22335
11330766891279474906.jpg
  • SötétBarom
    Ennek hogy megörültem. Kár a papucsért :/
  • mddevil
    Nézegettem az árakat, sehogy se akar beleférni a 80e ftba úgyse ha én rakom össze. :(
  • dx
    nézegettem bikemagot neked. de nagyon nincs választék.szerintem építs valamit.:)
  • SötétBarom
    A név kötelez.
  • VRSDM
    ez nem csak te vagy.
    ti montisok vagytok...

most délután is elmentünk kápra picit ugratni.
    Almával örök vitatéma a bmx vs. monti
    meg úgy mindenkivel.
    24es meg ja, az még bmx nekemis, 24es merevvel még én is szeretek ugratni, konkrétan kurvajók!!! :D
    de teleszkóp, meg huszonhat, na az már felejtős...
    ízlések és pofonok :)

én sem haragoskodni akartam amúgy. szóval bocsi ha indulatos voltam.
    de akkor is szerelmes vagyok az ilyen apróságokba mint papucskönnyítés, lecsavarozható fékkonzol, integrált pivotal, és egyéb apró nyalánkságok :)
  • dx
    most úgy érzem,mintha egymás ellen lennénk,de nem:D.
    ns-el semmi bajom,csak ismerem a piacot és nekem vannak amik jobban tetszenek.megoldások ár.nem divat cucc. amugy az integrált pivotal igencsak tetszik nekem is.de nem csak az ns-nek vannak újításai,nem csak ők csinálnak profi geós vázakat.én erre gondoltam

a geoban meg igazad van ezért is írtam a srácnak,hogy az a hardy nem jó.
    az umf-et alapból utálom.

viszont amit nem mondtam,hogy közelebb áll hozzám a 26 mint a 24,ezért nem vagyok oda az acél kormányért,bmx hajtásért,22-es befogókért,meg a merevvilláért. én a 24-eseket inkább bmx-nek tartom,számomra nem az jelenti az igazi montit.persze ez én vagyok.:)
  • Máté94
    Elég heves ember vagy:D
  • SötétBarom
    Kurva kíváncsi vagyok magamra így 4-5 év kihagyás után :DDD Állítólag a biciklizést nem lehet elfelejteni :D

Btw. szép ték. :D
  • VRSDM
    akkor válaszolok mert úgykell
    így egyben mindenre :D

-én istenítem az ns-t, könnyű, szép, erős, profi geo. nem hiszem hogy más előnye lehetne egy kerékpárnak.
    -megnézném azt az umf-et és ns-t azonos felszerelésekkel. és nézhettek hülyének a súlymánia miatt meg geometria mániám miatt.
    fél-fél centi itt ott elenyészőnek tűnik, ellenben nagyon sokat számít. a legjobb példa... azonos anyagból, azonos márkánál két váz. tized col eltérések, meg egy-két fok itt-ott, és elsőre beadsz vele valamit, amivel addig heteket kínlódtál. az is igaz hogy rátesznek +20e-t árban. de megveszed mert kell. a biciklit te irányítod. minél jobban úgy mozog ahogy azt te akarod, annál gördülékenyebb, kevésbé szenvedősebb vele a használat. mi a legfontosabb a biciklizés élményében ha nem ez?
    -hajtás téren nemtudom mi panaszod van mondjuk egy superstar vagy macneil hajtással, titántengellyel kevesebb mint 800gramm.
    -kényelem. ez meg örökérvényű téma... mit szoksz meg, mennyire vagy "mozgékony". fót nyugati kényelmes tempóban körülbelül 1óra. vonattal 40perc :D
    ehhez mondjuk hozzáállás is kell meg testalkat. szóval nem lehetsz elhízott, vagy merev mozgású, elvégre folyamatosan mozog minden izmod. aki picit is hajlékony annak nem gond. de tény hogy aki ülve tekert egy montin éveket, az aludni nem tud majd úgy fáj a háta 1óra tekerés után :D

szóval ja. istenítem az ns-t mert nem találok hibát az alkatrészeikben.
    vékony,kecses,erős,profi geo,mini papucs, integrált pivotalos. más nem is kell. de szívesen megnézek néhány vetélytársat amúgy.
    ja amúgy ha NS utálat van vegyetek dartmoor-t az nem divat. mégis szép.

