Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mark007
Nah, összeraktam a villát.
Hát, nem lett álommozgás belõle. Elasztomerbõl 2 cm-ert vágtam. A rugó 105mm-ert tud összemenni, az elasztomer ha jól emlékszem így 90mm-ert enged neki, tehát összenyomódni nem tud.

Eredmény annyi lett, hogy az elsõ kb 1 cm Puhán mozog, ez azért nem rossz. A rugóút valahogy nem sokat nõtt, maradt a 6cm max (lehet, hogy menetközben többet megy be, kézzel ennyit tudok rajta nyomni)
Egy picivel finomabb lett az egész.
Viszont elkezdett szuszogni, nem tudom mirefel, bár logikus, mert valahol be kell menni levegõnek.

Persze pincében sincs több mint 10 fok, szóval merem remélni, hogy 20on fokban jobban teljesít.
De ne számítsatok rá, hogy egy ilyen villából sokkal többet lehet kihozni..

Sziasztok
A kettõ közül felszeretségben melyik a jobb??? a váz az mind 2-nél Kona 08 Fire Mountain 20' Piros Fehér Fekete lenne!!!!!

1.
villa: Suntour XCM-V2, 100mm
hátsó váltó: Shimano Acera
elsõ váltó: Shimano C050
váltókar: Shimano ST-EF50
fék: Alhonga 805AD
lánckerék: Shimano M151 (42-34-24)
középrész: Kinex BB cartridge
fogaskoszorú: Shimano HG30-8 (11-32)
lánc: KMC Z72
kormánycsapágy: VP-A42E
kormányszár: Zoom Alloy TDS-C369
kormány: Zoom Alloy-110PP 580mm
nyeregcsõ: Zoom Alloy SP-213
nyereg: Active FM-5257
agy: Joytech AL D041/D142
felni: Remerx Dragon
küllõ: Stainless silver
külsõ: CST C-1349 26x2.10
pedál: VP-349 Alloy

2.
villa: Spinner Grind OS 2, 100mm with Oversize 28.6mm Legs and Preload Adjustment
rugóstag: -
váltókarok: Shimano EF50 EZ-FIRE Plus, 7 Speed
elsõ váltó: Shimano C-050
hátsó váltó: Shimano Altus
elsõ fék: Forged Alloy Linear Pull
hátsó fék: Forged Alloy Linear Pull
fékkarok: Shimano with Integrated Shifters
pedálok: Composite
hajtómû: TruVativ X-Flow 3.0, 42/34/24
középrész: TruVativ with Sealed Cartridge
lánc: UG51
fogaskoszorú: Shimano, 14-28, 7 Speed
elsõ agy: Alloy Double Sealed, 36 Hole with QR
hátsó agy: Alloy Double Sealed, 36 Hole with QR
felnik: Alex AP17, 36 Hole
külsõ: Kenda 26x1.95", All Condition
nyereg: WTB Speed V Sport SE with Love Channel and Comfort Zone
nyeregcsõ: Alloy Micro Adjust, 27.2mm x 350mm
kormányszár: Forged Alloy Threadless, with 31.8mm Bar Clamp
kormány: Double Butted 6061 Alloy, OS-31.8mm, 30mm Rise
SrAta
amikor ott a gabonamezõn a kombájn is nyílt meg csukódott meg a mezõn a fû színe változott teltek az évszakok meg volt benne ilyen gyár jelenet is nem?
mert akk vágom miaz😄

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

VRSDM
dehogy. ez teljesen más

az egy rövid teaser volt összevágva sok jelenettel.
pajtából ugrottak ki az ablakon.
meg ahogy dh-ztak ahol már elhaladtak bicóval ott átment az õszi táj nyárba
szóval iii nagyon profi film lesz : )

u dont have to listen anybody else but me

SrAta
http://scottusa.com/video/bike/2348
ittmeg a part 2

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

SrAta
http://scottusa.com/video/bike/2347
ha ezaz visszatették

VRSDM
life cycles
letörölték a teaser-jét a hivatalos oldalról.
szóval nem tudom mutatni itt is volt anno, de hamar törölték. jókérdés miért.

nem tudni róla semmit, de már évek óta csak készül és wihiii 😊

SrAta
Multkor eurosporton volt valami bonus vagy mi és ott láttam:
A csávó trailsen beadta a 360 duplavápe nothingot😄
Csak így néztem😄
Meg asszem volt duplavápé backflip
meg nothing backflip...
De az elsõ valami hihetetlen....

