Biciklizés - ki mit miért
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"
Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"
http://www.xfactornet.hu/index.php?modul=webshop&kod=10125&mkod=14&db=20&keszleten=1&kezd=0 ez
http://www.bike-shop.hu/kerekpar/mtb-kerekpar/kona/lana_i
http://ebike.hu/termekek/kerekpar/mtb/ferfi/12851+merida+09+matts+10v/
http://ebike.hu/termekek/kerekpar/mtb/ferfi/12815+gt+09+agressor/
- 6 sebességbõl csak kettõt használni azért necces lenne, a (napi) 10km-es úton 2 kisebb emelkedõm lenne amin nyáron lendületbõl jó eséllyel váltás nélkül felhajtok ... meg akkor már a másik géppel gyorsabb lennék. Ott nagyjából 7 évente kell csak láncot cserélni
\"Nyelvében él a nemzet\" | \"Ha nem érdekel hol vagy, nem tévedhetsz el\" | gw2: Szilva Lee | Lenovo G580AH i3, GT635M, 8Gb RAM
www.biker.hu
www.speed-way.hu
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
Szal most arról ledrótkeféztem azis tökéletes sztem 4000-5000kmig bírni fogja😛
A fogsor kb még 15000kmt😄
ha el nem görbül vagy törik vagy valami "lehetetlen" dolog nem történik vele
Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál
ebike, és xfactornet -en kívül?
a görgõ az 500-1000 ft viszont a normális hátsó váltó az 4000-5000, ha elõl csak 1 fogaskereked van akkor hátul a legnagyobba és a legkisebbe, de inkább a 2 legnagyobba és a 2 legkisebbe ne válts, mert ilyenkor legjobban feszül a rendszer és ilyenkor van a legnagyobb kopás.
De Gabo a nagy ász majd õ is ad tanácsot😄
meg ha a gumi nem szakadt el azis nagy reklám<#idiota>#idiota>
Nekem viszont ez nagyon gyors kopásnak tünik. Nekem is volt egy hauser galaxy, 20e körül, volt vagy 5-6 éves, de nem cseréltem rajta semmit, és nem volt különösebb gondja..Pedig nem állt a pincébe azért.
A hajtásnál viszont nem hülyeség a drágább alkatrész. Egy "márkásabb" fogaskoszorú(pl. Sram) azért jóval többet bír, mint egy noname valami.
- Kaposváron használom munkanapokon a biciklimet munkába járáshoz, ez nagyjából napi 2x10km. Sajnos idõnként ez többe kerül mintha buszbérletet vennék, ezen szeretnék némileg módosítani 😊
- 2 bringám van, az egyik egy idén 50 éves (anyám nászajándéka volt) Túra-Csepel, amikor tavaly másodszor is eltört az elsõ villa akkor azt kicseréltettem de azóta nincs rajta elsõ fék (nem fér el), a hátsó (kontra) meg elég necces, vagy beragad vagy nem igazán fog. Ezen gondolom olyan sokat nem lehet módosítani, a szerelõvel legalábbis nem volt használható ötletünk ezzel kapcsolatban
- a másik gép valamivel újabb, 6 sebességes markolatváltós 'HAUSER downtown' fantázianévre hallgató bringa, én ún. 'városi kerékpárnak' vettem, vagyis elsõdlegesen aszfaltra de el lehet vele menni erdei ösvényen is. A széles kerekû bike-ok nekem nem jönnek be, hogy ismerõsömet idézzem: "hosszú távon olyan, mintha vasúti talpfákon tekernék", és még a tempója is lassabb. Jelenleg az elsõ és hatodik sebességet nem célszerû váltani, jobb esetben nem váltja át a láncot, rosszabb esetben ledobja. A szerelõ már rakott elõre is egy váltót (elöl csak egy fogaskerék koszorú van), ezzel a lánc ledobálás mértéke csökkent
- mielõtt otthonról el nem loptak egyszerre 2 másik biciklit már azokat is sikeresen széthajtottam, ez köszönhetõ 100+ kg.-os súlyomnak, a kátyúkkal tarkított utaknak és közlekedési szokásaimnak (bringával általában sietek). Munkaeszközként próbáltam minél olcsóbb kerékpárt venni (azért nem tesco gazdaságosat), ezt a Hausert ha jól rémlik egy - másfél éve 34e Ft-ért vettem. A lánc általában kibír fél évet (~2500km) a fogaskoszorúk jobb esetben 1 évet (~5000km), ennyi idõ alatt kihegyesedik annyira, hogy szerelõ szerint cserélni kelljen. Egy idõben defekt miatt havonta 2x kellett gumibelsõt cserélnem, a mostaniak szerencsére elég régóta megvannak. Próbáltam normálisabb külsõket (nem mindig a legolcsóbbat) kérni, illetve valami müa. alapú csík lett betéve a külsõ és belsõ gumi közé ami állítólag kóbor rajzszögek ellen véd
- kérdés:
-- a láncnál, lánckeréknél ez normális mértékû kopás? Itt kellene figyelnem valamilyen márkára? Ugyanis a fogaskerék - lánc cseréje kezd aktuálisnak tûnni, ha hajtom a gépet néha 'racsnizik' ami tapasztalatom szerint a közeli csere egyik biztos jele (kihegyesedett a lánckerék és ezért is szalaszthat)
-- érdemes lenne szórakoznom valami más váltóval? Én eredetileg váltó nélküli gépet akartam venni (szélesebb lánc miatt lassabb a kopás, meg lehet tekerni izomból -- szerelõ szerint ezzel gyilkolom meg a lánckereket ami akár igaz is lehet), de végül lebeszéltek róla (meg raktáron sem volt)
- magam részérõl nem látom értelmét valami hiper-szuper kerékpár vásárlásának, éves szinten ~7000km-be mind nagyon kopna, és szerintem drágább géphez drágább az alkatrész is. És ha azt is ellopnák attól még idegesebb lennék ...
\"Nyelvében él a nemzet\" | \"Ha nem érdekel hol vagy, nem tévedhetsz el\" | gw2: Szilva Lee | Lenovo G580AH i3, GT635M, 8Gb RAM
bazze itt akár betonból is lehetett volna😄
mindenkinek van egy hülyéje, amire költ, egy hobbi, amit imád, nem érem miért kell azonnal leszólni a másikat ilyen esetben. 😞
Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.
A bringázás technikai sport is, ráadásul azok között még az egyik legolcsóbbnak számít. (A túlárazott alkatrészek ellenére is.) Kérdem én, autó vagy motor sportban mikor engedhetné meg magának egy átlag halandó, hogy a csúcs kategóriából is válogathasson?
tanítsátok a birkákat😛
de majd új villával meg új pedállal lemegy 13ra😄
_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______
de a KTM nyerte a motorok között a Dakar 2010-et
és a második is KTM lett
grat nekik<#taps>#taps><#worship>#worship>
Schumacher is KTM Fan ezért idén neki szurkolók az F1-ben meg a a gyári német Mercedesnek
Motor
1. Despres (KTM, 49:38:44), 2. Ullevalseter (KTM, +01:04:12),
remélem az új bringáik is ilyen sikeresek lesznek

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.
Az Easton pedig amúgy is jófajta cucc.

Core 2 Duo E8200 @ 3.00GHZ | Cooler Master Hyper N-520 | Gigabyte EP-45 DS3 | CSX 4x1GB 1066Mhz DDRII CL-5 | Gainward HD4850 512MB Samsung SyncMaster T200(20\") | Logitech G9 | Logitech G35 |