egy umf és társai biciklit nem ugratni-streetelni terveznek.
    vagy ha igen akkor mellékvágányon járnak :D

hány kiló egy umf amúgy?

/nem umf és társai lehúzós komment akart lenni. csak érted...
  • dx
    nem is az hogy nehéz,hanem hogy borzalmas a geo-ja, főleg a 15,5-es váznak.
  • mddevil
    az umf hardy steel nagyon nehéz? meg az a manitou teló mennyire jó vagy rosz?
  • bardocz
    Sehogy se tudnád összerakni ennyi pénzért.
  • mddevil
    találtam még 1 ns suburban vázat 30e ft-ért de ahoz még kéne minden alkatrész és a sok apróság is pénzbe kerül. Összerakni össze tudnám én ahoz értek de dirt bringám még nem nagyon volt.
  • bardocz
    Kezdő bicónak jó ez, nagyon olcsóbban sem tudnád összerakni.
  • mddevil
    jaj linket akartam szval ez.
  • mddevil
    http://forum.bikemag.hu/apro/hirdetes-836 akkor most ezzel van valami baj? keressek másikat? sokkal több pénzem nincs rá. kinézetre is teccik.
  • SötétBarom
    Volt rá példa - klasszikus soproni esemény a "vasvilla túra", ahol Sopronból lemegy egy nagy halom ember Fertőrákosra, meg Balfra, stb., kb 30km. Simán letoltuk ilyen bringákkal is gond nélkül, pedig sima beton országút volt. Faluban meg ugráltuk át az árkot
  • bardocz
    De gondolom egy 40km-es túrát nem fogsz végigugrálni egy egyenes, unalmas úton vele:D
    Ami viszont biztos, hogy lejtőzésre sokkal jobb az ilyen váz, letolt üléssel hihetetlen féktávokat lehet venni, addig húzhatom az első féket, amíg bírom magamat tartani a kezemmel. volt, hogy aszfalton(igaz esőben) úgy álltam meg, hogy csak leültem, húztam az első féket, és nem emelkedett el a hátsó, hanem első kerék csúszott.
  • SötétBarom
    Én évekig csak ilyen géppel jártam, és nem okozott problémát. Az esetek nagyrészében nem volt olyan, hogy több percen keresztül csak monoton tekerés (ezt elítélem :D), álltalában kiállva megy vele az ember, és közben ide oda lehet ugrálni meg ilyesmi :DDD Kb mint az autóknál, úgy van itt is. Vannak praktikus de uncsi autók (mondjuk egy passat kombi), meg vannak szórakoztató, vicces, de használhatatlan verdák (mondjuk egy Z3).

