vagy nem tudom hogy mondjam.
A Deore meg szerintem kényelmesebb,simább,lágyabb. Ettől függetlenül tény,hogy az X5 is nagyon tuti kis váltó,de engem nem győzött meg. Az viszont tetszett,hogy feszíti a láncot,mint az állat. :D
-
#12675 *egy árszinten -
#12674 a SRAM X5től felfele nagyon profi!
Az X5 megveri a Deore-t és a Deore LX-et ami vele egy szinten van.
Egyetlen egy nagy buktatója van a SRAM váltóknak.
Az pedig a váltókar. A shimano 2-1es húzású a sram 1-1es. Ergo más váltókar kell hozzá. Nah a váltó olcsó de ez pofátlanul drága. -
Blum #12673 Dehogy minőségibb...
Mind a kettő nagyon jó,profi márka. (Én személy szerint Shimanot használtam mindig,egyszer volt SRAM váltóm)
Amúgy mostanában egyre több gyártó kerékpárjai jelennek meg külön Shimano és külön SRAM felszereltséggel. -
grimm13 #12672 miért raknak a legtöbb gyári bringára shimano cuccot ? szerintem a sram minőségibb ... -
#12671 Semmi jót, az biztos :(
Szedd szét ha tudod, hátha javítható, de szerintem így ne nagyon használd majd. -
Blum #12670 Ennyire azért nem néztem meg. Majd este fele lemegyek,aztán belekukkantok. -
#12669 meggörbült a láb?
Van egykét gumi/műanyag alkatrész lehet azok törtek el -
Blum #12668 Na,már letudtam menni tárolóba felmérni a kerékpárban a károkat. Mivel eddig én még nem láttam,haverom mondta,hogy mi a gond. Az ülést ki kell cserélnem,láncot kell vennem,kormány,pedál összekarcolódott,illetve most fedeztem fel,hogy az első telóban a rugó csattog. Ráülök,és koppan egyet. Bemozdítom fél centit,akkor is koppan egy nagyon hangosat. Esés előtt ez határozottan nem volt. Mi történhetett,mi lehet a gond? -
Gabo #12667 A bringagyártók a beszállítóktól mindig olcsóbban kapják meg az alkatrészeket, mint amennyiért te azt meg tudod venni. Tehát ha csak kevés kompromisszumra van szükséged az adott gép esetében, akkor jobban megéri a gyárilag összeállított bringát választani.
Az egyedi építés akkor éri meg, ha van időd és szakértelmed, hogy rendszeresen több boltot is végigjárva kihasználd az akciós alkatrész árakat. Illetve ha meg tudod spórolni a szerelési költségeket. Nem mindenkinek van helye otthon a szereléshez, és nem mindenkinek van meg az összes ehhez szükséges szerszám. -
#12666 Rock Machine '09 Torrent
Ez sztem üti a meridát bőven! -
#12665 Rock Machine '09 El Nino
Azért ez se gyenge:D -
#12664 én 170 000-et adtam ki a bicómért eddig és még nincs benn első villa!és szerintem megérte!
Ha összeadom a bolti ára 278 000FT. De az élmény amit ad az nagyon durva. Szal a saját példámból mondom, hogy 60-70 nem sok egy bicóért -
#12663 heh versenyorientált gépet nem hogy 60-70e forint környékén nem kapsz, hanem 600-700e forint környékén se! -
#12662 igazából csak egy tárcsafékszett kerül 20-25e-be ami használható is -
#12661 Ez már amikor megveszed problémás darab!
Ha olyan bicót akarsz, amiben hátul is van teleszkóp akkor a 20 000FTot szorozd meg kettővel és tegyél még mögé egy 0-át.
nah ennyiért már kapnál egy haszálható összetelós bringát, de ha még megszorzod 2vel vagy 3al (800 000-1 200 000) ennyiért már egész jót kapsz:) -
grimm13 #12660 mert a " kérek mindenkit hogy ne etesse a trollt " beszólásra gondoltam a hsz-em elsö felében -
#12659 -
#12658 Na ma cseréltem felnit, mert már volt benne 1 jó nagy 8as. :|
Racsnit mindent levettem azt akkor láttam, hogy a tengely már félbe volt törve. Akkor gondolom már ezért húzott ki a kerék a villáig...
Na nembaj :D Most van 1 jó erős felnim, még régebben vettem, csak közbe új vas is lett azt maradt benne az alap felni. :D -
#12657 Aki szereti a sarat annak ez még jól jöhet:)Link -
#12656 Nekem is ilyen bringám van, ez tuti nem megy tönkre 100kg alatt, nagyon egybe van az biztos, csak ajánlani tudom.Most van benne 3070KM, 11 hónapos, SEMMIT nem kellett még javítani, nagyon stabil gép, ha raksz rá slick gumit még országúton is elmegyeget:)A villa az ennyi pénzért szerintem a legjobb...a váltó XT azt sem kell részletezni:)Minden nagyon jó rajta:) -
#12655 Mire szeretnéd használni? -
#12654 A neuzerednél 100x többet ér egy használt bringa egy magellan, nézegessed bikemagot, keresgélj ennyi pénzért csak is használtat vegyél...te is Richman84 -
#12653 őő, azt nem értem, miért VRSDM hsz-ére válaszoltál mondjuk.
De nem mindig jobb..Csak akkor, ha az illető biztos benne, hogy össze tudja rakni, és van minden szerszám, esetleg segítsége hozzá.
Mert ha nem így van, akkor nem érdemes belevágni. -
grimm13 #12652 juj ez mekkora beszólás volt áhhh még mindig itt fetrengek a röhögéstől , a kommentárt is mentálisan írom :D miért fél mindenki a bicikli építéstől ? néha jobb ha az ember maga állítja össze nem ? -
Blum #12651 Még épp hogy rábólintok. Nem noname alkatrészekkel van szerelve,viszont a márkásnak a legalja.
(Richman kollégának is ajánlanám.) -
#12650 Ha csak kis utakra, és városban használod, akkor túl sok gondod nem lehet vele, ellenben terepre már nem az igazi, a váltója alsókategóriás, csattogna össze-vissza rázós úton. -
#12649 ehhez a bicajhoz mit szóltok? -
dragonboy #12648 építésben nem nagyon gondolkodom emrt anynir anem érteka biciklikhez.