SrAta
nem szedték ki elsõ kézbõl havertól van😄

SrAta
Véres mi az a film amirõl beszéltél a disorder topicban mikor és hol lesz?

Mark007
Persze, én is kiváncsi vagyok mi lesz belõle 😊 Bár az biztos, hogy ha mozogni is kezd rendesen, akkor is csak ideig-óráig fog tartani szerintem.
De majd meglátjuk.

Ha holnap sikerül összerakni akkor majd egy részletes tájékoztaót kérhetnék? Mielõtt új telót veszek,megpróbálnám ezt a kis tuningot 😄
meg persze az eredményre is kíváncsi vagyok 😛

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Mark007
Milyen a tipusa?
Használtan vetted?
Lehet kiszedték belõle, hogy puhább legyen..vagy passz 😊
Dicsekedj vele, hogy neked levegõs villád van 😄

Thomx

\"A valóság csupán illúzió, bár nagyon kitartó.\"

SrAta
te ez egyszerû mint a bot😄
egyébként mert ömlött ki belõle ott ott a sár suzegényke kapott becsülettel megérdemli😊

SrAta
nem ez egy csöves suntour villa😄
1 rugó van benn meg elasto azt csõ azt mondták normális és elég is..

Mark007
Fél órája hagytam ott a pincébe, egész délután mostam..Mostmár tiszta, de nem volt kedvem már összepakolni. Holnapra is kell valami 😊

Gondolom senki nem tud segíteni, de az elõfeszítõ, az egyik, kiakadt. két kis mûanyag pöcök tartja meg, hogy nem lehessen kitolni, de az egyik beakadt, és ferde az egész.. mûanyag persze, szal kalapács nem nyerõ..vhogy vissza kell ütni..

RST-vel mire jutottál?

Mark007
Sram lánc leirásában is benne van HG, meg a többi ""szabványhoz"" alkamas, szóval hivatalosan is jó 😊

Akkor jó lesz 😊

Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"

Máté94
Nem.A többieknek megy velük.😄
Ha veszek egy sram láncot, és egy shimano kazettát, akkor nem lesz gondjuk egymással?

Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"

Mark007
Én pont azért szedtem szét, hogy lássam 😊
Mostmár tudom legalább, hogy mi is van alattam, és hogy mûködik 😊

VRSDM
lehet.
mi is szedtünk már szét egy manitu xc-s villát, és az is ilyen volt.

gordon 24
Valszeg abban a szárában van a csillapításod, vagy ilyesmi.. Vagy levegõ kamra (ha lehet fujni pumpával)

Szoktak ilyet csinálni. Pl az egyik szár végzi a lefelé történõ dolgokat a másik meg a vissza felé történõ dolgokat😄D

De mondjuk nem tudom minek szeditek szét, ha nem tudjátok mi van benne, meg hogy müködik.. Ugyanis lehet, hogy nem fogod tudni vissza építeni ugy ahogy volt..

Én a régi elasztomeres villámat szétszedtem az igaz, de a Marzo 888 rcv-nek tutti nem állok neki😄

Downhill!!

Mark007
Én is pont villa-takarításból jövök, rugókkal csak 1 órám ment el.. Brigéciol csak-csak leszedte a zsírt, de a sarat nem egyszerû kitakarítani.. A lábakból és a becsúszóból megint egy külön történet lesz.
De legalább csinálok valamit 😊

Mark007
Nem hagytad a bringát vmi "kissebségi" övezetben 10-20 percre? Lehet kilopták<#idiota>

Tudtommal van, hogy csak az egyik lábban van rugó. Milyen a villa tipusa?

SrAta
sziasztok
szétkaptam a villát
Az lehet, hogy csak a jobboldali(!)!!! szárban volt rugó meg benne valami gumiszerû anyag(elasztomer), de csak egy 20 centis rúd?????????
Hogyhogy nincsa a bal felében rugó?????????????