Aki elég elvetemült, az az MX5-el is hazaviszi a hűtőt :P
  • bardocz
    Volt már ilyen gépem, és nem. Meg kell szokni, hátadnak, meg mindennek. Eleve, ha olyan hosszú benne a nyeregcső, hogy elég magasra fel tudd emelni, akkor azt nem tudod tökig letolni, ki fog lógni bőven a vázból.
  • csuszi
    hát ezt oszt emelheted, sose lesz elég magas, hacsak nem teleszkópos a nyeregcső és a kormányt is emeled vele?;)
  • SötétBarom
    Geometria nagyon sokat számít. Anno 2 spanomnak is volt pl Author a-gangje; én egyiknek sem tudtam kiemelni az elejét, a bulldoghoz képest kínszenvedés volt (nem tudom mivel függ össze, de ha tippelnem kéne, akkor a láncvilla hosszával, és a nyakcső magasságával).
  • SötétBarom
    Szerinted, ha kihúzod az ülést, akkor egy ilyen dirt géppel nem lehet teljesen normálisan menni? :D
  • SötétBarom
    Ez az octane tetszik is :) (NS-ekért nagyon sokat kérnek.)
  • bardocz
    Egy NS is ugyan olyan szar, ha szar alkatrészekkel szereled, mint egy UMF. Semmi köze a váznak a többi alkatrészhez. UMF-ből is lehet faszát építeni, és ha valakinek az a geo jön be, akkor jobb is lesz neki, mint egy NS.
  • csuszi
    most komolyan ilyen ülésmagassággal állítod, hogy kényelmes 40km-re?
    térd? hát? meg úgy egyáltalán?
  • dx
    nézd meg ezt és ezt kb ugyanaz csak az egyik octane név alatt fut. amugy ezen az oldalon nézzhetsz agyat is.
  • SötétBarom
    Na, elhatároztam magam. Jövő héten utána is járok a dolgoknak.

Szerintem rendelek egy fasza vázat, hozzá valami frankesz ss hátsó agyat, a maradék alkatrészeket meg megpróbálom összeszedni a régi bringás haveroktól. Biztos lesz egy-két levetett kerék, kormány, nyereg, stb. Aztán majd felépítem szép lassan. :DD

Meglátjuk, mennyi cucc fér bele a keretbe, aztán lehet, hogy villa+váz kombó lesz belőle.
  • dx
    olvasom a hsz-eket és vrsdm ugy isteníti az ns-t mintha csak az létezne.de szerencsére nem.:). amúgy tényleg jó dolgokat gyárt. csak semmi különleges nincs benne.mert népszerű lett és mindenki ugyanolyan cuccokat használ.nekem ezért nem tetszik.nincs is a bicómon ns alkatrész.

#12965 integrált hajtásnál nincs jobb.összehasonlítva egy s&m hajtással sokkal jobb.pedig az nem egy salt szint.
  • SötétBarom
    Régen próbálkoztunk vele mi is, elég kiábrándító volt :DDDD
  • Blum
    Maga a folyamat egyszerű,viszont nagy szakértelmet igényel. NE NYÚLJ HOZZÁ!!!!
    Egy ezresért szakszervizben megcsinálják normálisan.
  • VRSDM
    egy bizonyos szintig lehet csak javítani
    némi gyakorlatot persze igényel.
    de a lényeg annyi
    hogy mindig a nyolcas oldallal ellentétes oldali küllőn kell húzni.
  • kisbesi
    Sziasztok
    Tegnap sikerült a kerekembe egy hatalmas nyolcast beletenni
    Ma veszek küllőkulcsot
    Bonyolult dolog meghúzni és kiszedni belőle?
  • Vadnokedli
    Dirt/Slopestyle?

Vélemény?

Blk mrkt Killswitch <--
  • SötétBarom
    "talán még kényelmesebben mint mással, elvégre nem akadály egy-egy padka, lépcső, úthiba, tócsa amit akarsz"

Sőt.
  • VRSDM
    ha elsődlegesen közlekedni szeretnél vele
    akkor azt azért nem árt figyelembe venni hogy az általános nézet alapján ezek a biciklik, kényelmetlenek, nem lehet velük távolságokat megtenni stb.
    ettől független fótról pestre (és most nem az északi legközelebbi csücsökre gondolok)
    szóval ilyen 20-40km-es távon még kényelmesen lehet haladni velük.
    talán még kényelmesebben mint mással, elvégre nem akadály egy-egy padka, lépcső, úthiba, tócsa amit akarsz :)

