Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mark007
Abból is kapható Spray. Érdemes azt, vagy az megint tele lehet mindennel?

Mark007
Hát nem. Isopropilt lehet még kapni? Mintha úgyhallottam volna, hogy nem adják már ki..
Majd megnézem, köszi!

Inább tiszta (isopropil) alkoholt használj. (Gyógyszertárban beszerezhetõ.) Ki tudja, hogy milyen adalékok vannak abban a féktisztító lében. Gondolom nem hiányzik, hogy az esetleges mûanyag vagy gumi alkatrészeket kikezdje.

Mark007
Valaki jólelkû segítsen.
A lábból elég nehézkes kiszedni a zsírnak nevezett maradványt.
Féktisztító spray-re gondoltam, az elvileg egy fújásra leszed mindent, nem?
Esetleg van hasonló "csodaszer"?
A lényeg, hogy ne ártson az alkatrészeknek de vigye le a zsírt.

Ley Roland
Oké kösz a segítséget!Majd holnap megnézem mi a helyzet vele. Az alján van csavar azt tudom. 😄

MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |

Mark007
Pontosan azt nem tudom, de általában alul egy-egy csavar a lábnál, fent pedig a becsúszó tetejét lecsavarod, és kihúzod ami benne van.
De ugye minden villa más.

SrAta
lol teis megtaláltad?😄

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

SrAta
alján van két anyacsavar...😄

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

bardocz
Nekem minden más telóról, és merev villáról jut ez eszembe, ami könnyebb fajta. Naggyon kell egy ilyen leftys villa, csak nem lenne értelme.
SrAta
A hirdetések között 400k-ért:

"A bringa 12,7 kiló mért adat"
Hát akkor bazd meg anyád hogy hazudsz, ha télleg ennyi akkor meg mégjobban bazd meg😄

Ley Roland
Hogy lehet szétszedni a Suntour xc 60 as villát ? :| Ehhez nem értek. :S

MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |

Mark007
Hát biztos jó villa, de ránézek, és az jut eszembe, hogy eltörik 😊
Kinézetre nem tetszik, de nem is az a lényeg 😊

Ma szétszedtem az RST-m. Hát, patakban kevesebb iszap van 😊
Kitakarítom, remélem kicsit jobb lesz.

😄DD Jogos..

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Vaxi
istenem, hogy én mennyire rühellem ezt a topicot, hihetetlen.
bejövök, tonna jó bicaj, és ettõl mégjobban várom a tavaszt, hogy húzzak az erdõbe...
agh... de utálom az ilyet. 😄DDDDDDD

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

Még szép, hogy nem csavarja. Nem holmi perselyekbe csúszkál a becsúszó, hanem tûgörgökön van megvezetve! Ráadásul az átmérõje sem egy ropi szintjén van. ;o)
De a kerék rögzítését is meg lehet nézni.

bardocz
Jah és ami még fontos: ezt nem csavarja a tárcsa.
bardocz
Azt olvastam, hogy ennél szebb és jobb mozgású nem létezik. Annyiba is kerül, mint a bicóm😊 Nekem nagyon tetszik, elfogadnám.
Vaxi
érdekes lehet egy ilyen teló 😊

bardocz
Mark007
Hát, azt már magadnak tudsz 😊
bikemag piac

bardocz
Még az Alivio is flexibilis a fél kezemtõl, milyen lehet egy még gagyibb szett?
gondolkodtam csak nemigen találtam
de azt is javasolhattok ugyan ebben azárkategóriában
Mark007
Használt bringákon nem gondolkodtál? Hátha találsz valami jobbat olcsón.

köszönöm szépen a válaszokat!!!
még gondolkodok rajta
viszont arra kérlek titeket ha esetleg véletlenül találtok MTB-ból olyat ami le van értékelve mert ugyebár mostanság vannak a leértékelések és úgy gondoljátok hogy az már olyan amit érdemes lenne megvenni 60-70 között akkor írjatok nekem

elõre is köszönöm
Vaxi
Igen ez így van, viszont néha az ember annyira türelmetlen, hogy képtelen várni és gyûjteni, ezért javasoltam a konát, mert a váza erõs, és késõbbiekben fejleszthetõ. Természetesen mindent kell rajta cserélni telótól kezdve a fékig mindent, ha intenzíven akarja használni, viszont egy meglévõ bicajra könnyebben spórol az ember 😊
Így a döntés ténylegesen a tiéd kedves ffmisi, hogy
neked melyik az optimálisabb!

Máté94
Nézegettem támasztót és találtam ilyet,hogy láncvillára.Szerintem csak hülyeség oda rakni?😄
A láncvilla a lánc vonalával párhuzamosan futó része a hátsó háromszögnek.
A támvilla pedig láncvilla végét, a kerék rögzítésére szolgáló papucstól köti össze a nyeregvázcsõvel.

Nem felejtettelek el, csak nem volt érkezésem érdemben nézelõdni! :o)

Azt kell mondjam, hogy ezek közül a bringák közül egyik sem igazán felel meg azoknak a feltételeknek, amit az általad felvázolt igények jelentenek. Az alkatrészek többsége noname vagy alsó kategóriás. A meghajtás és a váltók szinte egytõl-egyig a Tourney szettbõl (TY/TX) vagy a Suntour hasonló szintû alkatrészeibõl kerülnek ki. Ezek nem alkalmasak a komolyabb használatra. Túl rugalmasak és a pontosságuk is sok kívánni valót hagy maga után. A strapát sem bírják úgy, mint kellene. Gyorsan szétkopnak.
Ha mindenképpen ezek közül kellene választani, akkor a Kona vagy a GT. De szinte mindent cserélni kellene rajtuk rövid idõn belül.