Jaj,te szegény..<#wow3>

Szabi84
baszki 200 új hsz amiket már egyszer elolvastam kb 1 éve

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

köszi

#6329 hsz-ben linkeltetek valami 10 kilós konát, de már törölték a képet. Nincs meg valakinek? Kiv. lennék, hogy néz ki, már nem emlékszem rá, meg akkor nem is nagyon érdekelt 😊

Máté94
Máté94
Fél off:

Emlékszem régebben volt m1 egy kerékpáros animációs film(anime?)amely Franciaországban játszódik valamikor az 1940-es években.Egy idõs alacsony nénike próbál a kutyájával(talán a fiára)rátalálni akit elrabolt a maffia és arra kényszerítik,hogy egy ilyen kerékpáron ami egy helyben van két másik emberrel mellette tekerjenek egész mert ki van vetítve eléjük az út mintha a valóságban kerékpároznak.Nem tudom,hogy mi ennek az értelme de fogadásokat kötnek ott az emberek,hogy ki bírja tovább.Még az is dereng,hogy a nénike találkozott három idõs nõvel akik békát esznek mindig és kiderül,hogy valaha híres énekesnõk voltak.Azt hiszem francia címe volt és nagyon szépen meg volt rajzolva.

Na ha valaki tudja az kap egy csókot!😄DDDDD
VRSDM
szépek amúgy kifejezetten.
ha grafikai segítség kell szólj és segítek 😊

Vaxi
a logók egyébként egy kedves ismerõsöm munkái 😊

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

Vaxi
lehet róla szó, majd meglesem mit lehet kihozni belõle

VRSDM
vagy átlógatós nózgrind valamelyik betûn úúú 😛

mondjuk ez a suicide nullkéz is zsír, csak ez olyan freeride-os szokás 😛
persze bmx-el is csinálják.

VRSDM
bmxnél legyen mike aitken signature egylábinvert léééciiiléciiii 😊

Vaxi
Elkészült két logóterv a bikeridershez, itt be van vágva a cím.
Minden stílusnak lesz külön logója 😊

SrAta
tudod hogyvan a fogsor rögzítve nem?
Egy ilyen racsnis csavarral ami olyan mint az imbusz, csak épp nagyonsok belsõ foga van (ugyebár nem 6 szögletû)
Megfogod beletámasztod az egyik bordába (lyukba ott belül, ahova a kulcs is menne) a csavarhúzót és közepesen erõsen elkezded ütögetni (nem a CLOSE irányba!)
És elõbb utóbb elenged.
Elkezd recsegni(ilyen racsni hang lesz) és utána már miután még ott lazítottad így a kalapálással, kilehet kézzel is csavarni.
Házi praktikák😄
Arra számíts, hogy a gyári láncból is kell szemet kivenni!

SrAta
4000 a sram lánc 1,5 tonnára szakad😄

hmm az jó, azt hittem célszerszám kell 😊
Láncokból meg akkor már patentszemeset, nem?

SrAta
persze árulnak 5000 ft ért kulcsot hozzá de vegye meg a hóhér amikor így ugyanúgy megvan csak kicsit macerásabb meg tovább tart😄

SrAta
tudod mi kell a hátsó fogsor cseréhez meg lánc cseréhez?😄
1 db olyan laposfejû csavarhúzó amit nem sajnálsz 1 db kalapács 1 db lánckinyomó
és ennyivel le lehet cserélni a hátsó koszorút, meg a láncot😄
Tudom már vagy 10szer leszedtem a sajátomat😄

SrAta
megveszed a kazettát meg a láncot 1 óra alatt fel lehet dobni😄

pajti
Mark007
Rendben eljátszok vele 😊 Köszi!

Blum: Simán csõfogóval. Tökéletesen beleakad, rongy sem kell 😊

Elszenvedek itt vele, remélem megéri..

gordon 24
Oké😄

Akkor nem baromkodni.. Arra full zsirke az a váz amit írtál.. Szóval hajráf!😄

Downhill!!