én nem vennék ilyen "tömegbiciklit" ha komolyan gondolnám.
    arra hogy a tizen-x éves gyerekünk eljárjon a haverokkal a városban, erdőn-mezőn arra jó egy umf is.
    ellenben ha komolyabban nekiesel akkor szép lassan az alkatrészek elkezdik megadni magukat, kotyogni majd lógni kezdenek, aztán törnek vagy hajolnak.

most nem az umf-et szidom. hanem az átlag hasonló márkákat. nincs baj velük, csak nem te (én ... mi) vagyunk a célközönsége.

nem reklámozni akarok, de egy ns-el évekig nem lesz gondod ha normális alkatrészekkel szereled.

mennyit szánnál rá körülbelül?
    most is épült egy ns egy havernál, az konkrétan a csúcs amit ki lehet hozni egy 24es montiból. (lentebb az a kék az az ;)

tavaly nyáron is építettünk egyet, az egy 09-es capital volt,
    pontosan nemtudom már de mindent újonnan véve (ésszerűen költekezve)
    230e környéke volt a vége.

ja ezek merevek mind értelemszerűen, ellenben a minőségben nincs kompromisszum bennük :)

nemtudom mit akartam mondani most.
    ja igen.
    vegyél ns-t :D (tényleg azért ajánlom mert ugyan én bmxezek, mégis ha monti akkor ns-ek vesznek körbe, és ööö ja igen, elég annyi hogy két hete voltunk Balassagyarmaton, Roli elvitte a monti 1. helyet, Fally a 2.at pluszba még a best-tricket. és mindkettő NS, és mindkettővel napi szinten biciklizek,bulizok,jóbarátok szóval belelátok na :D
  • SötétBarom
    125.. hm..

Fék mondjuk egyel kevesebb van rajt, felnik gagyulatok, viszont alapvetően egyben van...

Szerk.: hátsó fék meg mechanikus tárcsa, így az sem ér szart sem :D
  • SötétBarom
    Nyilván nem boltba járni akarok egy street géppel :DD Amúgy viccen kívül, azért szeretnék egyet, mert nem akarok mindenhova kocsival járni. Itt Sopronban simán vállalható minden távolság egy singlespeed géppel is, ha meg már mindez megvan, akkor egy kis ugribugri belefér :)

Viszont amíg nem dobok le egy magamról némi súlyt (ebben segíteni fog a ride), addig maximum felelevenítem a manualt, meg megtanulok újra bunnyzni rendesen :DD
  • VRSDM
    összességében két dolog fontos.
    gyártanak bicikliket komolyabb felhasználásra
    és
    gyártanak bicikliket profi felhasználásra

a profi gyártók között is léteznek belépő bringák. én csak innen vásárolnék, hiszen a nagytestvérektől sok, de lényeges apróság található meg ezeken is. amik lehet elsőre nem nem fontosak, vagy fel sem tűnnek, de hosszú távon nagyon megkeserítenék az ember életét ha nem így lennének.

gondolok itt az idióta geometriákra, nagy súlyokra, értelmetlen megoldásokra.

szóval ha egy profi gyártó kezdő biciklijét veszed, szinte minden azonos lesz egy drágábbal, néhány alkatrész lesz alacsonyabb minőségű csupán, amiket később cserélve egy nagyon profi kerékpár lesz az eredmény.
    szerintem!

ha én montiznék ez lenne márkafontossági a sorrend...
    NS - dartmoor - atomlab váz-kormány stb.
    apróbbságok meg nagyobb bmx-es gyártoktól.
    pl. united - superstar - macneil - federal - wtp - colony - fbm stb.

konkrét elképzelésed van amúgy?
    mert ha extrém felhasználásról van szó akkor szívesen segítek, abban otthon vagyok :)
  • SötétBarom
    Most elkezdtem nézni a testbike bolhapiacot, és itt is van egy csomó jó dolog. Azt foglalja nekem össze valaki, hogy mit KERÜLJEK. Például UMF-ből gyanúsan sok van. Gondolom olyan is.