22335
11330766891279474906.jpg
  • Máté94
    Tudja a fene, valami gyári szar.
  • Mark007
    Valamire bizti jó. Nekem szellőzik :)
    Sok sár nem jut be oda. Volt már, hogy 10 kiló sarat fuvarozta, kerék is elakadt, de ott bent nincs sár. És elég gyakran takarítom :)
    Ha mégis odajut, akkor kitörlöd ronggyal, azt szevasz.

De neked integrált van? Ha nem, akkor fel sem tudod heggeszteni szerintem :)
  • Máté94
    Ez elvileg úgy néz ki, hogy nem látsz át és szinte olyan mintha érintkezne a hajtókar ehhez az izéhez:D
    Gondolom montisoknak van, nehogy sok sár belemenjen vagy ilyesmi.
  • Mark007
    jaah, értem.
    Dee, normál hajtókarra az nem megy fel, csak integráltra szerintem.
    Őszintén szólva azon gondolkodok, hogy van-e nekem olyan :) Bal oldalon tuti nincs, jobbon van csak elvileg, de attól még középen átlátok benne :)
  • Máté94
    Nem sikerült elhagyni mert nincs is. Csak nagyon sok bringán láttam és jó ötletnek tartottam volna beszerezni párat. De ha nem hát nem.:)
  • Mark007
    Ah, jól tippeltem akkor.
    Hogy sikerült elhagyni, ha szabad kérdezni?:)
    Amúgy kapni nem nagyon lehet szerintem :S Legegyszerűbb ha beméssz a boltba, ahol vetted, ők biztos tudják, hogy létezik-e külön.
  • Máté94
    Alattad!:P
  • VRSDM
    jaja
    lesz különbusz is hogy ne kelljen többé a bkv-val szarakodni
    :)
  • Mark007
    Miféle hajtókar? Integrált?
    Esetleg mit szolgál? :)
  • Máté94
    Na, ami ennek a végén van azt lehet kapni külön is?
  • I.C.ram
    Sziasztok!

Nem tudjátok, hol kapható Wenson bicaj? Elsősorban a Splice 3500 érdekelne.
  • Máté94
    Hát mutass róla képet azt megmondom, hogy az e:D
  • SrAta
    a monster építette ezt a pályát?:O
  • VRSDM
    nem kis
    bulit
    parkot
    parkbuszt
    rendezvényt
    csajokat
    bicósokat
    fényeket
    zenét
    monstert

és éss nagyon nagyon tényleg megkellköszönni nekik!
    hogy idézzem az ott elhangzottakat...
    " 3hónapja vagyunk a piacon...A RedBull és a Hell BE VAN S Z A R V A ! "

Tényleg mérföldkő ez nekünk.
    A Monster jött, és végre megmozgatta az állóvizet, bizalmat fektetve belénk, és lehetőséged adva a fejlődésre egy európai szintű pályával.
  • SrAta
    hézagoló?:D
  • grimm13
    láncfeszítő ?
  • Máté94
    Nem tudjátok hol lehet ilyen kör alakú nem is tudom miket szerezni?:D
    Amiket a hajókar és a középcsapágy között lévő résbe raknak? Azt hiszem Shimanónak van:D
  • Vadnokedli
    otvoltam 9 monstert meg ittam rosszulvagyok nem aludtam 30 órája. XD(vagytöbb.)
  • norbi56
    Tegnap voltunk fent megint Kékesen, ezúttal aszfalton fölfelé és lefelé is:)
    Most voltam így először, hát lehetett azzal a gumival jönni rendesen lefelé:)73,4km/h már nagyon fújt a szél:D, kanyarokban azért nem nagyon erőltettem semmit nem nagyon mertem döntögetni:P
  • zoli800301
    Ahha, köszi. De gondolom a mai bringáknál már nem fordul elő ilyesmi.
  • SrAta
    én már ütöttem ki a csapágyat.
    A teidből nem fogjuk, de szétkaphatjuk ha gondolod, hátha csak túlságosan össze van szorítva és nyomja a cucc a csapágy közepét és ezért feszül ha még ráhúzod a zárat
  • gordon 24
    Szétszedni pedig csak ugy tudod, hogyha kiveszed belöle a tengelyt, és valahonnan találsz fogást rajta és ki ütöd belőle.

De azt gondolom, ha nem vagy nagyon proff, akkor bringa bolt és mondják meg ők mi van vele. Könnyű szétbarmolni.
  • gordon 24
    A porvédő az tök mindegy!

Ugyanis a Porvédő, csak annyit csinál hogy védi a csapágyakat. Amikor meghúzod a gyors zárat neki feszül a csapágynak, és többet nem mozog. Tehát a porvédő nem tud szorulni, vagy akármi. Ő amikor a kerék a helyén van sehova nem mozog.