Én azt tanácsolnám, mint legutóbb. Spórolj még!
Ha 60 k-t össze tudsz hozni, akkor 70-80 k is össze fog jönni. Márpedig ebben az árfekvésben sokkal könnyebben találsz olyan bringát, ami már használható lesz. (Persze továbbra is kompromisszumokkal.)

Pl.:
http://ebike.hu/termekek/kerekpar/mtb/ferfi/13900+magellan+09+draco/

vagy
http://ebike.hu/termekek/kerekpar/mtb/ferfi/13899+magellan+09+draco+disc/
http://ebike.hu/termekek/kerekpar/mtb/ferfi/13895+magellan+09+crater/

Máté94
Mi a különbség a támvilla és a láncvilla között?
köszönöm
azért továbbra is várom a véleményeket
A konát.

Vaxi
a lanairól annyit tudok mondani, hogy a váza nagyon jó, és elég erõs.
ez azért fontos, mert a késõbbiekben ha fejleszteni szeretnéd, tehetsz rá jobb kiegészítõket. a váz az alapja az egésznek

Vaxi
Én a Lanai és a Dema között döntenék.
Gabo majd felhomályosít, hogy melyik lenne jobb döntés 😊

Sziasztok a 4 közül ti melyiket vennétek???

http://www.bike-shop.hu/kerekpar/mtb-kerekpar/kona/lana_i

http://ebike.hu/termekek/kerekpar/mtb/ferfi/12851+merida+09+matts+10v/

http://ebike.hu/termekek/kerekpar/mtb/ferfi/12815+gt+09+agressor/

http://www.xfactornet.hu/index.php?modul=webshop&kod=10125&mkod=14&db=20&keszleten=1&kezd=0

bardocz
Szereztem egy villáskulcsot, és most, hogy meghúztam a pedált rendesen látom, hogy mennyire merev a hajtómû... Félkézzel hajlik az egész, képzelem milyen lehet, amikor ráállok.

SrAta
gyõrújbaráton van hegyoldal<#vigyor2><#crazya>

jah az jó lenne, de gyõrben nem nagyon van olyan szabad hely 😞

Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"

SrAta
városban four cross?😄
Kül nem sazoktam streetelni nem az én világom nemtok semmit szal csak égnék ha próbálkoznék😛
Valami fasza freeride pályát kéne találni a közelben😛
(Vagy csinálni😛)

ja képeken láttam már, 1x kimegyek én is. Csak oda jársz, városban nem tolod?

Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"

SrAta
pedig jó hely érdemes😛

jaja tudom, még nem jártam arra 😊

SrAta
mondjuk utoljára november végén voltm kinn mert ilyenkor ha keményen mész törhet a váz...

SrAta
gõrújbarát báró hegy😛
Tod ott van a 4x pálya

Merrefelé tolod?

- amik szétmentek békebeli acélküllõk voltak (talán a Csepel bringa eredeti küllõi), szerelõ szerint olyat ma már nem kapok. Arra úgy tudom esélytelen a dupla falú kerék (nem gyártanak hozzá). Ami kerékre cseréltem ahhoz még nem kellett nyúlni

\"Nyelvében él a nemzet\" | \"Ha nem érdekel hol vagy, nem tévedhetsz el\" | gw2: Szilva Lee | Lenovo G580AH i3, GT635M, 8Gb RAM

SrAta
80 ftos hidegen húzott dt küllõk
+duplafalu alu felni meg megtanultam kecskézni (elbaszott bunny) és egyse megy szét😄

- átlag 2 évente széthajtok egy bringát, de ez addig nem volt annyira feltûnõ ameddig nem minden nap közlekedtem vele. 5cm-10cm-es padkára más simán felugrat, nekem 5 sima kerekem küllõi mentek szét amíg leszoktam róla (ez az apeh (Békevár) mögötti bicikliúton van). Dupla falú keréknek nem árt -- abba csak 8-ast raktam így, azóta vagy leszállok ott vagy nagyon lassan hajtok fel, meg szerencsére már kopott is belõle (vagy kicserélték) ... kátyúban is ment már szét egyszerre 6-8 küllõm, az sem volt túl vidám

\"Nyelvében él a nemzet\" | \"Ha nem érdekel hol vagy, nem tévedhetsz el\" | gw2: Szilva Lee | Lenovo G580AH i3, GT635M, 8Gb RAM

- nézelõdtem kicsit, forma alapján a Grizzly nevûre hajaz amim most van. Egy másik oldal leírása szerint is jól választottam a városi bringát
- akkor még 1x a konkrét kérdés: erre a gépre érdemesebb valami márkásabb - 'jobb', szebb, stb. lánckerék - lánc párossal próbálkozni, vagy örüljek az ilyeneknek, mert esetleg 2x ennyi pénzért nem fognak 2x annyi utat kibírni?

SrAta
#10364 ötlet erre??
Vegyek ki 2 láncszemet??
vagy egyáltalán mi lehet a gond?