A csapágy mozog csak. Ezért mondom, hogy egy ilyen agynál semmi más nem lehet. Nincs Konusz, nincsenek golyók. Tehát ha elkezd lógni a kerék, vagy nem forog normálisan akkor kb 90% hogy a csapágyak hallottak.
  • Rainbow15
    Az nem drága :)
    Amúgy nem tudtam szétszedni, nem férek hozzá semmivel, vagy csak nem értek hozzá...
    Megfogtam a két porvédőt, és tökéletesen forog, nem a gyorszárakon forog ha kilazítom.
  • SrAta
    már megnéztem az én nova agyamba 6001-2rs csapágy van és 213FT 1 darab belőle:D
  • SrAta
    Normál esetbe kézzel szét kell tudnod szedni az agyat. legalábbis az enyém szétjön kézzel
  • gordon 24
    No.. Akkor sorjában:

A hajtókar. Sajnos nem a csavar miatt lazul ki ez szinte 100%.

A kilazulás oka az lesz, hogy a sok kilazulás miatt elnyúzta benne a négyszöget. Így hiába húzod meg mindig tud egy picit mocorogni ami kilazítja a meghúzott csavart.

Szóval igy látatlanba egy hajtókar cserét mondanék.

Az agyad.

Mivel Iparis, így amit kivettél az csak egy porvédő lesz. A csapágyakon múlik a dolog. Ha tehát szorul, akkor lehet valamelyik csapágyad szart be. Amikor kilazítod az tök8 ugyanis akkor el tud forogni a gyors záron, tehát nem biztos, hogy ugyan úgy forog mintr amikor megvan húzva. Nyúlj bele és ujjal próbáld meg megtekerni a csapágyat. Érezni fogod, hogy könnyen vagy nehezen mozog. Ha nehezen megy, akkor valszeg vizet kapott vagy valamit. Így tönkre ment. Szedd ki olvasd le a számát, menj be az SKF be vegyél egy másikat, üsd bele és happy!

Nekem így kb ezek a tippjeim.
  • Blum
    Fékmerevítőnek hívják. Arra jó,hogy fékezéskor nem nyomja szét a vázat. Régebben előfordultak olyan dolgok,hogy egy fékezésnél eltörött a váz hátsó része...
  • zoli800301
    Hali! Egy-két bringán látom , hogy a fékeket egy patkó alakú valamivel összekötik. Ez mire jó?
  • SrAta
    fater szerint szétszedték már azt az agyat és kimaradt belőle egy alkatrész:S
  • SrAta
    kenj a csavarmenetre körömlakkot nekem is megoldotta:D

Az első agyadat, meg a hátsó kerék központozást holnap megnézzük:)
  • Rainbow15
    A másik gondom még az, hogy a hátsó kerék miért nincs középen, ha pontosan a helyén van? Majdnem hozzá ér a gumi a vázhoz.
    KÉP
  • Cosmo1999
    Jól nyomják.
    Főleg a footjam tailwhip-eket
  • Rainbow15
    Hali
    Apám régi versenybicójával lenne egy kis gondunk. A hajtókar rögzítő csavarja 10-15km tekerés után kilazul, és lötyög az egész hajtókar. (bal oldal) Kicseréltük a régi alátétet is, de ugyan úgy kilazul. Mit lehet csinálni?
    KÉP

A másik gondom az első agyammal van. Ha a gyorszárat meghúzom, akkor nem forog olyan simán a kerék, szorul. Ha kilazítom, teljesen jó.
    Egyik oldaláról levettem ezt a nemtudommit, de a másik oldaláról nem tudtam levenni, nagyon meg van húzva, és nincs rajta semmi fogás, ezt hogy lehetne levenni? Lehet azért szorul, mert nagyon rá van húzva?
    Itt van még két kép az agyról:
    egyik oldal
    másik oldal
  • SrAta
    hát az új bicikli kb 120 000FT szal gondold végig és ha arra jutottál hogy igen akk írd le az igényeidet!
  • kisbesi
    Sziasztok
    Eljött az az idő hogy hajtóművet + fogaskoszorút kell cserélnem
    Valószínű szép összeg lesz...
    Azon gondolkodtam hogy akkor nem e érdemes új biciklit vennem.
    Egy 3 éves Caprine Epik 30 am van, kb 4000 km rel, de sajnos lassan kinövöm.
    Mit gondoltok?
  • SrAta
    Megrendeltem a Suntour Duro DJ D P-t szal 1-1,5 hét és jön:))))
  • SrAta
    Tárgytalan egy másik villára volt ráütve:D
    És arról le erre rá.
    Cinkes, hogy ez 3000km után derült kiXDD
  • SrAta

Srácok!
    A fél-integrált kormánycsapágyam kotyog!
    Az lenne a kérdésem, hogy kell-e valami távtartó, vagy szűkítő a villa nyakra? Úgy mint az integráltnál, vagy a külsőnél?
    Mert nekem felül van egy ilyen kis szűkítő gyűrű, de alul semmi sem tartja középen:S
    Kell oda is?
    Help plz!
  • VRSDM
    ja és a lényeg :)
    [center]